Hoppsadlar

Tog bara hoppsadlar idag, dressyren tar jag snart!Från längst upp till vänster:
Prestige Versaille är en hoppsadel med latexpaneler, kalvskinn i säte och vulster och kåpan är i franskt läder. Priset ligger från 14500:- och uppåt. www.shop.bordrocks.com/
Butet med latexstoppning. Den finns i färgerna svart, golden och cachou som är mörk rödbrun. Den går att få i dubbla läder och kostar då 35400:-, normal 31300:- www.shop.bordrocks.com/
En flatback sadel från Jean Luc av typen close contact. Finns i färgerna svart och chokladbrunt, priset ligger på 6500:- www.shop.bordrocks.com/
Kentaur Poseidon (jag var tvungen att ta med den här eftersom att jag är största fanet av Percy Jackson, och där är både Kentaur och Poseidon med :D ) är en klassisk sadel med halvdjupt säte. Den kostar från 9900:- www.nema.se/hopp.htm
Junior Pro från John Whitaker är också en sadel av close contact. Den har fina detaljer i form av den brittiska flaggan och finn i färgerna svart och tabacco. Kostar 12900:- http://www.skarahastsport.se/main.asp?produkt=Sadlar
Stübben Edelweiss NT med halvdjupt säte och klossar för knä och vad. Klädd i mjukt specialgarvat sadelläder. Priset är 14895:- www.hooks.se 

Det var allt!
/ Sabina


 

Enköping

Idag åker jag till Enköping och till Säva, det har blivit ändrade planer igen så Ronda åker till Mälarkliniken istället. Jag får se om jag har möjligeht att skriva därborta, annars får ni ha det så bra!!

/ Sabina


Följ min blogg med bloglovin

Övning

Lägger upp en övning som jag brukar göra ibland när jag har riktig idétorka. Den är lätt att fixa, men man kan öva mycket på den och variera hela tiden.Jag brukar ligga och rulla ett varv eller två på volten över bommarna innan jag sätter ihop hela övning till en så att man får koll på allt och kan testa lite avstånd. Sen börjar jag nere på volt 1. ( man kan börja på tre också, det spelar ingen roll alls) och fortsätter sen till nummer 3. genom att göra ett galoppombyte över 2.

Efter några varv märker jag alltid skillnad på hästen, den blir mjukare och mer uppmärksam på mig i och med att det kommer nya saker hela tiden. Jag tycker att övningen passar bra de dagar man kanske inte har så mycket tid eller som jag brukar ha, idétorka för att det tar inte lång tid att ta fram eller bort bommarna.

Det du hela tiden kan ändra och prova med övningen är antalet galoppsprång mellan bommarna, något varv kan du prova att öka och sen minska, det gör så att hästen blir aktiv och vaken, och koncentrerar sig på dig. Galoppombytet tycker jag hjälper till i lösgörandet.

Det var mitt tips för idag!
/ Sabina

Smart eller onödigt?

Satt och läste Equipage när jag såg detta! Har sett reklam om det tidigare men inte tänkt på det.Detta är alltså det holländska företaget Kylix Products som har producerat ett hinder som bygger upp sig själv när du river genom att du trycker på en fjärrkontroll. Så om du river behöver du inte sitta av, utan du trycker på en knapp på fjärrkontrollen så rätar bommarna upp sig själva. Du kan också med fjärrkontrollen höja eller sänka hindret. Hindret finns på marknaden från och med sommaren 2009.

Jag tycker att det är lite småhäftigt, men antar att de inte kommer att vara billiga. Bra om man har pengar, annars får man helt enkelt fortsätta sitta av och lägga upp bommen själv, eller ha någon med sig.

Vad tycker ni, är det smart eller onödigt?


Shopping

Nu blir det lite nattskrivning här, men kom inte hem förens runt tolv och sen har jag suttit och tagit det lugnt en stund. Är en nattmänniska rakt igenom så det är nu jag trivs som bäst på dagen :)

Det blev iallfall lite shopping idag (igår) inne i stan och det som fick följa med hem var mina efterlängtade minchaps från Dyón, jag är så glad! Sen köpte jag även jeansbyxorna från Kingsland, de var otroligt sköna och satt jättesnyggt.

