Joggat

Jag gör ju egentligen helt fel när det gäller träning, du ska inte träna ungefär två-tre timmar innan du ska sova för att annars är hjärnan och resten av kroppen igång för mycket. Men jag älskar att träna på kvällen! Är mer än gärna ute och joggar sent på kvällen/natten för att det är mycket härligare och jag har lättare att slappna av. Helst vill man ju att man ska träna på morgonen t.ex. innan man äter frukost men jag kan verkligen inte.

Så jag har iallafall varit ute och joggat i cirka 30 min nu, mycket skönt! Har precis satt igång igen så tar det rätt så lugnt, men körde lite backe idag. Äntligen är det bra underlag ute igen så jag kunde ta mina vanliga skor och inte de med taggar under. Ska fota och visa vad jag pratar om. Nu tänkte jag köra några styrkeövningar innan jag dushar och hoppar i sängen :) Har iallafall rört på mig lite idag och det känns bra, ibland kan det även vara skönt att ta det lugnt och det är även något då måste göra för att din kropp ska kunna bygga muskler ordentligt-precis som med hästar!


Bild lånad från Google

Jag föredrar dessa situps men brukar växla mellan de "vanliga" också. Tycker att dessa tar mer. Även denna bild är lånad från Google

Pikeur Piké

Jag älskar att ha piké på mig när det börjar bli lite varmare ute. Det är praktiskt, snyggt och lagom varmt/kallt. Har några stycken, tänkte visa upp dem här sen. Men tills dess vill jag visa den här snygga från Pikeur. Färgen gör hela tröjan, blir sjukt snyggt sen när man är lite brunare också.


Onsdag

Igår var supertrevligt! Vi kom till Stockholms Häst Butik runt klockan kvart i åtta och tjejorna som jobbar och driver butiken kom och hälsade på mig.
Gick runt och kollade och det är en otroligt fin butik! Alla som bor i Stockholm bör besöka den butiken för det är verkligen väl genomtänkt och de har jättefina produkter.
Jag hittade flera saker som fick följa med hem, men kan inte visa er just nu för att jag lämnade kvar sakerna hemma hos min moster. men bland annat Schockemöhlestrumpor, HV Polo tröja osv.
Deras Schockemöhle sortiment var väldigt brett och det är ju ett av mina favoritmärken.
Hittade ett schabrak men det var tyvärr i dressyr så det kändes lite onödigt, får vänta till det kommer in i allround igen.

Var där i ungefär en och en halvtimme, träffade även en person som jag har haft kontakt med tidigare angående bloggen. Vi stog och pratade så nu har ni en väldigt fin tävling att se fram imot... ;)

Idag är det skola och jobb som gäller för min del, näst sista dagen innan påsklov. Vi åker som sagt till Runsten på fredag för att hoppa en 1.10.

Tusen tack till Stockholms Häst Butik som bjöd mig och tack till min moster som följde med! Lika kul varje gång att få gå på sånna här kvällar :D

Det var någon som undrade varför jag bara lägger ut hästsakerna jag shoppar, och det är ju för att det här är en hästblogg! Vill inte blanda in det andra jag köper riktigt...

Vi hörs sen!
/ Sabina


Shoppat IGEN nu är det fetstopp!! De var i...

img_6807 (MMS)

Shoppat IGEN nu är det fetstopp!! De var iallafall hur trevliga som helst på Stockholms häst butik och jag har smidit bloggplaner med några personer, mer får ni veta sen! :)


Produktrecension

Produkt: Sprenger Bow Balance stigbyglar


Produktbeskrivning: Optimalt balanserad stigbygel med System-4 och bredare stigbygelplatta för extra komfort och balans. Ger dig svikt i varje steg hästen tar vilket skonar dina leder och ligament

 

Pris: 1400-1800 kr, det är väldigt olika beroende på vart du kollar. Jag köpte mina för cirka 1600 kr, men vet att andra köpt dem för mindre respektive mer.


Utvärdering: Jag har den nyare modellen av stigbyglarna, den till höger som är något lättare än den tidigare modellen och de har ändrat designen lite. Jag har mycket problem med mina knän och hade alltid ont när jag skulle sitta av tidigare, det sköt ut som blixtar i knät och ibland kunde de vika sig under mig så fort fötterna nådde marken. Men sen jag började använda dessa, vilket var i oktober 2009 när jag fyllde år och fick dem, har jag faktiskt inte ont längre. Jag trodde inte alls på att det skulle funka eftersom att det hela tiden kommer så många nya produkter som sägs göra det bättre för dig, men dessa kan jag verkligen rekomendera! Jättebra svikt och verkligen sköna att rida i. Och som sagt, för oss som har problem med knän eller liknande är de guldvärda.

 

Betyg: 5 av 5

Finns att köpa i välsorterade butiker så som; Lyckås Ridsport, Hästbiten Ridsport, Filippas Ridsport mf.

 



VIP kväll

Hej, idag händer det mycket. Ska först hem till några i min klass och spela in en film till ett projekt och sen på kvällen är jag bjuden på VIP kväll hos Stockholms Häst Butik! Kommer bli jätteroligt, vi kommer att få ta del av Pikeurs nya collection samt nyheter från Eskadron, HV Polo mf.

Får se hur det blir med uppdateringen idag, annars kommer jag att mobilblogga under dagen :)
Glöm inte att vara med i tävlingen som avslutas på torsdag.

/ Sabina


Dagens Ridpass

Skrittade bara ut barbacka på Saga, tänkte att hon skulle få ta det relativt lugnt dagen efter tävling. Men hon var minst sagt inte trött! Pigg och busig som bara den :) Men allt gick bra och som sagt det var ett väldigt kravlöst pass.


Fick en fråga om varför jag inte varit i skolan på två veckor, och svaret är för att jag varit jättesjuk! Har knappt kunnat resa mig upp ur sängen vissa gånger och inte alls mått bra. Nu verkar jag dock vara på bättringsvägar så jag hoppas att det håller i sig så kanske jag blir helt frisk snart ;)

Sitter och skriver på ett svenska arbete som alldeles strax är klart, sen ska det bara skickas in så är det över. Har dock en biologiuppsatts på sex sidor som ska göras, och två uppgifter i media kommunikation... Så det är lite att pyssla med som ni förstår, därav är det svårt att hinna vara jätteaktiv här också. Men nästa vecka är det lov och då kommer jag kunna uppdatera mera!

/ Sabina


Måndag

Sitter i skolan just nu för första gången på nästan två veckor. Känns både bra och dåligt, har ju missat en del så man känner en stor stress att hinna med allt. Men det blir nog bra.

Idag tänkte jag bara skritta ut på Saga och pyssla med henne eftersom det var tävling igår. Redan på fredag ska vi iväg igen och hoppa en 1.10 Pay & Jump på Runsten. Känns det bra kanske (observera väldigt starkt kanske) vi provar på 1.15. Men jag tänker inte stressa alls! Ska iallafall bli kul att komma iväg igen. Kanske ska ta och lägga ut en veckoplanering för henne nu när vi är igång.

Mer update kommer senare!


SFK 100 och 110 cm

Heeeemma efter en lång dag fylld med regn, lera och blandade resultat!

Saga har skött sig väldigt bra, dock blir hon riktigt taggad när det är framhoppning. I 1 m red jag utan martingal och ja, det enda jag kan säga om den klassen är att det gick för fort och inte alls bra. Vi rev tre hinder, kom fel på i stort sett varje hinder och fick ingen bra känsla alls.

