Tävling Lurbo Ridklubb 31/10

Idag var det alltså sista omgången av Allsvenskan division två. Sävas lag låg tre totalt. Vi hade samma lag som sista omgången.

Förklass, L:C+5
Jag fick inte igång galoppen så mycket som det behövs på Ronda, vilket resulterade i att vi kom knackigt mot hindrena redan på framhoppningen. Inne på banan fick jag inte upp farten tillräckligt mot ettan, så den rev vi. Känds lite surt, men la upp tempot betydligt bättre efter det. Resten av banan kändes verkligen kanon så det var ju tråkigt att riva första, men det var bara att ladda om till lagklassen. Har jag inte farten redan från början så vet jag att rundan kommer bli utan speciellt bra känsla.


Lagklassen, L:B
Jag var sista ryttare ut, innan mig hade mina lagkompisar ridit två nollor och en hade 8 fel, vilket betydde att vi efter ett borträknat ekipage hade noll fel. Nästan alla lag hade samlat på sig lite fel här och där, jag hade inte så jättestort koll på hur det hela låg till men visste på ett hum. Jag tänkte att jag var tvungen att rida på max 4 fel för att vi skulle ha någon som helst chans att bli placerade i slutändan. Försökte sätta upp en bättre galopp från början, det gick lite bättre men hon kändes lite trött. Mot ettan kommer vi konstigt men sen får vi upp farten bra och hittar flytet, förutom på sexan, och nollar! Var så lycklig när jag kommer ut från banan, och där står Kristin och resten av laget och skriker att vi har vunnit. Jag förstog inte vad dem menade, jag fattade hur vi kunde vunnit riktigt. Men då visade det sig att vi var det enda laget med tre nollor, den efter oss hade 4 fel. Så vi vann sista omgången av Allsvenskan!! Helt sjukt, jag har fortfarande inte fattat det. Och så kom vi totalt tvåa i hela Allsvenska division 2!! Så vi red först ett ärrevarv för att vi vunnit finalen, och sedan gick vi tillbaka och så var det ny prisutdelning för själva Allsvenskan.



Jag är så lycklig, så stolt över vårat lag och så glad över vår bästa hejjarklack som är med och stöttar oss hela tiden. Ni är verkligen guldvärda. Jag är fortfarande så glad så jag har lite svårt att skriva ordentligt nu!

 


KOLLA VAD VI ÅKER HEM MED!!

img_6807 (MMS)

KOLLA VAD VI ÅKER HEM MED!!


Mycket att göra

Som vanligt när man är på Säva har man alltid massor med saker att göra- bara roliga! Igår hopptränade vi och det gick verkligen jättebra, jag har börjat vänja mig och blivit bättre på att ställa om snabbt och vänja mig vid den stora skillnaden mellan Ronda och Saga. Vi gjorde en superbra övning som jag ska lägga upp här senare.

Idag har vi varit och lämnat en unghäst på lösdrift, kollat på en ponny som var till salu, klippt hästar, fixat till imorgon och även ridit. Nu ska i äta och sen ska jag ut och klippa Rondas så att den ser bra ut tills imorgon. Kameran åker på laddning så att mamma kan filma imorgon.

Vi hörs senare, övningen kommer upp senare i ikväll!


Sista tävlingen, Gimo Ridklubb


Fredag

Jag slutade för en halvtimme sen! Jag började tio och hade lektion i en timme, mina två lektioner som jag har efter lunch är inställda då min lärare är sjuk. Så nu ska jag hem, gå till stallet snabbt och sedan packa för att åka mot Uppsala, I HELGEN ÄR DET ALLSVENSKAFINAL! Så det blir hoppträning ikväll med Ronda, uteritt och fix imorgon och sen tävling på söndag.

Inte nog med att jag har slutat nu, det är lov i en hel vecka. Och underbart väder ute! Det har varit en underbar vecka :)

Nej nu ska jag åka hem igen, slapp skoldag!


