Giveaway

Glöm inte att anmäla er till chansen att vinna skötselprodukter från TIB och Veredus här i min Giveaway!

Svar bland kommentarerna

Jag kommer nu även börja svara på era kommentarer i kommentatorsfältet. Detta för att några kanske undrar samma sak och kan då få svar på sin fråga genom att läsa bland kommentarerna. Sen även för att många inte har bloggar men tar sig ändå tid att kommentera, och då är det lättast att svara i fältet. 

Jag kommer dock fortfarande lämna svar på era bloggar om ni lämnar bloggadress, men nu kan man alltså även hitta sitt svar direkt i inlägget man kommenterat i. Lite mer jobb för mig, men det underlättar i längden för oss alla samtidigt som jag tycker det är viktigt att håll en så bra kontakt med er som möjligt! :)

Klarade Vårruset!

I made it!


Oförglömligt

Igår såg jag Jay Z och Kanye West i Globen och.. ja mitt liv är nog komplett nu. Jag har väntat på det här i ÅR, dom två är bland de bästa man kan lyssna på och jag har önskat mig så länge att få se dom. När min kompis ringde för några månader och sa att dom skulle komma 29 Maj till Stockholm höll jag på att börja gråta när jag var påväg till skolan haha. Hade hållt tummarna så länge för att Watch the throne skulle komma till Sverige men trodde inte det skulle hända. Deras musik är FANTASTISK så att äntligen få höra dom båda LIVE var AMAZING. ÄR SÅ LYCKLIG JUST NU!

Idag ska jag tävla i Vårruset! Jag ska börja röra mig mot stallet nu och rida och fixa Saga innan jag går hem och börjar ladda. Min plan inför idag har varit att ta det relativit lugn vilket jag också har gjort, men jag ska försöka hinna med ett stretchingpass på kanske 20min för att verkligen hinna mjuka upp musklerna och få bort en del av spänningarna innan jag åker in mot stan. 

Hör självklart av mig senare med resultat!


Oacceptabelt

Det här är inte okej. Inte någonstans. Är så glad att jag inte stoppat en endaste köttbit i min mun på de senaste 3,5 åren, och om jag känner mig själv kommer jag aldrig mer låta mig själv äta kött. Det är inte okej. Vi, människan har absolut ingen rätt att behandla djur på det här sättet för att få mat, när det finns andra alternativ som funkar minst lika bra. Man behöver inte äta kött.

Källa
Jag önskar att folk verkligen kunde börja tänka efter och inte bara gå på rutin. Vad har vi för rättigheter att misshandla, plåga, äta eller missköta djur när dom aldrig skulle göra samma sak mot oss? Jag vill veta vart respekten för djuren har försvunnet, varför dom i vissa sammanhang inte ses som lika mycket levande väsen som vi utan betraktas som.. som ett medel för oss att utvecklas? Vet inte om ni såg på svt för några veckor sen men då var det ett inslag om djurförsöket på giraffer i Afrika. För att försöka få mer information om hur man kan bota högt blodtryck använder man sig av ett speciellt experiment på giraffer för att försöka förstå hur dessa klarar av att ha så högt blodtryck utan att det blir några konsekvenser av det. Problemet var bara att för att genomföra den här forskningen har det gått åt hur många giraffer som helst, och i vissa fall har inte forskningen gett någon användbar fakta alls. Dessutom lider girafferna under själva processen, men forskarna som hade hand om detta projekt ansåg att detta var en nödvändighet för att utveckla den mänskliga rasen.

Det är inte en nödvändighet alls. Det finns ABSOLUT inget som rättfärdigar att vi ska döda andra som har exakt lika mycket livsvärde för att utveckla vår ras. I min värld är ett djur exakt lika mycket värt som en människa, om inte mer, för ett djur är alltid tusen gånger oskyldigare än en människa.


Usch, jag blir verkligen så ledsen av att läsa och se sånt här. Det går verkligen rakt in i hjärtat på mig och jag önskar att jag kunde göra mer. Jag önskar även att folk fick upp ögonen och verkligen började förstå vad det är som händer där ute egentligen. Vad djuren tvingas gå igenom.

Vinn ett härlig Giveaway-skötselkitt!