Inför nästa klass var jag faktiskt nervös, jag som aldrig blir det annars! Dels för att det var min första regionala någonsinn, och första gången jag tävlar 1.10 m. Och jag hade nog lite av bilderna från den tidigare klassen i huvudet fortfarande.. Framridningen la jag upp på ett helt annat sätt den här gången, blev mycket galoppjobb innan där jag lät henne öka på för att sedan korta upp. Öppnor, halter och tempoväxlingar. Det gick så mycket bättre! Hon var fokuserad, uppmärksam och lyssnade. När vi kom in på banan hade vi en mycket stadigare och bättre galopp än tidigare. Det blir ju dock att hon hamnar i en väldigt marbunden galopp, men tills vi har jobbat mer på det är det bättre att hon går så och lugnare än att hon bara rusar som hon annars gör. 1.10 gick så bra!! Det kändes som att vi hade ett mycket bättre flyt, kom rätt på hindrena, hon lyssnade på mina halvhalter och det kändes inte som att vi hoppade den höjden. Vi rev tyvärr det sista hindret, men det var en rätt knepig sväng från sjuan och jag klantade mig med vägen ordentligt, så hon fick med sig frambommen. Men det var helt mitt fel, hon skötte sig så himla bra annars.

Överlag har hon varit otrolig lugn och duktig hela dagen. Det var första gången vi åkte till ett annat ställe än Runsten och Kicki. Men hon skötte sig som sagt helt galant hela dagen!

Hehe, mina knoppar är absolut inte snygga men på håll blev Saga riktigt snygg. Med lite mer träning kommer det bli ännu bättre haha!




Här är filmen från 1.10, den andra kommer så fort jag laddat upp den!


Dagen innan

Visst är det någon speciellt dagen innan man ska tävla? Vet att jag kommer drömma härliga drömmar inatt... Är inte nervös alls, det blir som det blir det viktigaste är att vi har kul och inte känner oss pressade. Vilket vi inte brukar göra heller hehe. Tog fram min kavaj och hängde upp den, äntligen är det dags att använda den igen. Tillbringade cirka 4 timmar i stallet idag och putsade, motionerade Saga, flätade henne och ryktade samt packade klart allt inför imorgon. Hon verkar taggad!

Nu måste jag sova, ska upp halv sex imorgon. Och tänkt på att tiden ändras i natt så vi får sova en timme mindre, men det blir ju ljusare :) Så lycka till alla som ska tävla imorgon, håll gärna tummarna för mig! Jag kommer ha med mig datan under dagen då det kommer bli mycket sitta och vänta, totalt är det cirka 400 starter imorgon.

Vi hörs!


Vi är i stan och kollar hästbutiker. Snart...

img_6807 (MMS)

Vi är i stan och kollar hästbutiker. Snart hem till saga och börja fixa henne!


Shoppat

Idag kom jag hem med en ny påse från Hästbiten. Det var ju löning igår...


Nya Sverige pikén från Kingsland, jättefin och väldigt skönt material.



Schockemöhle grimma i blått och silikonsnoddar till söndag.

OCH VET NI???

Jag fick idag hem mitt TREDJE par Tretorn på två veckor, och de gick sönder efter TIO minuter. TIO minuter! Jag började gå in dem och skulle sen ta av dem, då går knappen där nere SÖNDER! Herregud ska jag inte ens kunna ta av mig dem?! Nu har jag fått nog så imorgon lämnar jag tillbaka dem och får pengarna tillbaka också, lägger hellre dem på ett par mer ordentliga stövlar. Synd, för att de är otroligt sköna och snygga men jag ska inte behöva byta stövlar varje vecka pga dålig kvalité!

Läsarfrågor

Har fått några frågor som jag inte hunnit svara på:


Har du någonsin tänkt på varför hon alltid hamnar i korsgalopp i samma varv? :O
Svar: Ja, och svaret är att hon helt enkelt inte är stark i höger (de varvet som hon oftast går i kors i) och därför byter hon till vänster. Det jobbar vi ju såklart på, men det tar ett tag! Nu har det varit svårt också när man inte har haft tillgång till paddock men det har blivit mycket bättre sen vi köpte henne :)

Skönt att jag inte är ensam om mina sitsproblem... :-) Hur jobbar du på det? Skulle vara kul med tips!
Svar: Kan skriva ett seperat inlägg om det när jag har mer tid :)



När kommer vinnaren i cocoo-tävlingen?
Svar: Oj, jag har helt glömt att säga vem som vann! Den som vann var iallafall Karolina, stort grattis! Och tusen tack till Cocoo som sponsrade, besök mer än gärna hennes fantastiska butik!

Gästinlägg från Kristin

Hej! Nu sitter jag och Sabina i soffan och kollar på Lets Dance hon bad mig att skriva något fint inlägg! Så jag är snäll och gör det! Som Sabina säkert nämnt några gånger här bor jag i Uppsala och rider på Säva. Jag lärde känna Sabina i somras på Säva när hon jobbade där. Jag rider Lizzette och Indra, Lizzette känner dom flesta igen från Mikaela Zimdahl. (henne har ju faktist Sabina också ridit i julas) Imorgon ska vi in till Stockholm och handla saker! Och idag har jag åkt tunelbana och jag trodde att vi skulle åka ut i vattnet några tusen gånger! Och sen är det sjuuuukt mycket folk i Stockholm! Men jag klarar mig för jag går och håller Sabina i handen heheh...
Nu ska vi kolla vidare på Lets Dance men det kommer fler inlägg senare!







Sabina ligger på golvet och fotar grejer hon har köpt!
Hon gör allt för er bara så ni vet :D!
Och hon är BÄÄÄÄST
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄN BARA SÅ ALLA VET :D

Står på jobbet, ikväll kommer kristin!! Hö...

img_6807 (MMS)

Står på jobbet, ikväll kommer kristin!! Hörs snart :)


Ingen uppdatering idag, har haft fullt upp...

img_6807 (MMS)

Ingen uppdatering idag, har haft fullt upp!! Händer massor med saker just nu som jag inte kan berätta om ännu, men lovar att skriva mer imorgon. Imorgon kommer även Kristin ner från uppsala, ÄNTLIGEN!! Mer text, intressanta inlägg och mobilblogg blir det imorgon, nu ska jag och Lus (Leia) sova! Ha det så bra tills jag skriver mer :)


Ordning i bloggen

Blev lite inspirerad (inte första gången jag blir det av henne) av Johanna att skapa mer struktur i bloggen. Vissa dagar är det verkligen svårt att komma på vad jag ska skriva om, så har det känns de senaste veckorna. Därför tänkte jag försöka ha några punkter som jag tar upp varje vecka/dag för att både ge er mer inspiration och för att göra det lättare för mig:

- Utvärdering av produkter, berätta mer och tydligt om vad jag tycker om en viss produkt. Både för och nackdelar.
- Min träning. På sista tiden har den varit dålig, och jag har kommit med ursäkten "jag kommer bättre igång när det är vår" men nu är det faktiskt vår så det finns inga ursäkter kvar. Kanske blir den bättre om jag skriver om den här, att jag förklarar vad jag gjort, hur jag gick tillväga och lite tips och tankar kring det.
- På vilka sätt jag vill att Saga ska utvecklas, små steg på vägen till den "ultimata hästen". En del i taget för att sedan kunna sätta ihop allt. Kan vara allt från övningar, träningar till det vardagliga arbetet.


Dyker väl kanske upp något mer sen. Men vad tror ni om det här, är det vara något ni skulle gilla?


Hoppträning 23 Mars

Det gick så himla bra idag! Min fina Saga :)

Red först fram och då var det mest fokus på halvhalter och att kunna variera tempot i galoppen- svarade super här. I hoppningen red vi först enstaka linjer för att sedan sätta ihop det till en hel bana. Vi hoppade banan på 1.10 för att känna inför helgen, inga problem alls! Hon var verkligen jättefin idag. Jag klantade det någon gång, störde henne eller la henne lite för nära men tycker att det fortafarande kan vara svårt att se avstånd på henne ibland. Men det blir helt klart bättre efter varje träning. Hade mycket kortare tyglar idag vilket resulterade att jag hade lite mer kontroll över allt. Jag måste dock tänka mer på min skänkel som lätt flaxar och inte glömma trampet i hälen. Men annars hade vi ett otroligt bra flyt under hela träning. Hindrena kändes inte svåra alls och saker börjar falla mer på plats. Vi hade verkligen kul idag!