Reflexer från Hööks

Nu har alltså mina reflexer från Hööks kommit och såhär blev det på:

Bootsen tycker jag var lite för små, men å andra sidan så kommer jag endast använda dem när vi rider ut. Det är superbra reflxer, och att ha mycket på benen gör att du verkligen syns i mörkret. Dem vanliga som sitter på benen hade bra hade väldigt bra resår och satt lagom tajt på, jag har dem alltid över benskydden så då är det bra om dem inte är för tajta.
Allting kommer som sagt från Hööks, bootsen kostade 99:- och dem andra 49:- för två stycken.

Shopping 25/10-10

Här är det jag köpte tidigare i veckan, bjuder på en video istället för tråkiga bilder!

Påtal om träns

När jag ändå är inne på träns, så blev jag helt kär i det här tränset från Hööks. Ska försöka åka dit nästa vecka och köpa det. Liknar Dyons väldigt mycket men det är cirka 2000:- billigare, perfekt att ha hemma, träningar etc.

Tränset kostar 359:-

Det här är från Dyon och också väldigt snyggt, ska kolla efter det på Globen och se om det verkligen är värt den stora summan som det kostar.

Dressyrträning igår

Vi var iväg och tränade dressyr igår hos Kicki. Det gick verkligen så himla dåligt ibörjan! Jag spände mig, blev stel och för stark vilket resulterade i att Saga spände sig, drog upp huvudet och gick imot mina hjälper. I dem här lägena kommer vi ingenstanns och vi blir bara mer och mer irriterade på varandra.

Så vi satte på gramanen och jobbade vidare med öppna på långsidan för att få loss henne, för att fast satt hon verkligen. Det jag måste göra i dem stunderna är att först och främst att få stödet på ytter och kunna få henne rund och ställning innåt- som det såg ut igår kunde jag inte ställa henne alls utan att bak flöt ut, och när vi skulle rida öppnan så fick jag inte igenom någon ställning på inner samt frambenen gick kvar på samma spår som bak. Så det jag skulle göra var helt enkelt att verkligen få igenom ställningen och få frambenen innanför spåret. Efter mycket jobb och envishet gick hon riktigt fint och jag fick igenom henne mycket bra.

Sen jobbade vi mycket med traven, halvhalter genom att spänna korsryggen, stöd på ytter och lätta/mjukna på inner. I slutet var hon så lösgjord och stadig att jag endast behövde jobba med innerskänkel till yttertygel. Det var en sån stor skillnad på hennes trav, hela ryggen höjjdes i samband med att hon jobbade igenom sig och det kändes helt annorlunda att sitta på. Jättekul!!

Nu ska vi bara jobba vidare med det här :) Blev tyvärr ingen film, jag hade glömt ladda kameran.


Bilden är inte från idag

Laddar över bilder från kameran...

Dagarna går för snabbt! Idag har jag susat runt i skolan och sen i stan och sist i stallet. Mamma fyller år idag så jag skulle köpa present till henne efter skolan plus att jag hade massor med andra ärenden att ta tag i. Men nu är allt klart! Har en video med lite shopping som kommer upp snart, ska byta data (sitter på vår gamla) och föra över allt.

Imorgon är det dressyrträning och snart kommer höstlovet vilket betyder Säva och tävla!

Skriver imorgon+ film kommer upp.


Glöm inte att anmäla er!!

Glöm inte tävlingen jag har i samarbete med Libresse som pågår just nu. I potten ligger bland annat schabrak, 5 biljetter till Göteborg Horse Show och massor med andra finapriser:



Ditt bidrag mejlar du in på [email protected]



Träns

Fyra favoriter bland träns just nu:


Båda från Hööks. Remonttränset kostar runt 250:- och lacktränset cirka 450:-. Lacktränset tycker jag är sjukt snyggt, och tror att det skulle passa på Saga som är lite större. Skulle bli maffigt!


Båda två kommer från Glengordon och ligger på ungefär 650:- styck. Det till vänster hade jag till Ronda, väldigt snyggt. Gillade dock nosgrimman på det andra tränset.

Jag är så glad!

ÄNTLIGEN kan man ställa in tiden på sina inlägg, som jag har väntat och hoppats på att det ska komma! Nu kommer jag utan problem kunna hålla uppdateringen här på bloggen. Vissa dagar hinner jag helt enkelt medans jag dagen innan har jättemycket tid så nu kan jag bara ställa in så att det kommer upp nått varje dag. FANTASTISKT!!




