Sluttampen

Det har ekat tomt här i flera dagar, jag har helt enkelt inte haft tid. Imorgon har jag deadline i alla mina IA och det betyder att jag måste lägga all fokus jag har på att bli klar med dom. Efter imorgon har jag "bara" mina exams att fokusera på, det känns så läskigt men samtidigt ska det bli skönt att endast ha revision att fokusera på.

Annars har det inte hänt så mycket alls! Jag har tränat som tusan och verkligen hållt igång med löpningen vilket känns underbart. Träningen och stallet är dom två punkterna som ger mig fokus för tillfället.

Jag ska försöka uppdatera som vanligt, men risken är att det inte blir ordentligt förens på torsdag igen. Hoppas att ni har förstålse för situationen, jag LOVAR att återkomma såfort jag har bra med tid!


Saga

Här är lite bilder jag hittade på Saga i hagen för några veckor sen:

Falsterbo Horse Show

I sommar är det dags för Falsterbo Horse Show, och jag ska faktiskt dit! Jag var där för första gången 2010 och älskade det, i sommar är det dags igen och jag vet att det kommer bli helt crazy.

Vi är nämligen ett gäng bloggtjejer som bokat en stuga nära Falsterbo där vi ska bo i en vecka. Behöver jag ens förklara hur galet det kommer bli? Ser fram emot det sjukt mycket och är säker på att vi kommer ha askul hela veckan!

Falsterbo Horse Show tar plats mellan 7-15 Juli och det är dagar fullspäckade med häst, tävlingar, shopping, fest, sol (förhoppningsvis), bad och massa härligt folk.


Tips på mat

Några av er har efterfrågat mer tips på mat och nu har jag kommit ihåg att fota dom senaste gångerna jag stått bakom spisen. Som jag nämnt tidigare har jag svårt att hinna med att laga mat, egentligen hade jag önskat att jag hade mer tid till det då jag tycker det är kul och lärorikt. Men jag försöker öka på det så mycket som möjligt.Jag har tagit upp det tidigare, men några av mina favoritsaker att ha med i en maträtt ser ni här över. Quornbitar, keso och créme fraiche är tre saker som jag gärna använder mig av i olika samanhang.


Det jag hellst gör är att jag steker quornbitarna för att sedan blanda ner créme fraichen på en reltativt låg värme. Därefter häller jag i soja för att få en god smak på det hela, därav den bruna färgen. Till detta har jag oftast ris eller liknande, och på bilden ser ni även broccoli i en kastrull. Broccolin innehåller mycket järn vilket är bra för kroppen (jag har även tidigare haft järnbrist, att äta produkter med extra mycket järn hjälper till att få upp värdena). Keson slänger jag alltid på några skedar på tallriken när maten är klar, älskar keso.

Morgondagens planer

Imorgon har jag planerat så fint att vara "sjuk". Anledningen till detta är att jag har en lektion på morgonen som jag kan plugga hemifrån (det är revsision i History).

Istället har jag planerat dagen för andra, nödvändiga saker! Jag ska jag gå upp, plugga någon/några timme/timmar, åka och byta däck på bilen, åka till stallet och rida, åka och simma en stund om jag hinner och sedan hämta upp en kompis för att åka tillbaka hem till mig, byta om och fixa och sedan åker vi till en annan kompis som fyller år. Fullspäckad dag!

Jag håller på för fullt att skriva massor med olika listor för tillfället. Bland annat en lång inköpslista på saker till den kommande lägenheten (!), pluggschema, budgetplan, shoppinglista, studentlista och en del andra saker. Något jag inte klarar mig utan är planering och struktur.


Nu tänkte jag dock avsluta dagen med en löparrunda. På schemat står ett lite lugnare pass med små backar och mest rakt spår. Ska bli rätt skönt, är lite trött i kroppen då jag var ute på världens mördarrunda igår. Herregud vad jag tog i, körde både branta backar OCH intervaller. Var bokstavligen helt slutkörd efter det!


Min underbara ängel så stå för dagens bild. Hon är så fin, fin, fin.

Att aldrig räcka till

Ett ämne som jag ser tas upp på fler och fler bloggar är det här med krav. Att man ska släppa på kraven på sig själv. Att en prov inte har så stor betydelse. Att skolan inte är hela livet. Att man inte ska pressa sig själv för hårt.

Jag håller med- för mycket press är inte bra. Man ska inte gå in i väggen för att man har för mycket att göra och känner att kraven är för stora. MEN, nu kommer jag reta gallfeber på många, jag tycker egentligen att krav är bra! Enligt mig behövs krav för att man ska utvecklas och göra framsteg, man måste ha press på sig. Ibland måste man till och med ha lite för mycket press på sig för att man ska orka ta sig lite, lite längre oavsett vad det handlar om.Jag vet att hade jag inte haft press och krav på mig hade jag inte orkat med allt jag gör, och jag hade inte tagit mig dit jag kommit. Har man ingenting som pushar och gör så att man orkar ta ett steg till tror jag inte att man kan nå sina mål. Att nå någonting man verkligen vill ska vara jobbigt, det ska kännas och man ska behöva kämpa! Jag ser det inte som ett problem att ha krav på mig, vad hade jag varit utan dom? Glidit runt i ett liv utan måsten? Låter kanske skönt vid en första anblick, men tänk efter. Aldrig något att sträva efter? Aldrig ha känslan av att man kan jobba lite hårdare, pressa lite till och nå det man vill ha? Aldrig få den känslan, att när man har klarat av något man verkligen vill, kan pusta ut och känna hur pressen lyfter från kroppen och istället ersätts med en otrolig glädje?

