Lastträningen är klar

Lastträningen är klar och det har gått sjukt bra! Jag berättar tydligare om hur jag gjorde och mer exakt hur hon blev sen, nu ska vi iväg och köpa kraft. Hörs sen!

Dåliga förebilder?

Är rätt så säker på att det flesta sett den här videon. Har hittat en annan med en tjej som iallafall rider lite bättre än honom men snyggt är det verkligen inte. Kolla in det här:


Dagens Ridpass

Red i ca 30 min i paddocken. Mycket volter, lösgörande och lydnad. Hon gick kanon fint och lyssnade hela tiden, hade en fin och bra form så jag är jättenöjd. Blev riktigt lång och låg när jag travade av henne i slutet.

Jag mår fortfarande inte bra (när tusan ska det här gå över?) och jag hoppas att jag blir frisk till både helgen och skolan börjar, dels för att jag ska jobba både lördag och söndag och för att jag inte vill missa något i skolan nu när terminen faktiskt börjar lida mot sitt slut.

Har pratat med mamma och kan meddela att lördagen den 21 november äger min och Sagas tävlingsdebut plats! Eller ja, det är en pay & Jump på Runsten men det är det bästa som finns att börja med tycker jag. Tänkte ta 80 och 90 cm eftersom att det är vår första start tillsammans. Ska bli jätteroligt och ser väldigt mycket fram imot det! Så nu är det bara att träna, träna och träna.

Första provridningen med Saga.


Tillbaka, lite iallafall.

Hej!

Mår lite bättre nu men har fortfarande svårt att andas, känns som att jag hostar upp lungorna och har ont i halsen. Ska till stallet (ja självklart går man dit även fast man är jättesjuk) och rida. Vet inte riktigt vad det blir men komemr väl på något. Så tråkigt att hela mitt lov har gått åt till att ligga i soffan och försöka bli frisk. Hade planerat med dressyrträning och flera andra saker men det var bara att ställa in.

Imorgon ska vi iallafall lastträna, tänkte skriva ett inlägg om hästar som är svårlastade. Har kollat på några Pay & Jumper också och har hittat några som är bra, ska ta ett snack med mamma om saken.

Vill bara visa att såhär fint blev det förra lördagen efter jag och mamma varit på återvinngingsstationen med skrp från stallet:
                       Före                                                            Efter
  

Snart kan jag visa er hela gården, börjar bli klart!

Vi hörs senare!
/ Sabina


Förlåt

Hej!

Är jätteledsen för den hemska uppdateringen men jag är verkligen jättesjuk och kan knappt resa mig upp ur sängen. Skriver mer när jag har blivit lite bättre!

Ha det!
/ Sabina


Designa din egen kavaj!

Gå in på den här sidan och designa din egen kavaj :)


 




Shoppat

Hej!

Blev en sväng till Hööks idag så jag passade på att köpa några saker som verkligen behövdes hem.




Köpte ett pelhambett då hon blir väldigt stark ute och vid hoppning, flera tränare tyckte att det är bättre att jag tar i henne mindre med ett lite starkare bett än att sitter och drar bara för att rida på vanligt tredelat. Håller med, om jag istället för att behöva sitta och bromsa ofta och att jag blir för hård i handen kan använda mig av så små hjälper som möjligt är det värt att prova. Om det inte funkar, då byter vi tillbaka. Många tycker att pelham är ett jättestarkt bett, men ett bett blir inte starkare än vad handen som håller i den gör det. Red inte på det idag men tänkte prova imorgon. En fodertavla och Himalayasten blev det också. Saga älskade saltstenen ;)

Vad har ni gjort idag?
/ Sabina


Lördag

Hej!

Dålig uppdatering idag, förlåt. Men började dagen med att gå till stallet tidigt imorse och fodra hästarna, rida och sen släppa ut. Efter det städade vi runt omkring stallet och åkte till återvinningsstationen och slängde massor, ska visa er bilder sen så får ni se skillnad. Fint blev det iallafall. Efter det var det bara att åka hem och fixa sig lite snabbt innan jag drog in till stan för att möta upp moster och gå och handla mammas presenter inför imorgon när hon fyller år. Sen åkte jag hem och har nu suttit barnvakt sen halv sju, ska sitta i ungefär en timme till så jag är rätt så död. Plus att jag har stallet nu på morgonen så jag längtar verkligen till min kära säng.

Ridningen blev väldigt enkel idag eftersom att hon vaccinerades i torsdags och skulle ta det lugnt i tre dagar efter. Men vi red ut i ca 40 min, lite trav annars mycket dressyrjobb i skritt på vägarna. Hon var väldigt pigg men fin och jobbade på bra.

Imorgon (idag) blir det nog en längre uteritt, förhoppningsvis galopp och så. Annars ska dagen spenderas med att fira min kära mor!

Ha det!
/ Sabina


Globen Horse SHow

Nu är det lite mer än drygt en månad kvar till Globen Horse Show. Vi ska bara köpa biljetter till annexet hade vi tänkt, men min underbara kompis Kristin kanske kommer ner från Uppsala så vi funderar eventuellt att gå på söndagen. Jag är tyvär väldigt trött på GHS, har gått på det i ungefär tio år nu så det blir lite för mycket. Men shoppingen kan man ju inte säga nej till! Jag och mamma har bestämt oss för att istället gå på Globen ska vi lägga pengarna på att åka till Falsterbo nästa år. Men annexet i Globen med alla butiker kommer jag iallafall att gå på. 