Torsdag

Idag har jag ingen häst, utan det är min medryttare som har Saga. Jag har haft två prov; ett i matte och ett i environmental. Gick väl sådär, men jag är nöjd. Snart helg, men ännu viktigare; snart lov!

Tänkte springa ikväll och sen bara ta det lugnt, jobba lite svenska men inte så mycket mer. Får se om jag har något mer inlägg som kan komma upp ikväll, annars tar jag gärna imot tips och önskemål.


Jobba mer med bommar

Ju mer jag jobbar Saga med bommar, ju mer lösgjord blir hon. I somras när vi var på Säva red jag och Kristin markarbete minst två gånger i veckan, vilket gjorde skillnad på hästarna. Markarbete kan träna upp:
- kontroll
- lydnad
- smidighet
- styrka
- koordination

Man tränar även upp sin egen förmåga att se avstånd vilket du får tillbaka sen i hoppningen. Jag vill försöka lägga in bomjobb minst två gånger i veckan. Med bomjobb menas inte hinder utan det kan se ut såhär:


Det här var en övning jag gjorde häromdagen, sju bommar som ligger på en båge med cirka 1,3m mellan, vilket kräver att man byter ställning efter halva. Det här är jättenyttigt för hästarna, och du tränar upp många av dem punkterna jag nämnde här ovanför. Viktigast att tänka på (det här gäller egentligen vilken bomövning du än rider) är att man kommer in en lugn och balanserad trav, inte för hetsig.
En annan typ av bomövning kan se ut såhär:

Fyra upphöjda bommar med ungefär samma avstånd som på förra övningen. Det här är superbra för att stärka hästen, och det gör inget om man har lite kortare mellan bommarna, då är hästen tvungen att korta upp sig. Det är därför det är viktigt att man inte kommer in i en för snabb trav, risken finns att det blir plockepinn och att man hamnar i otakt. Här hittar du fler övningar som innehåller både bommar och lösgörande moment.

Här är ett klipp från när jag rider några simpla markarbetsövningar:

Tävlingar

Anmälde mig och Saga nyss till två tävlingar i november. Den första är på Botkyrka 7/11 och den andra på Djursholm 14/11. På Botkyrka är det 1m och 1.10m och på Djursholm är det 0.95m och 1.05m. Jag kommer de närmaste veckorna tävla tre helger i rad så kommer ha fullt upp. 31/10 är det sista omgången av allsvenskan med Ronda, i förklassen ska vi hoppa L:C+5, alltså 95cm.




Nytt utetäcke

Jag var ute efter ett täcke som var lite tjockare än ett regntäcke, men inte något som var i samma stuk som ett vinter täcke. Ett övergångstäcke helt enkelt. Jag hittade det här på Stockhoms Häst Butik och är verkligen jättenöjd med det! Det har halvhals, 100 gram fyllning (polyester), riktigt vattentätt och snygg design. Prisvärt var det också, 899:-. Märket är Hansbo.



Ridpass och bra övning

Hej!

Idag red vi markarbete i paddocken, och jag hade på det nya bettet och graman. Hon var riktigt fin. Red mycket cavalettibommar i trav, både upphöjda och vanliga på marken. Det här var väldigt nyttigt för Saga och något jag absolut kommer fortsätta med, det gjorde skillnad! Red fram och använde mig av enstaka bommar som låg ensamma. Hon var lite stel i höger sida, men jobbade vidare med bommarna. Blev ibörjan att hon kom in för snabbt på dem upphöjda vilket gjorde att vi kom i otakt över dem. Men fortsatte på olika spår och varierade övningar samt tempo mellan bommarna. Det gav resultat, snabbt!


Efter halva passet var hon så mjuk och följsam och det räckte med att jag spände ryggmusklerna när vi kom mot bommarna så väntade hon. Över bommarna kollade hon noggrannt och fick schvung i steget. Tänkte även på att behålla ställning över bommarna, och i ena övningen gick bommarna åt två olika håll vilket gjorde att man var tvungen att byta ställning efter halva bomserien, supersuperbra lösgörande! Hela passet kändes verkligen bra, och i slutet var hon ordentligt lösgjord och följsam. Ska som sagt försöka göra det här mycket oftare!