Red med sporrarna under hela träningen och tyckte faktiskt det gick bra. Kunde peta till henne lätt när jag kände att det skulle bli för långt och kom åt henne mer. KG tyckte också att det såg mycket bättre ut och att jag borde prova sporrarna några gånger till för att sedan känna hur det känns. Red utan martingal också, jag tycker att hon hoppar mycket bättre utan. Jag provar nog att rida utan på söndag i första klassen och sen beroende på hur det gått bestämmer jag om jag ska fortsätta utan eller sätta på den i nästa klass.

Det jag vill att jag ska bli bättre på är:
- Min skänkel. Mer stadig och bättre tramp.
- Min hållning. Lutar mig lätt för mycket framåt och ser ut som jag har puckelrygg. Måste räta upp mig mer.
- Min tygel. Den är bättre nu men vill att jag ska kunna ge stadigare eftergift över hindrena och inte hålla för mycket.











Personlig lättvikts stigbygel

Dessa stigbyglar är minst sagt personliga. Du kan inte bara ha ditt lands flagga på dem, du kan även bestämma färg och din egna text. Här är några exempel på hur det kan se ut:

Kostar 2016:- och du kan köpa dem på S.e.g Company. Även bilderna är från S.e.g Company.

Hoppträning

Ikväll är det hoppträning och vi har fått plats i den tidigaste gruppen, väldigt skönt för då kommer vi inte hem för sent. Detta är också hoppgruppen så det kommer bli kul! Jag tänkte prova rida med sporrar idag, både KG Och Pontus tyckte att jag skulle göra det för att det underlättar för mig att få ihop henne mer. Funkar det inte är det bara att ta av dem.

Ska försöka få mamma att filma. Vi hörs sen!


Måndag

Hej!

Jag mår lite bättre idag, har proppat i mig ipren för att den värsta smärtan ska gå bort. Nu ska jag till stallet och skritta ut på Saga, kommer inte orka göra så mycket mer. Imorgon är det hoppträning så det känns bra om jag har lite krafter till det. Efter jag varit i stallet ska jag och mamma och åka göra en jätterolig sak, kan inte avslöja mer just nu men kan säga att det är 100% hästrelaterat :D Och sen har jag massor med andra planer också.. Men ni får veta mer när allt är bestämt, tills dess får ni gå och vara nyfikna :P

Hörs senare, ska försöka fota lite idag :)

/ Sabina


Gammal bild :)

Sagas halvsyster

En läsare kommenterade med en länk till en annons där ett sto efter Eighty Eight Keys xx var till salu, tackar! Alltså Sagas halvsyster :)

Kika in här för att kolla på annonsen
Visst är den fin! Tack till Ida som kommenterade :)


No subject1

img_6807 (MMS)

Jag är ledsen att jag inte uppdaterat, men jag spydde tidigare idag upp varenda matbit som jag hade. Mår SKIT och kan knappt resa mig upp ur sängen. Så därav har bloggandet blivit lidande! Har dock massor med planer och saker som hänt, just nu ligger jag med världens beslutångest. Trots det tror jag att jag bestämmt mig, ni får veta mer sen. Tur att man har lite mysigt sällskap i sängen då!! :D


Repnosgrimma

De flesta har sett Dyons ursnygga repnosgrimma. Tycker att den är jättefin, men min fråga är: på vilket sätt verkar den på hästen? Blir det skarpare iochmed att nosgrimman är i rep, eller fungerar den på något annat sätt också? Det känns ju som att det är bra om man vet så mycket som möjligt om en produkt innan man provar den :P




Bilder tagna från Google


Dagens Fråga


Vad är det för skillnad på HUVA och LUVA?
i TR III hoppning-10 står det såhär: Blinkers och huva är förbjudna, dock får insektsskydd och luva användas.

Svar: Har inget bra svar alls! Därför behöver jag hjälp av er läsare. Jag kom på mig själv att jag växlar mellan att säga Huva och Luva.
Vad är skillnaden?


No subject1

img_6807 (MMS)

Har precis ridit, ska snart gå hem. Gick inte så jättebra, hon hade för mycket energi idag! Hörs sen.


Nya benskydd och drömmar om egen gård

Åh jag är på jobbet och kollar på gårdar till salu (jag har lunch, jobbar faktiskt annars riktigt bra!)! Har hittat så många jag vill bo på, vissa är inte ens dyra. Ligger bara rätt så långt bort, så det är svårt att hitta jobb till mamma och så.. Har t.ex. hittat ett med ett nybyggt stall och nybyggt hus som ligger nära vattnet, men det ligger en bit från Uppsala norrut. Fast det är jättefint! 

Jag vill verkligen bo på egen gård, med eget stall så att man kan bestämma saker själv. Jag vet att det är grymt mycket jobb, men man får så himla mycket tillbaka. Tänk att bara kunna öppna dörren och gå några meter till hästarna..

Måste till Hästbiten på måndag igen för att köpa nya benskydd till Saga pga de nya reglerna. Dessa blir det:

 

Glöm inte tävling som avslutas idag!


No subject1

img_5249 (MMS)

Slarvig bild..


No subject1

img_6807 (MMS)

Provar att blogga från min iPhone för första gången :) måste ju lära mig någon gång!


Fredag

Idag var jag först i skolan på morgonen för att jag var tvungen att redovisa ett projekt. Det gick jättebra! Sen gick jag på matten och efter det åkte jag till Hästbiten igen för att mina Tretorn hade kommit. Fick ett nytt par, dock upptäckte vi att de var sönder när jag kom hem fast på ett annat ställe. SUCK! Så nu måste jag dit igen för att be om ett par nya. Hämtade även mina sporremmar från Dyon som jag beställde i december förra året. De skulle kommit i januari men har blivit kraftigt försenade, nu är det iallafall här och de är jättefina och mjuka.

Efter det åkte jag hem och gick till stallet, jag och mamma åkte och köpte nya spånbalar. Gick jättesmidigt och snabbt. Sen red jag ut en sväng, hon var väldigt fin idag.
Egentligen ett rätt så kravlöst pass, red på grusvägarna och lät henne gå i en lite lägre form. Var pigg och glad, jobbade bra och lyssnade riktigt fint.
Kunde variera tempot utan problem.
Helt enkelt ett väldigt mysigt och bra pass för oss båda!


Världens finaste

La Kim luvor

Jag har förälskat mig i La Kim luvor, och vill beställa en. Jag har några schabrak som jag inte har några luvor till och då är det perfekt att beställa en La Kim eftersom att du kan bestämma färg och sen är det otroligt snygga med sin lite speciella modell!


Många olika färger finns redan, men sen kan du också speciallbeställa så att du får den så som du vill


Denna planerar jag att beställa först, har hittat ett jättefint schabrak i samma färger som inte är så dyrt.

Alla bilder kommer från Ponnyprakt

Torsdag

Jag har vaknat och ska gå en sväng till stallet för att hämta bettet jag hyr från Hästbiten.
Idag måste jag nämligen lämna tilbaka dem! Ska skriva mer om vad jag tyckte om dem sen, hinner inte det nu.
Innan jag åker in till stan ska jag föbi min doktor och kolla vad det är för skit jag har i kroppen eftersom att jag aldrig blir frisk.
Några har nämnt att jag kan ha lunginflamation vilket jag verkligen inte hoppas på...
Men efter det blir det en snabbis i stan.
Sen ska jag sitta barnvakt ikväll åt grannen.
En lugn dag alltså :)

Hörs sen!