Jag har haft tre tuffa år fyllda med massor av press, jobb och studier men det sista halvåret på IB var verkligen hemskt och det kändes många gånger som en omöjlighet att ta sig förbi Final Exams i maj. Jag har talat ut flera gånger på bloggen om hur det har kännts och ni har alltid, alltid stöttat mig- och faktiskt fått mig att fortsätta. Jag är oerhört tacksam för allt stöd ni har gett mig, alla peppande kommentarer, mail och inlägg på bloggar. Det må låta fånigt, men att veta att så många där ute tror på mig och det jag gör ger mig motivation och glädje. 

Därför, för att visa min uppskattning till er tänkte jag hålla i en härlig Giveaway här där vinnaren får ett litet skötselkitt till sin häst som innehåller världens bästa pälsglans från TIB med en fantastisk doft samt ett superbra läderbalsam från Veredus att göra rent läderutrustning med. Jag har själv både produkterna och kommer aldrig sluta använda dom, riktigt bra kvalité!
Det ni behöver göra är att kopiera bilden här över och ladda upp på er blogg, facebook eller Instagram med en länk till ronda.blogg.se. Om ni inte har något av dessa går det självklart ändå bra att vara med. Lämna sen en kommentar här med en länk till sidan ni lagt upp bilden på (Om ni använder Instagram kan ni lämna erat användarnamn så kollar jag in och lämnar en kommentar och like, samma sak med Facebook ;). Efter det är det bara att hålla tummarna att det bli just Du som vinner. Tävlingen avslutas den 30 Juni.

Mycket att fixa innan den stora dagen

Hej alla! Jag har haft så himla mycket att göra de senaste dagarna att jag inte hunnit med att öppna datorn. Jobbade lördag och söndag, och på söndagkväll var det dags för min studentskiva så jag har varit så himla stressad inför den. Men hann med allt och herregud... VILKEN KVÄLL/NATT. Fy tusan vad kul vi hade, jag har verkligen världens bästa klass! Kunde inte haft bättre kompisar och vi röjde verkligen hela stället. Helt fantastiskt. Sen gjorde jag väl en del saker som man kanske hade skippat så här i efterhand, men hey- men har ju bara sin studentskiva en gång i livet :P


Idag är det dags för mig att se JAY Z OCH KANYE WEST live i Globen och jag är så peppad och hypad för jag har längtat efter det här i år. Ska bli helt amazing att äntligen få höra dom på riktigt. Med andra ord är jag lite upptagen idag också. 


Senare idag kommer jag publicera en härlig Giveaway som innehåller två skötselprodukter för hästen. Den kommer upp om någon/några timmar, så håll utkik här idag!


Framtiden

Får rätt så ofta frågor om vad jag vill göra nu efter skolan och senare i framtiden. Först och främst ska jag ta studenten nästa vecka, sen börjar jag jobba direkt veckan efter. Min plan skiljer sig rätt så mycket från andra som tar studenten nu. De flesta ska ta det lugnt i sommar och verkligen njuta över att skolan äntligen är över. Jag tänker nog snarare tvärt om. Även fast jag jobbat de senaste fyra somrarna tänker jag jobba mer än någonsin nu i sommar. Som det ser ut nu så jobbar jag nästan varje dag, med några få undantag.


Anledningen till detta är väldigt simpel: pengar. Jag kommer alltid vara i behov av pengar, men nu när jag har slutat skolan är det även för mig dags att börja jobba mot de mål som jag satt upp. Ett av dessa mål är en egen lägenhet och det får man inte bara sådär (speciellt inte i Stockholm). Sen måste jag börja fundera på om jag ska utomlands och plugga för då måste jag spara pengar till det också. Utöver detta har jag även flera mål som jag värnar väldigt mycket om, och som kräver en massa arbete och vilja för att nå.


Så jag ser nog ingen mening med att ta det lugnt eller ha lov bara för att jag har slutat skolan. För mig är det viktigare att jag kommer igång och jobbar mot mina stora drömmar som jag så gärna vill nå, och jag vet att det kommer kräva en hel del av mig. Men sålänge jag tycker det är kul finns det ingen anledning för mig att dra ner på tempot.


Som jag nämnt tidigare så lever jag för litteratur. Från den passionen föddes även idén om att skriva en egen bok, tillsammans med all den fantastiska kunskapen jag fick under mina två år på IB-Swedish A1 HL. Jag vill skriva sånt som berör, som betyder något. Jag är inte intresserad av att skriva deckare, påhittade historier eller liknande utan jag vill plocka ut det jag har inom mig, det som kan få folk att börja känna, relatera och fundera. Jag vill inte bli som en i mängden när det kommer till litteratur, och jag vill att allt jag skriver ska komma direkt från hjärtat. Inget annat. Inget påhittat. 