Fick idén från Warnmark, en av de väldigt få bloggarna jag följer och som jag har följt i mer än en ett halvår. Älskar hennes blogg, den ligger på min etta plats på bästa hästbloggar! Kolla in den, lovar att ni inte kommer att bli besvikna. Iallfall så skrev hon att hon tänkte göra ett collage om saker hon planerade köpa på Göteborg Horse Show, så då gjorde jag ett med vad jag tänkte köpa på Globen. Här ser ni resultatet:






Täcket är från Kingsland, antingen det eller ett från Schockemöhle har inte bestämt mig för vilket som är snyggast. Tyvär är nog båda lika fina, beslutsångest på högsta grad. Funderar även på ulltäcket från Dyon, om jag hittar blir det nog det istället.
Besnkydden från Veredus är bara bäst, så de är självklara. Pannbandet från Otto Schumacher kommer jag ta i blått, det kan bli så att jag köper det innan. Vi får se. Bootsen med fårskinn från Eskadron är jättebra, jag hade likadana fast utan fårskinn till Ronda och de höll under hela tiden jag hade henne. Då red jag både terräng, hoppning och dressyr med dem. Förbygeln är från Glengordon och sitter jättesnyggt på, en kompis har den till sin häst. Schabraket är från JW och jag ska köpa det i blått, kan bli så att jag köper det innan på Lyckås.

Det här är vad jag har planerat att köpa, sen vet man aldrig vad som slinker med hem. Ska även leta efter ett varmt vintertäcke med helhals till Saga och en tröja från Kingsland. Om ni har några tips på täcken så säg gärna till.

Har ni planerat något?

/ Sabina


Tävling på gång!

Hej!

Kan berätta att det är en till tävling pågång här i bloggen, ni får veta mer snart när allt är bestämmt lite mer exakt. Det är ett stort företag som sponsrar med ritkigt fina priser så ni kommer inte att bli besvikna!

Snart får ni vet mer :)





Fredag

Hej!
Har sista lektionen för idag, media och efter det är det HÖSTLOV! Kommer att bli galet härligt! En hel vecka utan skolan, bara proppat med häst häst häst :D Vad ska ni göra på erat lov? Något speciellt? Jag har inte planerat helt ännu, men det är bara skönt att ta det lugnt.
Ha det!
/ Sabina

Klippning

De flesta har redan klippt sina hästar, men vissa väntar. Jag är en av de som inte gjort det, Sagas päls är fortfarande riktigt kort så det känns bara onödigt. Men det blir nog så att vi klipper lite senare iår, annars blir det omöjligt att träna dem. Tänkte visa er lite olika sorts klippningar och berätta om dem.

Varför klippa?
=
När hästen arbetar bli musklerna varma och behöver då göra sig av med den här värmen så att inte kroppstemperaturen stiger och blir för hög. Om pälsen är för tjock blir hästen svettig och kan inte jobba fullt ut. När du klipper hästen underlättar du den att få bort den överflödiga värmen. De flesta hästar blir lite piggare och arbetsgladare efter klippning, det beror då på att de orkar mer när de inte behöver bli svettiga lika snabbt som innan. En häst som inte är klippt, arbetar hårt och blir svettig tar också lång tid att få torr vilket är jätteviktigt att hästen blir på vinteråret när det är kallt ute. Annars kan den bli sjuk.

Klippningen bör ske i oktober/november men går även att göra i januari/februari. Vet att det är många som klipper sina hästar på sommaren också, det där är lite upp till var och en.



Detta är spårklippning och är bra om man inte har möjlighet att täcka hästarna fullt ut. Kräver oftast inte täcken inne i stallet, dock ute.


Täckesklippning

Jaktklippning är den jag alltid har. Tycker att den funkar jättebra. Om man vill kan man även ta pälsen i ansiktet och längre ner på benen, var försiktga bara då det är vädligt svåra områden att klippa på.

Att tänka på innan du klipper:

* Hur rider du, inne eller ute?
* Hur mycket tränar du?
* Hur länge är hästen ute i hagen?
* Vad är temperaturen i stallet?
* Är du beredd att lägga ut pengar på extra täcken osv?


Glöm heller inte att hästen oftast alltid får skav på bogen när den har mycket täcken på, därför kan det vara smart att skaffa sig ett bogskydd om det blir riktigt mycket.

/ Sabina


Smart förvaring

Har ett litet tips om man vill förvara t.ex. lindor och benskydd smart och snyggt utan att det tar för mycket plats.



Det är som en slags hängbar hylla från Ikea. Den hänger alltså från t.ex. taket och sen har den lite mer än tio fack som man kan lägga in saker i, som ni ser på bilden använder jag den till en del av mina lindor. Jag har även en likadan fast med bredare fack så att man kan lägga in t.ex. täcken, ska sätta upp den snart också. Kostar runt 100 kr på Ikea. Supersmart och något jag har använt mig av länge.


Sprenger stigbylgar

Såhär blev det när mina nya stigbyglar kom på plats på sadeln idag:



Som jag skrev förut så är de här lite nyare än de vanliga från Sprenger, och det märker man på inte bara designen utan också på vikten! Dessa är mycket lättare än de andra, kände det idag när jag lyfte dem. Tycker att det var snyggt med helsvart och bara blå platta, matchar sadeln ännu mer och gör det lite lättare om man inte alltid vill ha blått schabrak. Hann inte rida med dem idag eftersom att hon skulle vaccineras men ska försöka hinna det imorgon, annars blir det på lördag. Ser fram imot det!


Eskadron

Har fotat nyheterna från Eskadron Nici som fanns nyinkommet på Lyckås:

Nici Hoofbalm och godis med blueberry, jag måste ha!


Inköpslista

Minns ni det här inlägget jag la upp i Juli? Min inköpningslista som jag aldrig trodde att jag ens skulle kunna stryka en sak från. Så HÄR ser den faktiskt ut nu!

 

Schabraket köpte jag strax efter jag gjorde listan.
Är grymt nöjd med det och planerar att inhandla ett blått eller brunt.
Chapsen köpte jag i augusti, och helt ärligt så förstår jag inte hur jag innan har kunnat klara mig utan dem!
De är nog min bästa "grej", använder dem i stort sett varje dag och även på träningar.
Stigbyglarna köpte jag idag då jag fick dem i födelsedagspresent men har inte hunnit handla dem förens nu.
Mina är dock hel svarta förutom på plattan, där är de också blåa. Detta är för att de är från Sprengers nya producering så de är lite nyare.
Jättefina! Kan visa en bild sen när de är på sadeln.