Gammal bild på Saga från i höstas


Tack, Tack, Tack!!

Tack för alla fina kommentarer :D Värmer så himla mycket! Vissa av er har ingen blogg som jag kan svara hos så då få jag göra det såhär lite mer öppet :P Allt ni säger uppskattas verkligen och jag blir så glad av era fina ord!


Det var någon som tyckte att jag skulle börja blogga mer om mitt liv, vad jag göra och kanske lite mer personligt. Nu är det ju så att mitt liv mest består av plugg, jobb och hästar och det är väl ungefär det jag skriver om nu? Eller ja, det är ju mest hästar men vill ni verkligen läsa när jag skriver att jag sitter i skolan eller på jobbet?


Vill ni ha mer personlig blogg eller min satsning som ryttare? Ju längre in vi kommer på våren ju mer kommer vi träna och åka ut på tävla så jag har en bra feeling för att min blogginspiration kommer att öka eftersom att jag åker iväg på mer saker och har mer att skriva om. Så det kommer bli ett bra tillfälle att skriva om just satsning..


Jag har en annan rolig nyhet att berätta:
- Nästa helg gör jag och Saga vår första lokala/regionala start!! :D Det kommer att bli en lokal 1m och en regional 1.10 m på Stockholms fälrtrittklubb som ligger väldigt nära oss. Är jättepeppad! Och på tisdag är det hoppträning för KG. Som ni märker händer det mycket nu med Saga så ni kommer ha mucket att läsa om :P


Affären jag fyndande i?

Fick många frågor om vart jag köpte sakerna i det här inlägget. När vi var och provred i lördags hade de en butik på en av anläggningarna vi provred hos så då köpte jag dem där :) Anläggningen ligger i Strängnäs men jag vet inte vad den heter tyvärr. Ni som bor i Strängnäs, vet ni några butiker hos er? :P


Två av sakerna jag köpte, skulle kostat cirka 2500 kr men jag betalade 500 totalt :)

Dressyrträning 16 Mars

Saga var så himla fin igår! På bara en och en halv vecka har det blivit stor skillnad, så tänk på hur det kommer se ut om några veckor.


Det vi jobbade med var egentligen fortsättning från det vi gjorde förra gången. Ville få henne i en ärlig form samt stöd på yttertygeln och bära upp sig själv. Hon blir ju lätt hängande. Så ledande med innertygel samt forma runt innerskänkel och stadig ytterskänkel i början, detta för att få henne att "lossna" i nacken  och börja bära upp sig själv. När hon släppt och formade sig fint la jag över henne på yttertygeln och lättade i inner. Meningen är att de ska jobba kvar i en stadig form utan att man sitter och håller i inner. Tidigare har Saga bara bråkat eller skjutit ut bogen, men oj så fint hon gick nu! Kunde släppa inner helt och hålla i ytter men hon var fortfarande mjuk och inte hängande. Exakt det jag vill uppnå med henne och den känslan jag hela tiden letar efter.


Är verkligen sjukt nöjd med henne. Det kändes också mer som att vi båda var lugnare, samarbetade bättre och jag kunde verkligen rida. Jätteroligt! Kicki tyckte också att hon hade blivit mycket bättre sen sist. Kicki är bäst som tränare, pratar mycket och får problemen att verka så jäkla lätta och okomplicerade. Sen berömmer hon en bra samtidigt som hon kan säga till en ordentligt.


Stress

Var ju dressyrträning igår, film och mer text kommer senare ikväll!



Några bilder sålänge

News in the wardrobe

Jag har fyndat!



Tröjan kostade över 1000:- normalt, vi fyndade den för 300 kr! Underbart material, snygga färger.






Två par byxor, de svarta med skinn som skoning. De kostade normalt 1550 kr, jag köpte dem för 250 kr. Passar jättebra med tröjan. De andra är grön-beighrutiga och kostade över 1000 kr, även de kostade nu 250 kr.

Att fynda måste vara bland det roligaste som finns hehe :P

Läsarfrågor

Har fått frågor under de senaste dagarna som jag inte hunnit svara på. Här är några av dem:


Kostade jeansen bara 999 kr ? :O eller menar du 1999 kr ? :D

Svar: Oj, såg nu ungefär sex månader senare att jag skrivit fel pris haha :P Du har helt rätt, det var 1999 kr för dem och inte 999:- :)


Bild från i somras


Heey !
Jag såg att du har ett par tretorn ridstövlar. Vad tycker du om kvalitén i dom? Alla säger att dom är så dåliga. Vad tycker du? Det är ju ändå ganska mycket pengar, så de skulle va bra att få veta :)
Svar:
Hej där! :) Kul att du frågar, jag lämnade faktiskt in mina Tretorn igår på lagning då man inte kan knäppa den understa tryckknappen. Själva flärpen är tydligen för kort så de har gjort fel när dem tillverkade stövlarna. Så de är innte på lagning just nu men de kommer snart tillbaka. För övrigt tycker jag väldigt mycket om dem! Går fortfarande in dem kan man säga, men de är redan mjuka trots att jag ridit med dem kanske två-tre gånger bara. Framförallt är de väldigt bekvämma, jag hade på mig dem hela lördagen nu i helgen och det kändes som att jag gick i vanliga skor. Så det enda jag har att klaga på förtillfället är ju då att de inte går att knäppa längst ner, inget annat. Vet att mångas gått sönder och det är synd, än sålänge har inte mina kommit så långt!


Vad har du för sadel på bilden ?:)
Svar: Till Ronda hade jag faktiskt en hoppsadel i syntet från Hööks som var underbar att rida och hoppa i plus att den var superlätt! Jag var väldigt anti syntet på sadlar innan men efter min till Ronda har jag ändrat mig. Såklart är det olika kvalité på alla men den vi köpte var väldigt fin och jag var nöjd med den under hela tiden vi hade den. Låg jättebra på Ronda också.


Här ser man någorlunda hur den ser ut

Måndag

Hej, och sorry för att jag inte skrivit ordentligt på några dagar. Men tror att ni förstår att det varit en hel del.


Just nu ligger allt lite på is, jag avvaktar med att säga något. Men tusen tack för alla kommentarer och tips jag fått, det var också roligt att se att alla har så olika tankar och åsikter på vad man ska göra och vad som är viktigt i livet. Många gav bra tips och idéer på hur jag skulle lösa, och det kom även en hel del frågor.


Det var också några som tyckte att jag skulle byta till ett billigare stall, då måste jag bara säga att den stallhyran jag betalar nu är i stort sett inget alls jämfört med andra stall.
Så jag är väldigt tveksam på att jag skulle kunna hitta något billigare här i Stockholm, och sen måste det också ligga nära mig.
Jag har inte den tiden eller möjlighet att sitta och åka över en timme till stallet.
Så som det är idag tar det mig en halvtimme att gå när det är snö, sen när den försvinner tar det en kvart-tjugo minuter.
Perfekt!
Sen är det också ett krav att jag kan ta med mig mina hundar, och mina bussar hem till Vidja går en gång i timmen på vardagar och sex gånger per dag på helger, så jag skulle inte hinna hämta hundarna om jag bytte stall.
Så det är ingen lösning tyvärr!


