Blev inte som planerat

Dagen blev inte som planerat. Jag hade ju tänkt simma på morgonen men det visade sig att klockan 10.00 släpper dom ner leksaker i bassängen eftersom det är sportlovsvecka i Stockholm, så jag hade inte hunnit simma ordentligt. Därför flyttar jag fram det till imorgon på morgonen när simhallen öppnar halv sju, då har jag några fler timmar på mig. Tog även ledigt från joggningen idag, så det betyder att jag kör löpning resten av veckan, simning torsdag och fredag och så fysen varje dag. Blir perfekt!


Nu ska jag fysa lite innan jag hoppar i säng och vaknar upp till en ny, härlig träningsdag!


En till bild från idag


Saga

Här är några bilder från idag! Har inte orkat redigera och fixa med ljuset så vissa är lite sådär. På dom sista bilderna är det även en vit fläck mitt i, upptäckte att linsen var lite smutsig efter. Men hon är så fin min vita prinsessa :)Nu är jag för lat för att ladda upp resten, tar dom imorgon!

Stall/nattbandage

Brukar ni använda er av stallbandage på era hästar, till exempel över natten? Jag har själv fyra stallbandage från Back On Track som Saga just nu har på sig under natten då hon lätt svullnar upp när hon står inne.

Under vår/sommar är dom ju ute mycket längre och rör på sig mer så då brukar jag inte ha på förutom vid enstaka tillfällen, men under vintern och hösten åker dom på. Jag har använt mig av dessa i flera år, för det mesta i syfte att motverka/minska gallor/svullnader och dom har aldrig gjort mig besvikna. På Saga fungerar det toppen att ha dom runt om nattetid, hennes ben är jättefina.

Hur brukar ni göra? Har ni bandage på hästarna eller tycker ni att det är onödigt?


Örtgodisar

Om ni har kräsna hästar kan jag starkt tipsa om örtgodisar. Det finns inte en häst som har ratat dessa och dessutom är dom inte så dyra. Stora och luktar väldigt gott. En favorit hos alla hästar!


Grattis Lars!

Lars aka "Havrepappan" flyttar nu sin blogg från Hippson till Ridsport! Han kommer även synas i tidningen vilket jag tycker ska bli superkul. Älskar Lars blogg, den speglar verkligen ridsporten från alla vinklar haha! Han är även otroligt trevlig och rolig att umgås med så Ridsport har lyckats fånga en bra bloggare. Grattis igen Lars :)

Havrepappan in action under Stockholm Horse Show

Helt lyrisk

Åhhhhhhhhhh!! Igår fick jag hem en katalog från Stockholms Universitet. Tänkte kasta den direkt då jag som sagt inte tänkt plugga här i Sverige. Hade dock tråkigt så började bläddra i den och plötsligt satt jag och hoppade upp och ner på stolen av chock och adrenalin. Gissa vad dom har för kurser som man kan läsa på deltid och på kvällstid under hösten och våren? Litteraturvetenskap 1 och Grekerna:språket, kulturen och myterna! Jag tror inte att ni förstår hur lycklig jag är. Båda dom här kurserna är dom jag vill läsa och studera på heltid senare, ja kanske till och med jobba med i framtiden.

Det betyder att om jag kommer in kan jag under höstterminen 2012 läsa Grekerna: språket, kulturen och myterna på kvällstid och under våren 2013 läsa Litteraturvetenskap 1 på deltid. Grundläggande behörighet är Historia A vilket jag läste i 1:an, jag har ju för tusan läst History HL i två år vilket kan liknas med Universitetskurserna i Historia! Den grekiska mytologin och kulturen har jag självmant studerat i 6 år och på IB har jag läst och studerat både svensk och engelsk litteratur på HL, vilket igen betyder att jag redan gjort mycket av det dom gör på Universiteten. Det betyder att jag har ju sååå mycket mer fördelar och kan redan stora delar av det som andra ska börja läsa på universitetet.


Här hittar ni kanske mig i höst och vår på deltid.

Jag kommer alltså tills jag börjar studera på heltid kunna jobba och studera på kvällar! Dessutom i dom ämnena som jag brinner för. Är så lycklig just nu, funderar starkt på att göra högskoleprovet som är om några veckor. Ska även på öppet hus på Universitetet nästa vecka och träffa lärare och elever inom dessa två kurser!

SHIT vad glad jag är just nu!

Fixar

Gårdagens löpning var riktigt jobbig. Dels för att jag glömde ta både min astmamedicin och allergimedicin innan så jag fick andnöd varje gång jag kom upp för backarna (körde långa, sega backar). Måste vara vädret som håller på för att när jag var i stallet senare på dagen så fick jag världens allergiattack och svullnade upp samt fick utslag över hela kroppen, så jag kunde inte rida. Hela min kropp börjar klia och luftrören stänger typ av sig. Så nej, det var bara att vandra hem och bomba kroppen med massor medicin. Det lugnade ner sig under kvällen men har fortfarande utslag kvar..