Jag tror inte på ett liv utan press, faktiskt.
Är övertygad att jag alltid kommer jobba bäst och nå mina mål sålänge jag sätter lite för hög press på mig själv. Pressen och kraven har gjort att jag kan stänga av och bara fokusera på min uppgift, inte bry mig så mycket om den jobbiga känslan för stunden.
Press skapar mål som i sin tur skapar framgång- om man kan handskas med den på rätt sätt.

Stockholm International Horse Show flyttar arena

Från och med 2014 kommer Stockholm International Horse Show byta arena! Från nuvarande Ericsson Globe (Globen) till Swedbank Arena i Solna. Anledningen till detta är att tävlingarna behöver mera plats, Globen har helt enkelt blivit för litet. Men fram till och med 2014 kommer tävlingarna fortfarande ta plats i Globen.Den sista showen kommer alltså att hållas 2013 i Globen då den prestigefyllda Top Ten Final tar plats. Detta är första gången i historien som den tar plats i norra Europe, tänk vad kul att det blev just under Stockholm Horse Show! Jag hoppas verkligen att jag får chansen att se det, trots att det är över ett år kvar. Är säker på att det kommer bli något alldeles extra.

Ulf Rosengren, ordförande i Stockholm International Horse Show (så himla trevlig person!) sa i ett pressmeddelande
"- Vi har haft en fantastisk tid i Ericsson Globe under snart 20 år och ett gott samarbete med Stockholm Globe Arenas. Arenan är sällsynt spektakulär och vårt evenemang har firat stora triumfer i denna fantastiska kula. Nu tar vi ett stort steg framåt i utvecklingen som är nödvändig för evenemangets och sportens utveckling."

Källa: Tidningen Ridsport

Upplägg med Saga

Många undrar varför jag inte tävlar eller tränar med Saga för tillfället. Jag kan säga att allt går enligt en plan jag la upp i somras innan jag började skolan.

Jag visste redan när jag gick i tvåan att träning och tävling med Saga inte skulle ligga högst upp på min prioriteringslista under mitt sista år på IB. För vissa låter det orättvist och tråkigt, att jag låter mina studier går ut över Saga men jag resonerar såhär:
Bara för att jag inte tränar (läs; åker iväg och tränar för tränare) och tävlar under en period på ungefär 6 månader betyder det inte att Saga inte får någon träning. Jag rider henne varje dag (för det mesta) och jag jobbar med exakt samma tänk som innan; att hon ska utvecklas. I och med hennes skada över vintern gick det även bort många veckor för oss som jag fick bygga upp försiktig när hon var frisk igen. Men Saga får varierad och fokuserad träning varje dag, alltid noga upplagd.Jag tror inte heller att hon skadas av att vara ifrån tävlins- och träningsmiljön ett tag. Hon är inte gammal och vi har MINST 10 år kvar tillsammans, 10 år och mer då vi kommer hinna göra hur mycket som helst. Att vi nu missar en period på 6 månader tack vare mina studier tycker jag är helt okej, jag prioriterar min utveckling ubildningsmässigt lika högt som min och Sagas utveckling. Jag har inte bara en passion i livet utan två, och min utbildning är en av dom, hästarna och ridningen den andra.

Trots att jag är en sån som orkar nästan hur mycket som helst vill jag alltid känna att jag kan lägga ner ordentligt med energi och tid i det jag gör, att få ett halvtaskigt resultat är inte något jag strävar efter. Då fokuserar jag hellre på att en sak blir gjord med så mycket perfektion som möjligt, för att sedan ta tag i nästa sak när jag är klar med den första.Jag kan även säga att Saga är gladare än vad hon någonsinn varit. Efter hennes långa vila/skada har hon lyst upp med en helt ny personlighet. Hon är verkligen glad dygnet runt, hoppar och skuttar fram som om hon hade massor av bus och glädje i kroppen. När jag rider är det som att sitta på en lycklig energikälla som bara vill explodera i power och vilja att göra rätt hela tiden. Hon mår så bra just nu, det både känner och ser jag. Vi är nog lika lyckliga och fria båda två förtillfället, vi smittar nog av oss på varandra tror jag!

Så, jag har en plan med Saga, den ser bara lite annorlunda ut än vad den gjort tidigare år. Efter min student går vi in i en ny fas och då kommer det hända massor med nytt!


