Höstterminen..

Hej? Nej men allvarligt, hej på riktigt! Det ekar tomt här men jag har tappat suget lite. Det händer massor i mitt liv som vanligt men jag har varit tvungen att prioitera lite annorlunda den här terminen jämfört med tidigare. Sista året på IB och jag kan inte säga annat än att det är galet! Jag har gått i en vecka men min lista över saker som ska göras är säkert en A4 utan att överdriva.

Jag är dock inte stressad över detta utan jag har faktiskt en bra plan. Mitt schema ser också otroligt bra ut och jag kommer hem rätt så tidigt varje dag vilket gör att jag bli klar i stallet tidigare än tidigare och har mer tid på kvällarna åt plugg. På måndagar hinner jag till och med gå till stallet innan skolan börjar och sen efter det har jag hela dagen ledigt.

Jag jobbar inte heller lika mycket längre då jag måste och vill koncentrera mig helt på skolan och Saga. Nu undrar ni kanske hur jag då gör med ekonomin eftersom jag betalar Saga själv, men det är faktiskt löst... Min pappa kommer hjälpa mig varje månad med Saga. Självklart är jag otroligt glad och tacksam eftersom det innebär att jag har mer tid över, men det känns lite konstigt och ovant. Kan bero på att jag hatar när andra betalar för mig och för att jag fortfarande har svårt för hela den här Pappa-grejen, men jag börjar vänja mig mer och mer.

Med Saga har det gått upp och ner, nu på sista tiden har det vänt och nu börjar hon kännas som hon gjorde tidigare om än inte bättre vilket är kul. Om några veckor ska vi tävla igen. Nästa helg drar även allsvenskan igång och jag ska vara med på Rodis, jag är otroligt glad!

Ni som varit med ett tag kommer kanske ihåg förra hösten. Den var så bra! Ska berätta mer om det och varför jag vill ha den i bakhuvudet hela den här hösten.


Foto: Sara Bjerkliden

Mina tävlingssett

Nu får ni hjälpa mig! Jag glömde såklart att fota alla när jag var i stallet idag men tror att jag har bild på samtliga.


Brunt och vitt PW-schabrak med en brun luva. Schabraket ligger bra under sadeln utan några fästen tack vare det svarta partiet. Enkelt men snyggt.


Blått Tattini med matchande luva. Bra material som andas suveränt. Fin blå färg som matchar mitt ljusblåa Swarovski pannband.


Brunt Schockemöhle med en matchande luva i samma färger. Detta är faktiskt mitt turschabrak! Det går alltid bra när jag rider med det haha. Passformen är mycket bra och det ligger väldigt snyggt.

Grönt GG schabrak som saknar luva, men går lika bra att rida med iaf. Har inte använt det på tävling tidigare men tycker det är riktigt snyggt. Vill försöka hitta en passande luva. Ligger bra under sadeln.

Blått JW-schabrak med silverglitter logga. Saknar luva men schabraket har samma färg som Tattiniluvan så man kan änvända den. Lite tjockare och kraftigare modell men det ligger fortfarande bra. Otroligt snyggt!Jag ska hoppa två klasser, så två "sett" kan följa med. Vilka?

Tävling i helgen

I helgen ska vi iväg till Team Aspvik och hoppa 1m och 1.10m på lördagen. Det är ett meeting på två dagar och egentligen hade jag tänkt att hoppa båda dagarna men jag skippade det och körde på en dag. Det är första tävlingen för säsongen så det ska bli superkul! Jag har aldrig varit på Team Aspvik tidigare men har hört att dem har en fin anläggning.

Jag klurar på vad vi ska ha för tävlingsset med oss.. Lägger upp här sen så får ni hjälpa mig, måste nämligen fota alla först i stallet!

Nu ska jag iväg och rida, idag blir det kondition och intervallträning på ängarna med Sagos. Imorgon kommer Kicki igen och håller träning, blir några roliga dagar framöver!
Bild från i somras på en svettig Saga

Bilder från Ted kursen

Här är några sena bilder från Ted kursen:

Tom Joule

Jag hade absolut INGEN aning om att underbara Tom Joule hade öppnat en butik på Biblioteksgatan här i Stockholm. Joules är mitt favoritmärke när det kommer till pikéer, jackor, tröjor, stövlar etc så jag blev riktigt glad när jag och mamma gick förbi den igår. Självklart var jag tvungen att smita in och kolla!

Underbart! Var som att komma in i en dröm av kläder och fina färger, jag höll på att smälla av haha! Visste inte heller att dem hade så mycket "vanliga" kläder men det var det ju bara i den här butiken. Jag hittade två mycket fina saker på rean, dels ett par stövlar och även en pikétröja som jag fyndade för ungefär 200:-! Ska visa bild på den senare, här är iaf stövlarna (som förövrigt blev mina för 165:-):

Dressyrträning

Idag hade vi dressyträning för första gången på rätt så länge! Bästa Kicki kom ut till oss och hjäääääälp vad vi fick jobba. Jag har redan nu världens träningsverk. Det betyder iaf att jag har jobbat ordentligt och inte mesridit! Saga har säkert även hon träningsvärk, ska stretcha henne ordentligt imorgon.

Fokuset idag låg på bland annat att få med ytterbak som jag lätt tappar vilket leder till att jag inte riktigt får ihop henne eller en rundare form. Så vi jobbade mycket innerskänkel och ledande för att sedan plocka upp på ytter och då skulle jag ha kvar både formen, tempot och samtidigt ha jämt stöd. Saga var faktiskt riktigt fin och svarade väldigt bra. Efter ha jobbat med det i både skritt och trav ett tag gick vi över till tempoväxlingar på både böjt och rakt spår.