Chaps Dyón 2195 :-
KL-jeans 999 :-

/ Sabina

Täcken

Var inne på Kingslands hemsida och hittade dessa täcken som jag tyckte var fina. Har inga prisinformationer om dem men gissar på att de ligger mellan 1000-3000 kr.
 


Täcket längst upp till vänster är ett fleecetäcke som heter Show Rug och finns i färgen navy.

* Längst upp till höger är ett ridtäcke som finns i färgen navy.

Sen kommer ett til fleecetäcke i färgen navy men som har röda och vita kantband.

Sist är ett vintertäcke med hals också i färgen navy.

Jag skulle inte tacka nej till ett av de täckena!

/ Sabina


090728

Jag sticker in till stan idag, och hoppas att jag hinner till Hästbiten. Vi hörs sen!
/ Sabina

Hemma

Idag har jag lärt mig att sticka! Så nu ska det bli en halsduk i framtiden... Köpte iallfall pälsglansen idag, och passade på att fråga om Dyón sporremmarna. De hade dem inte hemma men man kunde beställa så det ska jag göra nu. Men vet inte om jag ska ta bruna eller svarta. Hm, något att sova på.


179:- på HästbitenSporremmarna från Dyón, vilken färg?

Film på mig och Ronda

Har inte så många bra filmer från när jag rider Ronda, men här är den filmen som Kristin, Katta och Krirri gjorde när vi skulle sälja henne. Den innhåller lite av varje, hoppas att ni tycker om det ;) Jag tycker att den blev jättebra!Mina fina lilla Rodis :')

Boktips

Eftersom att jag älskar att läsa så har jag under åren samlat på mig en del böcker, och läst många olika ämnen. Jag tänkte berätta lite om mina favoritböcker, som jag tycker ger bra kunskap och som jag har lärt mig mycket från. * Håll hästen frisk är en bok om sjukdomar och hur du botar/motverkar dem. Jag tycker att den är väldigt bra, det är bilder och texterna är klara så att man förstår dem direkt, inte för komplicerat. Det är alltid skönt att ha den hemma så att man kan slå upp något om man undrar, har hjälpt mig mycket!

* Hästhållning i Praktiken är en bok om allt inom ridsport, skötsel ridning, tips m.m. Man lär sig mycket när man läser och sen är det vädligt tilltalande bilder, och jag kommer lättare ihåg saker om jag ser det på bild.

* Jens Handbok för Unga Ryttare är en träningsbok som Jens Fredricsson har skrivit. Den innheåller många övningar, både markarbete och hoppning. Man får också reda på fakta om Jens. Jag har haft stor användning av boken när jag har ahft slut på idéer till den dagliga träningen.

* Träna Hästen för hoppning handlar om allt inom ämnet hoppning. Här kan man lära sig från grunden med en unghäst hur man ska göra för att bygga upp den till en korrekt hopphäst. Man får hjälp med träningsschema, utrustning, övningar och massor bra fakta. Jag har ännu inte hunnit läsa hela men det jag har kikat på har verkat intressant och lärorikt så jag ska sätta mig ner och läsa ordentligt.

* Livet med Häst är min absoluta favoritbok. Jag har lärt mig jättemånga tips och saker som jag nu använder i min dagliga vistelse i stallet. Det är allt från skötsel, övningar, skapa egen träningsdagbok och flera andra ämnen. Bra text som verkligen är intressant att läsa.

* Häst och Ponny Bildlexikon är en bok om raser, hisoria, exteriör, sjukdomar m.m. Det jag gillar mest med boken är att de visar alla hästens delar, muskler och skelettdelar tydligt med bilder och text. Därifrån har jag lärt mig mycket om vart och hur allt sitter på hästen, vilket har gjort det lättare för mig vid visitering och att se vart på en häst det är fel.

 
Bilder från Häst Och Ponny Bildlexikon, första är på hästens delar och muskler, den andra är på skelettet. Klicka för att se närmare.

/ Sabina

Boots

God morgon!
Fick just sms av mamma där hon berättade att vi har fått en tidigare tid till Ronda på Stav på torsdag, jätteskönt! Sen så åker vi direkt till nya stallet efter det, jag längtar så himla mycket. Idag ska jag nog in till stan och träffa lite människor från Expecto och Fefo, det är alltid roligt ;D Tror att jag ska köpa en TIB glansspray när jag ändå är där inne.