Såhär såg en av övningarna jag gjorde ut. In över bomserien som består av totalt 7 bommar (tänk på att byta ställning när bommarna svänger åt andra hållet) och sedan ner till dem fyra upphöjda bommarna. Superbra och riktigt lösgörande!

Bland mina benskydd

Efter den här videon kom det önskemål med liknande. Denna är om mina benskydd, men, allt är lite hattigt och otydligt för att jag var tvungen att få ner längden på under 5 min och egentligen snackar jag i över tio min haha. Men men. Om det är något ni undrar så är det självklart bara att kommentera, som vanligt!


Plugglördag

Jag har just nu en minipause i mitt pluggande för att äta. Har suttit i cirka 1h med svenskan, nu har jag matte och environmental kvar att plugga- har prov i båda nästa vecka. Egentligen borde jag plugga lite business också men det är så lätt och logiskt så det skippar jag den här helgen!

Idag har jag bara jobbat, Madde hade Saga idag. Jag har inte nämnt något i bloggen, men jag har varit på akuten två dagar i rad. Dels pga min fot och dels pga mina händer. Jag har en knöl på hälen på min högra fot som jag har haft i några år, men de senaste månaderna har den vuxit och jag har haft så ont i den.
I augusti var vi på auten och då fick jag en kortisonspruta i den för att doktorn trodde att det skulle få bort den.
Nope.
Den har bara vuxit och nu har det blivit sår för att den trycker så mycket mot skorna att det blöder från den.
Mina händer har jag haft smärta i sedan någon/några månader tillbaka.
Det blir som att jag inte kan röra eller böja dem och det ilar och krampar i fingrarna.

Foten röntgades men det var inget på skelettet (tack och lov). Dock är det benvävnad som har bildats och som måste mejslas bort. Så jag ska få remiss till Ortoped- och Kirurgispecialister i Stockholm där det kommer utföras en liten "operation"= dem kommer skära upp sidan på min fot och få bort vävnaden, sedan sys det ihop. Kommer antagligen ha svårt att ha vanliga skor ett tag framöver efter det. Är lite nervös inför detta.

Vad gäller händerna har jag misstänkt reumatism. Jag pratade med mamma och vi har det i släkten, även artors. Berättade för doktorn hur det kändes och han frågade direkt om vi har reumatism i släkten. Mamma svarade ja och då såg han lite bekymrad ut. Men jag har fått antiinflamatoriskt som jag ska äta två gånger per dag i tio dagar, om det inte är bättre måste vi ta speciella reumatismprover för att se om det är det eller inte. Tabletterna har gjort mig väldigt seg och trött, och jag har ont i magen.

Så vi får avvakta och se... Känner mig lite nedstämd pga allt men jag får helt enkelt hoppas på det bästa, och framförallt att det inte är reumatism!

Nej, nu ska jag minsann fortsätta denna lördagskväll med mer plugg. Vi hörs!


Från fälttävlanslägret i somras, saknar!

Nu provar vi bettet och ser hur första rid...

img_6807 (MMS)

Nu provar vi bettet och ser hur första ridturen känns!


Träningar jag minns

Lägger upp några länkar från dem träningarna som jag minns lite extra från. Jag kan ha fått några riktiga Aha-upplevelser eller bara kännt att min ridning varit bra, Saga gått fint, vi har utvecklats och fått fortsatta övningar och träningstips att ta med oss hem.

En hoppträning för KG förra året. Nog den första träningen som jag verkligen fick en bra känsla! Avstånden stämde och hon kändes väldigt fin.

 


Hoppträning 26 December. Hon kändes mjuk och stadig, väntade på mig men det som kändes speciellt bra var bomjobbet. Just bomjobbet är något jag vill komma igång med ordentligt, för att jag vill få tillbaka den här känslan över bommar som vi hade på den här träningen. Note till mig själv alltså, försök att få tag på fler bommar och använd dem så ofta som möjligt- det är bra träning på många sätt!