Ja, vad tycker ni? Är det iallafall inte lite bra jobbat? Nu är det ju faktiskt bara fyra saker kvar, en av dem har jag till och med beställt idag så den får ni se om några veckor.. Tänker inte avsölja vad, det får ni se ;)


Död data

Hej vår data har kraschat så jag har ingen möjlighet att skriva. Är jätteledsen för det här då jag hade flera inlägg på g faktiskt. Aja jag får skriva allt imorgon i skolan och lägga upp. Vi hörs!

Tisdag

Hej!

Har inte hänt något speciellt idag, jobbade som vanligt. Har fått lite napp på några nya saker som jag berättar om senare, om allt går som det ska!

Ett väldigt tråkigt och ointressant inlägg idag alltså.

Vad har ni gjort idag då?

/ Sabina


Hiss och Diss

 

* Boj- Snygga trailer helt enkelt. Bra med både sadelkammare och garderob, då kan man hålla reda på sina kläder också.

* JW- Har hittat ett superfint schabrak på Lyckås från JW som jag bara måste ha. Vi skyller på att min schabrak samling faktiskt inte är så stor nu när Säva har fått jättemånga!

* Böcker med övningar- Kan säga att man lär sig ritkigt mycket av böcker. Jag tipsar starkt att man tar en sväng till biblioteket och lånar med sig några böcker hem och bläddrar igenom. Man hittar alltid något intressant.



* Minusgrader- Snart kommer hästarnas vattenhinkar att vara helt frysta på morgonen, inte roligt alls.

* Galna bilister- Ibland känns det som att bilar och bussar ökar med flit så fort de ser ryttare och häst. Varför? Kan de inte vara snälla som andra och sakta ner istället?

* Copycat Hööks- Jag gillar Hööks, men inte deras kopierade saker. Det blir för mycket och för tydligt till slut tyvär.

* Leriga och nertrampade hagar- Hagarna blir hemska när regnar och inte fryser på, det är rena lerbadet. Hästarnas ben ser ut som jag vet inte vad när de kommer in. Vi funderar på att grusa vid ingångarna och en bit ut i hagarna, hoppas att gruset kommer snarast!


Måndag

Hej!

Idag red jag inte utan jag körde ledarskapsövningar uppe på vår snart-klara-ridbana. Jag ville att hon skulle följa med mig utan att jag höll henne, att hon backade på kommando samt när jag gick bakåt, att hon gick åt sidan om jag gick åt sidan och vände om jag vände. 

Hon var superduktig och lärde sig otroligt fort. Efter några gånger gick hon lös och lyssnade på mig direkt. Tog jag ett steg bakåt gjorde hon samma sak. Flyttade jag mig tre steg åt sidan följde hon efter. Jag upptäckte verkligen hur smart hon är. Lärde henne även "kryp", svårt att förklara men det är när de går med nosen i backen och liksom kryper fram i småsteg haha. Jag ska be mamma filma oss nästa gång vi håller på, för det var riktigt roligt! Känns som att man kommer hästen så mycket närmare varandra på bara den korta stunden. Rekomenderas verkligen som en del i allas träning, eran relation kommer att knytas ännu starkare.

Detta var också bra början till vår kommande lastträning som vi ska starta så fort transporten kommer hem, alltså på onsdag. Ju mer hon litar och följer mig, ju lättare kommer det att bli att lasta henne.

Hur gick det för er idag, vad gjorde ni med era hästar?


Svar;

Här är svar på några frågor:

Jag är intresserad men vilken storlek ?
Ingår bett?
Svar: Jag vet inte vilken storlek tränset är i då det inte är jag som har köpt det, men har haft båda ponny och häst, så det passar de flesta. Yes, det ingår bett och det är ett tredelat med olika koppardelar på. Hade det i hoppningen på Ronda och tycker att det är jättebra, planerar faktiskt att köpa ett likadant till Saga. 
 
Om du fortfarande är intresserad är det lättast att du hör av dig på mailen då du var anonym, [email protected]

Vart står ni någonstans?:)
Svar: Vi står i ett privatstall med 7 boxar i Lissma. Det är bara jag och ägaren som står där just nu. Ägaren håller på med travsport och i stallet står det ett sto som har sprungit in hela 4 (!) miljoner kronor. Det kommer att tas in flera om det dyker upp några, men annars är det väldigt skönt att det bara är vi. Det tar mig 20-30 min att gå till stallet-perfekt :) Har lovat att det ska komma bilder från gården men då vi håller på att fixa så mycket där just nu väntar jag tills allt är klart istället.


Uppdate: Stallet ligger vid Björksättra, nästan precis efter Sundby Ridskola så svänger man in till vänster mot skylten Björksättra. Vägen heter Ebbadalsvägen.

/ Sabina


Tvprogram

Är de inte fler än jag som längtar efter ett tvprogram med hästar? Tänk er ett program som innehåller de senaste trenderna inom utrustning, övningar, tips, fakta mm. Ja, ungefär som någon utav de bloggarna som finns idag fast på riktigt. Jag kan se det framför mig, när programledarna visar upp en häst klädd i den hetaste utrustningen eller några ryttare som visar tips på smarta övningar och bra tränare. Jag tror att det skulle bli en stor succé, tänk hur många vi är i landet som faktiskt håller på med hästar. Har pratat med många om det här och alla är positiva till det, alla känner att det saknas något på tv för oss hästmänniskor.

Man skulle kunna visa det senaste från tävlingsbanorna världen över, nu idag tycker iallafall jag att det är sjukt lite ridsport på tv. Med tanke på hur stor sporten är egentligen, bara fotbollen är större än oss. Hur många gånger är det inte fotboll eller hockey på tv jämfört med ridsport? Eller går det ens att jämföra? Fotbollen har ju tillochmed en egen kanal, plus att den visas på vanlig tv.

Ja, vad säger ni? Skulle ni uppskatta ett hästprogram? Tror ni att det skulle ha någon chans att få bra tittarsiffror eller är det helt kört för ridsporten att ta sig in i tv-världen? Jag tror iallafall inte det. Om det skulle bli en större efterfråga skulle nog media få upp intresset och se att det faktiskt finns en vinst att ta ut inom det här området också.

Det tåls att fundera på, men jag tycker att vi ska göra något åt saken snart!