Utöver litteraturen är även historia en viktig del i mitt liv. Min dröm inom historia är att få chansen att jobba med arkeologi och historia i Grekland, deras mytologi och historia. Det är vad jag vill göra, mer än något annat. Jag tycker om i sort sett all sorts historia, men just den grekiska mytologin och deras fantastiska historia har jag varit besatt av de senaste 6 åren, och det är något jag aldrig kommer kunna släppa. Aldrig. Jag känner så starkt för det och just därför vet jag att jag aldrig kommer ge upp på den fronten, för att det är något som verkligen betyder för mig. 

Sen vill jag ju självklart plugga vidare, eftersom jag upptäckt efter IB att studera är min grej. Jag älskar det! Drömmen där är fortfarande att kunna söka till ett universitet i England, men det återstår att se eftersom det handlar om väldigt mycket pengar och en rejäl omställning av hela mitt liv. Sen måste jag även se vad mina betyg blir, för att kunna söka utifrån dom. Men oavsett om det blir England eller Sverige så kommer jag läsa vidare inom antingen litteratur vetenskap eller historia. Vi får se vad det blir.

Sen finns det flera andra områden jag har mål inom. Ett exmpel är mina skisser på kläder som jag mer än gärna vill utveckla ännu mer. Det tillsammans med boken är väl vad jag tänker jobba på det här kommande året vid sidan av jobbet, för att se om det kan leda någonstans. Just kläddesign är en fruktansvärt tuff branch så jag får helt enkelt se hur långt jag klarar av att ta mina planer, men självklart tänker jag jobba lika hårt som vanligt. Jag tror inte att det är omöjligt, jag tror bara att kommer kräva otroligt mycket av mig och jag vet inte ännu om jag kommer ha all den tid och kapital som behövs. 

Oavsett vad som händer är jag väldigt noga med att se till att viljan finns. Jag kan klara av allt det jag skrivit om här över, även fast det idag känns som någonting väldigt långt härifrån. Det kommer kräva otroligt mycket av mig, men som jag sagt tidigare så går ALLT om man har viljan. För vissa låter dom här målen som skämt, just för att det är väldigt höga drömmål, men jag vet att det går. Jag är säker på att om några år kommer jag ha klarat av en del av det jag skrivit om, för att jag vet hur man jobbar mot något man verkligen vill!

Vårruset

Nu har jag fått min nummerlapp till Vårruset nästa vecka! Är riktigt taggad! Tillsammans med nummerlappen fick man även lite tidningar och erbjudande samt program över dagen. Jag har lagt upp ett träningsschema fram till nästa onsdag för att försöka förbereda mig så bra som möjligt, lägger upp det här senare.

Sadel

Vilken typ av sadel har ni? Har ni en, eller kanske två som mig? Jag har en hoppsadel och en dressyrsadel. Många tycker att det är onödigt med två när jag egentligen är mest fokuserad på en gren, men jag tycker att det är otroligt nyttigt att ha en för dressyr och en för hoppning eftersom det underlättar och hjälper till att förbättra min ridning enormt mycket. Jag ser det helt enkelt som en bra och gynnande investering!


Har ni något märke som ni föredrar på sadlar?

Tre år senare

Jag kan knappt förstå att jag faktiskt är fri! Har hela tiden den här känslan av att jag måste plugga. Att det finns något jag måste göra som är relaterat till skolan. Kommer hem, går in i mitt rum och funderar på vad jag ska plugga på- tills jag kommer på att det förtillfället inte finns något. Den känslan för mig är helt sjuk, för under de senaste tre åren har jag ALDRIG haft en en ledig stund från skolan. Det har ALLTID funnits något att jobba med som har med IB/skolan att göra. Till och med på sommarloven har jag haft massor med plugg att ta hand om... Antar att det kommer ta ett bra tag att vänja sig! Jag kan avslöja att jag redan saknar att plugga, så jag hoppas att jag kommer in på min kvällskurs på universitetet i höst för annars kommer jag nog få panik, måste ha något att läsa och studera om nu!


Jag tar studenten nästa vecka på fredag och fram tills dess har jag massor av roliga saker inplanerade. Nu på söndag har vi vår studentskiva, på tisdag nästa vecka är det dags att se Jay Z och Kanye West i Globen (!!!!!!!!!!!!!!!!!!), dagen efter springer jag vårruset, 1 Juni tar jag studenten och 2 Juni har jag min mottagning. Den 3 Juni ska Saga flyttas till sommarbetet. Ja ni hör ju, fullt upp som vanligt men bara en sjukt massa roliga prylar!

