Dagens Fråga

Kollade igenom din kategori med provridningar och skulle vara lite intressant att veta, varför du inte valde någon av dom andra, osv. :)Du skrev på några orsaken, men dom andra då?(: Vad som fick dig att bestämma dig för Saga och så.


Svar: Oj, det är svårt att säga bara sådär. Några var bra vid första provridningen men visade sig vara ohanterliga andra gången man kom dit. Två gick inte igenom besiktningen. Med några klickade det helt enkelt, och det kunde bero på flera saker. Men känslan var inte rätt och jag kände inte "den här hästen kan jag tänka mig att ta hand om varje dag i kanske 10 år, och satsa allt". Att köpa häst är verkligen sjukt svårt.

 

Första gången jag såg Saga sa jag NEJ på en gång till mamma. Men jag satt upp och första känslan var inte "Wow vilken häst", det var mer "Ett stort, fult, stelt och tjurigt sto som inte kunde något". Hon försökte t.ex. resa sig första gången jag ville trava och även första gången jag skulle fatta galopp för att hon försökte se om hon kunde skrämma mig. Hon kunde inte gå i form heller. Jag fastnar dock väldigt lätt för hästar med mycket humör och temperament, sålänge jag känner att det finns möjlighet att jobba med problemen.

 

Efter jag hoppat Saga första gången var jag fast och jag bestämde mig på en gång. Jag kände att hon hade mer kapacitet än vad hon för tillfället kunde utföra, samt att hon verkligen bjöd mot hindret. I bilen påväg till hästen jag skulle provrida efter Saga sa jag till mamma att det var hästen jag ville köpa. Hon var dock osäker med tanke på hennes storlek, men vi var där en gång till och provred tillsammans med min moster. Då red jag även ut och vi provade att lasta. Ni som hängt med ett tag vet ju att hon var väldigt svårlastad men jag hade ju Ronda innan som var likadan och jag vet att det går att träna bort med mycket tålamod.

Sen köpte vi henne och jag har inte ångrat mig en sekund.

 


Det är viktigt att det verkligen känns rätt när du köper din häst och att du inte tvekar. Det ska ju vara det bästa i världen att veta att just den hästen är din egna, vilket det känns med Saga. Varje gång jag ser henne sväller mitt hjärta upp känns det som, som om jag skulle kunna explodera för att jag är så lycklig tack vare henne.

Hon är mitt allt och betyder mer än något annat.

 

 

Min älskling <3


Kommentarer
Postat av: Sofia

Fin häst du har. Jag bara älskar hästar!

2010-03-10 @ 20:51:00
URL: http://sofiasoas.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! nu har jag en tävling på min blogg där man kan vinna ett presentkort från hm är med vett ja :D

2010-03-10 @ 21:01:05
URL: http://aooww.blogg.se/
Postat av: mirabelle

hejhej! jag har börjat gjort en TIPPSBLOGG! smink,hår,allt! ;) cheeeeccka förfan!

2010-03-10 @ 21:05:29
URL: http://mirabelleesevik.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Sv: Puh då är jag inte avis :P haha engelska är inte min grej alls. Verkligen det jag är sämst på, då hade jag aldrig fattat :P ett tips inför matte c är att hänga med från allra första börja, sjukt noga för det mesta kommer vara helt nytt och det är verkligen viktigt att fatta allt i början även om det låter väldigt lätt eller onödigt precis i början :) men lycka till :)

2010-03-10 @ 21:05:36
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: T I N A

fin blogg ;D

2010-03-10 @ 21:21:37
URL: http://thegreengirl.blogg.se/
Postat av: daniella och rebecka

FIN HÄST !! själv e jag as rädd för hästar hahha dom e såå stora . men dom e fina att kolla på=)

2010-03-10 @ 21:45:36
URL: http://daniellarebecka.blogg.se/
Postat av: Warnmark - Vinn schabrak med huva från Tattini -bloggen för dig & din häst

Vad har du för hoppsadel till Saga? :)

2010-03-11 @ 11:15:34
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Stockholm undviker jag gärna i det längsta, shiet vilken jobbig stad när jag var där inför Blogawards!... x) Så jag tycker att ni kan åka ner till Skåne istället! ;) Har du aldrig varit här nere?! :P

2010-03-11 @ 13:39:09
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: sabina T

Hehe, tack för svaret! Var intressant att få läsa om hur det gick till och så. :D

2010-03-11 @ 18:15:53
URL: http://sabinatillenius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0