Fredag

Hej!
Hästfri dag idag, ska fika med en kompis och sen och äta middag med moster och mamma. Hoppas att ni har en bra dag, imorgon blir det nog inte heller så bra bloggning men på söndag så ;) 
Ha det!
/ Sabina

Dagens Ridpass

Hej!

Vet att det har varit usel uppdatering senaste dagarna, men har haft mycket att göra; jobb, skola, häst och försöka vara lite social med mina stackars kompisar också :P

Idag skrittade vi ut i cirka 40 min, allt gick jättebra. Red bara på långa tyglar förutom några minuter då vi travade lite. Ville bara känna på henne, gud så mjuk och fin hon har blivit på bara den här korta tiden! Hon har blivit mycket finare i kroppen också, börjat bygga myskler och gått upp i vikt. Roligt att se skillnad på henne.

Imorgon kommer min moster från Uppsala hit på middag och tårta. På lördag ska vi åka och hämta transporten som är klar, och sen ska jag ha några tjejer hemma hos mig på kvällen :) Vi ska äta middag här först och fira mig lite innan vi drar ut och kollar på bio med några killar. Ska bli riktigt kul ;)

Nä, nu tänkte jag hoppa i säng för att orka med veckans sista skoldag imorgon!


Onsdag

Hej!

Vilken underbar dag jag har haft! Redan inatt klockan tolv började mobilen pipa och flera grattis sms ramlade in. Alla i skolan har varit helt fantastiska!
Blir det kortaste inlägget på länge, men måste gå och lägga mig nu :P

TUSEN TACK FÖR ALLA GRATTIS JAG FÅTT HÄR I BLOGGEN OCKSÅ :D
Värmer otroligt mycket ni med faktiskt!!

Ha det så bra!
/ Sabina


God natt

Nu säger jag god natt till er alla, och imorgon vaknar jag upp ett år äldre :D
Eller ja, jag fyller egentligen år på kvällen men ni förstår ;)

Kom på att jag har haft Saga i exakt en månad idag. Kan inte sluta tänka på hur mycket jag älskar henne och hur underbart fin hon är. Ja, jag är väldigt lycklig av att få ha henne i mitt liv!

Sov så gott :)
/ Sabina


Maria Gretzer lämnar jobbet som förbundskapten i hoppningen!

Maria Gretzer har nu slutat som förbundskapten för Sveriges Landslag i hoppning.

Trist tycker jag, har tyckt om Maria Gretzer för hennes positiva och glada anda.
Hon verkar vara en väldigt trevlig och härlig person, har träffat henne en gång när jag var typ tio för att få hennes autograf och minns att hon var jättesnäll, haha :D
Maria har varit kapten sen 2005 och har varit med laget under ett OS, ett VM två EM och hon har även hållit det svenska laget kvar i hoppningens superliga fyra säsonger i rad.
Än sålänge har det inte tillsatts någon ny kapten men rekryteringen av en ny är igång och Svenska Ridsportsförbundet har gjort en kravprofil.
I samma veva som Maria slutar har även landslagsledningen med Bo Kristoffersen och Ann-Catrin Carlsson lämnat sina uppdrag.

Läs hela artikeln här.


Svar;

Det är några som har frågat om jag har planerat att börja tävla något.
Svaret är både ja och nej.
Ja, jag har planerat att starta några Pay & Jumper, förhoppningsvis kanske vi hinner en i år annars fler nästa termin.
Men mer än så så blir det nog inte förens senare på nästa termin, beroende på hur allt går såklart.
Men om hon fortsätter att utvecklas så bra som hon bara gjort på en månad så har jag tänk mig någon lokal nästa termin faktiskt.
Vi kör ju unghästsklasser så det är inte så stora krav på oss.
Men det jag fokuserar mest på just nu är faktiskt att vi ska lära känna varandra mest och utvecklas tillsammans inom träningsområdet, tävlingar kommer vi ändå att hinna med flera stycken under våra år. J
ag tänker absolut inte ha bråttom eller gå för hårt på henne så jag tar allting helt enkelt som det kommer.

Men ja, Pay & Jump kommer vi att starta för att hon ska få mer vana att åka runt till olika platser, något hon redan idag är en ritkig ängel på att göra. Men lite mer att hon ska bli van att t.ex starta två klasser kanske, stå och vänta i transporten, vara inne på framridning med massor med andra hästar och sånna saker.

Ni som har unghästar, hur mycket tävlar ni?


Träns till salu

Till dig som var intresserad av tränset, här kommer två bilder. Har som sagt inte så bra bilder på det och det här var det bästa jag kunde få fram. Hoppas det gör det lättare för dig att bestämma!


 Bilderna är klickbara

Ska också säga att om du är intresserad så kan jag tänka mig att sänka det till 100:-

Hör av dig!

/ Sabina


Tisdag

Hej!


Idag var det dressyr på schemat, och trots att jag kom till sent till stallet körde vi ett riktigt ordentligt pass!
Oj så bra hon gick!
Tjaffsig och inte så jättepigg på att jobba ibörjan, men efter ett tag blev hon grymt fin.
Haha, kanske ska ta och satsa på dresyren istället, för det är verkligen så grymt roligt när det går bra ;)
Mycket lösgörande, övergångar och halter.
Skötte sig som en klocka efter halva passet, då satte hon igång och jobba ordentligt och jäklar vilken energi hon kan få fram om hon vill och jag inte ger upp.
Härligt att känna att den finns där och att jag faktiskt kan få fram den.
Jag är jättenöjd med henne idag!
En sak som också var skönt var att jag red ju när det var kolsvart, men hon var lugn som en filbunke och reagerade inte på något, väldigt rba gjort av henne.

Imorgon är det min medryttare som har, för att jag fyller nämligen år+jobbar.
Så jag förväntar mig många grattiskommentarer nu... Haha roligt om jag inte får en enda!

Vad har ni gjort med era hästar idag? Någon som ska tävla i helgen?

/ Sabina


Nyheter

Tre produkter som finns på Equalitylines hemsida, snygga eller inte?