Iaf, idag har jag pluggat och varit i stallet (kom ihåg medicinerna idag!). Red och fokuserade på tempoväxlingar och övergångar. Hon var fin i skritten och traven men blev lite stark i galoppen sen. Överlag var hon väldigt fin!

Nu ska jag byta om och ge mig ut på en runda. Har lite härlig träningsvärk från igår så det ska bli skönt att jobba kroppen lite mer idag. Imorgon ska jag upp tidigt och bege mig mot simhallen!

Hur många timmar per vecka?

Fick en fråga om hur många timmar jag tränar varje vecka ungefär. Tänkte att jag kunde svara på det i ett inlägg ifall det är några flera som undrar.

Det beror helt på hur mycket tid jag har, men som den här veckan när jag har mer tid så blir det väl sammanlagt mellan 3-4 timmar varje dag. Jag önskar att jag kunde lägga lika mycket varje vecka men när skolan är igång blir det ju självklart mycket svårare. Därför passar jag på när jag har tid över!Powerwalk i mina Reebok Easytone är enkel och avkopplande träning.


Löpningen brukar bli 1 timme, fysen 30-45 minuter, stallet 2-4 timmar och simningen 30-45 minuter. Oftast kör jag fler saker efter varandra, exempel efter stallet springer jag direkt och sen fysar jag. Det tycker jag funkar bäst då man är inne i träningen och oftast har mest motivation. Men som sagt, när det är mycket delar jag upp det för att hinna med.

HÖÖKS

Har hittat några fina vårprylar från Hööks, känner att åtminstonde en piké måste inhandlas. Tycker om dom diskreta detaljerna så som rosetten på ärmen.

Träns kan man aldrig ha för många av om du frågar mig. Tycker om den stilrena, rundsydda designen och att man kan matcha med ett par tyglar som passar. Väldigt fint!
Var det något ni tyckte var fint, kanske har ni redan hunnit köpa något från Hööks vårsortiment?

Dagsform

Godmorgon! Nu har jag lyckats masa mig upp ur sängen. Ska käka min frukost nu och plugga samt städa så att jag hinner smälta maten, för att sedan är det dags för löp, fys och stall! Blir nog lunch innan stallet så att jag inte går till stallet på tom mage, det värsta som finns. Något speciellt ni vill se från stallet? Har tidsinställt ett inlägg till lite senare idag.

Hoppas ni får en fin dag! Här kommer två bilder på "dagsformen". Ska faktiskt ta och fota uppställningsbilder idag på Saga så att man kan börja jämföra där också.Todays

Igår hann jag endast med löpning, men det blev ett riktigt jobbigt pass. Körde intervaller och sen lite backe. Stretchade efter men det drar ändå lite i lårmusklerna idag, bara bra om ni frågar mig :)

Idag är det stallet, löpning och fys som står på schemat. Jag ska försöka testa några av de nya övningarna jag skrev om för några veckor sen. Ska lägga upp ett schema inför nästa vecka, vill få med så mycket träning som möjligt under lovet. Minst två dagar ska jag till simhallen, sex dagar löpning och 7 dagar fys. Och så 7 dagar stallet. Vad säger ni om det? Låter som en supervecka enligt mig!

Perfekt start varje morgonRidkläder


Är ni som mig och vill ha total koll på era kläder, oavsett om det är vanliga kläder eller rid/stallkläder? Såhär ser det iaf ut i bland mina ridbyxor och pikétröjor. Ordning och reda ska det va! I mina andra lådor ser det i princip likadant ut, allting har sin plats.

Hur är ni uppstallade?

Kom på en fråga när jag höll på och pysslade i stallet. Hur står ni uppstallde? Har ni ridhus, varm vatten, stor anläggning, vattenkoppar, full service, egen gård, kollektivstall, ridbana?

Anledningen till varför jag är nyfiken är för att jag själv i princip stått i samma typ av stall sen jag köpte häst. Därför undrar jag lite hur ni andra har det! Jag är med andra ord mest van vi en typ av stall men vill gärna veta vad för slags anläggning/stall ni har er häst uppstallade på.


Dålig uppdatering

Är ledsen för dålig uppdatering, mitt liv har varit upp och ner de senaste dagarna. På grund av skolan såklart.. Hade min IOP i torsdags, Individual Oral Presentation in English, vilket gick bra. Sen skulle jag även ha min TOK-presentation idag men då min lärare blev sjuk blev även min presentation inställd vilket var både jobbigt och bra då jag hela veckan försökt förbereda mig. Den här veckan har verkligen varit äcklig, jag har så ont i magen att ni inte förstår... Mitt hjärta dunkar i 110 hela tiden och jag blir yr så fort jag försöker fokusera mig. En i min klass höll på att kollapsa när han kom hem igår.