Det var också några som tyckte att jag skulle hyra ut en av hästarna på foder, men det vill jag ju inte! Jag vill ju inte köpa en häst för att sedan hyra ut en på foder, ska jag ha två ska jag ha båda hemma. Annars missar man lite poängen med det hela tycker jag :P


Många undrar vilken skola jag går i, har nämt det förut men kan säga det igen.
Jag går första året på IB-programet på Ybc, vilket är en engelsk spårklig linje som förbereder för utlandsstudier.
All min undervisning är alltså på engelska, förutom svenska och tyska såklart. IB-programet finns över hela världen och är bland den bästa utbildningen du kan få, du får bland annat behörighet till i stort sett alla universitet i världen. Jag läser också bara 6 ämnen totalt som jag väljer själv.
Detta börjar jag dock med först till hösten när jag börjar tvåan, själva IB-linjen är egentligen bara två år men då man måste gå tre år i gymnasium i Sverige har vi nu "Pre-IB".
Det är därför jag läser både Matte A och B redan i ettan och har ett väldigt tufft tempo i alla ämnen, vi ska hinna läsa klart många kurser som andra gör på flera år just för att vi inte kommer att ha samma system sen.

För att läsa mer om min skola kan ni gå in här.
Och här kan ni gå in på min sida som jag har gjort och använder mig av till skolarbetet.

När jag blev fotad på Ybc förra året

Oj vad långt det blev haha, men kände att jag behövde förklara en del ;)
Imorgon är det iallafall dressyträning hos Kicki, får se om vi filmar eller inte :)

Förklaring

Jag kanske ska ta och förklara lite vad det är som händer just nu.

Vi var ju och provred hästar idag till min mammas kompis som har letat häst ett bra tag. Första hästen var en valack som stog hos en tjej som hade flera hästar. Valacken var jättefin och verkade trevlig, dock är det inget som Malin (min mammas kompis) är ute efter. Iallafall, den här tjejen som sålde hade även två andra till salu. När vi stog utanför hagarna pekade hon på en fux som nästan var svanslös och sa "Hon där är till salu, har inte gjort så mycket men jäklar vad den hoppar.
Är bara hoppade två gånger men fattar allt redan, hon går som en klocka".
Ja, jag blir ju såklart intresserad (vem hade inte blivit det?). Mamma och jag tittade på varandra men vi hann inte kolla mer på stoet för att Malin skulle åka och kolla på en häst till (som hon bestämde sig för att köpa, en sjukt söt och duktig 5-årig valack, Grattis till honom Malin det kommer bli en kanon häst!).
När vi var klara hos den hade jag fortfarande inte släppt det här stoet.
De ställerna vi var och provred var jättenära varandra så när vi åt lunch i centrumet frågade jag om vi inte kunde åka tillbaka och prova stoet.
Så mamma ringde ägaren och vi fick komma.


Sagt och gjort, vi åkte tillbaka till första stallet. Väl inne i boxen hos stoet kände jag det, klicket. Den gången jag kännt det innan var första gången jag såg Ronda för snart fem år sen. Jag kännde inte klick första gången jag såg Saga, därimot blev jag otroligt förtjust i henne och intresserad.
Jag älskar Saga mer än något eller någon annat, det vet ni.
Skulle jag behöva döda för henne skulle jag göra det utan tvekan.
Men "klicket" mellan oss kom först efter några veckor tillsammans.
Idag skulle jag aldrig kunna tänka mig ett liv utan henne.


Men det ska klick idag, ordentligt.
Jag gick in i boxen, stoet stog med rumpan vänd mot dörren och jag gick fram till hennes huvud som stog tryckt mot väggen. Hon vände sig om, la huvudet i mina armar och tittade mig rakt i ögonen samtigit som hon blåste försiktigt men länge i mina händer.
Jag kunde inte sluta titta på henne sen. Gjorde iordning henne och gick sedan ner till paddocken. Fixade lädrena, satt upp och sen var jag hemma.
Det kändes som att jag ridit hästen i flera år, allt bara satt.
Det pirrade långt inne i mig och jag kunde inte sluta le.


Och det är sjukt, för att den här hästen kan inget alls i princip! Det är en föredetta galoppör (vad var det jag sa, sa ju att jag skulle ha en galoppör någon gång) som aldrig startats eller tränats för galopp men hon är alltså ett fullblod. Kopparfärgad, 1.63 m i mkh, vacker som tusan men kan inte ett skit. Som sagt, hon har hoppat två gånger i sitt liv men gör allt redan perfekt. Är stel, svår att slappna av och nervig. Och det känns så himla rätt i mig. Det är ett projekt, det vet jag men med träning blir det en kanon häst.


Jag kan inte sluta tänka på henne.
Det går inte! Men som ni såg i inlägget innan så har jag några problem. Jag vet att jag har tid om jag vill, jag kan planera min tid ännu bättre än vad den är idag. Jag vet att jag skulle klara av det, jag känner mig själv så pass bra att jag vet hur mycket jag orkar.
Och det krävs en del innan jag ger upp. Det största problem att ekonomin just nu.
Som det ser ut nu med mitt jobb så skulle jag klara av grundkostnaderna (försäkring och stallhyra för båda) om jag fortsätter jobba som jag gjort på sistonde, men då har jag inte räknat till foder, hovslagare, träningar, tävlingar (för Sagas del, den andra behöver något års träning) och annat som kommer till.
Det jag skulle kunna få in pengar från är medryttare, men det täcker fortfarande inte upp allt.


Så det är det här jag går runt och grubblar över just nu. Hur jag ska få råd med de här sista kostnaderna... Jag har dock några andra planer som jag just nu tittar över och ska försöka få igenom dem, går det så har jag fixat allt. Tänk om jag skulle fixa det? Jag tror inte att ni kan förstå hur lycklig jag skulle bli då.
Det går inte att förstå.


Har ni några idéer, skriv och berätta. Maila om ni vill, bara ni berättar. Jag är minst sagt desperat just nu och behöver all hjälp jag kan få. Ni ställer alltid upp för mig, så hjälp mig nu! Hur kan jag göra?

Jag vet inte vad, hur eller när

Jag är just nu tom på ord, och jag vet inte hur eller vad jag ska göra.

Om ni fick välja mellan:
- Ha två hästar, gå ett gymnasium som är lite "medelmåttigt" och kunna lägga mer tid på hästarna men samtidigt ha en kanske osäkrare framtid
- Ha två hästar, gå det gymnasiumet jag går nu och få den bästa utbildningen i världen, men ha det mycket stressigare att hinna med hästarna
- Fortsätta som mitt liv är nu.

VAD hade ni gjort? Jag måste ha hjälp!!


Påväg mot första hästen

Nu sitter vi i bilen påväg mot första hästen som är i Strägnäs, hör av mig sen :)
Eller så kanske det blir lite uppdatering nu när jag sitter i bilen och jag inte blir för åksjuk.


Sascha är fokuserad haha, eller bara uttråkad

Fredag

Idag var det en slapp dag för Saga, hon har fått vila helt. Stog och borstade länge vilket uppskattades mycket :) Jag är själv väldigt trött och har mycket som händer i helgen. Det helgen mest kommer att bestå av är dock plugg för att jag har ju ett jättestort matteprov på måndag som jag måste fixa. Annars ska jag åka och provrida två hästar imorgon med mammas kompis, försöka hinna fika med kompisar, plugga och såklart ta hand om Saga.

Nästa vecka händer det många roliga saker som jag kommer dela med mig av här! På måndag ska jag på en föreläsning för tävlingsryttare, på tisdag kommer det antingen bli en Pay & Jump på Södertörn eller dressyrträning hos Kicki (beror på om Kicki kan, det är det vi väntar på just nu) eller så blir det en Pay & Jump på Runsten på lördagen. Kommer att bli riktigt roligt.

Och veckan efter händer det jag väntat på i flera månader.. Nyfikna? Håll utkik så berättar jag i slutet av helgen ;)


Jag saknar sommaren och Säva... I sommar kommer det hända mycket roligt på Säva, mer info kommer om några veckor.

Visste du att..


.... Hästarna har funnits ända sedan dinosauriernas tid? Det betyder att hästrasen är mellan 60-200 miljoner år gammal. Hästarna är idag ett av världens äldsta däggdjur som fortfarande finns kvar.



Haha, Sagas släkting till höger kanske?