Skrittmaskinstäcke. Snyggt sådär i allmänhet men inte något speciellt med det. Frågan är vad det kostar och om det verkligen är så nödvändigt. Har aldrig haft någon skrittmaskin på mina stall så vet inte.
Ni som har skrittmaskin eller låter era hästar gå i en ofta, vad säger ni om täcket?



Vinterhandske från Roeckl. Denna är jag väldigt sugen på att prova. Som de flesta vet har Roeckls vantar supergrepp, vore underbart att även kunna ha det på vintern när det är kallt ute och man rider.
Någon som har provat?



Sjukt snygg handske från Roeckl i modellen Ludger Berbaum. Jag skulle verkligen inte säga nej till dessa, mums på dem!
Ser dock lite tjocka ut i materialet, undrar om det bara är bilden eller om de är så?
Hoppas de är som de vanliga vantarna. 


Måndag

Hej!

Hoppas er dag varit bra, min har faktiskt varit bättre än på länge. Inte så mycket stress utan har för första gången på flera veckor har jag kunnat gå till och från bussar och tunnelbana utan att behöva slå ner varenda människa på vägen med min flygande väska. Vardagslyx kallas det för. Och en gnutta ironi.

Blev ej ridning idag, utan stog och pysslade i en timme.
Väldigt avkopplande och mysigt, både för mig och Saga.
Hon stog sovandes i stallgången och ville inte alls gå in i boxen sen, hade hon fått välja hade hon nog stått där hela natten haha.
Imorgon blir det dressyr, KG träningen var vi tvungna att hoppa över den här gången då mamma inte hann imorgon.
Så då kör vi dressyr istället.

Vad gjorde ni med era hästar idag?

/Sabina


Anna Scarpati

Jag ska söka igenom hela Globen efter det perfekta Anna Scarpati schabraket, vilket inte kommer att bli så svårt eftersom att alla är så jäkla snygga!


Dagens Ridpass

Hej!

Vilket hemskt väder det har varit idag. Usch, kändes som att jag hade badat när jag kom hem igen.
Idag red vi iallafall ut.
Först genom skogen så då blev det lite klättring och sen så kom vi ut i Vidja och där körde vi dressyr på vägarna. Vägen hem var först upp i en grusbacke och där galopperade vi, och sen var sista biten tillbaka genom skogen. Hela turen gick på ungefär 1h.

Saga var pigg och bråkig ibörjan, men väldigt fin i slutet. F
ick henne i samma fina form som förra veckan på Pontus, roligt!
Nu är det bara att jobba vidare..

Har inte blivit så mycket ordentlig ridning den här veckan pga jag har haft mycket jobb men kommande vecka är lugn, jobbar bara onsdag så det kommer det att bli bättre.
Ska ringa till Kicki imorgon och fråga om hon kan komma ut nästa helg och ha dressyrlektion :)

Ha det!
/ Sabina


Dags för lite Rosa

Tyckte att det var dags att färglägga bloggen med lite rosa, med stor tanke på Rosa Bandet och börjar med ett inlägg med  utrustning.
Stöd Rosa Bandet ni också! Visa att även vi hästmänniskor är med och kämpar :)




Stall hundar

Kom på att jag kunde visa er mina hundar, de är också våra stallhundar.


Leia är min första hund. Hon är 6 år och vi har haft henne sen hon var fyra månader. Hon är min lilla bebis som jag gör vad som helst för. Hon är mamma till Sascha, men kan även leka mamma till mig ibland när hon tycker att jag och Sascha är för högljudda haha. Leia är en blandras mellan Schäfer, Golden retriver, Labrador Retriver och collie.


Det här är då Sascha. Sascha och jag är bästa vänner, vi gör ALLT tillsammans typ.
Om jag går och dricker, går hon och dricker.
Om hon står och äter blir jag hungrig och äter samtidigt.
När jag joggar, är hon ute och joggar med mig. 
Vi gör det inte med mening, men allt vi gör, gör vi exakt samtidigt.
Mamma brukar alltid säga att vi är syskon.
Båda har mörkt "hår", börjar på S, kan aldrig, aldrig, aldrig sitta stilla i mer än fem minuter, är högljudda, älskar att springa och röra på oss, lika envisa båda två.
Ja, vi är läskigt lika.
Jag går alltid och pratar med Sascha, jämt.
Om allt. Mamma tycker att jag är helknäpp men det bara blir så haha.
Sascha är mitt allt, hon gör mig hel på något sätt.
Skulle aldrig kunna leva utan henne, hon betyder så sjukt mycket för mig <3

Som jag brukar säga; Vi är varandras skuggor dag och natt.

Ja, det var mina två kompanjoner, de är med mig varje dag till stallet och som sagt: de är mina bästa vänner tillsammans med Saga <3


Lördag

Hej!

Var i stallet på morgonen och fodrade, red och släppte ut.
Åkte sen till jobebt och jobbade i sex timmar, mycket bra.
Har städat här hemma nu och tänkte slänga mig i sängen och kolla på film plus äta en stor sallad.
Får se om det kanske blir lite joggning senare, annars kör jag fys.


Ridningen gick jättebra, vi var ute tidigt imorse och vädret var HELT underbart, bland det vackraste jag sett.
Vi red till en äng där jag körde lite dressyr i trav bara, annars skrittade vi på vägen där jag gjorde olika övningar. Hon var väldigt pigg och glad, tyckte att det var grymt roligt att komma ut.
Lite tjaffsig och okoncentrerad ibörjan men jättefin i slutet.
Är nöjd med henne.


Imorgon blir det dressyr, tänkte fortsätta med övningarna jag fick av Pontus förra veckan.
På tisdag är det träning för KG och så ska jag ringa till Kicki och boka in dressyr nu i veckan också.
Härligt!

Blir ingen intressant bloggning idag, är för trött och omotiverad för det.

Ha det!
/ Sabina


Tips

Dagens tips får bli dessa gula tvättlappar som man kan använda till i stort sätt allt.
Jag använder dem när jag tvättar mina krafthinkar, gör rent Saga i rumpan, smörjer och flera andra saker.
Det är väl kanske 300-400 lappar i en förpackning och den kostar runt 20 kr.
Du kan köpa den på Konsum, Överskottsbolaget och liknande affärer.
Jättesmart, värt att prova.


