GOTT NYTT ÅR!

Jag jobbade idag mellan 9-14, bra med pengar en lördag såhär. Efter det åkte jag till Saga och hade tänkt att rida men det var ju bara att glömma, hon var helt galen pga att det smällde runt omkring. Så vågade inte ge mig ut på en hetsig häst på nyårsafton.

Ikväll ska jag och mamma äta middag här hemma, åka in och se fyrverkerierna inne i Stockholm och sen ska jag nog dra ut och fira vidare med kompisar. Har en känsla av att vi kommer ha ett riktigt bra drag ute på stan inatt!

Vi hörs imorgon, HA ETT GOTT NYTT ÅR!


Favoritbilden

Övning- PLANKAN

Okeeeeeeeeeej nu är den klar! Den blev tyvärr rätt så mörk men i slutet visar jag lite tydligare hur "formen" på kroppen ska se ut (tror det blev bättre ljus då). Var det här något i den stilen ni önskat er, eller saknas det något? Vill ha all repsons jag kan få, nu när jag lyckades övertyga mig själv att ställa mig framför en jäkla kamera och träna haha!


Dagens Ridpass

Saga fick gå en sväng i skogen idag och bara tänka på vart hovarna sattes ner. Kordinationsträning med andra ord, vilket verkade vara nyttigt för henne då hon fumlade en hel del. Mer än vad hon brukar göra, vilket alltså betyder att hon tappat lite på det området, så vi får helt enkelt se till att komma u i skogen oftare.

Utöver skogsridningen så klättrade jag även lite i vanliga grusbackar. Travade även en kort snutt för första gången och det var såå härligt. Vilken känsla! Jag red på remont+ tredelat Sprenger Dymanic rs och kunde faktiskt utan problem jobba henne trots blåst och att hon var på tårna. Framsteg!


Bogskav

Har ni några tips på hur man kan motverka bogskav?

Saga har fått väldigt mycket på båda sidorna, och jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu för att förebygga att det blir ännu värre. Någon som vet? Funkar till exempel bogskyddet man kan köpa på Hööks? Är tacksam för alla tips jag kan få!


Bild från Hästaffären

Vet ni något?

Uppnådda mål

Har funderat ett tag på de mål jag satte upp för 2011. Vilka jag klarade och vilka jag har en bit kvar på men som jag snart kommer att nå. Några mål och önskningar under året:Summerade det lite kort:


Det jag är mest glad över är nog den ekonomiska biten. Jag har jobbat och slitit sen den dagen jag var 15 år och blev anställd, 30 september 2009 och har alltid sen dess fått höra hur omöjligt det är att vara så ung och tjäna ordentligt med pengar för att ta hand om sina egna utgifter. Det är inte omöjligt! Jag har jobbat sen jag var 12 år men det var först när jag var 15-16 och blev anställd som jag fick ett riktigt jobb; anställningsavtal, betalat skatt, lagt upp budget, en summa som sätts in på mitt konto i slutet av varje månad, deklaration, skattejämkning, ansvar, tidiga mornar, egna jobbnycklar etc. När jag tittar tillbaka på den resa jag gjort blir jag alldeles varm. Den erfarenhet jag fått och dom karriärsteg jag tagit kommer alltid att vara en bedrift i sig, och jag kommer ha en otrolig använding av allt jag lärt mig genom hela livet. Jag kan idag få en räkning från en höleverans på 2000:- och faktiskt kunna betala, utan att be min förälder om hjälp.

Nu när jag kollade på min lönespec. och insåg att jag har en årsinkomst på över 100 000 kronor kan jag inte låta bli att småle. Right in your faces haters.

Ett projekt som jag är extra glad över är Stockholm Horse Show. Hela den helgen var inte bara en otrolig upplevelse utan också en värdefull helg där jag knöt många, viktiga kontakter för framtiden.

Något som jag haft som mål men som jag inte hunnit uppnå är körkortet. Sa att jag skulle ta det när jag fyllde arton men har inte hunnit. IB-plugget har tagit all min tid och därför har jag inte kunnat lägga den tid jag vill på plugget för körkortet. Men det gör faktiskt inte, jag planerar att ta det nu i januari så det är inte ett mål jag är ältar över att jag inte nådde i år, med tanke på omständigheterna.

Utan ström

Vi var helt utan ström igår pga ovädret och helgen spenderades på Säva så jag har inte haft tid att logga in här. Nu är jag iallafall back!