Och visst, det är lov nu. Men jag har så fruktansvärt mycket plugg att jag seriöst skulle kunna börja gråta snart. Orkar verkligen inte mer, men jag vet ju att jag är så här nära målsnöret nu och jag får inte tappa fokuset när jag snart har klarat mitt mål. Jag kommer helt ärligt inte ihåg hur det känns att inte ha dåligt samvete, för det är något jag gått med det senaste året konstant oavsett hur mycket jag pluggat. Jag kan sitta mina 30 timmar i veckan och fortfarande må dåligt över att jag vet att jag kan plugga ännu mer. Åhh önskar att ni kunde förstå.

Sorry för deprimerande text, har helt enkelt inte haft det så lätt dom senaste dagarna.

Resultatet

Nu har det gått exakt fyra veckor sen jag startade mitt mini-projekt, och därför tänkte jag presentera resultatet som blev. Jag kan börja med att lägga ut bilden som togs precis när hela projektet startades.
Efter cirka två/två och en halv veckor började jag se resultat. För varje dag kunde man se tydligare och tydligare. Det jag tror att man märker skillnad på är att kroppen blir fastare och starkare, att muskler börjar bildas. Sen vet jag inte om det är möjligt för muskler att byggas så snabbt som på 4 veckor, jag tror inte det men jag har verkligen märkt skillnad. Lägger man en hand över min mage nu och jag spänner är den riktigt hård, vilket den inte var innan!
Dessa bilder är tagna för cirka en vecka sen, kan diffa någon dag plus eller minus. Något som bidrog till att jag märkte skillnad från starten var orken. 40 situps och 20 armhävningar om dagen var efter tre veckor ingenting. Jag hade velat öka på ytterligare, men samtidigt ville jag ta hänsyn till projektet. Men efter idag kommer jag att dubbla doserna per dag.(Jag har klippt och klistrat med bilderna om ni undrar varför dom ser lite konstiga ut)

Och så har vi då dagens bilder. Resultatet efter det här projektet har verkligen varit över förväntan. Jag har blivit mycket starkare i bål, magmuskler samt armarna. Det har gett resultat, oavsett om det syns eller inte. Jag känner det, vilket är det viktigaste i grunden. Det handlar alltid om att känna sin styrka tycker jag.
Vad man inte får glömma är att jag har ju inte bara gjort övningarna, det handlar även om maten jag äter och den övriga träningen i vardagen. Så jag vill understryka att det räcker inte bara med att man bestämmer sig för att göra ett visst antal repetitioner varje dag utan andra faktorer så som kost och daglig, regelbunden och hård träning är lika viktigt för att få resultat. Självklart är det fortfarande en fantastisk start om man börjar med ett liknande projekt som det här, då har man bestämmt sig för att börja jobba mot sitt mål!

Vision board- step 2

Nu har jag blivit klar med steg 2 av min vision board. Jag har lagt den grunden jag vill ha och börjat fixa lite med bilder, dock bara klistrat på en. Har även satt på bokstäver som ni kan se. Nu återstår bara att klistra på bilderna!Är som sagt jättenöjd så här långt. Slutresultatet kommer bli superinspirerande!

Massor att göra

Fick nyss reda på att jag inte har någon historia imorgon vilket betyder att jag har massor med tid ikväll att plugga och fixa inlägg samt träna. Skönt! Imorgon ska jag även ta bilen för första gången till skolan, spännande.

Kommer upp ett inlägg senare med bilder på hur min vision board ser ut just nu samt lite annat. Ska även tidsinställa inför imorgon!Min bil :D Hann inte ta så bra bilder då det började bli mörkt, men såhär ser den alltså ut bakifrån. Så glad och nöjd över mitt beslut.

Effektiv söndag

Idag har jag hunnit med en massa! Först jobbade jag som vanligt, efter det åkte vi och hämtade min bil (<3). Så nu är jag ett x-antal tusenlappar fattigare men en underbar bil rikare! Ska ta bilder på den imorgon och visa er hur den ser ut.

Efter det åkte jag hem, bytta om och gick till stallet för att fixa allt där samt motionera Saga. Gick hem igen, åt och nu sitter jag här med massor med deadlines till nästa vecka. Ska pyssla med mina essays ett tag och sen ska jag ta mig an ett lätt träningspass i form av min rockring! Börjar sent imorgon så kan passa på att vara uppe ett tag och få saker gjort, jobbar bäst sen kväll/natt.

Jag har massor med idéer till min träning och jag är verkligen peppad på att dela med mig här, det verkar bli mer och mer uppskattat av er så jag kommer att utöka med ännu mer träning i bloggen. Självklart kommer jag inte minska ner på ridsportsdelen men min träning går verkligen framåt just nu! Jag kommer att använda vissa inlägg som en typ av dagbok till mig själv där jag skriver ner all träning jag gjort, hur kroppen har kännts samt vad jag har ätit under dagen. Några av er kanske tycker just det är tråkigt, men för er är det ju bara att hoppa över det inlägget.


Jobbat och köpt...

Idag har jag jobbat hela dagen och min meryttare har haft Saga. Förutom det har jag även... köpt bil!!! Yes! Nu är jag alltså bilägare också, känns helt sjukt, men det är otroligt skönt och en stor frihet.