Tredje passet

Idag körde jag tredje, hårda löparrundan för den här veckan vilket känns grymt. Normalt brukar jag inte hinna såhär mycket när jag har skola, häst och jobb men jag har varit effektiv den här veckan och verkligen velat pressa nu när jag känner att träningen dundrar framåt. Så idag efter jobbet körde jag ett jobbigt pass i backarna där jag bokstavligen mördade mina ben i cirka 45 min... :P Skitjobbigt men så skönt när jag var klar! När jag kör backe tänker jag hela tiden pressa, pressa, pressa LITE TILL för att man verkligen ska ta i hela vägen upp. Kom hem och la mig på gräsmattan och körde lite styrka när jag ändå var igång. Känns bra nu.

Imorgon blir det en fjärde runda. Ska även rida ett dressyrpass på Saga samt kanske hinna med lite styrka också. Kommer även lägga ut resultatet för hela den här veckans sammanlagda träningar från min iForm dagbok!

Måste förresten tipsa om jättebra byxor från Nike som jag använt mig av i snart 4 hela år. Jag har två par som jag varvar med när jag löper, powerwalkar, fysar eller övrig träningsform. Dom är lagom tjocka, perfekt passform och otrolig kvalité. Är inte den exakta modellen på bilden men liknande. Kan ta bild och visa!


Bildkälla

Eggersmann

När jag var förbi foderboden idag så fastnade jag vid kraften. Pratade med en vän förra veckan och hon tyckte att jag skulle byta till Eggersmann för att det var tydligen ett superfoder. Har även två personer till som verkligen hyllat det fodret. Då jag själv inte har några kunskaper om märket kände jag att jag behöver läsa på mig lite innan jag besultar mig för att prova, antar också att det är lite dyrare (var dum nog och glömde kolla det när jag var i butiken ;). Hur som helst, jag hittade en katalog med deras produkter som jag tagit med mig hem nu och börjat bländra i, so far so good. Deras produkt och upplägg tycker jag låter bra och vettigt, och deras foder verkar även bra.

Några av deras produkter beskrivs såhär;
"Vår klassiska havrefria Müsliblandning är berikad med Eggersmann MikroHerbs. EMH är växtextrakt från högeffektiva örter som har germenterats av mikroorganismer och som redan visat effektiva resultat i hästutfodring. EHM Classic Müsli är lämligt och mångsidigt för hästar i normalt arbete. Genom tillsats av EMH understöds matsmältningssystemet så att mängden kraftfoder kan reduceras. Med en positiv påverkan på organismen, ökar EMH hästens vitalitet men håller temperamentet i balans. Det kan användas som ett fullfoder eller tillsammans med havre eller andra sädesslag. EMH Classic Müsli bidrar långsiktigt till er hästs välbefinnande.""Speciellt utvalda expanderade kompinenter ger god matsmältning. Den tillsatta marietisteloljan med fleromättade fettsyror har en positiv effekt på muskler, hud och hårrem. Pelletsen är extra goda då de innehåller torkad frukt. Speciellt anpassat för intensiva träningsfaser, där proteiner och mineraler behövs för att understödja uppbyggandet av muskulatur.""EMH F-Müsli har endast en liten tillsats av melass och är därför en idealisk müsli för bulk lagring såsom i silor. EMH F-Müsli är havrefri, välsmakande müsli baserad på värmebehandlade expanderade majs och korn, och i låg protein. Genmo tillägg av EMH understöds matsmältningssystemet och ger en högre utnyttjandegrad av fodret. Tack vare den optimala sammansättningen av vitaminer, mineraler och spårämnen är den också idealisk för användning i situationer där större mängder foder fodras varje dag. EMH F-Müsli har visat sig vara lämplig för hästar av alla raser och i alla typer av arbete."Känner dock att jag behöver ännu mer info så nästa gång jag besöker foderboden tänkte jag be om en grundlig introduktion bland deras produkter, alltid bättre att höra någon prata om det än att bara läsa själv.
Tänkte även höra med er om ni har några erfarenheter av Eggersmann?

Är ni kvar?

Ni har varit extremt tysta dom senaste dagarna! Beror det på mina tråkiga inlägg om skolan? Vill ni ha mer häst, mer träning? Eller finns det någon annan anledning till varför alla plötsligt blev tysta som möss, för att jag kan fortfarande se att ni är inne och kollar (fler till och med)!

SÄG till! Jag vill ha era åsikter, veta vad jag kan förbättra mig med. Jag tar åt mig av all konstruktiv kritik och är öppen för alla nya förslag som ramlar in. Vill ju alltid utvecklas som ni vet.

Mål med er ridning?

Vad har ni för mål med er ridning? Både på lång och kort sikt. Jag kan själv vara helt förvirrad ena dagen och känna mig jätteosäker på vad jag egentligen vill få ut av ridningen, för att nästa dag veta exakt vad jag vill. Det beror på vad för period jag är inne i. Något som dock är samma hela tiden är tryggheten och kärleken jag känner för själva sporten och självklart för Saga, det ändras aldrig. Tömkörningsfilm

Här är en film från i söndags när jag tömkörde/"lösa tyglar". Som ni ser är det mest bara basic övningar; volter, halter och lite trav. Vi ska absolut bygga på det här för att kunna avancera passen. Jag försöker också ha henne i en lång och låg form, lite kravlöst men ändå lite arbete.