Jag har spelat in den första träningsfilmen nu med en övning som stärker både din hållning och dina magmuskler, två saker som är viktiga för ridningen. Så den kommer upp i veckan, kanske idag. Det beror på om jag hinner. Nu ska jag mot stallet och rida i det fina vädret, även prova en av julklapparna jag fick, bilder kommer :)


Första ridningen på fyra veckor, är så lyc...

img_4181 (MMS)

Första ridningen på fyra veckor, är så lycklig!! God Jul på er också :)


Igångsättning

Hoven var alltså helt läkt så dom kunde sätta på skon samt en sula. Så skönt att hon är bra igen! Imorgon ska jag skritta en sväng på henne för första gången på flera veckor, vad jag har saknat ridningen. Det kommer iallafall bli en igångsättning med skritt under en period för att sedan öka på. Har en känsla av att hon kommer vara halvt galen imorgon, västen får åka på..


Vegetarisk ceasarsalladQuorn och sojaprodukter är som många vet något som vegetarianer kan äta istället för kött. Sojakorvar ser till exempel exakt likadan ut som vanliga köttkorvar men sojakorven är helt fri från kött. Quornfiléer ser nästan likadana ut som kycklingfiléer men är även det helt fritt från kött. Det är väldigt vanligt att även icke vegetarianer äter quorn, familjen jag sitter barnvakt till exempel har alltid paket i frysen med olika quornprodukter.

Förra veckan gjorde jag en supergod sallad som påminner lite om "köttvärldens" ceasarsallad. Stekte först quornbitar, gjorde sen en stor sallad som bestod av babyspenat, ruccola, tomater, en morot, fetaost och avokado. Efter det blandade jag ner quornbitarna, rörde runt och så satt jag där med min egna, vegetariska ceasarsallad. På sidan om hade jag några klickar keso (är galen i keso) och en halv broccoli (mina låga järnvärden) och lite sparris. Över salladen hade jag sist en god dressing på. Blev väldigt gott, ska göra detta till lunch någon dag nu på lovet tänkte jag!


Hon är friskförklarad!! :D

img_1909 (MMS)

Hon är friskförklarad!! :D


Håll tummarna

Nu är vi förhoppningsvis på kliniken med Saga och får veta om hoven har läkt som den ska. Detta är alltså ett tidsinställt inlägg. Håll tummarna att det går bra för oss!


Mitt schema

Här är mitt fina schema jag lyckats knåpa ihop. Att göra på det här sättet hjälper mig väldigt mycket i min planering, ska nämligen printa ut det så att jag kan pricka av saker när jag är klar med det. Dessutom blir det en riktig morot att ha schemat framför sig hela tiden, det pushar mig att jobba hårdare hela tiden och studierna blir såååå mycket lättare då! För egentligen så är jag ju inte trött på själva studierna, utan det är tiden dom tar. Helt ärligt, jag älskar att plugga!
Schema för jullovet

Pust! Har suttit i över två timmar och fixat med ett schema för jullovet. Har skrivit upp allt plugg som måste göras och det blev minst sagt en hel del. Ska försöka göra om det till en bildfil så kan jag ladda upp det här!

Imorgon är det dags för tredje besöket hos veterinären och förhoppningsvis ta av gipset en gång för alla. Sagos är fortfarande så lugn och snäll inne i boxen men jag har en känsla över att hon kommer göra allt imorgon för att springa över mig och ta sig in i hagen när vi ska lasta. Det får bli kedja på direkt..

Vad blir det utav det här lovet då? Plugg och jobb! Ska jobba jättemycket, måste få in så mycket pengar som möjligt nu när det har blivit en hel del besök hos veterinären. Tur att jag älskar mitt jobb, tycker det är superkul att jobba.


Stopp för vikthets

Jag är så trött på all denna vikthets och alla ideal runt omkring oss! Man kommer i kontakt med dessa diskussioner varje dag och jag tycker personligen det är hemskt med denna press som härjar kring tjejer när det handlar om till exempel vikten.

Jag har absolut inget emot folk som tränar för att gå ner i vikt, förutom när det blir ett ohälsosamt beroende så att man till slut bryter ner sin kropp istället för att ta hand om den. Det gör mig förtivlad. Syftet med min träning är endast för att bli starkare (bygga musklelmassa och göra kroppen starkare) och för att det är avkopplande för mig att träna. Jag tränar aldrig med tanken "Nu måste jag springa i en timme för att gå ner i vikt eller för att bli av med x antal kalorier". Aldrig!

Är jag ensam med att ha dom här åsikterna? Jag anser att vi måste sluta vara så beroende av vad folk runtomkring oss har för kroppar, sluta skapa ideal om att man måste vara smal för att vara snygg eller att det är förbjudet att äta vissa saker för få en kropp som mår bra. Alla är även medvetna om att man kan vara naturligt smal och att man kanske har svårt att gå upp i vikt, på samma sätt som man kan vara lite större och ha svårt att gå ner i vikt. Men istället för att skapa komplex och försöka göra om sig själv för att likna någon annan ska man vara stolt över den kropp man har och ta hand om den på ett sunt och förnuftigt sätt.

