Sitsen

Jag tränar för två hopptränare just nu och det är K.G Svensson och Ted Nätterqvist. Jag har inte tränat för Ted på rätt så länge men så fort terminen sätter igång så ska vi börja igen.

Jag hade förut väldigt mycket problem med min sits, att jag var alldeles för tung i rumpan vilket gjorde att Ronda backade av hela tiden. Men nu är det helt annorlunda. Jag sitter mycket mera luftigt, samtidigt som jag har kontakt med sadeln fast jag blir aldrig tung. Jag sitter rätt så långt fram på mina sittknölar kan man säga, det är otroligt svårt att förklara har jag märkt ;)

Men som en annan tränare sa förut ( jag gillar inte den tränaren sådär jättemycket för att hans ridstil inte passade mig eller Ronda ) " det ser ut som att du har ett ägg mellan dig och sadeln". Allså, när jag t.ex. rider lätt är det luftigt och jag dunsar aldrig ner i sadeln utan nuddar den mjukt och lätt innan jag reser mig upp igen. Dett har gjort så att Ronda har börjat arbeta så otroligt mycket mer med sin kropp och framförallt sin rygg, hon lägger verkligen energi på varje steg och det blir luftigt så hennes gångarter har förbättrats jättemycket, eftersom att när jag inte sitter tungt i sadeln så har hon möjlighet att jobba med större frihet utan att hon bygger fel muskler eller blir stel och tycker att det är onödigt jobbigt.

Jag har börjat rida såhär tack vare Ted men framförallt K.G som verkligen har hjälpt mig sen jag började träna för honom i julas. Nu får jag jättemycket beröm för min mjuka ridstil, och det är tack vare att jag har lärt om mig, eller sadlat om som man också kan säga :D

Så jag rekommenderar mycket starkt att prova att träna för K.G eller Ted, det kanske är lite dyrt men det är värt varenda krona för att du lär sig så himla mycket på ett ridpass, och även om det inte har gått bra så kan du alltid se något positivt efter du tränat för dom. Jag har utvecklats efter varje träning och fått flera "aha" upplevelser varje gång.  
'Så, det var lite tränar tips från mig!

Lokal ponnyhoppning på Säva Ridcenter.

Idag var det lokal ponnyhoppning här på Säva, jag var med i 85 cm och 90 cm-klasserna. I 85 cm så kom vi till omhoppning men där petade vi tyvär ner en bom men det var helt mitt fel, jag red för snabbt mot ett rättuppstående. I 90 cm gick det mycket, mycket bättre!

Vi var ju efteranmälda till båda klasserna så jag startade först i 90 cm, och lyckades rida dubbelnoll! Vi ledde rätt så länge och slutade på en tredjeplats, hon var så himla fin!! På framridiningen började jag tänka på alla träningarna i våras för K.G och försökte verkligen tänka mig vad han skulle sagt om han hade varit där, och då gick det så mycket bättre. Min sits blev lika bra som förut och det ledde till att Ronda kunde hoppa lika bra så alla språng blev helt perfekta. Jag är så himla glad eftersom att det här kanske är sista tävlingen och det kändes så bra att få avsluta det såhär.


Bushästen visade hur det skulle se ut!

Mycket att göra...

Hej!

Här kommer ett snabbt inlägg. Idag gick jag upp sex och gick ut och fodrade de hästar som står inne. Började sen att släppa ut och mockade och gjorde klart allt innan jag gick och åt frukost. Sen har jag hjälpt till på båda lektionerna och ridit Ronda en sväng. Det blev bara skritt i cirka 30 min eftersom att hon gick så himla fint igår. Ikväll ska vi löshoppa några hästar så jag tänkte ta med Ronda så kan vi filma och fota. Imorgon ska jag och Kristin fixa video när jag hoppa. Och sen så fotade hon igår så hon ska göra en proffsvideo som vi kan lägga ut sen.


Annars är det rätt så mycket att göra här, rider en-två hästar om dagen och hjälper till på alla håll. Nästa vecka ska jag börja rida en till häst som ska sättas igång så då har jag en till att ta hand om, jag älskar det! Det är mycket gå eftersom att det är en bit mellan stall, hagar och ridhus men det är bara bra. På lördag är det lokal hoppning här som vi ska vara med i, 85 cm och 90 cm blir det för oss.

Nu ska jag ut och hjälpa lägerbarnen med hästarna, men vi hörs snart igen!


Här kommer lite bilder från gårdagens dressyrpass:

Fler bilder kommer men internet krånglar lite!

Kram Sabina

Hästaffären.se

Just nu har de rea på http://www.hastaffaren.se/! Man kan bland annat fynda Eskadron Flexisoft för 599 kr eller vanliga Eskadron bensydd för 349 kr.