Hjälp..

Bara för några minuter sen gjorde jag det. Säger bara HJÄLP, jag kommer ha dubbelt ont i magen- först IB resultatet som kommer 6 Juli och sen väntan på och se om jag blivit antagen till universitetet...

Min kväll ser ut såhär

Nu blir det massa snack om skolan men jag har bara fyra inlämningsuppgifter kvar (Business IA, two lab raports and CAS-records) sen är det fett med revision för min del! Revision, revision and a little bit more revision är det mitt liv kommer bestå av fram till och med 2 Maj när jag har min första FINAL EXAM. Jag har smygstartat i ESS och har börjat repetera allt genom att ta nya notes från varje kapitel. Tar lång tid och är väldigt omständigt, men jag lär mig iaf!


Hästkläderna är fortfarande på, orkar ju inte byta om. Klassisk musik i öronen gör att man koncentrerar sig bättre ;)
Btw ser ni påsarna under ögonen? IB håller mig bokstavligen talat vaken hela nätterna och tvingar mig att gå upp som vanligt!


ESS- Environmental System and Societies

Älskar min studieteknik! Alla mina notes ser ut som om 5-åring har skrivit färgmässigt då jag älskar att blanda färger för att göra anteckningarna mer "intressanta". Jag tycker att det funkar superbra, istället för att ha allt i svart bläck eller grå blyerts.

Imorgon börjar jag med revision i Business and Management. Blir samma upplägg som i ESS; notes, läsa, notes, läsa, FÄRGER.

Glad och lite borta

Hej, är ledsen för frånvaron igen! Jag hade min oral commentary i svenska idag, den sista oral commentaryn i mitt liv.

Och vet ni? Den gick så bra! Jag var ännu mer nervös än inför engelskan då jag känner att jag har högre press på mig i svenskan då jag ligger högst i klassen i just svenskan... Har mått illa i 24 timmar inför detta men när jag fick mitt utdrag och satte mig ner i mina 20min och började ta notes lugnande jag ner mig lite. När jag sedan gick in i klassrummet där min svenskalärare satt och där vi skulle spela in blev jag så lugn och avslappnad, det går inte att beskriva. Jag kände mig bara så säker och fick verkligen den här känslan "Fan, jag kan det här och älskar att hålla på med det". Jag fick samma känslor som när jag är i stallet; avslappning, njutning och lycka.

Hela oral commentaryn blev verkligen precis som jag ville. Efter 2 års förberedande fick jag till 15 minuter precis som jag planerat. Tror inte att jag någonsin varit nöjd med något jag planerat så detaljrikt i hela mitt liv. När jag var klar strålade min lärare och sa att jag hade lyckats än en gång, precis som hon förväntat (förstår ni att jag kände att jag hade väldigt mycket press på mig?) sig. Min commentary var näst intill perfekt, och att få höra dom orden hon sa gjorde mig nästan gråtfärdig. Hon trodde utan tvivel att den hamnade på en 7, högsta betyg.

Förlåt, massor av text men jag lärde mig en sak om mig själv och mitt liv idag. Oavsett om jag failar IB eller inte vet jag vad jag ska arbeta med i framtiden. Jag vet vad jag sak hålla på med, jag vet vart min passion ligger. Är riktigt glad just nu och väldigt, väldigt nöjd. Jag har lyckats med det jag ville, jag har utvecklats i den riktning jag drömt om. ÄR SÅ GLAD.

I love you

Känner mig hela tiden så lycklig lottad att få ha henne i mitt liv. Hon gör mig på alla sätt hel, utan henne hade jag utan tvekan brytit ihop för länge sen av all press och stress. Att en individ som kan vara så simpel och obetydlig i andras ögon och samtidigt vara en annan persons viktigaste faktor, det gör mig hela tiden så förundrad.
Har jag nämnt att jag inte är så duktig när det kommer till social kontakt?
Tömkörning 11 Mars 2012

Idag har jag tömkört, alternativt kört "lösa tyglar", med Saga. Det gick helt okej, var ett bra tag sen vi pysslade med den här typen av träning. Jag tycker att det är en väldigt bra träning för hästen. På Saga funkar den superbra (oftast ännu bättre när vi gör det oftare) då hon har lättare att slappna av och fokusera när hon går i lina. Hon verkar helt enkelt uppskatta att få jobba friare då och då och slippa ha ryttare på sig hela tiden. Självklart försöker jag anpassa mig efter hennes behov så vi ska göra det mycket oftare nu, plus att jag ska spara ihop till en bra gjord med lite mer valmöjligheter. Min medryttare ska även börja tömköra då hon tycker det är kul och är duktig på det!
Vision Board- step 3

Den börjar bli klar, jag har dock några fler bilder som ska klistras på innan jag kan sätta upp den. Men det blir verkligen riktigt bra, är så nöjd över att jag tog tag i det här lilla projektet för att OJ vad man blir inspirerad av sig själv (yes, det kan man faktiskt bli)!

