SFK 100 och 110 cm

Heeeemma efter en lång dag fylld med regn, lera och blandade resultat!

Saga har skött sig väldigt bra, dock blir hon riktigt taggad när det är framhoppning. I 1 m red jag utan martingal och ja, det enda jag kan säga om den klassen är att det gick för fort och inte alls bra. Vi rev tre hinder, kom fel på i stort sett varje hinder och fick ingen bra känsla alls.

Inför nästa klass var jag faktiskt nervös, jag som aldrig blir det annars! Dels för att det var min första regionala någonsinn, och första gången jag tävlar 1.10 m. Och jag hade nog lite av bilderna från den tidigare klassen i huvudet fortfarande.. Framridningen la jag upp på ett helt annat sätt den här gången, blev mycket galoppjobb innan där jag lät henne öka på för att sedan korta upp. Öppnor, halter och tempoväxlingar. Det gick så mycket bättre! Hon var fokuserad, uppmärksam och lyssnade. När vi kom in på banan hade vi en mycket stadigare och bättre galopp än tidigare. Det blir ju dock att hon hamnar i en väldigt marbunden galopp, men tills vi har jobbat mer på det är det bättre att hon går så och lugnare än att hon bara rusar som hon annars gör. 1.10 gick så bra!! Det kändes som att vi hade ett mycket bättre flyt, kom rätt på hindrena, hon lyssnade på mina halvhalter och det kändes inte som att vi hoppade den höjden. Vi rev tyvärr det sista hindret, men det var en rätt knepig sväng från sjuan och jag klantade mig med vägen ordentligt, så hon fick med sig frambommen. Men det var helt mitt fel, hon skötte sig så himla bra annars.

Överlag har hon varit otrolig lugn och duktig hela dagen. Det var första gången vi åkte till ett annat ställe än Runsten och Kicki. Men hon skötte sig som sagt helt galant hela dagen!

Hehe, mina knoppar är absolut inte snygga men på håll blev Saga riktigt snygg. Med lite mer träning kommer det bli ännu bättre haha!




Här är filmen från 1.10, den andra kommer så fort jag laddat upp den!


Kommentarer
Postat av: Amanda

det ser jättefint ut på filmen!:D

2010-03-28 @ 21:26:10
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Tove's Hästblogg

Fin runda :)

2010-03-28 @ 21:26:19
URL: http://sunnysolvej.blogg.se/
Postat av: ERICAPERZZON

Det såg bra ut tycker jag:)

Du som är då duktig på att hjälpa till, du har inget bra tips på någon sida som säljer bra schabrak som man även kan beställa brodyr på?

Har köpt några från hööks nu, utan brodyr dock men domb lir så noppiga under så att häststackaren får skavsår på ryggen. Och om jag ska köpa med brodyr vill jag ju att det ska hålla i mer än en vecka;P



/E

2010-03-28 @ 23:07:19
URL: http://ericaperzzon.se
Postat av: Patricia

Halloj!

Fint ekipage,fin och trevlig runda.Sista hindret kom tyvärr lite tätt inpå(en svårighetsgrad)!Många som hade ner det. Vad trevligt det var att träffa er där =) du ser vi kommer visst att stöta ihop på tävlingar hihihi =)

Kram från isbiten patricia

2010-03-29 @ 09:02:08
URL: http://www.harbystall.se
Postat av: Bella

Vilken fin och prydlig runda, eloge till dig för det=) Allt för många hafsar omkring, sliter och drar. Du sitter så fint och stilla hela rundan! Tror nedslaget hänger lite samman med att du inte riktigt har henne runt dina skänklar, dvs inte fullt koll på galoppen. Med mer tryck och kontroll från din sida kommer korsgaloppen försvinna, balansen bli bättre och då blir även vägarna till hindrerna rakare. Men jättefint jobbat och grattis till en FIN runda=)

2010-03-29 @ 09:16:50
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Jossan

Ser ju super fint ut :D

2010-03-29 @ 18:59:31
URL: http://theprettyoptimist.blogg.se/
Postat av: linnea

synd med nedslaget annars såg det bra ut :)

2010-03-29 @ 21:09:01
URL: http://hastliv.webblogg.se/
Postat av: maria

vilken fin runda, du rider fint=)

O Saga är så himla fin!

2010-03-30 @ 11:57:38
URL: http://ekersens.blogg.se/
Postat av: caroline

tycker det var en bra runda men ser att du har lite samma problem som jag haft med min att hon drar iväg lite för dig ibland men med ännu mer lydnad blir det kanon!

2010-03-31 @ 22:28:06
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Melina :)

Shit vad lugnt hon tryggt det såg ut när ni hoppade! :)

2010-04-01 @ 14:50:40
URL: http://sryttarna.blogg.se/melinal

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0