Att veta vad man vill

Fick rätt så många frågor om vad som kommer hända med Saga om jag kommer in på något universitet i England nästa år, och även hur jag kan vara så säker på att dels åka utomlands och studera men även vad för ubildning.

Svaret på hur jag kan veta att jag ville studera utomlands är helt enkelt IB. IB är förberedande för utlandsstudier (en av anledningarna till varför det är på engelska) och universitetet (då våra HL-ämnen motsvarar universitetsnivån) så för mig har det på något sätt blivit en självklarhet att jag ska studera vidare eftersom jag har en sån bra grund. Anledningen till varför jag just vill göra det utomlands är mycket på grund av erfarenheten man får. Jag är övertygad om att det är en otrolig livserfarenhet som man kommer ha nytta av genom hela livet, inte bara studierna utan också för att man skapar ett helt nytt socialt liv med helt främmande människor i ett främmande land. Jag gör det alltså för att att jag känner en längtan av den typen av erfarenhet, för att jag tror att jag kommer ha väldigt kul och även få en klarare bild över vad jag sedan vill i livet, och kanske vart jag själv passar bäst in.

Vad jag vill plugga är helst något med historia då det ligger mig otroligt varmt och hjärtat, speciellt antik historia. Skulle även kunna tänka på språk och jag kollat på lite blandade kurser. Drömmen vore väl att kunna kombinera båda men att välja en är nog det klokaste. Man kan göra ett test på UCAS för att se vad för kurser som passar en bäst, men oftast brukar man ha en någorlunda uppfattningen om vad man gillar och inte gillar.Vad som händer med Saga är väl inte helt klart ännu.. Självklart vill jag ju helst ta med henne men allt det är en kostnadsfråga, och även platsfråga. Jag har inte kollat på något universitet mitt i London utan dem jag har intresse för ligger lite utspritt i England. Det bästa vore att börja på ett universitet med hästmarker omkring sig, vilket inte borde vara så svår eftersom det finns väldigt mycket hästgårdar i England. Så den punkten är väldigt oklar än sålänge.

Det viktigaste med mitt val (vad det nu blir) är självklart att jag gör det här för att jag vill det, för att jag tycker det är kul. Jag tycker det är motiverande med studier och jag trivs med det. Jag kommer uppdatera om hur det går med min ansökan och hur jag planerar för att eventuellt flytta och studera nästa år!

Dagarna går i ett

Det är äntligen lov.. och det sista vi fick höra innan vi gick slutade var
"And remember, being an IB student is a full time job. Have a nice break!"
vilket jag kan lova inte riktigt var det man ville höra..

Jag har funderat lite på hur jag egentligen sa göra för att kunna fylla ut bloggen då jag tycker det är svårt att fylla ut allt med häst. Just nu är jag även sjuk så någon träning blir det inte. Eftersom att skolan är en otroligt viktig del i mitt liv och något som jag prioiterar högt kommer jag att skriva en del om hur det går med mina IB-studier. Vissa av er kommer kanske tycka att det är jättetråkigt men då det är en del som går just IB som läser vet jag att det kan bli rätt så uppskattat. Plus att det inte endas handlar om själva studierna utan allt runt omkring, tankar och funderingar osv.

Nu är iaf Saga klippt, det var inte så uppskattat som det brukar vara! Blev en hel del stepp och sura miner men till slut var hela hon rakad och snygg.


Ny vecka

Startar den här nya veckan med att vara sjuk, great! Är hemma från skolan vilket suger då jag verkligen inte vill missa något nu..

Helgen har bara bestått av jobb och plugg, och en tripp till stallet igår för att tömköra Saga. En vecka kvar och sen är det lov! Jag håller på att klippa ihop en film från Kändisträningen förra veckan som förhoppningsvis kommer upp idag, och sen har Jenny filmen med intervjun som hon skulle skicka till mig. Utöver detta planerar vi som sagt att försöka få in en intervju med en internationell ryttare. Mer om det senare.

Sjuk som jag är ska jag ligga hemma och röjja undan en del plugg. Stallet väntar lite senare och även ett kort möte med min pappa.


Träning

Igår var som sagt jag och Jenny iväg för att kolla när deltagarna ur Kändishoppningen tränade. Det var kul att få träffa alla och självklart se hur det går för dem!