Vet att det är superdålig kvalité på bilderna, men jag har bråttom just nu så tog med mobilen snabbt. Ljuset är hemskt men när den är helt klar ska jag ta med den ut i trädgården någon dag när det är fint väder och knäppa några bra bilder. Tills dess för ni ha överseende med kvalitén :P

GLEN GORDON ARIEL

Har helt glömt att visa pannbandet jag köpte för några dagar sen! Jag har skrivit om det några gånger tidigare, men det har varit slut hos alla butiker i flera månader. Nu ringde dom och sa att det kommit, så jag smet genast in till stan och köpte det. Pannbandet kommer från Glen Gordon och modellen heter Ariel. Det är pärlor och swarovskistenar på, riktigt fint. Passar så fint till Sagas vita och gråa päls (och brunfläckiga)!
Elitserien in i Globen

Under årets tävlingar i Stockholm International Horse Show kommer vi kunna se finalen av Agria elitallsvenskan i Globen. Agria allsvenskan är den svenska motsvarigheten till den internationella superligan i hoppning, så vi kan förvänta oss flera riktigt duktiga ekipage.


Rolf-Göran Bengtsson och Kiara La Silla väntar på att starta sin runda under SIHS 2011.


Denna prestigefyllda elitallsvenska har inte bara fått ett rejält upplyft vad gäller arena, utan prissumman landar på hela 340 000 kronor. Jättekul att just allsvenskan lyfts fram, och precis som Jens Fredricson nämner "Blir det äntligen fart på ridsportallsvenskan". Grundserien rids i hela landet och tio lag går vidare till kvartsfinalen som håller hus under Strömsholms tävlingarna i juni. Här går sedan de bästa lagen vidare till semifinal och finlaen i Ericsson Globe.

Premiären för den här nya Agria allsvenskan är den 17 mars i Södertälje, alltså väldigt snart! Detta ska bli superkul att se under SIHS, lagtävling tycker jag alltid är spännande.


Härlig publik under SIHS 2011!

Tips på övningar?

Jag har för ovanlighetens skull slut på lager av bra, lösgörande övningar. Så nu tänkte jag helt enkelt be er om hjälp! Jag behöver övningar som man kan göra likaväl ute som inne för att lösgöra hästen. Det spelar ingen roll om det är i skritt, trav eller galopp och det är även oviktigt om det är en avancerad övning eller bara ett enkelt knep.
Jag vill ha allt ni kan komma på.

Tänkte att jag plockar ut några av era tips sedan och delar med mig vidare i ett inlägg, så kan vi alla hjälpas åt att inspirera varandra med bra övningar!


Nervöst

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering idag, men jag sitter hemma med magknip och är så nervös att jag snart går in i väggen. Har min Oral Commentary i engelska imorgon och jag vill verkligen inte.

Oral Commentary är när man får ett utdrag ur en bok, 40 rader, som man ska analysera och prata om. Bara det att det kan bli vilka 40 rader som helst från två böcker som vi läst. Man får 20 minuter på sig att läsa igenom utdraget och förbereda sig, sen går man in i ett rum tillsammans med sin lärare där man i minst 10 minuter ska prata om det här utdraget. Läraren får inte säga någonting under den här tiden. Det är en sträng struktur som gäller och allt ska i princip vara perfekt.

Har det som sagt lite stressigt just nu, återkommer imorgon om jag överlevt!

Fantastiska resultat

Wow... Jag är så glad just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Kommer ni ihåg att jag hade mina mockexams för några veckor sen? När jag varje dag satt i prov i två veckor? Minns ni att jag skrev att jag inte hunnit göra någon revision alls innan, så jag var väldigt orolig över hur det skulle gå?

Nu har jag fått tillbaka resultaten i 4 av 6 ämnen. I svenskan fick jag en klar 7:a (högsta betyg). I engelskan var jag 1 poäng ifrån en 7:a, vilket betyder att jag har en väldigt stark 6:a. Värt att nämna är att jag inte haft en lärare på 1 år pga massor med bråk och strul i vår skola. Jag har alltså inte gjort i princip något förutom egna studier på 1 år, och skrev endast på det jag läst mig till om kursen. Matten klarade jag, vilket är mitt mål med matten då jag hatar det ämnet. I historian som jag trodde att jag var helt körd i var jag två poäng ifrån en 7:a.

Jag är helt mållös. Det här är riktigt, riktigt bra resultat och jag kan inte vara mer än nöjd. Känns helt sjukt att jag ligger bland dom bästa med högst betyg i klassen. På freaking IB!! Jag? Hon som har häst 5-6 dagar i veckan och jobbar skiten ur sig för att ha råd med allt. Jag är i chock! Att jag inte hann plugga inför alla dessa prov men ändå kunde sätta mig och skriva såhär bra endast utifrån det jag kommer ihåg från lektionerna känns fantastiskt. VAD jag ska plugga nu, oj oj vad det här gav mig en sån kick. Känns som att jag kan göra vad som helst.