Favorit märken

Pikuer, Lamicell, Kingsland, Prestige, Dyon.. 
Jag tror att alla har sitt favoritmärke inom ridsporten. 
Vissa blir mer populära än andra. 
Jag tror att alla kan hålla med om att det mest populära märket just nu är Kingsland, sen finns det ju alltid flera stycken till som JW, Eskadron med flera.
 
Vad tycker ni är viktigt när ni köper er utrustning? 
Kollar ni bara på märket eller tänker ni också på kvalitén, priset och jämför med likande produkter? 
Själv kollar jag alltid på kvalitén först och främst, sen på uteseendet och märket. 
Jag vet att många är väldigt imot det här med "märkeshysterin", och jag kan förstå det. 
Det finns gränser tycker jag, och man vet själv när dem går.
 Anledningen till att jag köper märkessaker är att de faktiskt i längden har mycket bättre kvalité än "lågprisprodukter". 
Det är inte bara något jag säger för att skylla på, utan jag vet det av egen erfarenhet. 
Jag lägger hellre några hundralappar extra på en sak som är av ett bättre märke, än att köpa den billigt och så går den sönder sen. 
Sen så tycker jag också att det ofta är snyggare saker hos märkena och då väljer jag att betala mer pengar för något som jag verkligen vill ha. 
Till exempel väljer jag Kingsland för deras snygga saker, och för att deras material och kvalité på kläder är bra, enligt mig. 
Eskadron har superbra benskydd och benlindor, samt deras schabrak ligger väldigt bra under sadeln. 
Bucas täcken läcker aldrig in, har iallafall aldrig gjort det hos mig.
Dyons läderkvalité är oslagbart, och de har garanti på allt deras läder.
Roecklhandskarna ger mig ett fantastiskt grepp.
Det var några av mina åsikter om de märkena jag använder mig av. 
Jag tycker att man inte ska glömma att det här är mina tankar och att jag har rätt att tycka så, på samma sätt som att du har rätt att tycka att det här med märkessaker är helt sjukt. 
Vad tycker ni? 
Har "märkeshysterin" gått över gränsen eller är det faktiskt upp till var och en vad man är villig att betala för sin utrustning?
Och vilket är erat/era favoritmärken?

Libress

Nu, mina kära underbara läsare måste jag be er alla om en stoor tjänst! Kan ni gå in på Libress, klicka er vidare till "vem blir årets häst" och sedan rösta på Ronda? Om ni inte hittar henne är det bara att söka på hennes namn, Ronda :)
Haha, jag kunde inte stå imot att anmäla mig, går alltid förbi montern på Globen och önskar att jag kunde få vinna ett sånt där rosa schabrak :D Så om alla ni går in och röstar en gång varje dag kanske vi har en chans! :D
Så alltså:
Libress, "årets häst" och sen Ronda.
TACK!

Årets Häst 2009


Powerpoint

Haha det här gjorde jag igår på min Macbook med Powerpoint, visste inte att man kunde göra sånna här saker där! Nu ska jag börja göra alla collagen här, mycket roligare saker att fixa och trixa med :)
Det här collaget blev med Ronda <3

Svar;

Hehe, dessa anonyma kommentarer.. Jag tycker faktiskt att de är ganska roliga :P

Dagens blev iallfall:
Vilken skola går du i?
Svar;
 Jag går IB-linjen på Ybc- Young Business Creative. Jag har all undervsining på engelska (förutom svenska och tyska då, men allt annat) och andra året väljer jag mina egna ämnen kan man säga. Skolan är den bästa jag vet, deras syn på skola passar mig perfekt. Vi får en egen Apple data från skolan, det är från den vi jobbar från hela tiden. Alla anteckningar ligger alltså på datan. Sen har vi inte alls många lektioner per dag, max tror jag vi har fyra på torsdagar. Jag har två sovmornar i veckan och min senaste dag är tio över fyra. Resten av dagarna slutar jag runt halv tre. Skolans tänkesätt är väldigt modernt och de satsar mycket på alla elever. Vi använder oss av mycket "elektronik" kan man säga, och vi får bra utbildning i IT även fast vi inte går en sådan linje.

Jag älskar verkligen den här skolan och är grymt glad att jag kom in. Man behöver inte vara expert på engelska när man börjar, första året är ett "föreberedelseår" så att vi ska vänja oss vid att allt är på engelska och så. Dock är det bra om man iallafall är någorlunda bra. Jag hade MVG i engelska när jag gick ut nian så de kollar lite på det också.

Jag tycker att om man vill ha en bra och bred utbildning som man verkligen har roligt på varje dag så ska man kolla på Ybc. Ångrar mig inte en sekund att jag valde den här skolan. Visst, den kan vara mycket läxor och uppsatser ibland men sålänge man gör det man ska i skolan så blir det inte så mycket som följer med hem.

Oj, det blev lite långt, men nu vet ni lite om min skola :)

Tänkte tipsa er också om ni vill läsa om min olycka jag var med om förra året så kolla in på den här bloggen där jag är med i ett inlägg: Klackarna i Taket. Tack för att ni skrev om det tjejer! ;)


JW träns

Här är John Whitaker tränset jag köpte igår, är jättenöjd!
Har suktat efter det länge, så är glad över att kunnat köpa det nu :)
Tränset kostade 1399:-, betalade det för mina lönepengar.

Nu sparar jag till det blåa swarovskipannbandet på Lyckås...




Onsdag

Hej!