Musse Hasselvall innan träningen

Ryttarna värmde upp och sedan började själva träningen som till en början bestog av några olika markarbets övningar och sedan hoppade dem även en del linjer. I slutet las alltihop till en bana.


Sara Sommerfeld och Erik Segerstedt väntar på deras tur

Måste säga att ryttarna var väldigt duktiga, med tanke på att många av dem aldrig ridit innan dem ställde upp på att vara med i Stjärnornas hoppning. För att endast ha ridit en kortare tid har de utvecklats väldigt snabbt och kommit långt i ridningen, längre än vad många "vanliga" nybörjare kommit.


Hela gänget är samlat och lyssnar på ridinstruktören som berättar om nästa övning

Efter träningen intervjuade jag och Jenny Musse, tanken var att vi skulle hunnit med Erik också men han var tyvärr tvungen att smita lite tidigare från träningen så vi hann inte få tag på honom. Vi ska förhoppningsvis dit någon vecka innan Globen för att kolla av läget så då lovar vi en intervju med honom! Intervjun med Musse kommer upp här senare, Jenny har den på sin kamera. Musse var iaf väldigt trevlig och framförallt var han väldigt duktig på att rida då han hoppade hela lektionen utan stigläder med motivationen "Jag måste få bättre balans. Min sits är ostadig så därför tränar jag utan stigläder nu". I slutet hoppade han en bana på 1m, riktigt duktig som sagt. Vilket såklart dem andra var också.


Många av hästarna som deltar har varit med flera år i rad och är därför vana vid den spektakulära arenan. De är även väldigt snälla och ställer upp om ryttarna gör något fel. Hästarna är privatägda.

Det var jättekul att få komma och kolla och alla deltagarna var väldigt trevliga. Både jag och Jenny ser fram imot att få följa deras träning och även följa dem under Globen. Nästa äventyr för mig och Jenny blir förhoppningsvis till en ryttare i eliten i dressyren. Mer om det får ni veta när det är bestämt!

Mot Upplands Väsby och Stjärnornas hoppning

Godmorgon!

Jag har haft en fullspäckad helg med födelsedagsfirande, en tripp till Säva och en massa andra saker. Nu är det tillbaka till vardagen igen! Idag står något extra roligt på schemat, jag ska nämligen till Upplands Väsby och medverka när deltagarna ur Stjärnornas hoppning tränar. Jag och Jenny ska även intervju och fota en del. Är lite nervös men det blir säkert bra. Resultatet kommer självklart upp här senare så att ni kan ta del av det.

I söndags fick Saga vila och igår red jag ett dressyrpass som gick väldigt bra! Hon var riktigt fin faktiskt. Idag är det medryttare men imorgon tänkte jag fortsätta på samma spår som igår. Hade faktiskt med mig kameran men batteriet dog efter två bilder.

Håll tummarna för att det går bra idag!


Stockholm Horse Show


18 år!!

Idag tar jag ledigt från bloggen och mejlen, jag fyller nämligen 18 år! Så det blir en hel del firande ikväll/natt. Vi hörs imorgon, ha en superkväll för det ska jag verkligen ha!


Tömkörning 13/10-11

Idag körde jag på lite tömkörning med Saga. Har inte gjort det så mycket men det ger oftast ett väldigt bra resultat på Saga när hon får jobba några gånger utan ryttare på ryggen men fortfarande gå i form.

Igår gjorde jag lite annorlunda, den innersta tömmen satt inte i någon utav ringarna utan hängde "löst" så att jag kunde böja och ställa henne lite mer. Fungerade otroligt bra, hon svarade fint på det och sänkte nacken i en lägre och längre form där vi jobbade i både skritt och trav. Ska be mamma filma någon dag så kan jag visa lite bättre!
Frågor och svar

Svar: Den är från Riders Company och är köpt på Lyckås Ridsport i Haninge!

Svar: Jag står i ett privatstall i Huddinge med 7 boxar. Det ligger mellan Länna och Gladö kan man säga.


Godmorgon!

Jag sitter här halvt vaken halvt sovande och försöker få i mig frukost. Fick sovmorgon i skolan idag viket var väldigt uppskattat för min kropp, har i stort sett bara blivit tidiga mornar den sista tiden.