Vad blev det då? En vit Volvo s40! Den ser ut såhär:


Min är dock några år äldre men otroligt fräsch och jag trivdes väldigt bra i den. Hade jättemånga bilar som jag hade tänkt kolla på, men orkar verkligen inte åka runt och hålla på. Jag är mycket nöjd med mitt val, en Volvo är alltid en Volvo, den har alltid ett bra andrahandsvärde. Dessutom får jag med jättefina sommar och vinterdäck, flera, viktiga och dyra delar är nyligen utbytta och den är regelbundet servad. Jag ska visa er bättre bild när jag får hem min!

Och ja, jag har betalat bilen för mina egna pengar. Likaså körkortet, varje krona var min egna. Även försäkringen för den här (månadsvis), årsskatten, bensin, däckbyte, service och besiktning kommer jag att stå för själv. Det är MIN bil, därför även MINA utgifter.

Det här känns sjukt bra! På bara några veckor har jag lyckats nå två av mina årsmål, fortsätter jag i den här takten kommer listan snart vara klar.

Skadad sena?

Jag är så irriterad och otroligt frustrerad. Hela veckan har gått åt till att vara sjuk och sitta med mock exams, och nu när jag börjar må bättre har min vänstra sena totalt pajat. Förstår inte vad det är den här gången!Det började igår med att det gjorde ont när jag stretchade ut senan när gick gick, det vill säga böjde foten. Påväg hem från stallet kunde jag känna hur svullen den var, och mycket riktigt så var den svullen och blå när jag kom hem. Har smörjt med Voltaren plus lagt ett noga bandage från igårkväll, hoppades att det skulle bli bättre tills idag men nu är det hård, svullen och öm som tusan. Kan verkligen inte komma på vad det kan bero på, hade jag legat i träning hade jag sagt överansträngning men nu har jag ju varit sjuk i en vecka och inte rört på mig mer det vanliga (gå till stallet, rida, fixa osv). Blir galen!!!


Här ser man vilken skillnad det är mellan vänster och höger..
Jag vill börja träna nu! Har ett sånt sug och såg verkligen fram imot att sätta igång lugnt efter förkylningen men med en sena som den här kan jag ju glömma det helt. Ger det några dagar, har det inte gått över ringer jag min ortoped och frågar vad tusan det är för fel. Försöker komma på en vettig teori, men min köldallergi tror jag knappast kan vara anledningen, mitt ligamentproblem sitter på ett helt annat ställe, mina knölar är på andra foten och mitt skelettproblem är även det på höger. Höfterna har återhämtat sig sen överansträgningen för några år sen, knäna känns fräscha för tillfället och har jag inte haft ont i dom det senaste halvåret. VAD är det för fel?


Tips på bra borstar- Magic Brush

Köpte mina första under Stockholm Horse Show och sen dess har dom hamnat bland mina favoritborstar. Nu när det är snö används dom inte, men när det var så där mycket lera ute och hästarna tog lerbad varje dag var Magic Brush den största räddningen.Dom tar bort ALLT! Helt suveräna, tycker det är sjukt att dom kostar så lite med tanke på vilken kvalité och resultat man får. Superbra! Det är även perfekt med tre borstar för olika områden, jag tycker att det blir fräschare istället för att blanda som man annars kanske gör, just när hästarna är sådär extremt smutsiga. Tror jag ska köpa ett till par, man vet ju aldrig när dom tänker höja priset ;)Frukost

Sitter och käkar frukost, ska snart bege mig mot bussen för att möta upp en kompis och plugga. Efter det är det dags att kolla bil igen, och ikväll blir det stallet! Har även fotat några fler jämförelsebilder till mag-projektet, vilket resultat jag har fått! Ändå är det några dagar kvar ;)


Inget Göteborg för mig...

Efter förra årets Göteborg Horse Show var jag helt lyrisk, trivdes så himla bra där och det var verkligen kul att få träffa andra bloggare eftersom jag är väldigt ensam här uppe i Stockholm. Jag var så peppad på att komma ner i år igen, men det har kommit andra saker ivägen.

Det jag måste prioitera nu är IB. Det kan låta supertråkigt för vissa och jag kanske framställs som en tråkig och grå person, men jag måste ge IB och mina studier all den tid som behövs. Om jag åker ner till Göteborg går det bort minst fyra dagar och det har jag inte råd att "slösa" bort, den värdefulla tiden kan jag lägga på mitt plugg som ja, betyder väldigt mycket för mig.

Ska jag vara ärlig har jag inte samma mål eller visioner som många andra i bloggvärlden. Jag är inte lika driven inom företagande som t.ex. duktiga Karin eller Linn, jag har inte som mål att jobba inom media eller entrepenörskap. Överlag tycker jag att det är mycket sånt hos bloggarna, just företagandet som verkar locka många men där känner jag mig verkligen helt utanför. Självklart har jag idéer och mål men det är mer roliga projekt som jag tänker ta tag i när jag har tid.