Har varit en rätt så lugn dag.
Hade två lektioner i skolan, vi hade nämligen klassfoto på morgonen. Får se om jag kanske vågar lägga ut det här sen, beror på hur hemskt det ser ut haha. 
Så då försvann det en lektion och på första lektionen så funkade inte internet i byggnaden och då kunde vi inte jobba.
Allt vårat arbete i skolan kräver i stort sett internet så när det inte funkar blir det lite svårt.
Men det kom tillbaka lagom till lektionen slutade, och då hade vi inte gjort något ;)

Åkte och jobabde sen och är nu hemma, har ätit lite och tänkte gå ut och jogga en sväng.
Har sovmorgon imorgon så det är skönt.
Ska sitta barnvakt igen imorgon på kvällen och innan det så kommer tjejen som ska prova som medryttare.
Sen ska jag bara jobba på lördag, sista gången för den här veckan.
Kan säga att jag kommer att ha tjänat ordentligt bra med pengar när den här veckan är slut, det känns skönt ;)

På fredag ska jag rida och och sen är ska jag faktiskt (händer typ en gång i halvåret) på middag med en kompis, ska bli riktigt kul!
Och sen på lördag är det ju Hästbitens medlemsfest, ser fram imot det också.


Inbjudan till lördag

/ Sabina


Svar;

I vilket program gör du dina collage i?

Svar;

Jag gör alla mina collage i paint!
Svårt att tro kanske, men paint är faktiskt bättre än vad man tror.
Tar rätt så lång tid men om man anstränger sig blir resultaten bra tycker jag.
Hoppas att ni också tycker det haha :D
Ja, det var svaret på din fråga ;)


Tisdag

Hej!

Har haft en riktigt stressig dag.
Var först i stallet imorse och släppte och ut och fixade allt. 
Efter skolan mötte jag upp en tjej som köpte ulltäcket från Domani, sen vidare till Hästbiten där jag köpte ett JW träns, bild kommer senare.
Efter det åkte jag direkt till jobbet och var där i två timmar, sen hem och sitta barnvakt i två timmar.
Pust.
Imorgon har jag jobb igen, på torsdag kommer en tjej som vi ska prova att ha som medryttare, vi ska gå igenom alla saker och så.
Efter det är jag barnvakt igen.
På fredag ska jag rida och sen har jag blivit bjuden på middag.
Lördag består av stallet på morgonen, jobb från 11-17 och sen är jag bjuden på invigning av nya Hästbiten. Kommer va massor med rabatter och mingel, det kan man ju inte missa!

Har inte ridit idag, kommer heller inte att bli någon ridning imorgon.
Så antar att det blir lite tråkigt här, men den här veckan är sjukt stressig.
Normalt har jag det också stressigt, men nu slår det verkligen rekord haha!

Jaja, skriver mer imorgon. Har några inlägg på G.

Ha det!
/ Sabina


Back On Track




Vad tycker ni om Back On Track?
Själv har jag stallbandage som jag brukar sätta på Saga någon timme per dag, hjälper faktiskt riktigt bra mot gallor.
Skulle vilja prova täcket och ländtäcket, har ni någon utav de sakerna eller vet ni om de funkar bra/dåligt?


Om en vecka och två dagar...

...fyller jag 16!
Kan det möjligtvis vara så att dessa kommer att ligga i mitt paket?

Mamma, du har avslöjat dig!
Men det är lugnt, är sjukt glad, har önskat mig dem här i snart två år! :D


Vinnaren är dragen!

Ja, nu har jag dragit vinnaren i tävlingen jag hade. Säger ett stort Grattis till "Grisans matte" som vann! Hör gärna av dig på mailen så kan vi bestämma hur du ska få dina priser ;)

Tusen tack till alla er andra som var med, och var inte ledsna. Håller redan på att planera för tävling nr.2 som kommer om bara några veckor, nämligen lagom till höstlovet...
Så fortsätt kolla så har ni chansen snart igen! :)

Tack :)


Benskydd från Glengordon

Skydd från Gengordon, såg dem på Hästbiten och tyckte att de var sådär. Inte jättesnygga, men heller inte fula. Såg inte vad priset var tyvär.
Vad tycker ni?

Sov så gott

Vill bara säga tack för alla fina kommentarer jag fått!
Värmer ;)
Vill påminna er om att tävlingen avslutas imorgon klockan 19.00 så om ni vill ha chansen att vinna produkter från Eskadron tycker jag att ni ska vara med och tävla.
Superenkla regler, klicka och kolla.

Hur har er dag varit, vad har ni gjort med era hästar idag?
Vad hade ni för väder?
Här har det spöregnat och varit allmänt pissigt väder. Hösten är här på riktigt ;)

Skötväskan var med idag på träningen. Innehållet är Eskadron Nici godis, Eskadron pälsglans x2, Eskadron schampoo, manborste, mjukare borste och en lite hårdare samt en hovborste och hovkrats. Perfekt på träningar och tävlingar. Väskan är från John Whitaker.

Sov så gott så hörs vi imorgon!
/ Sabina


Ny transport

Som ni vet så var vi ju och kollade på en Boj Bravo S i lördags.
Vi har nu reserverat den och ska åka och hämta den förhoppningsvis nästa vecka, den ska på service och så innan bara.
Är så himla himla glad!!!

Den har både garderob och sadelkammare, värsta lyxen efter att haft allt slängt i bilen hela tiden.
Nu blir det tusen gånger lättare att hålla ordning och reda- något jag älskar att ha.

Här har ni en bild på den som jag tog med mobilen:

Så snart rullar Saga fram i en Boj minsann!

Samtidigt som vi var där passade jag såklart på att smita in på Hästhoven som ligger precis brevid, och med mig hem fick en mössa från Kingsland och en jacka på rea från Kingsland följa med.
Det som var så bra med mösan var att tyget närmast pannan var i fleece, något som är ett måste för mig då jag har allergi och eksam av "vanliga" mössor.
Jackan var en herrmodell (varför har jag börjar köpa herrkläder?) som satt perfekt på mig.
Det var halva priset på den så då slog vi till.
Tyvär upptäckte vi senare sen när vi satt i bilen påväg hem att hela fodret inne var sönder så vi ska tillbaka med den och få mer rabatt när vi hämtar transporten.
Bild kanske kommer.



Här är mössan från Kingsland, jätteskön!


Träning

Hej!

Förlåt för dålig uppdatering men har haft fullt upp i helgen.