Patrik håller clinic under årets SIHS

Under årets Stockholm International Horse Show kommer Patrik Kittel att hålla en clinic. Jag kan inte säga mer än så för tillfället men är säker på att det kommer bli en otroligt lärorik och uppskattad uppvisning för all publik. Malin och Peders clinic samt Kyra Ks clinic förra året blev ju väldigt uppskattade. Om jag har möjlighet ska jag försöka få till en pratstund med herr Kittel under årets tävlingar, som jag självklart kommer dela med mig här. Vi får se, jag ska mejla till några personer och se vad jag kan koka ihop!


Bildkälla

Perfekt smoothie

Jag gjorde en helt perfekt och lagom smoothie igår till mellanmål. Det blev total 2 glas och sen var jag proppmätt. Orkade hela stalldagen med den i magen!


Använde mig endast av hallon och apelsiner den här gången. Brukar ha i massor med egentligen men var sugen på något enkelt och lätt, och detta var en bra och god kombination. Hade även i lite mjölk och honung.
Det blev en härlig, bubbelrosa färg. Väldigt gott, en kombination jag kommer göra igen.

Dagsform

För er som inte gillar träningsinlägg, ni kan bläddra förbi nu. Det här är mer för min egna del, men självklart för alla som vill ta del av min träning också :)


Såhär såg formen ut igår (5/3-12). Det känns riktigt bra just nu i kroppen. Känner mig stark och pigg trots stress och press runt omkring. Stressen gör mig lite svullen i magen (pga problemen med felmedicinering förra året) men det känns ändå okej. Min träning ger mig verkligen glädje och energi för tillfället!


DYON HONEYCOMB


Täcket är helt perfekt! Det här är mitt drömtäcke som jag suktat efter i snart tre år, så att äntligen ha det i stallet känns helt fantastiskt. Det är verkligen välgjort och man känner att det är bra kvalité. Härligt material och detaljerna är så stilrena men samtidigt så tydliga och snygga. Loggan, luddet och framförallt läderspännet där fram är tre detaljer som är så fina. Jag är hur nöjd som helst. Det här kommer bli vårat fintäcke, ska endast användas på träning och tävling.

Täcket kommer från Stablestore och kostade 799:-

A little something something arrived today...

Åhh vill ni se vad det är? Många kan säkert gissa sig till, men tänkte om ni ville se bild på Saga i det? :)


Hård träning

Vet att det finns hur många tjejer (och killar) därute som har känner att dom aldrig når sina mål eller får de resultat dom vill ha med sin träning.

Enda sättet att nå dom mål man har är hård träning. Jag blir galen på alla dom som tjatar och tjatar om att dom inte kommer någonstans och att det spelar ingen roll vad dom tränar- inget händer i deras värld. Och så säger dom sen att dom tränar 3 gånger i veckan på gym, kanske 1h. Plus någon powerwalk då och då. Och dom personerna undrar varför dom inte når dom resultat dom vill (nu pratar jag om att ha förebilder som t.ex. supermodell kropp och liknande, vilket är dom vanligaste liknelserna jag hör/läser) ha?

Grejen är så att vill man verkligen ha resultat och nå en viss punkt i sin träning MÅSTE man lägga ner otroligt mycket tid och vilja. Tiden för att det krävs träning varje dag för att göra stora ändringar med sin kropp. Dels i antal timmar träning men också i t.ex maten (jag tror ju då inte på det här med måltidsersättningar). Utan viljan kan du inte prestera över huvud taget, du kommer aldrig nå dina mål om du inte går in och VILL. Jag VILL bli starkare, snabbare och orka ännu mer, det är därför jag pressar mig själv så i träningen. Jag VILL plugga vidare, det är därför jag lägger ner så mycket energi på skolan. Jag VILL ha en egen, stadig ekonomi, därför har jag jobbat sen flera år tillbaka och jobbar ibland 15h i sträck samtidigt som jag har skola och häst. Förstår ni? När jag vill något så jobbar jag hårt. Det är enda sättet att nå det jag vill ha.

Welcome to IB.. Eller snarare IB Light, det här är bara en bråkdel av alla mina böcker, prylar, häften och papper som är relaterade till IB.

Alltså; har man punkter i sin träning som man vill nå, ja då får man lägga ner hård, och fokuserad träning oavsett om man är kille eller tjej. Hård och motiverad träning kommer alltid att ge dig resultat. Jag vet att jag har nått en punkt i min träning där jag börjar bli nöjd, självklart kommer jag alltid ha mål som jag ska nå och alltid jobba för, men anledningen till den känslan är för att jag har jobbat som tusan med min träning. Jag startade min träning ordentligt för 4 år sen, så det har tagit tid att nå den kroppsstatusen jag har idag. Det är inget som jag ändrat på några månader, utan det är hård och fokuserad träning under en lång men målmedveten tid.