Min passion och det som lockar mig mer än något annat är historian och litteraturen. Det går inte att beskriva den känslan jag får när jag slår mig ner med en tjock historiabok om den antika Grekland, eller rysningarna som går genom kroppen när jag får tag på riktigt vacker litteratur. Jag kan sitta i timmar, dygn och förlora mig själv i det. Den grekiska mytologin har, förutom ridningen och träningen, varit min störta passion dom senaste 6 åren. Min största dröm är att få studera den antika världen på universitetet, att få besöka alla platser i Grekland och Rom och se arkitekturen samt konsten som finns kvar. Att bli arkeolog har varit mitt drömyrke sen jag var runt 13 år. Det är det enda jag ser som en omöjlighet i mitt liv, för att jag vet vilket otroligt svårt yrke det är. När jag var 14 fick jag den stora möjligheten att jobba med arkeologer under två veckor från Stockholm Stadsmuseum, och det är bland den största upplevelsen i mitt liv.

Men det är det här jag brinner för. Folk säger alltid att jag blir som en helt annat person så fort jag börjar prata om historia eller litteratur, att man kan se hur mycket jag älskar det på mitt kroppspråk. Jag lever för böckerna, att läsa om det som varit. Några av mina största förebilder är karaktärer ur böcker, har nästan inga "riktiga", levande förebilder utan all min inspiration hittar jag till största del från litteratur som berör mig. Böckerna och mina studier är en säkerhet för mig och som jag håller väldigt hårt vid.

Så nej, inget Göteborg för min del i år. Och det känns faktiskt nästan skönt, för att jag vet hur mycket tid jag kommer kunna lägga på mitt plugg istället. Jag måste ju för tusan klara IB nu, har ju satt upp det som ett mål för 2012!!

Ny övning

Om 8 dagar avslutar jag mitt lilla mage+armar projekt som jag haft i en månad. Resultatet kommer självklart upp här men nu börjar jag fundera på vad jag ska lägga extra fokus på efter det. Skulle vilja hitta någon bra övning för rumpa+lår för att "pumpa" upp och träna dom lite extra, så nu är jag helt enkelt på jakt efter bra och lätta övningar för ben samt rumpa som man kan göra varje dag. Kör nog på 30 dagar igen!

Vet att bland annat plankan är en bra övning för rumpa och lår. Sökte runt och hittade några bra övningar på iForm också som såg bra ut. Bland annat:
- Sumo-benböjning
- Stående benböjning
- Bäckenlyft

Fanns lite mer info och exakta beskrivningar av övningar. Ska jag lägga upp i samband med att jag startar nya projektet? Blir någon gång nästa vecka. Alla är i syfte att träna rumpa och lår!

Här har jag faktiskt en film med just plankan kom jag på. Visar den någorlunda bra!


Uhipjacka

Ni vet min underbara ridkjol från märket Uhip? Nu finns det även jackor från Uhip! Den ser ut såhär (finns även i blått):Jag funderar faktiskt på att beställa en i blått till mig själv, skulle matcha bra till min blåa kjol. Som jag nämnt tidigare är kjolen helt fantastisk och jag använder den varje dag i stallet. Den värmer otroligt bra. Det kommer ett inlägg om hur den är att rida i senare! Jackan beskrivs iaf såhär:

Jackan med nedfällbara handvärmare som värmer handen då du håller i tygeln. Perfekt för uppvärmningen eller uteritten! En figurnära lätt modell med ThermoCool® soft fyllning som värmer som dun och dessutom är värmereglerande samt tål fukt och väta. Jackan kan användas som både mellanlager och ytterlager. Svart, brun, marin med elastiska kantband i samma färg.

Nedfällbara handvärmare låter väldigt smart. Skulle behöva en ny jacka till stallet så denna ska jag nog försöka beställa hem till mig själv snart. Här är en direktlänk till jackan.

Tappat rösten

Jag vaknade upp till en måndag fylld med ännu mer förkylning, prov och uppsatser. Nu såhär på kvällen har jag i princip tappat rösten, luftrören är svullna till max och hostan irriterar hela tiden. Proven idag vet jag inte hur dom gick, business var iaf över förväntan då jag svarade på i stort sett allt. Failat har jag iaf inte gjort och det känns bra! Historian var... annorlunda haha! Konstiga frågor och inte alls vad jag hade pluggat på, så jag fick helt enkelt gå långt bak i arkivet i minnet och försökte få ner det jag kunde hitta.

Idag körde jag även bil själv för första gången sen jag tog körkortet förra veckan! Kändes riktigt bra och jag satt och log hela tiden, maffig känsla! Saga fick tyvärr vila idag eftersom jag inte mår bra, men pysslade med henne en massa så det går nog ingen nöd på henne.


Jag vill bli frisk nu så att jag kan rida, plugga ordentligt och farmförallt TRÄNA.


Stockholm International Horse Show 2011

Ridhus vs Att rida ute?