Målet var att ta små, små förhållningar samt hela tiden möta upp med ben när jag ville minska för att sedan bara kunna lätta i handen och eventuellt lägga till innerskänkel. Det gick bra, men jag fick hjälpa henne lite med innerskänkeln för att verkligen få till det. Men allt det handlar ju om styrka och är något vi bygger upp hela tiden.

Vi gjorde även samma sak i galopp och där protesterade hon ordentligt i vänster varv (en typisk Saga-sak) där hon är svagare. Fick till det någorlunda efter ett tag. I höger var hon därimot fin och vi fick till en mycket rundare och bärigare galopp. Travade sedan av i ett friskt tempo, duktiga tjejen!

Sjukhuset två dagar i rad

Hej mina kära vänner, jag har tillbringat två dagar med att besöka sjukhuset. Kommer ni ihåg omkullridningen i juni och felmedicinering som kom efter? Jag åt ju tabletter i fem veckor efter för magen och slutade med dessa för några veckor sen.

Nu har smärtan kommit tillbaka i magen och gjort att jag knappt kan äta. Igår åkte vi tillbaka till sjukhuset och fick träffa en ny läkare. Jag fick ta blodprov och det visade sig att mitt blodvärde var för lågt. Det bestämdes att jag skulle göra en gastroskopi idag för att dem var rädda att det var blod i magen.

Så idag var det alltså dags. För er som inte vet vad en gastroskopi är så är det när läkarna sätter ner en slang genom halsen ner i magen med en kamera på. Jag sa till läkarna att jag KRÄVER lugnande för att jag ville inte vara "på plats" mentalt när dem skulle utföra detta. Problemet blev bara att 2 sekunder (helt ärligt) efter dem satt in lugnande genom kanylen man får i armen körde dem ner slangen med kameran. Behöver jag ens säga att det lugnande aldrig hann börja verka under själva gastroskopin? När jag låg efter på min brits och väntade på svaren somnade jag in, jag var alltså vid medvetande under hela grejen trots att jag klart och tydligt sagt att jag inte ville det.

En halvtimme innan jag skulle göra gastroskopin började jag även blöda näsblod.
För er som inte vet så blöder jag näsblod kanske varannan dag. Har gjort det hela mitt liv och läkarna har prövat allt men utan resultat. Ingen kan hitta felet eller hur det ska lösas. Problemet med att jag blödde näsblod en halvtimme innan jag skulle göra detta var att mina näsborrar blev helt igentäppta med blod. Under en gastroskopi får du absolut inte andas genom munnen utan endast med näsan, men för mig blev detta då en omöjlighet då jag inte fick in någon luft. Det i sin tur ledde till att jag fick akut syrebrist, och kunde inte andas. Dem fick kalla in andra läkare som skulle ge mig syrgas samt hålla i mig för att kräkreflexerna satte igång och jag började skaka eftersom kroppen försökte få in syre. Alltså inte speciellt lyckat. Suck, min typiska otur.

Ja efter allt detta kom iaf läkaren och berättade att magsäcken är röd och att jag skulle eventuellt har bakterier och måste behandla med antibiotika. Men tills dem fått direkta svaren på det ska jag fortsätta med min andra magmedicin som jag fick tidigare i fyra veckor framåt samt nästa vecka gå till läkaren och kolla alla värden igen.

Som sagt, min vanliga otur med andra ord. Jag ska alltid lyckas med något!


Väntar på läkare och sjuksystrar..

Nya ridbyxor

Hästbiten hade halva priset på Martha Ridewearbyxor. På Ted-kursen var det en tjej som hade ett par extremt snygga, gröna chinosaktiga byxor som jag tyckte väldigt mycket om. Nu var dem nedsatta till halva priset och det fanns ett par i min storlek, perfekt! Jag hade ju en check på nästan 800:- där så jag behövde bara betala 150:- för byxorna, helt okej eller hur?
Passformen är väldigt bra! Kan göra en närmare utvärdering när jag använt dem lite mer.

Ted Nätterqvist kurs 2 augusti, dag 1-hoppning

Nu kommer dem i lite fel ordning då markarbetet egentligen var innan hoppningen.

Jag hoppade iaf på det tredelade men idag blev hon alldeles för stark på det. Ted tyckte att jag skulle ta pelhamet dagen efter och prova på det igen.
Vi jobbade på lite olika linjer. Ibörjan av passet hade vi ett räcke in till ett annat räcke med ett galoppsprång imellan och där Ted succesivt höjde det sista räcket. I slutet låg det på 135cm vilket kändes bra, viktigt att jag samlade galoppen innan så att vi inte rusade in i kombinationen.

Själva banan gick sådär, hon blev som sagt lite stark och jag fick inte igenom mina förhållningar helt vilket gjorde att vi kom fel då och då. Jag är väldigt nöjd med henne, jag har märkt en klar förbättring hos henne just när det kommer till hinder.
Kurs

Jag har inte hunnit skriva här, det blev nämligen så att vi åkte lite oplanerat på kurs hos Ted Nätterqvist, min absoluta favorittränare! Vi kom fram igår och åker hem imorgon. Saga står där, jag åker dock hem på kvällarna. Min kompis Milla och jag åkte tsm, men hon åkte hem idag med sin häst.

Vi har ridit ett markarbetspass och ett hoppass per dag, imorgon är sista dagen och då är det endast ett hoppass. Jag har både filmer och bilder, allt kommer dock i ett separat pass då jag har såååå mycket att skriva! Kan iaf säga att jag och Saga satte personbästa idag, 145cm. Underbara häst säger jag bara! Jaja, jag ska skriva om allt i tydligare inlägg.
Från hoppningen igår

RSS 2.0