Slängde ihop ett collage om boots lite snabbt, tog med både dyrare och billigare.

Längst upp till höger:

Boots i neopren med fårullskant från Kentaur pris; 399 på http://www.osterbo-hastgard.se/

Tåliga boots med neopren på insidan från Mark Todd pris; 199 :- på www.hedmanshast.se/

Boots som finns i färgerna blått, rosa och svart. Jag har själv haft dessa och tycker att de är jättebra då de inte snurrar på hästen, plus håller länge trots att jag red med dem varje dag i ett år. De är i neopren med förstärkning i syntetskinn, från Equi-Guard pris; 169 :- www.hooks.se

Boots från Veredus som har extra skydd vid ballarna och säkert skydd vid kotleden. Bootsen sluter sig runt hoven då de är anatomiskt utformade pris; 1289:- www.segcompanyab.e-butiken.se/

Boots med clarino med utsidan. Finns i färgerna svart, vit, grå, grön och blå. Jag har själv ett par sånna här i svart till Ronda när vi hoppar, tycker att de funkar jättebra. Skyddar mot att hon trampar sig och håller alltid, har använt både när jag rider terräng, hoppat på gräs eller inne och ridit i snö. Från Eskadron pris; 369 :- på http://www.skarahastsport.se/, jag köpte dom dock för 299:- på Eko.

Boots i neopren med dubbel kardborre knäppning som finns i färgerna svart och marin pris; 165 :- på
www.carinashastshop.se/

Det var allt, tänkte skriva ett inlägg sen om böcker jag tycker är bra. Så kolla gärna in igen!

/ Sabina


Lite bilder på Ronda

Kände bara för att lägga upp lite bilder på Rodis, saknar henne. Vill ha henne här hos mig NU. Det ska bli otroligt skönt att få hem henne sen så att jag kan gå till henne när jag vill.

Min lilla skrutthäst <3


Ronda älskar päron-Mer! Här var på Skånsta när vi tävlade i juni.Pay & Jump på Runsten, vi var nolla i 100 cm så vi fick rosett :)Framridning på Runsten.


På utebanan på Säva.

Jag kan sitta i flera timmar och bara kolla på foton på henne/oss. Hon kommer alltid att vara allt för mig, även när hon försvinner.

Träns och tillbehör

Jag har hittat mitt nya drömträns, från mitt nya favoritmärke Dyón! :DTycker verkligen att det är otroligt snyggt! Har ingen aning om vad det kostar men antar att det ligger på ett par tusen, något att spara till iallfall ;) Målet får väl bli till Globen och se om jag hittar det då. Då borde jag också ha en häst!

Det jag hajjade till med bilden är att tyglarna inte har några stopp, trots att de har martingal på hästen. Hm, något att fundera över?

Det här skulle inte heller vara helt fel:


Också från Dyón.

Kombinerar gärna med någon utav de här från Dyón:

     

Detta träns från Glen Gordon var riktigt snyggt också:


Jag har svårt att bestämma mig, men tror att det första tränset vinner ;) Det är ju sååå snyggt! Bilderna är från equalityline.e-line.nu.

/ SabinaFoder

En av de viktigaste sakerna att tänka på med hästar är fodret. Det är grunden för allt och det som du ska bygga upp din häst på, tillsammans med träning. Men för att hästen ska klara av att sätta muskler vid träning krävs det att du har en bra foderstat.

Enligt mig är det viktigaste grovfodret, alltså hösilget eller höet. Jag själv föredrar hösilage då jag har haft en häst som fått hosta av hö. Men det är helt upp till var och en, plus att ibland kan faktiskt höet vara bättre än hösilaget! Jag börjar iallfall alltid med att leta efter ett bra hösilage som har så bra värden som möjligt. Det kan också vara bra att ringa runt till olika höleverantörer för att kolla priser och så, ibland är det stor skillnad.

Hösilage:  :  

Kräv alltid att få en höanalys med ditt hö/hösilage, annars blir det väldigt svårt att räkna ut en bra foderstat. Jag tar hjälp av min ena dressytränare som är utbildad inom foder ( hon har ett speciellt program på sin data där hon kan räkna ut en foderstat beroende på typ av häst, dagsmotion, vikt och höanalysen ) och det är väldigt skönt då jag själv inte alls kan lika mycket som henne ;) Jag vet att det finns flera sidor på nätet där du kan lägga in din höanalys och sen räknar de ut vad och hur mycket du ska ge.

http://hippocampus.slu.se/hastens_foder/index.cfm?Call=foder <-- Här kan du få hjälp med din foderstat.