Dagens Fråga

Vart någonstans tränar du? :-)
Är det i närheten av ditt stall eller transportar du?
:)

Svar: Jag tränar hoppning på Runsten och dressyr för Kicki som har sitt stall i Nacka vid Kovik :)

Vi måste traila till båda platserna, till Runsten tar det ungefär 20-30 min och till Nacka 40 min kanske. Vi ska fråga Kicki om hon kan komma till Runsten istället, eftersom att man kan få rida i ridhuset där och det är närmare så skulle det vara skönare. Men det beror helt på om Kicki kan, hon har ju själv ett stall att ta hand om. Annars får vi se om när snön sen är försvunnen och man kan rida i paddocken igen så kan hon kanske komma till oss ibland, så att man inte behöver åka varje gång.

Det tar rätt så mycket tid med allt när man ska åka och fixa. Fast det är det värt ändå, Kicki är grym :)

 

På Runsten

Saga fick låna en av Kickis uteboxar förra fredagen


Hemma och sjuk

Idag var jag tvungen att stanna hemma från skolan, fast jag verkligen inte vill. Men kom knappt upp ur sängen för att jag mådde så dåligt. Har nog ingen feber idag iallafall.

Det töar ordentligt ute, härligt :) Funderar på att börja med en ny sak i bloggen, men kan inte bestämma mig för vad. Kom väldigt gärna med förslag.

Tills dess tycker jag att alla ni som anmält er till tävlingarna ska göra det nu!

Vinn ett regntäcke från Haglunds
Vinn ett armband från Cocoo.se


Dagens Fråga

Kollade igenom din kategori med provridningar och skulle vara lite intressant att veta, varför du inte valde någon av dom andra, osv. :)Du skrev på några orsaken, men dom andra då?(: Vad som fick dig att bestämma dig för Saga och så.


Svar: Oj, det är svårt att säga bara sådär. Några var bra vid första provridningen men visade sig vara ohanterliga andra gången man kom dit. Två gick inte igenom besiktningen. Med några klickade det helt enkelt, och det kunde bero på flera saker. Men känslan var inte rätt och jag kände inte "den här hästen kan jag tänka mig att ta hand om varje dag i kanske 10 år, och satsa allt". Att köpa häst är verkligen sjukt svårt.

 

Första gången jag såg Saga sa jag NEJ på en gång till mamma. Men jag satt upp och första känslan var inte "Wow vilken häst", det var mer "Ett stort, fult, stelt och tjurigt sto som inte kunde något". Hon försökte t.ex. resa sig första gången jag ville trava och även första gången jag skulle fatta galopp för att hon försökte se om hon kunde skrämma mig. Hon kunde inte gå i form heller. Jag fastnar dock väldigt lätt för hästar med mycket humör och temperament, sålänge jag känner att det finns möjlighet att jobba med problemen.

 

Efter jag hoppat Saga första gången var jag fast och jag bestämde mig på en gång. Jag kände att hon hade mer kapacitet än vad hon för tillfället kunde utföra, samt att hon verkligen bjöd mot hindret. I bilen påväg till hästen jag skulle provrida efter Saga sa jag till mamma att det var hästen jag ville köpa. Hon var dock osäker med tanke på hennes storlek, men vi var där en gång till och provred tillsammans med min moster. Då red jag även ut och vi provade att lasta. Ni som hängt med ett tag vet ju att hon var väldigt svårlastad men jag hade ju Ronda innan som var likadan och jag vet att det går att träna bort med mycket tålamod.

Sen köpte vi henne och jag har inte ångrat mig en sekund.

 


Det är viktigt att det verkligen känns rätt när du köper din häst och att du inte tvekar. Det ska ju vara det bästa i världen att veta att just den hästen är din egna, vilket det känns med Saga. Varje gång jag ser henne sväller mitt hjärta upp känns det som, som om jag skulle kunna explodera för att jag är så lycklig tack vare henne.

Hon är mitt allt och betyder mer än något annat.

 

 

Min älskling <3


Onsdag- Bad day

Jag blir så trött!

Vaknade upp ännu sjukare idag, min jäkla förkylning har fortfarande inte gett med sig trots att jag haft den i snart två veckor. Idag har jag feber, dunkande huvudvärk, hosta och är galet hes.
Tog en ipren och gick till skolan iallafall.. Har ett stort matteprov på måndag som jag måste klara så det var bara att gå till skolan. Normalt läser man matte A första året på gymnasiumet med undantag för naturlinjer, men på IB läser vi både matte A och B. Så just nu håller jag på med matte B och det är sjukt svårt.
Lite panik men ska få hjälp av några killar i tvåan på fredag som går Higher Level (det svåraste, de läser matte diskret) så det blir nog bra :)


Ingen Saga idag eftersom att jag jobbar, saknar henne. Det är samma sak imorgon. Jag hade tänkt att ladda upp filmen från igår i skolan men jag lyckades ta fel sladd med mig. Inte min dag idag.


En rolig nyhet iallafall är att jag ska på en föreläsning på måndag med min vän Milla. '
Det är en föreläsning för tävlingsryttare som är på Solvalla, ser fram imot det grymt mycket. Det kommer handla mycket om upplägg, förberedelser, hur man går tillväga m.m. Kommer självklart anteckna mycket som jag kan skriva om här sen.


SKA ladda upp filmen ikväll, lovar :)


Hoppträning 9 Mars

Saga var såå fin idag!

Dock kändes hon rätt så matt och trött, som om hon ibland inte riktigt orkade ibland. Hon blev också stundtals lite hängande i handen. Jag och KG trodde båda att det kunde vara pälsfällningen, hon har varit lite trött några dagar.

Vi började som vanligt med framridningen och där var hon så sjukt fin.
Dressyrträningen har verkligen hjälpt mig att veta hur jag ska möta och jobba på dem problemen som finns och uppkommer.
Idag jobbade hon verkligen med hela kroppen och både skritt, trav och galopp.
Fokuset låg på att hitta takten och få dem i en något lägre form, som ofta syns på just hopphästar.
Det var lite samma jobb som vi gjorde i fredags. Stadigt stöd på yttertygel, forma mjukt runt innerskänkel tills hon släppte i nacken för att sedan mjukna och lätta en aning i handen framåt= hon kom i en lägre form.
Det som man märker skillnad på att hon nu kan ta stöd på ytter och ligga kvar där utan att hon hänger sig eller rycker upp huvudet efter några steg. Hon var verkligen som en klocka här!
Lite problem i galoppen i vänster varv för att hon började bli trött och tyckte att det var jobbigt, annars inga problem att hålla en kort och stadig galopp.

Även hoppningen gick jättebra, jag känner att jag nu kan rida mer när vi hoppar. Visserligen kan hon ibland fortfarande rusa mot hinder, men det är betydligt mindre än hur det var tidigare.
Idag lyssnade hon, väntade och jag kände att jag hade kontrollen. Börjar också se mer och mer avstånd samt känner att jag kan korrigera om det behövs längas repsktive kortas.
Och även här lyssnar hon, speciellt när jag vill korta. Det gjorde hon inte i början. Blev något missförstånd ibland eller jag råkade trycka på lite för häftigt med sätet men annars gick allt väldigt bra.
Kände även att min sits börjar bli bättre och gå mot hur den var för ungefär ett år sen, nu måste jag fortsätta att tänka på det varje dag så att det blir naturligt.
Även KG tyckte att hon var väldigt fin, han sa att lite mer kondis så kommer det här att bli perfekt :D

Är verkligen sjukt nöjd efter idag!

 

Kan ju tilläga att det är Astrid som rider de första två minuterna, inte jag!


Påväg hem

Hej!