Vad föredrar ni? Att rida i ridhuset eller att rida ute? Tycker ni att det är jobbigt att rida ute på vintern för att det är mörkt eller anser ni att det är lika bra träning som inne?Min personliga åsikt är helt klart att rida ute. Jag har inte stått i stall med ridhus på sex år och har därför inte haft någon möjlighet till ridhus annat än att åka, men det sätter man sig inte och gör varje gång det är lite kallt eller regn. Jag anser att man kan göra exakt lika mycket ute som man kan göra inne. Jag sitter t.ex och rider renodlade dressyrpass fyra dagar i veckan på Saga, men alla tar plats utomhus. Jag gör exakt likadana övningar när jag rider ut som jag gör på en dressyrträning i ett ridhus. Skillnaden, tycker jag, är att hästen har mycket mer bjudning och arbetsvilja utomhus.

Även fast jag sitter på en spänd och tittig häst (Saga) så går allt sånt att omvandla till fokus och arbetsglädje med rätt metod. Jag får spel på dom som kan sitta och rida i ridhus 4 dagar i veckan, för mig är det jättemycket. Inte nog med att min häst skulle tycka det var mycket tråkigare än att vara ute, jag själv skulle tappa all motivation. Självklart tycker jag att man ska variera sin ridning och träning, och viss träning tar bäst plats inomhus men överlag tror jag att vissa ryttare är FÖR bundna till sitt ridhus.

Vad är er åsikt? Hur ofta väljer ni ridhuset framför ett utepass?


Söndag

Jag ligger hemma och är sjuk... Vilket absolut inte fick hända nu när jag har mina mockexams! Blir galen. Men what to do, får proppa i mig tabletter imorgon innan jag går till skolan. Det värsta är att min astma flippar ur helt för att såfort jag andas kommer det ett högt pip från halsen, inte så jättebra under exams när det ska vara knäpptyst inne i klassrummet. Och jag som är så träningssugen också! Vill ut och löpa men det kan jag ju fetglömma sålänge jag är sjuk.

Idag är jag ledig från stallet men har tänkt hinna med en hel del. Först och främst plugg såklart, har History Paper 3 och Business Paper 1 imorgon. Har laddat upp med ett frågeinlägg till er som dyker upp snart!

Sjuk Saga och en nykommen Uhip-kjol för några veckor sen. Världens bästa pryl, ska skriva en utvärdering om hur den är att rida i vilket många har efterfrågat den senaste tiden.

Biljetterna släpps snart!

Den 23 Februari, om cirka två veckor, släpps biljetterna till Stockholm International Horse Show 2012!
Passa på att boka nu innan de bästa platserna tar slut, det är alltid bättre att vara ute i god tid än att stå där några dagar innan och vara utan biljett.

Är du VIP-biljettkund kommer du att få erbjudande om biljetter tidigare än det vanliga biljettsläppet, men annars gäller alltså den 23 Februari. I år kommer SIHS ta plats mellan 30 november till 2 December.


Backträning

Saga fick backträna lite snabbt igår. Hon hoppade mest jämfota hopp framåt, piggelin! Hade lite bråttom då min kompis skulle komma och äta hos mig, men hon belv också sen i stallet så vi matchade varandra bra till slut.
Iaf, Saga gick fint. Körde två vändor i galopp och två vändor i skritt upp, det räckte. Andra gången i galopp ville jag ha henne lite mer på bakbenen och att hon kunde vänta i backen, jämfört med första då hon fick sträcka ut ordentligt (mer uppskattat av henne). Såhär ser backen ut där jag oftast brukar köra i, den är både lång och brant så hästarna får ta i ordentligt i slutet:

Dagens Fråga

 

Sv: Hej Amanda! Jo precis, jag jobbar i butik. Jag hade letat jobb i flera månader, men utan framgång. Jag hade ett välskrivet CV och ett stort engagemang men eftersom att jag inte var 18 (hade inte ens fyllt 16) så backade dom flesta. Men så var jag inne i en butik och handlade och mamma sa att jag borde fråga om dom sökte personal. Jag hade mina ridkläder på mig och sa att jag kan ju inte fråga när jag ser ut såhär. Men till slut blev jag övertalad av mamma så pratade med tjejen i kassan, som sa att hon kunde ringa till sin chef. Chefen kom ut och jag presenterade mig och berättade lite allmänt om mig själv (hade ju inte med mig något CV, ännu mer pinsamt!). Hon sa att dom inte sökte personal just nu men skulle höra av sig senare. Två dagar senare ringer hon klockan 9 på morgonen och undrar om jag kan börja om tre dagar. Självklart sa jag!

 

Så på den vägen är det. I mitt fall tror jag att det handlar om både tur och en skarp fightingspirit för att jag VÄGRADE att ge upp trots att jag fick ta rätt så mycket skit från folk runt omkring mig. Tydligen så är det varken möjligt att få jobb eller bra att sticka ut med att man vill jobba och tjäna pengar när man är ung? Det var iaf det jag fick höra vilket fick mig att spy galla och jobba ännu hårdare. Behöver jag ens säga att dom som hade misstro då är avundsjuka idag för att jag tjänar bra med pengar...