Nöjd över mitt resultat som jag sammanställde för några veckor sen.

Utvärdering

Hur ska en bra blogg vara? Jag blir alltid osäker om jag ska vara mer eller mindre personlig i min blogg. Många runt omkring mig tycker att jag är för opersonlig och borde dela med mig av ännu mer av mitt liv. Då funderar jag igen på hur jag ska bli mer personlig, det vill säga om jag ska börja skriva om t.ex. vad jag köper utöver hästprylarna, mina tankar, funderingar om lite mer privata saker och andra händelser i mitt liv.

Problemet med ena delen av det resonemanget är att jag ÄR en väldig "privat" person. Jag tycker inte om att berätta allt för alla, jag är väldigt instängd och håller privata saker för mig själv. Jag är en ensamperson, som gärna går i in i min egna bubbla och håller igång 18h i sträck om det så behövs. Detta är både ett problem och en fördel, så det kanske vore bra att försöka vidga sina gränser men samtidigt behålla den privata stilen? Skulle sånt vara intressant?

Hur hittade ni hit? Jag blir så förundrar ibland över alla engagerade människor som läser bloggen. Ni verkar så genuina och trevliga människor, och era kommentarer är verkligen härliga att läsa. Under alla dom åren som jag bloggat har jag totalt fått max 5 otrevliga kommentarer här, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Ni är verkligen positiva och glada, vilket smittar av sig på mig! Vad är det som får er att läsa om mig, och fortsätta följa mitt liv? Vore superkul att få höra! En liten utvärdering helt enkelt.


Vissa av er tjatar om bilder på mitt hår. Inte för att jag vet vad som är så intressant med det men, allt för er :) Och så blev jag ju lite mer personlig samtidigt, två flugor i en smäll.

Humor på hög nivå

Detta är ett total random och ohäst-oträning-osabina relaterat inlägg men jag måste få dela med mig av den här fina bilden som Linn ritade till oss igår under en hysterisk kvälls/nattchatt på Facebook mellan oss bloggare. Ämnet kisskopp kom upp och vi hade ingen aning om vad det var så hon skulle visa:Fin va? ;) Det ska föreställa Linn när hon kissar genom en kisskopp i sin Onepiece!

Variation på bett

Hur ofta varierar ni bett på era hästar? Jag har i huvudsak fyra bett som jag växlar mellan, och jag brukar oftast inte rida på ett bett i mer än 3 dagar i sträck. Jag tycker att det funkar bra på Saga, hon har annars en tendens att vänja sig fort vid ett bett och sedan bli stark. Med variation känns det alltid fräscht! Sen vet jag att det finns en del hästar som snarare får panik när man håller på och byter bett fram och tillbaka, sånna hästar ska ju självklart gå på det bettet dom trivs bäst med.

I dagsläget har jag fyra bett som jag varierar med. Dessa är:


Ett rakt pelham med dubbla tyglar. Använder jag vid uteritter när jag vet att det kommer bli mycket galopp (och kanske lite bus).


Novabett i silikon. Använder jag vid lättare joggingpass eller om jag bara ska ut och skritta.


Mylerbett med ringar. Tanken är att jag ska prova och hoppa på det här bettet, har inte hunnit det ännu. Används just nu vid backträning, uteritter och markarbetspass. Även när jag jobbar henne längre stunder i galopp.

Sen har jag även ett vanligt tvådelat som jag inte hann fota, det rider jag på i dressyren och även vid uteritter ibland. Utöver dessa har jag ett tredelat från Sprenger och ett Dynamic med fasta ringar från Sprenger. Dessa har jag inte använt på ett tag men planerar att plocka fram Dynamic:et snart och känna på henne i paddocken.

Så, vad för slags bett använder ni och hur ofta varierar ni? Om ni undrar varför jag har många inlägg med frågor till er är det för att jag är nyfiken på er som hästmänniskor och vill hela tiden lära mig och få tips :)

HIGH GOAL POLO TOUR

I påsen låg den fantastiska pikén från HV Polo som jag skrev om! Den är såååååå fin, precis min stil och jag älskar färgen. Är egentligen inget fan av rosa men jag tycker att det passade så himla bra på just den här tröjan.

Jag kommer matcha den med bruna ridbyxor och brun/svarta chaps från Dyón. Till Saga tror jag ett brunt schabrak, kanske lite ljusare mer nougat skulle passa bra. Jag får kolla vad jag har i stallet! Kommer iaf bli riktigt snyggt i sommar när man har blivit lite brun. Rosa funkar även till lite mörkare blå, kan bli fint det med.


Vad är det i påsen?

Världens snällaste mamma kom hem med den här påsen idag och i låg... ja, vad låg i? Gissa! Jag skrev om produkten för bara några dagar sen. Blev iaf överlycklig och så tacksam, känns så konstigt att Få en sån sak bara sådär. Tack mamma!


Tomt

Här har det stått lite tomt idag, tyvärr!