Jag har under de tre år som jag har haft häst provat olika sorters foder. Det som har funkat bäst på Ronda har varit havre, betfor och lucern. Lucernet har hjälpt henne att bli rundare och hålla vikten lättare då hon är lite svårfödd. Jag gav henne även Kraft Grund ett tag och tyckte att det funkade bra sålänge jag gav havre och betfor samtidigt. Men eftersom att Kraft inte är så jättebilligt valde jag att istället ge lucern som man inte alls behöver ge lika mycket och är billigare, så i längden tjänar man på det. Annars tycker jag att Kraft Grund är ett väldigt bra foder då man oftast inte behöver ge hästen något annat än det ( om man har ett bra grovfoder det vill säga). Det jag tycker är viktigt är att man inte ger hästen en massa olika tillskott "bara för att" utan att man ser till hästens bästa. Här kommer lite olika typer av kraft:Havre:
 
Betfor:


Lucern:Kraft soritment som består av bl.a. Grund, Sport, Groov 125/90 och Mineral blå/vit/röd:


Hippo som består av bl.a. Breed, Champ, Basic och Alfa:


Sen finns det olika müslin man kan ge sin häst, det är en blanding kan man säga av flera olika saker. Det kan även vara bra att ge hästen extra B-vitamin innan/under/efter fällningsperioderna, det behövs inga större mängder.

Ja, det var väl det. Kom ihåg att fodret som sagt är basen hos hästen så se till att verkligen lägga ner tid på det så att det blir ordentligt, för hästens bästa! Använd sunt förnuft och ta hellre hjälp av kunniga personer än att du gör det själv om du är osäker. En häst med en dålig fodergiva kommer inte att kunna bygga muskler hur mycket du än tränar, vilket i sin tur gör att den inte kommer att kunna prestera sitt yttersta på t.ex. tävling.

Och glöm inte att ge hästen en extra morot eller ett äpple ibland, det tycker de alltid om! ;)

Sabina

Provridningsfilm Warchild

Här är en film när jag provred Warchild, den hästen jag ville köpa men som inte gick igenom besiktningen. Ursäkta för den dåliga kvalitén men det var sent och började bli mörkt!Förlåt!!!

Förlåt så hemskt mycket för usel uppdatering, men det har varit lite upp och ner här hemma.

Var ju iväg förra veckan för att kolla på Pauline igen, men det gick inte alls bra. Åkte av två gånger och det kändes inte alls lika bra som första gången så det blev tyvär ett nej där. Vi åkte sen för att kolla på ett sto som jag inte alls hade några förhoppningar på, men jag tänkte att eftersom att jag redan var där nere så kunde jag ju lika bra kolla på henne.

Höll på att tappa hakan när jag väl red. Hästen hade exakt det jag letar efter, hoppteknik utöver det vanliga, kvick och vändbar och såklart den där extra Sto-glimten i ögat! ;) Vi hoppade bana och hade oxer på 1.20 m, det kändes inte ens att hon hoppade. Jag bestämmde mig för att köpa henne direkt då jag inte har lust att sitta i bilen sju timmar ner till Kungsbacka igen. Mamma och ägaren pratade och beställde besiktning med exportröntgen. Mamma fixade även transport och så, all var verkligen klart för att hon skulle komma. Men sen efter besiktningen ringer hon som säljer hästen och säger att den var halt på båda fram, och därmed var det över med den hästen.

Var sen borta lördag-tisdag. I onsdags var vi i nya stallet och fikade med ägaren, hon är så himla snäll! Jag vill bara flytta in nu på en gång! Sen när jag gör det ska jag fota allt och visa hur det ser ut :) Idag veterinärbesiktades Ronda på Säva, hon var halt på höger bak så vi ska in och röntga och i värsta fall spruta om två veckor. Problemet är att den 1 augusti måste vi ställa in en häst i vårat nya stall, men Ronda ska stå kvar på Säva för att kliniken ligger här i Enköping. Så jag måste prata med Nina imorgon om allt, och om hur det blir med Mithra och Valle.