Är påväg hem just nu, ska ju iväg och hoppträna sen. Jag och Astrid rider i samma grupp och vi ska båda försöka fixa filmare till oss. Mer update kommer senare när jag kanske har några filmer att visa upp :)


Svar;

Vad jobbar du med?
Svar:
Jag jobbar i en butik som heter Eurostore som ligger i Haninge. För att läsa mer om mitt jobb, min ekomomi och för att se bilder så klicka på länkarna här under:

Lite mer fakta om mitt jobb
Bilder från mitt jobb
Konsten att planera sin ekonomi


Ny bloggtävling

Nu presenterar jag en ny tävling parallelt med Cocoo-tävlingen! Denna gång har du chans att vinna ett splitternytt regntäcke i valfri storlek till din häst från Haglunds (hastproudukter.se)! För att vara med och tävla så ska ni göra detta:

1. Svara på frågorna:
- Hur många ryttare är det som stjärnbloggar på Haglunds?
- Vad heter min hopptränare som jag tränar för på Runsten?
Jag vill att ni svarar på frågorna i detta inlägg, inte i något annat inlägg. Annars blir det så svårt att hålla reda på alla!
2. Kopiera bilden här under och klistra in den i din blogg i ett inlägg samt länka till det här inlägget.
3. Lägg till bloggen på bloglovin.

Enkelt, eller hur? Ett riktigt bra tillfälle att utöka sin samling med regntäcken nu när vi börjar gå mot varmare tider, eller perfekt för dig som kanske precis köpt ny häst och behöver helt nya täcken! Ett jättestort tack till Haglunds som sponsrar, besök gärna deras butik. De har otroligt prisvärda och väldigt bra produkter till ett pris som jag tycker är mycket bra!




Edit: Tack för att ni sa att länkarna inte funkar, nu har jag gjort om dem så att när ni klickar på dem kommer ni till kategorin "Bett" hos Haglunds, för att komma till startsidan klickar ni på Haglunds märket längst upp i sidan. Säg till om det fortfarande inte funkar!


Tävlingen kommer att avslutas den 1 april.

Dagens Fråga

Hej Sabina =)
Älskar verkligen din blogg, läser den varje dag !
Vad tror du man ska ha för storlek i boots till en maxad d-ponny? :) Vad har du för storlek till saga?

Svar: Hej! Tack så jättemycket för allt fint beröm, värmer verkligen otroligt mycket! :D

Till Ronda hade jag storlek S i hennes Eskadronskydd och ponny i ett par från Hööks. Är din ponny kraftig eller normalt byggd? Saga har storlek XL, och de är precis på snudden till att vara för små hehe.. Det varierar från ponny till ponny, men jag tror att det passar bäst om du tar i storlek S eller M :) Köp i storlek S och prova, är de för små är det bara att gå tillbaka och be om att få byta storlek. Hästbutiker brukar vara väldigt förstående med tanke på att det är svårt att veta vilken storlek ens häst har exakt i varje produkt. Så mitt svar är, köp storlek S och prova, är de för små så byter du till storlek M :)

Sagas nuvarande boots


Måndag

Ny vecka, nya tag! Känner mig fortfarande helt mörbultad och död efter helgen men jag hoppas att allt blir som vanligt snart.

Idag tänkte jag försöka longera Saga om det inte är för mycket snö i paddocken. Annars vill jag bara rida igenom henne lite lätt, imorgon är det hoppträning och jag vill mest känna av hur formen är. Om jag longerar ska jag försöka filma också.


Saga hos Kicki i fredags

Såhär känns det just nu



Jobb, Jobb, Jobb, Jobb

Det har varit dålig uppdatering de sensaste dagarna, ber om ursäkt. Men har haft fullt upp. Igår åkte jag hemifrån halv åtta för att hinna till jobbet, jobbade i sju timmar och åkte sedan direkt till en 50-års middag. Efter det var det bara hem och sova. Är chef på jobbet under helgen så jarg har väldigt mycket ansvar, alltså mycket att tänka på.

Just nu har jag precis ätit min lunch och ska gå ut igen, skriver mer sen ikväll. Har några saker att visa och berätta för er :)


Det här var bland annat det jag gjorde igår, kombinerat med otroligt sura och oförskämda kunder plus ny leverans med över 300 klädesplagg som skulle larmas, prismärkas och läggas in i datasystemet. Behöver jag säga att jag var på väg till ett hysteriskt sammanbrott?

Dagens Fråga

Vad är det för fint träns du har på din header bild? :)

Svar: Det är ett träns från JW :) Jag köpte det i oktober förra året på Hästbiten för ungefär 1400 kr, är verkligen jättenöjd med det. Ser fortfarande helt nytt ut och sitter väldigt bra på hästen. Är helt klart värt pengarna, trots att det är rätt så dyrt.

En bättre bild på tränset.


Dressyrträning 5 mars

Ja, idag var det som sagt dressyträning. Vi åkte iväg till Kicki och det gick jättebra med lastningen både dit och hem. Det var härligt att träffa Kicki igen!

Själv ridningen gick ungefär som jag väntat. Jag har jättesvårt att komma åt Saga ordentligt, och hon vet hur hon ska göra för att komma undan jobbet. Kicki förklarade lite bättre:
* Saga går inte rakt, hon tvärar hela tiden med bakbenen för att komma undan med att trampa in dem under sig.
* Hon jobbar inte med överlinjen
* Hon viker halsen, istället för att jobba med att ställa nacken så som hon ska göra
* Hon är stel och mycket sitter i bogarna!

Jag måste tänka på att få ner henne i en ärlig form. Nu blir det lätt att hon går och smygtar lite i bettet men hon tar aldrig riktigt stöd på yttertygeln så som jag önskar, och då blir det att jag får gå och "bära" henne för att hon blir så farmtung och inte jobbar med bakbenen. Och det kommer aldrig gå i längden, för att det går inte få ihop en så stor häst till slut. Det jag måste göra är att verkligen ha stöd på yttertygeln, forma henne runt ytterskänkeln och leda lite med inner, men jag får tänka på att inte sitta och dra i den. Det är viktigt att jag heller inte har kvar det ledande tygeltaget för länge utan att jag lättar och känner att jag kan ha kvar henne på yttertygeln i en stadig form, att hon bär sig själv och verkligen jobbar med ryggen och bakbenen. Jag får inte heller glömma att parera upp med ytterskänkeln så att hon inte flyter ut i sidan.

Hon har mycket åsikter och protesterar när det blir för jobbigt. Haha Kicki kallar henne för sura märren!

Vi jobbade mycket med skritten. Hon går mest bara på snabbt och stressigt men nu jobbade vi på att få tillbaka henne i en lugn, bärig skritt där hon verkligen skrittade och jobbade igenom kroppen. Saga är väldigt känslig för vikterna, mycket känsligare än vad jag trodde. Det räcker med att jag rätar upp mig och mest tänker lugnare så går det lugnare.

Det som är lätt hänt också är att jag blir hårdare och stummare i handen ju mer hon hänger i handen, eftersom att jag måste bära upp henne. Om jag lägger in det här i det dagliga arbetet och verkligen jobbar henne kommer det bli skillnad. Jag känner ändå att jag vet hur jag ska jobba och lösa problemen, nu gäller det bara att jag är konsekvent och inte slarvar. Vi ska åka och träna för Kicki en gång i veckan nu och sen när snön försvinner ska jag börja tömköra Saga mer, tror att det kommer bli kanon när vi väl kommit igång :)

Är jättenöjd med henne med tanke på att det var den första dressyträningen på länge.







(Fler filmer kommer)

Hyr just nu dessa

Jag var inne i stan och fixade några ärenden, var bland annat inne hos Cocoo och pratade blogg och tävling. Hon är så trevlig! Var även inne på Hästbiten och passade då på att hyra två bett. Det tredje jag ville hyra fanns inte i Sagas storlek så jag får vänta med det. Men dessa två blev det iallafall:



Kostar mig totalt runt 350 kr för att få hyra båda dessa bett i 14 dagar, tycker att det är jättebra. Ska ha det understa imorgon och pelhamet på tisdag nästa vecka när det är hoppning för KG.

