Ridpass och bra övning

Hej!

Idag red vi markarbete i paddocken, och jag hade på det nya bettet och graman. Hon var riktigt fin. Red mycket cavalettibommar i trav, både upphöjda och vanliga på marken. Det här var väldigt nyttigt för Saga och något jag absolut kommer fortsätta med, det gjorde skillnad! Red fram och använde mig av enstaka bommar som låg ensamma. Hon var lite stel i höger sida, men jobbade vidare med bommarna. Blev ibörjan att hon kom in för snabbt på dem upphöjda vilket gjorde att vi kom i otakt över dem. Men fortsatte på olika spår och varierade övningar samt tempo mellan bommarna. Det gav resultat, snabbt!


Efter halva passet var hon så mjuk och följsam och det räckte med att jag spände ryggmusklerna när vi kom mot bommarna så väntade hon. Över bommarna kollade hon noggrannt och fick schvung i steget. Tänkte även på att behålla ställning över bommarna, och i ena övningen gick bommarna åt två olika håll vilket gjorde att man var tvungen att byta ställning efter halva bomserien, supersuperbra lösgörande! Hela passet kändes verkligen bra, och i slutet var hon ordentligt lösgjord och följsam. Ska som sagt försöka göra det här mycket oftare!


Såhär såg en av övningarna jag gjorde ut. In över bomserien som består av totalt 7 bommar (tänk på att byta ställning när bommarna svänger åt andra hållet) och sedan ner till dem fyra upphöjda bommarna. Superbra och riktigt lösgörande!

Kommentarer
Postat av: Amanda

vilken rolig övning! :)

2010-10-17 @ 23:00:30
URL: http://amandatillenius.blogg.se/
Postat av: Tove Söderström - Ponnyryttare

SV: Hon är imp. holland =) Så okänd stam! =)

2010-10-18 @ 07:38:01
URL: http://vinterponnyer.blogg.se/
Postat av: ronja

jag är jätte dålig på avstånd mellan bommar och hinder, alltså hur långt det ska vara imellan.

Jag antar att det är olika från häst till häst.

men vad kan man ha imellan på en ganska liten häst fast med ganska stor galopp? :)

2010-10-18 @ 11:11:28
URL: http://miittochditt.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kul med ridpass. :D

2010-10-18 @ 13:01:46
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Elin

Skoj att de gick så bra :)



Sv: nä tyvärr :( jag är medryttare på en arab nu, och rider en nordsvensk lite vid min stuga.. den hästen har jag väl på sätt oc vis tränat upp från att hon inte va "nått" till att hon nu är en hyffsad ridhäst som har alla 4 hovar på marken :p

2010-10-18 @ 21:11:10
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: Siri

Vad smart med bommar i serpentiner. Det ska jag testa! :D

2010-10-18 @ 22:07:21
URL: http://callestraning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0