Just nu känns det väldigt jobbigt, och det är svårt att se ljust på framtiden. Men jag ger inte upp, på något sätt kommer allt att lösa sig! Jag har fantastiska människor runt mig som alltid ställer upp, så jag vet att det kommer att gå ;) 
Jag och Mithra första gången vi hoppade.Jag och Valle pussas, samtidigt som jag kramar om älskade Marika <3

Ner till Borås!

Nu åker jag ner till Borås för att dels prova Pauline igen och för att prova ett till sto. På vägen ner ska vi även stanna på Hagens där de föder upp Connemaror för att kolla på två till ridskolan. Det ska bli jättekul för att min bästa kompis har precis lämnat tillbaka sin ponny och han var från Hagens, och hon har ofta pratat om Hagens och sagt att det är väldigt fint där. Dessutom så är ponnyerna så otroligt fina!

Vi kommer att sova över nere i Borås så jag kommer inte hem förens imorgon. Då kommer jag ha bestämmt om jag ska ta Pauline eller inte, önska mig lycka till.Min kompis Hannah och Hagens Comet, visst är han vacker?

Hörs antagligen inte förens imorgon, Sabina

TIB HorseBland mina favoritmärken inom hästskötsel/vård är TIB Horse ett av de största. Deras pälsglans fungerar otroligt bra, dessutom luktar den underbart. Svansen blir hur lättborstad som helst plus mjuk och glansig.

Jag har inte hunnit prova någon av de andra produkterna men har hört av andra att de ska vara lika bra som pälsglansen.

Längst upp till vänster:

Effektsspray, produktbeskrivning: " TIB Effektspray, en doftdöljare som sprutas på hästens päls för att hålla knott, flugor och broms på avstånd. Innehåller Citronella." Finns att köpa på bl.a. http://www.hestbolaget.se

Pälsglans stor flaska, produktbeskrivning: " Ger en sidenmjuk och långvarig, c:a 14 dagar, glans till päls, man och svans. Pälsglans är giftfri och kan därför användas på känsliga djur. " Finns att köpa på bl.a Hästbiten, Lillihästen i Stav och http://tibhorse.se 

Lädersåpa, produktbeskrivning: " Rengör och underhåller läder. Daglig rengöring med lädersåpa håller sadel, tyglar och träns i god konditon. " http://tibhorse.se/  

Pälsglansen är samma som den stora, fast i mindre förpackning och med en pump.

Läderbalsam, produktbeskrivning: " Underhåller läder genom att tränga in och återfetta, så lädret håller sig mjukt och följsamt. " http://tibhorse.se/  

Hästschampo, produktbeskrivning: " Ett extra milt och skonsamt schampo anpassat för hästar och hundar. Rengör effektivt och gör pälsen mjuk och glansig. " http://www.tibhorse.se 

Det finns även kylgelé, kylinda m.m. Jag rekomenderar verkligen deras saker, så prova! :)

 


Nyheter från Equalityline- Dyon

Nyhet från Dyon, vill ha!www.equalityline.se

Sorry.

Det har varit dålig uppdatering nu, men det beror på att jag har varit i full fart hela tiden med Hannah! Idag har vi inte gjort något alls, bara tagit det lugnt. Det är något jag verkligen inte är van vid så det känns lite konstigt att bara sitta i soffan. Saknar stallet och hästarna så otroligt mycket.

Men vet ni vad? På torsdag kväll åker jag ner till Borås igen och provrider Pauline för andra gången! Sen ska jag bestämma mig hur det blir. Jag är faktiskt lite nervös...
Saknar dig så fruktansvärt mycket, det är mer än en vecka kvar tills jag får träffa dig igen..

Ronda när vi hade löshoppning, 1.20 m.

Schabrak

Nu är det köpt, schabraket från Schockemöhle! Gjorde det idag inne i stan på Hästbiten, det är så himla fint :) Så nu kan man stryka en sak från "inköpningslistan" :DDet kostade 445 kr och är i storleken full.

Ryttargalan har bytt plats!