Har ni någon erfarenhet av dessa?

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Joelle

Så här går det till:
-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.

-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Sex saker som ni kanske inte visste om mig:
* Jag hatar att prata i telefon. Vet inte varför, men kan verkligen få ont i magen när jag ska prata med någon jag inte pratat med förut. Sms därimot, det gillar jag!
* Jag sover med öppna ögon. Tro mig, Kristin var rädd första gången hon såg det :P Känner inget själv, men lite creepy är det.
* Har jättesvårt att lita på människor. Djur är det en hel annan sak med, jag berättar ALLT för Saga och hundarna.
* Jag älskar att äta citroner! Brukar köpa hem några stycken, skär upp dem i runda ringar och saltar. Mums!
* Jag är helt BESATT av salt. Saltar verkligen på exakt allt! Folk tycker att jag är helt galen, ni skulle förmodligen också tycka det om ni såg hur mycket salt jag förbrukar på en dag.
* Är en riktig boknörd. Älskar att läsa, efter hästarna är det mitt enda sätt att koppla av.

Haha en fin bild Kristin gjorde förra sommaren..

Jag utmanar:
Astrid
Karin
Freja
Jasmin
Johanna
Kristin

Ny tävling

Nu presenterar jag en ny tävling som jag har i samarbete med cocoo.se! Den här gången är det ingen hästprodukt utan en sak till dig själv:



För att vara med aóch tävla ska ni göra detta:
1. Svara på frågorna, svara på dem i en kommentar i det här inlägget:
- Vart ligger Cocoos affär i Stockholm?
- Vilken känd bloggare är det som är ansiktet utåt för Cocoo.se?
- Vad heter Sagas pappa?
2. Kopiera bilden och klistra in på din blogg och/eller bilddagbok. Har du inget av det går det självklart bra att vara med iallafall!
3. Lägg till bloggen på bloglovin.

Alltså, i en och samma kommentar i det här inlägget svarar ni på frågorna.

Tävlingen avslutas den 20 mars. Ett jättestor tack till Cocoo som sponsrar! :)

Nytt bett

Lyckades fynda ett nytt bett från Hästnet. 180 kr fick jag betala, inte alls mycket:



Tredelat eggbett. Ett starkt tips är att leta på tradera, blocket, hästnet, hästfynd och liknande för att hitta bett begagnat än att köpa nya varje gång. Blir dyrt i längden.

Crazy Horse Jumping 1 and 2

Här är två filmer, vissa saker är så sjuka. Kolla på dem:




Onsdag

Jag står just nu på jobbet, det är helt dött här. Väldigt tråkigt.. Ska in till stan sen när jag slutat för att fika med min kompis och Rondas förra medryttare Jasmin. Det var ungefär ett halvår sen vi sågs sist, så det ska bli riktigt roligt att träffas igen! :D

Mer uppdatering kommer senare, har några bilder att visa er.

/ Sabina


Hasskydd

Funderar på dessa hasskydd från Hööks till Saga som har fått liggsår på sitt ena bakben. Hon har tjock bädd i boxen men trots det lyckas hon ändå ha ett sår som inte går bort.



Har ni haft dem någon gång? Bra/dåliga?

Bästa tävlingarna på länge?

Det här måste ju vara den bästa tävlingarna på väldigt, väldigt länge:


Klicka på bilden för att vara med ni också ;)



Klicka på bilden för att var med ni också :P

Dagens Fråga

Är du pollenkänslig?

Svar: Ja jag är jättekänslig och allergisk mot pollen! Faktum är, att jag är allergisk mot väldigt många saker:

Röda äpplen (jag kan endast äta äpplen om de är riktigt, riktigt gröna som Granny Smith)

Hästar

Hundar

Katter

Marsvin

Kaniner

Övriga små pälsdjur

Pollen

Björk

Gräs

Damm

Persikor och nektariner

Mjukglass

 

Haha det sjukaste måste vara häst, hund och katt eftersom att jag har en häst, tre hundar och två katter :P Likaså med höet och gräs eftersom att det finns i miljön där hästarna är. Men, men vad ska man göra? Våren och sommarna är hemska för mig, vissa saker börjar dock bli bättre med åren men t.ex frukterna, marsvinen och kaninerna samt glassen är exakt som det var när jag var liten. Våren som är min favorit årstid! :(

 

Vidjaskogen på våren är underbar att gå i, jag måste bara komma ihåg att ta allergitablett innan!

 

Därför käkar jag tabletter så fort det börjar bli varmt ute och saker börjar blomma, annars mår jag pyton jämt. Jag får utslag över hela kroppen, hela halsen och ansiktet kliar, ögonen rinner och är rödsprängda, huvudet dunkar och jag blöder floder med näsblod!

 

Ni som inte har allergier ska vara riktigt glada ;)


Kan någon göra mig frisk?

Jag är så himla sjuk att jag vet inte vad jag ska göra. Ska gå till stallet snart för att ikväll ska jag vara barnvakt. Tur att det inte är ansträngande! Blir nog ingen ridning idag med tanke på hur jag mår..

Som ni ser har jag gjort om lite här! Egentligen vill jag ha en annan bild som är lite grönare men vi har ju inte haft så mycket tid tillsammans ännu så jag har bara en bunt med vinterbilder. Så fort snön försvinner och det blir finare ute ska jag ta med mig min kompis Hannah och be henne fota oss ute i naturen :) Hon är grym på att fota! Tills dess får det bli en vårfärg på bakgrunden och en vinter, men ändå väldigt fin, bild som header!


Hörs sen, nu måste jag börja gå...

/ Sabina



Måndag

Har haft en underbar dag med kompisarna, dock var vädret inte det roligaste. Men det spelar inte så stor roll :)

Nu har vi iallafall bokat in träning för Kicki på fredag, vi ska åka till henne. Kommer bli jätteroligt! Ska försöka få mamma att filma också.


Hörs sen!

Vi hörs ikväll, nu åker jag in mot stan :) Kanske kommer upp någon mobilblogg om jag orkar ;)


Ni ville att jag skulle bli mer personlig? ;)

Se och njut!

Hittade några filmer på HDS. Titta på hästen! Jag har rysningar över hela kroppen :D

Här är 2008:


 

Här är samma program som2008, men nu tycker jag att man ser skillnad på hästen. Hon ser mycket starkare ut och han ännu mer utrstrålning (vilket hon redan hade massor av 2008 :O )


Sadlar till salu

Godmorgon/förmiddag :)
Det är första mars idag och det är snöstrom ute, inte roligt alls. Det snöar så sjukt mycket att det förmodligen kommer bli dubbelt så mycket som det var innan. När ska det här ta slut?! Jag var iallafall i stallet på morgonen och red och fixade, för att jag ska in till stan idag och umgås med mina vänner. Gäller att passa på när man har lov.
Men innan jag fixar mig tänkte jag slänga in två sadlar som min kompis Ello säljer:

Den första är en Globus Esperanza med flatback, inköpt ny 2007, välanvänd men mycket fint skick. Flyttbara bossor vid knä och vad. 16,5'' normal bom. Legat på maxad d-ponny.
Nydligen kollad hos sadelutprovare och är helt felfri. 4000 kr eller bud.





Den andra är en Frank Baines Capriolle. Köpt begagnad -08, men har legat i ca 2-3 år, är i MYCKET fint skick, ser ny ut. 17'' normal/normal mot vid bom. Stora bossor fram. Legat på liten c-ponny. 3000 kr eller bud.




Om ni är intresserade av sadlarna= Maila mig så för jag vidare allt till Ello!

RSS 2.0