 


 

Första dressyträning som jag fick en känsla på. Vi provade graman första gången och vilken skillnad det blev på min ridning och mitt och Sagas samarbete!


Dressyträning för Kicki, kändes så himla bra. Jag har tyvärr ingen film från den här träningen. Jag red med gramanen och vi kunde fokusera på att verkligen få igenom henne. Det var väldigt kul och jag fick äntligen en känsla för hur ridning ska kännas. Det vi gjorde på den här träningen kommer jag ihåg var att rida mycket sluta längs långsidorna och flytta på öppna delen på volt, samt att börja jobba galoppen lite. Stundtals blev hon lite för låg i formen men under 85% av passet var formen så som den skulle.

 


Första hoppträningen för Cathrine
var minst sagt en känsla för livet! Gud vad bra det kändes på den träningen. Saga kändes som att hon var i en himla bra form. Allt stämde verkligen på den här träningen och "analysen" jag har gjort i det inlägget går jag ofta tillbaka och läser för att få ett hum över vilken känsla det är jag eftersträvar. Jag var så lycklig efter den här träningen kommer jag ihåg!

 

Även andra hoppträningen för Cathrine gick väldigt bra. På framridningen var hon väldigt fin och lösgjord. När vi började hoppa fick vi inte till någon bra känsla, men Cathrine hjälpte mig bra och i slutet hoppade vi en liten bana på 1.20m. Hon blev så himla fin när jag red rätt! Det är verkligen kul att känna skillnaden när man rider lite halvbra för att sedan verkligen skärpa till sig och se hur mycket bättre resultatet blir.

 

 

Dressyrträning för Kicki. Den här träningen är utan tvekan den jag har fått bäst känsla från, både när det gäller hopp och dressyr. Här STÄMDE verkligen allt; ridningen från min sida var bra, Saga hade börjat få en riktigt fin och stadig form, rörelserna var inte begränsade (med det menar jag att vi inte, till skillnad från tidigare träningar, inte var tvugna att göra samma sak i stort sett under hela träningen för att få henne att lossna) och vi samarbetade och utvecklades tillsammans.

 

 

Det här är ett urval från dem träningar jag har varit på. Jag har inte skrivit så jättemycket varför eller vad som gjorde träningen speciell, hade kunnat analyser allt ännu mer men i varje inlägg finns det en väldigt klar och tydlig text på vad vi gjorde på träningen och hur känslan var, så om det är någon träning ni vill läsa mer om är det bara att trycka på den länken.


Sprenger Dynamic

Jag och mamma var en sväng hos Stockholms Häst Butik för att jag skulle kolla bett. Jag har ett presentkort på väldigt mycket pengar där så jag tänkte passa på att kolla om jag kunde köpa bettet hos dem.
Tyvärr hade dem det inte, men jag har hyrt ett Sprenger Dynamic bett istället, samt lagt undan ett täcke.
Jag ska hämta täcket nästa vecka och tills dess ska jag även prova bettet, vi får se hur det känns! Sprenger betten har legat väldigt bra i Sagas mun tidigare så vi får se vad hon säger om det här.





Bettet beskrivs såhär (Hästbitens hemsida):
"Bett som är bra för hästar som har svårt att ta stöd på bettet. Ergonomiskt utformat vilket ger ett jämt tryck på både tunga och laner. Främjar att hästen tuggar på bettet och tar ett jämt stöd. Tjocklek: 14mm. Material: Aurigan med rostfria ringar."

Ny design

Jag gjorde en ny igen, och jag är jättenöjd med allt den här gången! Har kodat om det mesta och bytt färger, teckensnitt och tusen andra saker. Det fick bli min present till mig själv :)
Vad tycker ni?

Lär inte blir mer uppdatering idag, ska fira hela dagen och bara ha kul med vänner och familj. Vi hörs imorgon!


Beställt lite från Hööks

Har beställt lite prylar från Hööks, massor med reflexer till Saga och hundarna samt några Rosa Bandet saker. Fotar när allt kommer! Kan tipsa om att det är 15% på alla reflexer och fraktfritt till och med 24 oktober, så passa på att beställ nu.