Idag var det träning för Pontus Westergren på Runsten, ett markarbetspass. Vi körde klockan med övergångar imellan och volter runt bommarna plus sidvärts på sträckorna från bom till bom. Mycket lösgörande alltså. Saga var stel och ovillig, ville inte alls lyssna utan blev bara stark och som en cementklump i munnen. Fick ingen kontakt eller respons från henne alls i början, men sen körde Pontus lite tips och övningar och både hon och jag fich en "Aha"- upplevelse.
Men.
Efter träning var min känsla: nu slutar jag att rida för att det går inte!

Ni kan dock vara lugna, jag ändrade mig på en sekund sen när jag började att tänka igenom träningen mer och mer, och ju mer jag tänkte på hur det gått, ju gladare blev jag!
Visst, det gick kanske inte super, men jag och Saga kom ett steg längre i vår utveckling tillsammans och i slutet hade hon faktiskt varit underbar!
Jag har haft henne i tre veckor, jag har precis gått över från ponny, hon är väldigt otränad och omusklad.
Man kan inte ha för höga förväntningar utan får se något positivt i allt, och har man svårt med det får man faktiskt försöka plocka ut några positiva delar ur träningen och sätta ihop dem till en hel känsla som man får gå och fundera på ett tag.

Min känsla från idag är iallafall: Vi gjorde ett grymt bra jobb för att vara nya tillsammans och båda är ringrostiga. Vi kom en bit längre på vår väg, och det är det viktigaste!

Vill också säga Hej till Astrid som jag helt glömt skulle vara på träningen idag också, så förlåt att jag inte sa hej till dag alls! Du har verkligen en jättefin häst och du är superduktig, såg jättebra ut idag.


Lördag

Hej!

Det har blivit ändrade planer med transport, så vi åker till Ekerö nu och förhoppningsvis har vi med oss en Boj Bravo hem med både sadelkammare och garderob! Håll tummarna!! :D


Fredag

Hej!

Åkte som sagt och köpte foder, sen vidare och kolla på en transport. Det var en Böckman, tyvär utan sadelkammare men då min mamma inte får dra mer än ett visst antal kilon så blir det nog den. Är helt ny också.

Blev ingen ridning idag, men det gör inget. Ska ändå rida ordentligt imorgon plus träning på söndag så hon dör inte av att få vila idag.



Dagens foderköp; Kraft Grund, 15 kg morötter och Kraft Salt.


Höstens prylar

Hippson presenterade höstens nya prylar, har är några smakprover:


Nyheter från Equest


Ursött spö från Jacson, varför måste jag bli äldre?


De nya hoppgjordarna från Prestige, Meredith Michaels-Beerbaum. Hiss eller Diss? För plastigt för mig iallafall!

Se alla andra nyheter här.


Pust

Hej!

Kunde inte gå till skolan idag, min arm gör sjukt ont så valde att stanna hemma och vila upp den istället. Har precis skrivit klart och skickat en jätteviktig social studies report. Älskar den här känslan när ett långt jobb är klart och man kan lämna det bakom sig. Nu tänkte jag städa mitt rum och sen gå till stallet. Mamma kommer sen och vi ska till Foderboden för att köpa Kraft. Ska eventuellt åka och kolla på transport också.

Vet ej vad det blir för ridning idag, antagligen rätt så lugnt eftersom att min arm inte är okej. En kompis fyllde år igår och han skulle ha lite folk hemma hos sig ikväll så får se om jag åker dit en stund. Beror helt på hur jag mår.

Mer besökare? Gå in här och registrera er så får ni 100-200 fler besökare. Funkar!

Vi hörs senare, anmäl er till tävlingen nu, snart är den slut!

Ha det
/ Sabina


Dagens Ridpass

Hej!

Idag var det inte kul.
Min arm är helt kaputt och hänger som en död fisk så allt arbete i stallet har tagit dubbelt så lång tid.
Kan knappt röra på den.
Ridningen såg jag inte fram imot tyvär, tänkte att jag aldrig skulle kunna hålla henne med en hand.
Men hon var väldigt mjuk och lydig idag vilket gjorde att jag inte alls behövde använda speciellt starka hjälper, utan kunde mest sitta och låta henne göra det mesta av jobbet.
Kände bara igenom henne på ängen en kort stund, allt var super så vi skrittade hem sen.
Är glad att det blev lite ordenlig ridning trots min arm, kändes taskigt om hon skulle behöva stå en dag till.

Stort tack till Kim som fixade och tog hand om Saga igår när jag inte hade möjlighet att åka till stallet, du är guldvärd! <3

Ha det!
/ Sabina


Hiss och Diss

* Saga- Ja, jag hissar min egna häst eftersom att jag jag älskar henne så otroligt mycket. Hon får mig alltid att må bra, även om hon kan bråka ibland så kan jag inte låta bli att le och skratta åt henne. Hon är verkligen mitt ALLT.

* Shoppa- Alla älskar att shoppa, eller hur? :D


* Glengordon- Tycker att deras saker är så grymt fina, speciellt deras schabrak och träns. Har kollat lite på ett träns nu till Saga, har svårt att bestäma mig för vilken modell då alla är snygga!

* Höstlov- Snart är det äntligen dags för höstlov, jag längtar som tusan! Då är det häst, häst, häst som gäller hela dagarna :D







* SL- Inte okej att bli påkörd av en buss när man åker moppe. Kan iallafall säga att de kommer att köpa en ny moppe till mig, det är bra.

* Minusgrader- Helt plötsligt har det blivit minusgrader på morgonen, okej att det är höst men kylan behövde inte komma så fort tycker jag. Och det är inte bara några minusgrader, utan rätt så rejält. Hörde att det var snö uppåt också, usch. Det räcker väl med alla andra månader det är kallt?

* Två månader kvar till Globen- Alldeles nyss tyckte jag att Globen var nära, men så kollade jag i kalendern och såg att det faktiskt var hela två månader kvar. Vill gå runt i Anexet nu och kolla runt i alla affärer! Det som är bra är att jag hinner få två månaders lön innan dess, då har man lite att slösa iallafall, hehe.

* Vara utan egen transport- Det är verkligen inte roligt. Vi som behöver lastträna Saga har ingen möjlighet att göra det nu när vi inte har någon transport. Vi letar för fullt men hittar ingen. Har ni något tips, hör av er snarast!

RSS 2.0