Eskadron Flexisoft

/ Sabina

Mina senaste inköp

Lägger ut ett inlägg om mina senaste inköp. Eftersom att jag inte vet om jag har någon häst eller inte så har jag mest köpt kläder till mig. Detta har det blivit:


Vantar:Vanliga svarta från Roeckl köpte jag i slutet av maj. Man märker tydlig skillnad tycker jag på dessa vantar och andra. Jag får alltid ett supergrepp som verkligen håller. Priset ligger runt 399 :-Sen, ungefär i början av juni, blev det ett till par från Roeckl men denna gång med swarovski stenar. Kanske lite onödigt men jag föll verkligen för dem, och eftersom att jag ska få JW hjälmen med swarovskistenar så kommer det att matcha superbra! Jag köpte de svarta vantarna och de kostade 599:-


Förvaring:


Hjälmväska från John Whitaker köptes i mitten av juni. Otroligt smart, nu slipper jag vara rädd för att förstöra hjälmen. Har även ett litet fack inuti där man t.ex. kan lägga sina vantar? Den kostade endast 299 :-, värd allt!Skötselvätska från John Whitaker. Perfekt på tävling, innheåller flera fack där det får plats allt! Jag har bland annat lagt in några borstar, pälsglans, hovolja, broddar m.m. Skönare att ha med sig över axeln än att ha borstar i hela bilen eller bära en stor ryktlåda. Den kostade runt 350 :- och jag köpte den samtidigt som hjälmväskan.

Kläder:


Piké från den nya kollektionen från Kingsland, ljusblå. Jag tänker använda den till både tävling och träning eftersom att den är så grymt snygg! Den kostade 498 :-. Den köpte jag nu i mitten av juni.Jacka från Kinsglands nyaste kollektion. Är så sjukt nöjd över den, tycker att den är jättefin! Går lite mer mot regnhållet fast ändå inte, den är som en kombinerad regn- och vinterjacka. Den kostade 1798 :-. Köpte den nu i mitten av juni.Strumpor från Kingsland, tjocka. Långa och varma, bra sen när det börjar bli lite kallare ute. Kostade 129 :-. Köpte dem nu i mitten av juni.

Schabrak och lindor


Schabrak från Lamicell Collection. Tjockt sydd och i ett supermaterial så att det som ligger närmast hästen andas och suger upp svetten utan att schabraket bli fuktigt eller blött. Jag tycker att det ligger jättebra och formar sig efter hästen. Köpte det för 549 :- på www.stablestore.se. Jag beställde det i slutet av maj.Lindorna är från Lamicell Collection och matchar schabraket över. Jag köpte dem i mitten av maj. De är i fleece och jag köpte dem för 299 :-

Är jättenöjd med allt och tycker att det jag har köpt är prisvärt och jag vet att jag kommer att använda llt väl :)

Kram Sabina


Jessice Kürten till Sverige!

Den irländska toppryttaren Jessicea Kürten kommer till Sverige under årets Stockholm International Horse Show!

Jessica är en av mina personliga favoriter och en som jag verkligen ser upp mot och lär mig alltid något när jag kollar på henne.  Hon och hennes topphäst Caslte Forbes Libertina har många meriter tillsammans och är alltid ett vasst par som är otroliga i omhoppningar när allt stämmer.

Så missa inte SIHS i år med Jessica Kürten  27-29 november!

Eskadron skötselvård

Eskaron har gjort några produkter tillsammans med den tecknade figuren Nici som bland annat består av pälsglans, schampo m.m. Jag har till min samling än så länge köpt:Vi börjar längst upp.
Care Spray är pälsglans för man och svans med doft av jordgubb. Jag har inte använt den då jag köpte den i tisdags men tror att den ska vara bra från det jag har hört om den tidigare. Jag köpte den för 99 :- inne på Häst Och Hund.

Shampoot har jag använt i Rondas svans en gång innan tävling, det funkade jättebra! Svansen blev riktigt ren och luktade underbart (även här jordgubb). Ett stort plus var att den verkligen glänste efter och var lätt att borsta ur. Den köpte jag för 79 :- på Häst och Hund.

Glitter Spray har jag inte heller använt då jag köpte den efter Ronda åkte men efter vad jag har hört så ska också den funka mycket bra. Vet att den luktar lika gott som de andra produkterna och att det blir glitter när man sprayar. Den kostade 99 :- på Häst och Hund.

Godiset är så otroligt gulligt! De är formade som hjärtan och luktar himmelskt, nästan så att du vill prova ett själv ;) Det är klart ett av Rondas absoluta favoritgodis och hon brukar ändå vara väldigt kräsen men det här älskar hon. Påsen kostade 69 :- på Häst och Hund.

Sen finns det även hovbalsam som jag inte hunnit köpa ännu men som inhandlas så fort jag kommer till Lyckås igen. Det ser ut såhär och kostar 129 :- på Lyckås Ridsport:


/ Sabina


RSS 2.0