Åkte och simmade imorse vilket var riktigt, riktigt skönt men jag tog verkligen i vilket resulterade träningsvärk redan när jag steg ur bassängen haha. Körde först uppvärmning i relativt lugn takt, bröstsim, för att sedan sätta på mig googlisarna och köra fyra vändor crawl, fyra vändor bröst, fyra vänder crawl, fyra vändor bröst. Höll på sådär i cirka 20 minuter och sen var jag helt död. Det tog verkligen!

När man simmar tycker jag att det är svårt att känna när man blir trött, känslan kommer oftast när man egentligen är helt död. Vet inte om det har att göra med att man befinner sig i vattnet, men jag är blir aldrig trött eller utmattad under själva passet, vilket jag kan bli vid löpning och fys, utan det kommer alltid när jag står i duschen.

Skönt var det iaf! Sen åkte jag hem, pluggade lite, drog till stallet för ridning och fix och sen hem igen. Nu sitter jag med plugg igen men ska förbereda lite inlägg inför helgen då jag jobbar. En liten gissnings-lek kommer upp här om en timme!


Längtar så till Globen, bara 8 månader kvar haha. Den som väntar på något gott..

Middag

Idag gjorde jag en av mina favorit middagar, är helt galen i den här typen av mat. Det är så simpelt och egentligen inte något speciellt alls, men kombinationen och smakerna passar mig perfekt. Så gott!

Vad blev det då? Quornbitar med en jättesallad av sallad, ruccola, tomat, fetaost och advokado. Lite grekisk dressing på det och slurp, jag tryckte i mig minst ett halvt paket av quornen och en sallad som minst tre hade kunnat dela på.
Jag kommer verkligen aldrig kunna gå på dieter eller liknande, min kärlek för mat är alldeles för stor för det. Jag läser en del fitness/träningsbloggar och följer hur många endast lever på tillskott och äter kanske ett mål per dag med riktig föda. Andra går på strikta dieter där endast en viss typ av mat är tillåtet och i en viss mängd. Jag som har en otrolig kontroll över mig själv skulle aldrig klara av det. Aldrig! Om det är något jag vill känna mig fri med är det maten jag äter. Jag vill aldrig behöva ha ångest för att jag ätit för mycket av något eller liknande. Då springer jag hellre två rundor eller gör några extra situps, för mig är mat så himla viktigt. Jag älskar att äta haha!

Kom VERKLIGEN igång med iForm

Jag har alltid varit skeptisk mot alla dessa träningssidor där man kan föra journaler, tips på övningar, mat, metoder etc och jag läser inte några träningstidningar alls. Men nu har jag blivit medlem på iForm där man får en helt egen träningssida som är suverän! Du kan registrera allt från vikt, puls, löparskor, typ av träning, antal km, rundor etc. Dessutom har du en kalender där du efter varje gång du gjort någon typ av träning skriver in det.

Du fixar själv din profil så att den stämmer in med dig. Över ser ni olika funktioner som alla är relaterade till DIN träning.

Håll koll på när dina löparskor blir slitna genom att skriva in alla dina par. Jag måste bara kolla upp vad modellerna på mina skor heter (har fyra par) innan jag kan registrera dom. En mindre funktion jag saknar här är att kunna skriva in till vilken typ av träning man använder skorna till. Mina fyra par används till helt olika typer av träning.

I kalendern kan du skriva in ALLT från en vilodag tlll ett hårt löparpass eller vad du har gjort. Som ni ser har jag inte hunnit så jättelångt men ska försöka skriva in det jag kommer ihåg. "Annat" är ridningen, tycker det är viktigt att få med all träning jag gör och eftersom ridning ÄR träning ska det självklart vara med.

Här skriver du in allt du kan komma ihåg från passet. Tid, km, typ av träning, hur det gick, kommentarer och om du har sparat en runda kan du även välja den. Till sist räknas det ut hur mycket du har bränt (inte något jag bryr mig om iof) men också hur snabbt du har sprungit per km vid löpning. Superbra!

Jag kommer verkligen fortsätta med det här. Älskar ju all sorts planering och struktur och har länge saknat en typ av dagbok för min träning eftersom jag har det till resterande delar av mitt liv (Saga, kalender, skolbok, bloggen). Det är ju dessutom helt kostnadsfritt!

Bra arbetshandskar

Förutom de vanliga Roeckl-handskarna har jag ett nytt par från ett annat märke som har hamnat bland favoriterna. Jag tycker nämligen inte om längre att andvända mina Roeckl vid stalljobb etc eftersom dom inte är jättebilliga. Då sparar jag dom hellre till ridningen!

Har hittat dessa från Tegera som funkar super. Jag har dom likaväl när jag jobbar i stallet som när jag rider. Nu är mina väldigt slitna då jag använt dom som tusan, det börjar bli dags att köpa ett nytt par. Tegera är inte så dyrt men har en riktigt bra kvalité och passform. Jag köpte mina på Hööks har jag för mig för kanske 149:-, kommer inte helt ihåg. Kan iaf verkligen rekommendera dessa, perfekta att varva med finhandskarna när man ska göra grovjobbet!


RSS 2.0