Min mormor hade bröstcancer och därför är jag väldigt mån om att varje år skänka pengar till Rosa Bandet. Min mormor blev botad men jag vet att det finns så många som inte blir det. Rosa Bandet gör det möjligt att rädda fler kvinnor som får bröstcancer.


TÄVLING I SAMARBETE MED LIBRESSE

Jag blev kontaktad av Libresse förra veckan och här kommer tävlingen:

Tävlingen går ut på att med ord, och film om ni har, skriva vad Häst och Höst är för er! Vad tänker ni på när ni hör det? Har ni kanske något speciellt minne från hösten och stallet? Eller något tips som är perfekt på hösten? Ordet är fritt och ämnet är valfritt sålänge det är relaterat till Häst och Höst!

Maila in ditt bidrag på [email protected], jag vill ha alla tävlingsbidrag på mailen annars är det en risk att jag tappar bort dem. Har man frågor eller andra kommentarer är det bara att skriva i det här inlägget. Klistra in bilden här över i ett inlägg i din blogg och länka till det här inlägget.

Lägg gärna till bloggen på bloglovin också, ger +poäng ;)

 

Tävlingen pågår till och med 20 november och jag kommer att få hjälp att välja ut finalister och dem slutliga vinnarna.


1:a pris 3 biljetter till Göteborg Horse Show och ett Libresse schabrak

2:a pris 2 biljetter till Göteborg Horse Show och ett Libresse sadelöverdrag

3:e pris 4-pack Libresse stallpaddar


Stort tack till Libresse som sponsrar med alla fina priser!

Lycka till och sprid gärna tävlingen vidare!


Veterinärbesök

Idag var veterinären på besök! Först vaccinerades Saga, den vanliga årliga sprutan. Sen var det dags för att kolla tänder, och Saga var lika snäll som sista gången. Det var jättefint i hennes mun och Marinanne behövde inte göra något, skönt.

Gick en liten promenad med henne sen, nu ska hon ta det lugnt i nån dag.


Dressyrträning 5 Oktober

Dressyrträningen i tisdags gick sådär. Det märktes att jag inte hade ridit henne på flera dagar. Inte för att dem som har ridit henne (Lina och min medryttare) rider dåligt, utan för att Saga är jättesvår att lära sig rida och att rida henne rätt och ordentligt de två första gångerna är skitsvårt, och det var första gången Lina red henne. Så jag säger inte att det är pga dåliga ryttare.

 

Ibörjan red jag utan graman och hon var så stark och tung. Såfort jag krävde något protesterade hon eller blev skitarg. Jag försökte verkligen halva passet bara att få fram nån framåtbjudning men det blev bara att jag spände mig, hon blev arg och det slutade med pannkaka. Så vi satte på gramanen och jag jobbade vidare med skänkelvikningar, få igång aktivitet i bakbena och framåtbjudningen skulle komma naturligt. Man känner sån stor skillnad direkt när man kommer åt henne och hon börjar jobba bakifrån och framåt försvinner allt det här tunga, hårda i handen och det blir som att hålla i ingenting förutom ett jättemjukt stöd. Det strävar jag efter hela tiden!

I slutet jobbade hon riktigt fint och jag är jättenöjd; vi jobbade bort lite av det stela och vi samarbetade.


Söndag

Idag är det jobb och plugg som gäller för min del. Min medryttare ska rida och ta hand om Saga idag så jag ska inte åka till stallet. Har egentligen inte så jättemycket plugg (just idag, lär väl få några stycken imorgon haha) men det är två saker jag vill bli klar med idag, och sen är det ju alltid bra om jag börjar plugga till mitt matteprov som är om två veckor. Jaja!

Nästa vecka händer inget speciellt:
Måndag: Trimma i paddocken, släpa fram lite bommar kanske.
Tisdag: Veterinär kommer och ska vaccinera samt kolla Sagas tänder igen. Så det blir bara att ta det lugnt den dagen samt dem kommande tre dagarna.
Onsdag: Promenad eller en kort skrittrunda. 
Torsdag: Jag ska till doktorn, Madde har Saga och jag fyller år. Blir nog en liten middag ute på kvällen med mamma och moster. 
Fredag: Jag börjar tolv så går till stallet och fixar innan för att på kvällen ska jag ha middag hemma med mina kompisar och fira mig i efterskott. Idag kommer hon att få vila.
Lördag: Jobbar och Madde har Saga. 
Söndag: Jobbar. Rider nog ut en sväng sen när jag kommer till stallet.