Avslutar det här inlägget med några IB-bilder från IB Memes sida på facebook. Alla är verkligen så sanna och stämmer in på mig, jag dör lite av garv varje gång jag ser dom:


DONE WITH IB

OMMMMGGGG JAG ÄR KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!! VILKEN LYCKA!!!!

Den där känslan..

Känslan när man har skrivit de första orden på första kapitlet till vad som förhoppningsvis blir min framtida bok.. :)
Titeln är klar, jobbar på upplägget för varje kapitel, klurar på antal sidor.. Någon som vågar gissa vad den kommer handla om?
Två veckor kvar till studenten, en final exam kvar, lika bra att köra!


Torsdag

Tack för alla värmande kommentarer igår. Idag är läget lite spänt och självklart väldigt sorgset, men man får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen. Det viktigaste är att tänka på att Leia har det bättre nu, när hon slipper ha ont eller inte kan vara med för att hon inte orkar eller kan. Hur ont det än gör i en måste man som djurägare sätta djurets hälsa i förstahand, vilket vi var tvugna att göra nu. Hon kommer alltid ha den där speciella platsen i våra hjärtan, och jag kommer aldrig lära känna en hund som henne igen.


Imorgon har jag mitt första Business-prov och även min näst sista exams så jag sitter och pluggar som en galning nu! Jag ska även hinna med en sväng till Foderboden och köpa torv, till stallet och rida plus fixa Saga samt träna lite senare. Får se om det även blir en sväng förbi min moster och hälsar på henne. En rätt så lugn dag med andra ord!
Vill inte prata om det

I en vecka har jag gått runt med ont i magen och tusen tankar. Har hela tiden tvingat mig själv att pressa tillbaka tårarna, att inte visa några känslor för världen omkring mig. Inget. Tårarna blev visserligen inte synliga, men jag har gråtit inombords, skrikit och önskat att jag kunde stänga av allt.


Idag ska vi avliva Leia. Min älskade vän som varit med mig 8 år. Hon som lärde mig att ta ansvar på riktigt, hur det kändes att ha en bästa kompis med sig varje sekund. Min finaste kompis. På grund av en skada och en nerv som hamnat i kläm funkar inte hennes ena bakben längre. Plus att hon har artros i höftleden.


Jag vill helst inte prata om det. För då går allt inom mig bara sönder mer och mer, och efter en viss gräns klarar inte ens jag att inte visa något. Till slut rinner det över, men jag vill kunna välja i vilken omgivning det ska vara. Jag vill inte behöva visa för fel människor.

Blåbär och Hallon

Nya favoriten vid frukosten är att blanda ner massa frukt i müslin. Har kört med banan i några veckor men i helgen köpte jag ett paket färska hallon och ett paket blåbär som jag haft i skålen de senaste dagarna och det är verkligen underbart gott!Måndag 14/5-12

Här är några bilder på mig och Saga igår, mötte mamma när vi var påväg till ängarna för att konditionsträna så fick henne att ta några bilder innan vi fortsatte! Passet gick iaf jättebra och hon jobbade riktigt bra. Nu måste jag boka in en träning och även Pay & Jump så att vi kommer igång igen.Bilder

Tackar er tusen gånger om förra alla fina ord på inlägget om IB, mail och meddelande på bloggar och facebook. Jag kan inte sluta tacka folk i min omgivning för att dom PEPPAR mig, stöttar och pushar på alla sätt. Det är inte bara tack vare mig som jag klarar saker, det är lika mycket tack vare personer runt omkring som aldrig slutar tro på mig. DET betyder. Och får mig jäkligt taggad på att nu jäklar ska jag fixa det här! Det går! Därför sitter jag med näsan nere i history böckerna hela kvällen, för att på måndag är det dags för mitt tuffaste prov ever, Paper 3 i History som kräver att jag ska skriva tre perfekta uppsatser i historia på 2,30h. Historia på IB 

Btw, jag är redan klar med 9 exams, har bara 4 kvar. LYCKA! För att det inte ska vara allt för dött här slänger jag in några ovisade och gamla bilder på Ronda, eftersom några hade efterfrågat det. 