Frukosten har ändrats en del här. För några veckor sen fick jag träffa en ny läkare och hon var väldigt orolig över mina blodvärden som sjunkit dramatiskt den senaste tiden. Jag fick ta nya prover och det visade att jag hade järnbrist (rätt så kraftig) samt några andra värden som var för låga. Jag har blivit tillsagt att ändra om en del i kosten, och egentligen skulle jag behöva äta kött men det klarar jag verkligen inte av.

Det som bland annat har ändrats är att frukosten består av lättyogurt tillsammans med müsli, sesamfrön och pumpafrön. Till det måste jag dricka juice. I pumpafrön finns det väldigt mycket järn, lika så i sesamfrön. Kombinerar man det tillsammans med C-vitamin (juicen) tas järnet lättare upp av kroppen.
Har bara ätit det i nån dag så kan inte riktigt uttala mig om det har blivit bättre eller inte, men om nån vecka eller så. Det jag kan säga är att man håller sig mätt ett bra tag iaf, perfekt när man går i skolan. Man håller sig utan problem mätt fram till lunchen.

Nystart

Man kan ju tycka att man borde börja en nystart lite mer ordentligt men skitsamma, här är den iaf!

Nu har jag bestämt mig för att verkligen försöka bli lite mer regelbunden i mitt bloggande igen för att jag saknar det himla mycket och har fått höra att jag är lite saknad också, vilket självklart är otroligt kul och peppande.

Jag har så jäkla mycket just nu och det är verkligen superkul. Vissa saker är ju mer roliga än andra, men tänkte dra en kort summering av veckan:
Måndag= Hade körlektion på morgonen, var med Saga till veterinären för tandkontroll, rörelsechek och vaccination på eftermiddagen och på kvällen väntades plugg samt lite jobb hemifrån.

Tisdag= Sovmorgon till tolv, men jag ska till skolan och plugga lite tidigare för att få saker gjort. Efter skolan sitter jag barnvakt, Saga har medryttare.

Onsdag= Upp kvart över fyra, dra till stallet och fixa allt tidigt på morgonen för att efter skolan ska jag iväg och göra en hemlig bloggsak! ********* ***** ****

Torsdag= Skola, stallet och sen på kvällen ska jag hålla lite lektion för Johanna och hennes ponny, superkul!

Fredag= Jag fyller 18, woho äntligen! Blir en dag med födelsedagsmiddagen med mina tjejkompisar och sedan ska vi väl ut och fira vidare. Jag dricker ju dock inte utan kör på nyktern men har hört en del rykten om att dem ska supa mig full, njaaaaa skulle inte tro det va..

Lördag= Mot Uppsala! Ska göra en sak där, berättar kanske senare om det. Ska även träffa Kristin och hälsa på hennes nya fina polle som hon köpt, äntligen har hon fått häst!

Söndag= Är jag LEDIG! Sjukt! Dock så ska jag plugga hela dagen då jag har prov måndagen och tisdagen veckan därpå.

Ska svara på era frågor imorgon, lovar!


Fotograf: Anneli Elfsö

Uppehåll

Som ni märker står det still här. Tiden räcker helt enkelt inte till. Skolan tar fruktansvärt mycket tid, men jag är verkligen fast besluten nu att få mitt IB-diploma, gå ut med hyffsade bra poäng och komma in på ett universitet i England nästa år. Jag vill verkligen. Så jag kör gärnet nu varje dag, pluggar, analyserar, håller diciplinen upp och gör allt som ska göras med så mycket perfektionen som det bara går. Jag VILL det här!

Om en vecka och två dagar blir jag äntligen 18, idag beställde vi studentmössor, i helgen ställdes jag i bostadskön och körlektionerna går verkligen framåt. Allt känns verkligen sjukt, det kommer så mycket på en gång!

Här är iaf senaste filmen från Drevinge, 1.10m. Hon kändes fin men tyvärr blev det ju då två pet, vilket jag tar på mig helt. Sen jag var på kursen för Ted har jag börjat rida lite annorlunda just i hoppningen, i samråd med Ted. Detta funkar bättre för Saga, men det är en del vi har kvar för att nå det resultatet det är tänkt med just den här ridningen. Ted uppmandade mig att stå upp för att sedan endast sätta mig ner några språng innan hindret för att samla samt ta tillbaka. Detta fungerar bättre, men som ni kan se så blir hon ju fortfarande lite för lång och faller isär när jag står upp, jag får inte ihop henne helt och där kommer även rivningarna också. Men överlag kändes det faktiskt bättre.


RSS 2.0