Ryttargalan som tidigare befann sig på Tyrol flyttar nu in i Ericsson Globe, i samband med Stockholm Internationall Horse Show. Den kommer att vara på torsdagskvällen och som vanligt är det prisutdelning och personer ur ridsporten hyllas. Det bjuds på underhållning och god mat. Även DU kan vara med på Ryttargalan, det är bara att boka biljetter nu! Jag såg att det fanns en länk på svenska ridsportsförbundets hemsida, så gå in där om du vill ha platser till Årets stora Ryttargala i Ericsson Globe den 26 november 2009. 


Back on Track stallbandage

Om din häst har gallor rekomenderar jag att du använder stallbandage från Back On Track. Ronda hade det och då fick jag tipset att använda dessa, och efter två dagar märkte jag en tydlig skillnad! Hennes gallor hade minskat väldigt mycket och efter några veckor var dem helt borta. Hon hade bak så hon fíck ha bandagen på natten och ibland när jag var ute och gick.


Det som är viktigt att tänka på innan man använder Back on Track skydden fullt ut är att de måste vänjas in på hästen. Börja med någon timme om dagen, t.ex när du pysslar med hästen. Öka sedan efter hand med några timmar. Slutmålet är att ha på bandagen så mycket som möjligt. 

Bandagen används med fördel när hästen rör sig så de är perfekta att ha om du bara ska skritta ut i en timme. I Back on Track skydden är det invävt keramisk material som reflekterar hästens egna kroppsvärme och ger ett ökat blodflöde. Jag trodde inte att de skulle funka på riktigt men jaghar verkligen blivit positivt överraskad, så jag kan rekomendera dem med egna erfarenheter!

Finns att köpa hos de flesta Häst och Ridsportsaffärerna, bland annat Hööks, Lyckås Ridsport, Eko, Sporren och Horze, och priset ligger mellan 700-800 kr.

/ Sabina

  

Ni är underbara!

Nu har vi satt nytt besöksrekord, ni är riktigt duktiga!! :DJag och Hawel på Säva.
 
Det är lite prat om jag kanske ( väldigt kanske) ska ta honom också, för att ha honom hos mig några månader och rida till honom så kan de antingen sätta in honom i ridskoleverksamheten igen eller sälja honom lite dyrare. Det tycker jag är en jättebra idé, och då får jag fortsätta ett litet tag till att rida ponny :D Sätter in en till bild på sötnosen:


Sadel från Otto Schumacher

Nu blir det rätt så många inlägg om utrustning men titta vad jag hittade, en sadel från Otto Schumacher med Swarovskistenar! Tyckte den var häftig, men jag vet inte hur sadelkvalitén är. Någon som har en sadel från Otto Schumacher?

Hittar ingen prisinformation men det står att man måste måttbeställa den och att leveranstiden är på cirka 8 veckor. Snygg eller inte, vad tycker ni?Bild från www.ridsport24.se
 

Framtida Köp

Dessa saker är de som jag en tid framöver kommer att önska mig/ spara pengar till för att köpa:
Vi börjar längst uppe till vänster:

Schabrak från Schockemöhle i grönt. Det på bilden är dressyr men jag ska köpa allround. Sen ska vi på den sidan där loggan inte är brodera min sponsors logga och namn, det kommer att bli superfint! Priset: 450 kr och sen kanske 100 kr för brodyr.

Jackan från Kingsland i brunt. Har en blå regnjacka nu som jag älskar, den här är mer vintermodell. Priset: 1500 kr.

Pannbandet från Otto Schumacher är med äkta Swarovskistenar och jag tycker att det är så himla fint! Det passar till både dressyr och hoppning. Jag har inte bestämt mig om jag ska ha den här färgen eller ljusblått som också är superfint. Priset:1200 kr.

Stigbygeln från Sprenger har jag suktat efter länge. Jag som har problem med knäet och ofta har ont när jag sitter av efter ett ridpass. Har pratat lite med folk som har den och alla säger att den har förbättrat deras sitts. Min kompis som också har knäskada köpte dom och nu har hon inte lika ont längre. Pris: 1500 kr.

Benskydd från Veredus Carbon Gel är en stor favorit. Jag satsar på bruna och priset på framskydd: cirka 1200 kr.

Minichaps från Dyon. Jag avgudar dessa chaps! Tycker att de är otroligt snygga och ett stor plus är att man har garanti på allt läder från Dyon. Jag tycker också att det är skönt att slippa rida i stövlar varje dag, vilket  jag gör nu. Priset: 2200 kr.