Dags att plocka fram sprayen

Nu är ju sommaren på igång så då är det dags att plocka fram det bästa vapnet, flugsprayen! Personligen som tycker jag att Ultrashield Absorbine är den bästa, men sen finns det självklart många andra som funkar bra även dom. Jag brukar försöka köpa på mig ett litet lager innan sommaren drar igång fullt så att man är väl förberedd och så är det ingen risk att man står där när det är slut i alla butiker (har hänt mig).

Bildkälla

IB

Okej, nu måste jag skriva av mig. For real.

För cirka tre år sen, i augusti 2009 började jag gymnasiet. International Baccalaureate på YBC i Nacka. Vad visste jag om linjen? Engelsk språkig, förberedande för utlands- och universitetsstudier. Om skolan? Nybyggd, nystartad, Macbooks och kaffemaskin. Nice tänkte jag, det här låter som en bra, rolig och lärorik utmaning. Kanske inte riktigt det jag var ute efter, men jag fastnade för linjen direkt. Tänkte att jag skulle prova på något utöver det vanliga liksom. 

När jag kollar tillbaka på mina tre år i IB är min direkt tanke hur i helvete klarade jag av det? Det är verkligen så svårt att få ner i ord hur IB är, vad det gör med dig eller vilken press man är under. Det är inte som en vanlig gymnasieutbildning. Den kan inte jämföras med naturlinjen. Det finns ingen press som kan jämföras gymnasiemässigt som den vi utsätts för just nu under final exams. Jag vill verkligen att folk ska förstå att IB är inte en vanlig linje, det går inte att jämföra med någon skola i Sverige. Det är omöjligt.


Jag läser tre ämnen på samma nivå som dom gör i universitetet. UNIVERSITETET. Fast jag går i gymnasiet. Jag går alltså igenom tre ämnen med samma innehåll som dom som går univeristetet gör. Samtidigt som jag läser tre ämnen utöver detta på "Standard level".


Samtidigt är all undervisning på engelska. För mig som kommer från en förortsskola där jag under mina tre år på högstadiet hade över 10 lärare i engelska (varav en var hög varje lektion och en spottade en elev i ansiktet och tryckte upp honom mot väggen, rätt så roliga historier nu i efterhand faktiskt haha) har det varit en sjuk utmaning. Allt jag kunde i engelska innan hade jag lärt mig genom att på egen hand läsa böcker på engelska, kollat på filmer utan text och skrivit mycket texter på engelska. Jämfört med många som jag började med var mina kunskaper minimala. Nu, tre år senare har jag predicted 7 (högsta betyg) i English A2 HL- en kurs där vi läser en del rätt så tung litteratur, lär oss att analysera och skriva korrekta essays efter en mall, kan man säga, som används på univeristetet samt att hålla muntliga presentationer för klassen och förbereda samt genomföra en muntlig kommentar på 15 minuter om en okänt textstycke.


För att inte tala om andra ämnen. Ämnen som har blivit mina. Ämnen som elever och lärare i skolan betraktar som mina områden, där jag har högst kunskap. Lärare som lånar mina texter och uppsatser för att visa för andra elever. Elever som blir skickade till mig för att jag kan. Jag vet hur man gör. Jag är bra på det, bättre än många andra. Jag skriver inte det här för att få bekräftelse. Absolut inte. Utan jag skriver det för att jag är så tacksam över hur jag har utvecklats inom vissa områden, vilket i sin tur har gett mig ett långsiktigt mål i livet. Jag visste plötsligt vad mitt liv handlade om, vad det är jag brinner för. Älskar är inte ens ett ord som räcker till för att beskriva känslan. Det är en del av mig, av min kropp, av mitt hjärta och mina tankar. Det känns som att jag andas de här ämnena, som att det är en del av hur min kropp fungerar.


Och det här har jag endast IB att tacka över. För hur mycket skit det än varit, och trots hur fruktansvärt mycket det varit hela tiden så har jag fått en helt annan syn på studier och skolan efter IB. VIlket jag är hundra, miljoner procent säker på att jag inte skulle fått annars.