 

För att hitta ett jobb tror jag att du måste vara öppen för allt ibörjan. Du kan inte säga att jag ska jobba med det här, annars får det vara. Sitt första jobb tycker jag gärna ska vara lite slitigt så att man får känna på hur det är att jobba sig uppåt. Sen får det ju absolut inte vara dåliga arbetsvillkor, och lönen får ju inte vara hur låg som helst, men jag tror absolut inte att man kan få sitt drömjobb på första försöket. Det kan också vara bra att prova på något du normalt inte hade testat eftersom du kommer lära dig något nytt oavsett på det nya jobbet.

 

Några tips är att skriva ett bra CV, gå till affärer och dela ut och be gärna om att få prata direkt till chefen och inte bara lämna in CV i kassan. Jag tror att får man en bra kommunikation med chefen från första början så är det större chans att hon/han kommer ihåg just dig, än att bara läsa om dig från ett CV. Mejla inte, du får oftast inte svar. Och åter igen, gå till ALLA affärer du kan tänka dig! Någonstans kommer dom nappa. Viktigt tror jag också är att man inte ger upp efter 5-10 butiker utan man får ligga på ordentligt hela tiden. Jag delade ut mitt CV till säkert 40 olika butiker i Stockholm.


Lycka till, hoppas du hittar något! Om du bara lägger ner hela din själv KOMMER du att få jobb!


Fredag

Hej och sorry för dålig update, men som ni kanske förstår har jag haft fullt upp de senaste dagarna. Tack för alla gratualtioner! Är fortfarande så glad att jag klarade av att ta körkortet samtidigt som jag håller på med mina mock exams. Nu kan jag dessutom stryka en sak från "Mål och Visioner 2012"- listan! Super bra, gjorde listan för typ två veckor sen!

Idag är jag ledig så jag har tillbringat förmiddagen med att städa här hemma. Nu funderar jag på att plugga lite och sen gå till stallet lite senare. Ska även hinna med att träna idag. Igår var jag iväg och simma och det kändes riktigt bra, var stel i högeraxel innan men det släppte faktiskt efter simningen.


KÖRKORT

YES!! Teoriprov förra veckan, uppkörning idag. Jag klarade det! Äntligen har jag mitt efterlängtade körkort! Nu blir det biljakt för min del :D

Känner mig fruktansvärt BÄST just nu. Saker går i den riktning jag vill!

Dagens

Trött... Satt tre exams idag. History HL Paper 1 and 2 och sen Swedish A1 HL Paper 1. History Paper 1 gick åt helvete, Paper 2 helt ok och svenskan gick bra. Har bara en imorgon, svenska Paper 2 och jag BORDE plugga in references från tre böcker nu men jag ORKAR inte för att jag har tusen andra uppsatser som måste skrivas. Har inte ens börjat på min Business IA. Suck.

Saga var iaf jättefin idag och det är så skönt att ha sånna kraftiga kontraster i vardagen, annars hade jag aldrig orkat. Att komma in i stallet, pussa på Saga och sedan köra ett dressyrpass på 45 minuter var precis vad jag behövde efter den här dagen, alla ångesttankar försvann otroligt nog. Min fina, vita pärla! Vi jobbade mest med rakställning där hon ville fuska en del men var konsekvent och lugn och fick ett bra resultat efter lite jobb. Fortsatte sedan med att variera ställningen och även här kom hon loss fint.


Mockexams

Under veckorna 6-7 kommer jag att ha mina mockexams, vilket betyder att jag kommer att ha prov varje dag i två veckor. Spyr bara jag tänker på det, för att jag har inte hunnit med någon revision alls och därför känner jag på mig att det inte kommer gå bra alls. Är verkligen inte förberedd, och det är något jag hatar att vara. Jag måste känna mig lugn och beredd innan jag går in i något, vilket jag inte gör nu. Såhär beskrivs mock exams:

Since IB mock exams are intended to prepare students for the real thing, they are designed to be very similar to the actual exams students must pass to be granted IB diplomas. Instructions are precise and specific; questions are typically few in number but require in-depth, well thought-out answers. Humanities and literature exams require essays; mathematics exams require that the work involved in reaching an answer be shown in full. Mock exams are typically given in midwinter, so that students will have several months to correct any weak points they may discover.Men, jag resonerar såhär; mockexams är för mig inte så viktigt då jag inte har hunnit söka till unverisitet i höst och därför inte behöver några predicted grades som några andra i min klass behöver. Därför får jag helt enkelt se det här som en chans att se vad jag behöver läsa extra mycket på innan mina finals. Det får helt enkelt gå som det går!


Såhär ser det ut hemma hos mig nu, och ja, jag sitter i princip på samma sätt som hon gör och har ibland (läs hela tiden) lust att kasta böckerna i väggen. Böckerna har tagit över hela mitt rum och liv :) - Källa

Vision Board- step 1

Såhär såg det ut precis när jag började med min Vision Board:
Har som sagt börjat få klart grunden till den, nu är det bildjakt som gäller och sedan sätta ihop allt snyggt. Ska visa hur jag har valt min att göra min grund. Ser redan att det här kommer bli ett extremt kreativ och inspirerande verktyg i min vardag. Det kommer bli riktigt fint.