Vita Tävlingsbyxor från Kingsland i modellen Jessica. Mina vita börjar bli för små så nu tänkta jag köpa ett par ordentliga och som jag verkligen tycker om. Priset: 1500 kr.


/ Sabina

Ny design!

Nu är det ändrat lite här, och jag min header är på plats!! Vad tycks?

:)

Dyon

Dyon är ett märke som har extrem bra läderkvalité, och framför allt är deras saker väldigt snygga! Jag var inne och kikade på deras hemsida, dyon.be, och hittade lite nyheter:

Grimman längst upp till vänster tycker jag är superfint, den är stilren och smälter verkligen ihop med hästen. jag ahrs inte några exakta prisinformationer men vad jag ahr hört så ligger den runt 900 kr. Lite väl saftigt för en grimma, men å andra sidan så har du ju garanti på allt läder från Dyon.

Bilden under grimman är ett grimskaft som är nylanserat från Dyon, jag vet inte vad det kostar. Jag tycker att det är  snyggt men har inte sett det i någon butik ännu.

Chapsen är dom omtalade Dyon minichaps, och jag bara avgudar dom! De är så himla snygga och de jag har pratat med som har dom är så extremt nöjda med chapsen. Så jag funderar på att sattsa på ett par sånna här, ibland är det ju inte så kul att gå runt emd stövlar hela tiden. Sjukt snygga iallfall och priset ligger väl på runt 1500 kr, eller kanske mindre.

Dyon har även mycket träns och andra lädervaror, och ett av dom mest kända tränsen är Difference tränset som sitter speciellt, man tränsar annorlunda och nackstycket är väldigt svängt.Tränset ska vara bättre för hästen, vad tror ni?
Är det någon som har tränset som har märkt någon skillnad?
Priset ligger på runt 3500 kr.

/ Sabina


Akuten i sex timmar..

Hej, satt på akuten i torsdags när en kompis här klämdes mellan en häst och en boxdörr, vi va på akuten i sex timmar. Först såg det ut som att armen var bryten men det var den inte tack och lov. Lite jobbigt för henne ändå, hon ska på ridläger på måndag på Gotland och hon har handen i bandage och massor med saker. Stackare :(

Så jag var lite mör igår, red "bara"  en häst då jag verkligen inte orkade mer. Men idag ska jag skritta ut på Orlando B och sen tänkte jag köra lite hopp på Rodis.


Igår red jag ut på Valle första gången, han bockade några gånger och föröskte få av mig men annars var han kanonsnäll, vi galopperade lugnt och fint, jag är jättenöjd!


Kopior?

Satt inne och kollade runt lite på google.se och sökte på bland annat Veredus skydd. Hittade då dessa kopior av de äkta Veredus-skydden. Jag tycker inte alls om när det görs kopior av orginal, speciellt inte när det som i det här fallet ser exakt likadant ut, det enda som fattas är Veredus loggan. De " falska " skydden kommer från Börjes Tingsryd, priset har jag ingen aning om. De "äkta" är Veredus och priset på dom bruakr ligga på runt 1500-1600 kronor för framskydd.

Vad tycker ni, är det okej att man göra en produkt som har i stort sett exakt samma uteseende som den äkta?


Dagens första ridpass

Har precis ätit lunch och ska nu gå ut och rida dagens första pass på Ronda. Tänkte köra lite markarbete i ridhuset. Ska se om Kristin kan hänga med och fota. Vet inte riktigt vad jag har tänkt för övningar ännu men tror att det blir upphöjda bommar på böjt spår och sen några galoppbommar. Tänkte också träna lydnad, alltså mycket tempoväxingar och övergångar så att jag verkligen får henne fokuserad på mig.

Efter det ska jag rida ett dressyrpass på Valle, har inte bestämt mig om jag ska vara ute eller inne, han har gått i ridhuset i två dagar så det kan ju vara kul för honom att få vara ute lite också, samtidigt som det är så himla varmt. Med honom ska vi bara fortsätta på det vi gjort innan. Han är ju så extremt oriden och stel eftersom att han inte riktgi har blivit riden ordentligt så jag fokuserar bara på att få honom att gå i en låg form i ett bra tempo. Ska se om vi kan få lite bilder där också.

Hörs sen och rid lugnt i sommarvärmen!Bild från löshoppningen förra veckan.

RSS 2.0