Under hela ettan och mer än halva tvåan fick jag höra av många lärare och elever att jag aldrig skulle klara det. Jag borde sluta, byta från IB. Nu. Det skulle aldrig funka, jag hade ju häst och jobbade. Några lärare höll möten med mig för att försöka få mig att förstå; Det är omöjligt att klara av IB och samtidigt ha häst. Det finns ingen som helst chans att klara av det. Dom hade sett så många som failat helt eller brytit ihop pga att dom hade haft ett stort intresse utanför skolan. En tjej som hade haft häst hade sålt den när hon börjat IB. Att dessutom jobba tyckte dom var fruktansvärt, som om det inte räckte med hästen tycktes dom alltid tycka. Sånt här fick jag höra, flera gånger i veckan. Men jag vek mig aldrig helt, även fast jag var påväg många gånger. Jag funderade faktiskt på att byta linje kanske tre gånger, men något höll mig kvar på IB. Kanske för att jag satt upp som mål att jag ville klara av det. Kanske för att jag visste att JAG skulle klara av det.


Det finns faktiskt ingen annan än du själv som kan säga vad du klarar. Jag kan säga det med erfarenheten av att det är så, på riktigt. Absolut ingen bestämmer över vad du vill eller vad du kan. Det har jag verkligen lärt mig under dessa år på IB. Att jag är den enda som bestämmer över hur saker går, vad jag gör eller vad jag kan. Jag sätter mina gränser, ingen annan. Inte mina lärare, mina kompisar eller min mamma. Jag. Om jag säger att jag kan och klarar av det, då gör jag också det. Oavsett hur förutsättningarna ser ut. Vill jag och tror på att jag kan så tänker jag också göra det.


Idag befinner jag mig mitt inne i sluttampen. Och fine, jag kanske inte klarar av IB. Jag kanske failar i ett ämne. Men det är okej nu, för att så mycket som jag har lärt mig utöver all akademisk kunskap är ovärderlig och jag vet att jag inte hade fått det i en vanlig skola. Idag står jag som en IB3:a, med egen häst, eget jobb, en årsinkomst på mer än vad andra i min ålder ägt under hela sitt liv, så mycket mental styrka att ingen kan bräcka mig, och tusen framtida förutsättningar. Såfort jag tar studenten kommer jag att börja jobba med mina egna kollektioner, som jag ska bygga från start själv precis som jag gjort med allt annat. Jag ska skaffa mig en egen lägenhet. Jag ska skicka in mina texter till ett bokförlag, för min lärare har tjatat i flera månader på att jag måste det. Jag har det i mig när det kommer till litteratur. Det finns så mycket jag vill och ska göra, och tack vare IB vet jag att jag kan det om jag vill. Jag kan göra allt det jag skrivit om här över. För att jag vill och vägrar ge upp, precis som att jag kunde göra IB för att jag ville och aldrig gav mig.


Jag skulle ju inte klara av IB. Jag skulle ju faila i alla ämnen, det var ju så dom sa med så säkra röster. Är det så det ser ut idag? Nej. Dom pratade om hon som idag är bland dom högsta i klassen. Vad har jag visat? Jo att folk har fel när dom säger vad andra kan och inte kan. Att folk aldrig ska döma. Att vem som helst kan göra vad som helst om viljan finns.


Så, hur hemskt IB än varit, hur trött och utmattad jag än är just nu så har jag IB att tacka för så mycket. För tro mig, IB har varit allt annat än lätt. Rent ut sagt mission impossible. Själva vägen hit har varit fruktansvärt, hemsk och en riktig plåga. Det har brytit ner mig ibland tills jag legat på marken i smulor, men sen har det även byggt upp mig till något helt och fantastiskt igen.


FINAL EXAMS

Nu har dom startat, mina Final Exams som tar livet av mig. Det är dag 1 och jag vill redan börja grina såfort jag ser past papers, notes, böcker, en penna, calculater or what ever it is. Det kommer bli tre hemska, långa veckor fyllda med mycket ångest, press och säkerligen massor av tårar. Det kommer ett lååångt inlägg om mina tre år i IB i slutet av veckan, måste skriva av mig lite...

Som ni kanske förstår är det väldigt mycket just nu. Inte bara med skolan utan även övrigt i mitt liv som är upp och ner nu och tvingar mig till rätt så stora beslut som är jobbiga att ta. Men, förhoppningsvis leder allt till något bra i slutändan och det är helt enkelt det man får fokusera på sålänge!

Nu håller jag iaf på att kolla runt efter Pay & Jumper som jag och Saga kan åka på snart. Jag tycker det känns skönt att ha något utanför skolan att fokusera på och göra tydliga planeringar över, för det tar bort fokuset från skolan! Ska be mamma fota i helgen när jag rider om det är fint väder :)

Gammal bild på mig och Ronda sommaren 2010. Min fina ängel vad jag saknar dig..

RSS 2.0