Vet ni vad jag gjorde idag? Köpte ett riktigt skissblock där jag ska samla alla mina teckningar och skisser. Känns riktigt bra att ha allt samlat på ett och samma ställe, dessutom är det ett härligt och speciellt material på skissblocken.

Vårens vill ha

Jag har verkligen slutat köpa hästsaker. Med hästsaker menar jag utrustning. Jag lägger ju självklart fortfarande pengar på Saga, betalar stallhyra, försäkring, hovslagare, kraffoder, höleveranser, torvinköp, träningar, tävlingar, veterinärkostnader etc. Men sist jag köpte en riktig hästgrej var... längesen haha. Kommer inte ens ihåg! På Globen köpte jag ju bara småsaker, "bra att ha".

Jag är säker på att det har att göra med att jag betalar allt själv. Förra våren (2011) när jag fick min löneförhöjning valde jag själv att ta över alla stora kostnader så som veterinär, torvinköp (ca 1600:- varannan/var tredje månad) och höleveranser (ca 1900:- varannan månad). När man lever i min verklighet inser man vilket värde pengar har PÅ RIKTIGT. Jag tror helt ärligt att om man inte betalar själv blir man i en viss utsträckning blind för pengar för att man kan helt enkelt inte sätta sig in värdet av summan. Du tycker inte att det är så farligt att lägga ner 2000:- per månad på utrustning för att du har inte 6 räkningar som du vet måste betalas-varje månad. Det är inte du som betalar alla omkostnader runt hästen.

Jag vet vad som ligger bakom den summan som sätts in på mitt konto varje månad; hårda arbetstimmar som jag lägger ner hela min själ i. Massor av tid som går åt att vara på jobbet istället för att t.ex plugga, vara i stallet eller umgås med kompisar. När jag sedan får in min lön och har ett berg med kanske 6-7 räkningar som ska betalas varje månad (allt är Saga relaterat) vet jag att jag måste prioitera. Jag kan aldrig förlita mig på att någon annan (för det mesta förälder) är där och betalar stallhyran på 1500:-, försäkringen på 814:-, hovslagaren på 800:-, kraften på 500:- eller vad det nu handlar om. Det är jag som måste betala det!

De första 1,5 året jag hade Saga köpte jag sjukt mycket men nu har jag helt enkelt tappat suget. Varje dag på mitt jullov jobbade jag och i januari fick jag ut en jättefin lön. Den 25 januari betalade jag räkningen från kliniken efter Sagas skada. Cirka 3549 kronor förde jag över. Alla dom extra timmarna jag hade lagt ner under lovet var helt plötsligt borta och det slog mig åter igen att jag får verkligen aldrig ta ett steg fel för att då går hela min planering i bitar.

Men! Jag har hittat hela fyra saker som jag verkligen vill ha nu i vår:


Pärlbannband från Glen Gordon- Källa

Rundsytt träns från Hööks- Källa

Dunväst från Kingsland- Källa


Dyon Honeycomb- Källa

En sak beställde jag faktiskt nyss! Någon som kan gissa vad?

Dagens ridpass

Nu sitter jag äntligen ner med mat framför mig. Är svinkallt ute och jag som har köldallergi klarar inte av den här kylan. Mina leder blir stela som pinnar!

Red iaf ut barbacka med Saga idag. Fokuserade mest på att få henne lång och låg i skritten och även samma sak i traven. Hon var väldigt pigg men lyssnade ändå bra. Kom ihop sig lite mer i formen och blev rundare, för att i slutet kunna stretcha ut. Så det gjorde hon bra! Jobbade även sidförande och slutor, hon satt fast lite i vänster vilket hon gjort nu i några dagar men blev bättre i slutet.


Torsdag och näsblod

Hej och förlåt för kass uppdatering! Jag var ute på äventyr igår och kom hem med bra resultat. Efter ett mindre roligt samtal på kvällen var jag upprörd resten av dygnets timmar. För er som inte vet så kan jag tala om att när jag blir upprörd, stressad eller arg börjar jag blöda näsblod så igårkväll spenderade jag en del tid inne på toan ovanför handfatet med ett näsblod som höll i sig ett bra tag. Efter att ha blött så mycket tappar jag även all energi och ork så jag gick och la mig direkt. Vaknade tyvärr inatt av krampattacker i magen och hugg i hjärtat som höll mig vaken onödigt lång tid. Så ja, det senaste dygnet har varit rätt så jobbigt.

Men imorgon är det äntligen fredag! Jag jobbar i helgen men imorgon kväll är jag ensam hemma och då ska jag ha en lite "jag" kväll; fixa och trixa i min egna ensamhet. Håller bland annat på att fixa ihop en vision board så imorgon ska jag handla in det sista materialet så att jag kan börja sätta ihop allt. Den kommer bli så fin och framförallt inspirerande! Vill ni se när den är klar?


RSS 2.0