Det var nog det. Inget speciellt med andra ord. Tror att det kan bli en rätt så lugn vecka, skönt för att den här veckan har varit proppad med plugg, träningar och jobb.

Vi hörs senare, jag har hittat min borttappade kamerasladd så nu ska jag föra över alla filmer till datan!


Nyklippt

Här är några Före och Efter bilder från idag. Passade på att fixa manen och svansen lite också. Saga var jätteduktig under klippningen, förra året blev hon lite orolig när man kom bak mot rumpan och sparkade några gånger. Idag stog hon helt stilla och var lugn, duktig tjej!


Klippning

På lördag ska Saga klippas. Tjejen som jag alltid har fått hjälp av kommer ner från Uppsala så lördag kväll kommer hon ut till oss och klipper. Det blir helklippning, det vi lämnar kvar är huvud, ben och en liten plätt där sadeln ligger. Jag funderar på att köpa en liten klippmaskin som finns på Lyckås för 200:- som man kan använda i halva ansiktet, hon blir så himla långhårig där också! Och 200 kr är inte mycket. Tydligen var den i en liten och lagom storlek för ansiktet vilket känns bra. Men vi börjar såhär så får vi se.

Till en början kommer hon ha ett fleecetäcke på sig inne tills det blir kallare ute, vill inte täcka henne för mycket nu eftersom att det ändå blir så mycket täcken i vinter. Före och efter bilder kommer, jag har hittat sladden till kameran nu också!



På den här bilden ser man rätt så tydligt hur hon var rakad i vintras. Huvudet och en liten plätt på ryggen är kvar medans resten är kortklippt.

Vi är med i tidningen!

Sävas lag är med i UNT- Uppsala nya tidning på kultursidan, och vi fick en hel sida! Det står bland annat om att vi kammade hem tio rosetter och att laget utvecklats till tuffa tävlingsryttare. Jag ska försöka få tag i en tidning idag, jättekul verkligen!



Hoppträning med Saga

Idag var vi iväg på hoppträning för Cathrine. Var var och dressyträna igår (kommer som ett separat inlägg senare med film) så mycket av ridningen och känslan fanns kvar till idag vilket hjälpte till mycket. Hon var mjuk och väldigt lyhörd, vi har dem senaste träningarna haft problem med att hon inte lyssnar alls på mig men idag var jättefin!

Det var mycket gymnastik och stärkande idag vilket är supernyttigt för Saga. Första övningen var räcke, fem bommar tror jag det var och sen oxer. Här fick hon verkligen tänka till eftersom att det inte gick att rusa fram till oxern pga bommarna som låg imellan. Hon var jättefin här, när jag rätade upp mig efter första räcket lyssnade hon bra och gick lugnt mot oxern. Sista gången låg den på 1.30m, det kändes grymt bra och faktiskt som att hon ansträngde sig. Cathrine sa att hon kanske börjar se hindrena när dem kommer upp lite haha. Det kändes iallafall jättebra där, och väldigt kul var det!

Sen var det en linje med fyra oxrar där det skulle va ett galoppsprång imellan varje, avståndet mellan oxrarna ökade med två dm efter varje hinder då hästarna accelererar efter varje språng. Saga lyssnade även här mycket bra, gick lugnt imellan och hoppade mjukt.

Att tänka på med min ridning idag var att jag var väldigt lugn överlag, vilket jag tror mycket satt kvar efter dressyren igår. Låga händer, upprät mellan hindrena och viktigast mot. Om jag lutar mig framåt blir det ju automatiskt att hon ökar farten. Om jag därimot rätar upp mig efter varje hinder och behåller en lugn hand samt stöd med skänkeln blir hon själv lugn och lyssnar på mina hjälper. Kul att känna skillnad, och skönt att det gick så bra idag då det har varit lite knackigt på dem senaste träningarna! Blev tyvärr ingen film (varför är det alltid så att dem gångerna det går som bäst filmar man aldrig?).


Ni får jättegärna rösta

Rösta gärna! :)
Årets Häst 2010


Vinnarna i tävlingen

Nu har jag läst igenom alla era bidrag och utsett två stycken vinnare som jag kommer att skicka en bok hem till! Och vinnarna är...

Weeazel och Emma Strand

Stort Grattis till er! Maila mig såfort som möjligt så att jag kan skicka iväg böckerna. Tack till Cavallus.se som sponsrade med två böcker!


Tävling Gimo 3/10-10

Igår tävlade vi som sagt på Gimo, jag och Ronda. Det var först en förklass och därefter själva lagklassen.

L:C= Kändes jättebra på framridningen, det fanns en jättebra äng man kunde rida fram på vilket var bra för mig och Ronda då jag behöver galoppera fram henne ordentligt. Väl inne på banan kändes det jättebra, vi gick dubbelnolla och ledde väldigt länge tills vi blev nerpetade av näst sista ryttaren tror jag. Men vi slutade på en andra plats vilket jag tycker är helt otroligt, rider henne var fjärde vecka så jag är så himla nöjd och glad!



Jag-Ronda och Anna-Pam, som var så sjukt duktig och blev placerad som fyra i samma klass som mig.

Sen var det dags för lagklassen som gick i L:B. Jag skulle starta som sista ekipage både i laget och i hela klassen. När det var min tur hade Säva en nolla, en fyrafelare och en utesluten. Skulle jag rida nolla skulle vi komma tvåa, annars ingen placering alls. Jag visste dock inte detta när jag gick in på banan, tur var nog det. Inne på banan går det inte att beskriva vilken känsla jag fick. Det går inte. Vilket flyt vi hade! Allt kändes så lätt och okomplicerat, jag satt och log genom hela rundan. Hon var så fin! Vi nollade, laget slutade på en andra placering som hördes över hela tävlingsplatsen, vi flyttades upp till tredjeplats tills finalen går om fyra veckor igen. LYCKA!






Jag behövde det här så himla mycket. Jag strävar oftast aldrig efter placeringar när jag tävlar, vill bara hitta en bra känsla men nu var det verkligen sålänge sen jag blev placerad och man får en sån kick av att bli det. Världens finaste Ronda! Åh jag är fortfarande överlycklig och går runt och ler för mig själv. Längtar sjukt mycket till finalen :)
Sävas lag var bäst under hela dagen. Vi fick totalt med oss: tre clear round rosetter, två andraplaceringar, en fjärdeplacering och sen hela laget kom tvåa så totalt fyra stycken blåa rosetter till. Världens bästa Kristin med Schamilia blev tvåa i samma klass som mig fast för C-ponnyer.

Att rida i lag är det ABSOLUT roligaste som finns. Stämningen är underbar, vi har så himla kul och samanhållningen i vårat lag är så stark!

Säfvas lag med bästa lagledare och kusin Katta

Vinnaren i tävlingen

Jag är som sagt ledsen för dålig uppdatering, men jag kommer att dra dem två vinnarna imorgon och då kommer jag att presentera dem här i ett inlägg. Kika alltså in imorgon igen!


Från dagens tävling

Jag har inte bloggat för att...

.. jag har varit på Säva hela helgen, från fredag till idag! Jag kom dit på fredag kväll och då tränade jag med Ronda direkt. Lördagen var helt underbar, jag red ut med Kristin och Anna och vi busgalopperade i över en timme i underbart väder. Fy vad kul vi hade, höll på att dö av skratt. Sen spenderade jag timmar med plugg medans dem åkte till sporren. När dem kom hem hade två presenter med sig! Så himla gulligt, jag blev överlycklig! Jag fyller år om två veckor men jag kommer inte ha möjlighet att vara på Säva då för att jag jobbar så dem var underbara och köpte present till mig nu :') Jag fick två jättejättefina saker och:


Det svarta! Det som jag suktat efter i flera år. Tusen tack!! :D Ska prova det imorgon på Saga och visa er hur hon blev sen.

Nu ska jag plugga lite, och sen ska jag skriva en tävlingsrapport!


RSS 2.0