När jag såg Bellas inlägg blev jag så lycklig! Äntligen! Någon som faktiskt inte bryr sig om vad omvärlden säger om ens kropp, hon är stolt över den hon är och hon tar hand om sin kropp på ett bra sätt.

Jag älskar min kropp vare sig jag går upp eller ner fem kilo. Jag tror ändå på att man aldrig kommer kunna älska sin kropp ärligt förens man själv stänger av omvärldens åsikter och tankar, oavsett om man når sin drömvikt eller inte. Man måste tycka om och acceptera sig själv, och skita i vad andra tycker och tänker om sin kropp. För dom har absolut inget med den att göra, den tillhör endast dig!

Att läsa om andras tips kring träning är otroligt motiverande tycker jag, och jag älskar att dela med mig av min egna träning men jag vill ha sagt att det jag lägger upp här är inte i syfte för att gå varken upp eller ner i vikt, skapa något slags mantra att "det här måste man äta för att ta hand om sin kropp" och jag kommer inte lägga ut övningar i syfte för att andra ska kunna träna sig till något slags ideal. Ideal, "så här ska det vara" och att "passa in" är det sista jag vill föra fram som budskap med min blogg. Jag vill endast att folk ska få tips och kanske motivation för att hitta något som gör att dom mår bra, både psykiskt och fysiskt.
Det ligger inte i antalet kilon, det ligger faktiskt hos värderingen av dig själv.


Christmas

Bildkällor

Önskar mig pannbandet mest, tror det kommer vara riktigt snyggt till Saga som är skimmel. Täcket har jag ju som ni vet suktat efter i några år nu. En ny grimma behövs då Saga slet sönder sin för några veckor sen. Helst vill jag ha en lädergrimma från Hööks, finns en modell där som är väldigt snygg och har bra kvalité!


Tattoo

Här kommer några fler bilder på ett av mina bästa beslut i livet:10/6 2006 står det. Det är datumet när jag fick Ronda.

Jag vet att folk har väldigt starka åsikter för att jag väljer att skriva in datumet när jag fick min första häst. Speciellt folk i min ålder har tyckt att det är konstigt, onödigt och något jag kommer ångra senare. En liten koppling till mitt inlägg för några dagar sen haha...

Men dom vet inte vad "den där hästen" är. Jag har inte bara skrivit in det datumet som förändrade hela mitt liv, jag har skrivit in det datumet jag blev ett med min bästa kompis, den finaste personen jag någonsin haft i mitt liv. Ronda räddade mitt liv. Bokstavligen. Jag har aldrig, aldrig tvekat på vad jag skulle skriva för datum när jag kom på själva tatueringen för tre och ett halvt år sen. Aldrig.

Jag har, ibland, väldigt svåra stunder i mitt liv. Något som kanske alla har. Nu den senaste tiden har jag bara behövt slänga en blick på min axel, sett dom romerska siffrorna och kännt hur hela jag lyfter, orkar resa mig och till och med få fram ett äkta, lyckligt leende. Den här tatueringen är min amulett och min symbol för att jag kan och jag ska lyckas. Den påminner mig om att hon finns med mig hela, hela tiden inom mig och hjälper mig så fort jag faller. Hon räddade mitt liv förut. Nu gör hon det varje dag.


I love you so incredible much

My Light, my Dream, my Life, my Soul, my Heart and my Freedom.

Bild när den var nygjord. Nu är den helt läkt. Ni får se tydligare bild senare ;)
X VI MMVI

Twitter-Instagram-Math IA

En litet onödigt inlägg men såg bland kommentarerna att någon undrade vad jag hete på Twitter. Kan säga att jag skaffade Twitter idag, efter en massa övertalning från kompisarna i skolan haha. Har aldrig riktigt varit insatt i hela Twitter-världen men ger det ett försök. Där heter jag SabinaBorenius för dig/er som ville följa mig.

Instagram har jag därimot haft ett bra tag! Älskar effekterna man kan göra med bilderna, det gör dom mycket mer personliga. Där heter jag weloveronda.

Och så sist, Glöm inte att fortsätta skicka in era svar på mina frågor (till er som har missat inlägget)! Som sagt, uppskattar det otroligt mycket och ni har redan hjälpt mig ett ENORMT steg på vägen mot en färdig IA :)


A-vitamin

Visste ni att en morot innehåller den hela dagliga dosen av A-vitamin som kroppen behöver? Mamma berättade det för mig i veckan, och med den kunskapen hackade jag ner en i min sallad igår.Är ni som mig som går och småtuggar morötter i stallet? Snor alltid från Saga!

Gipsad en vecka till

Idag var vi som sagt på återbesök hos veterinären för att ta bort bandaget och gipset. Såret var fortfarande lite fuktigt och det var alldeles för känsligt för att sätta på skon, så veterinären gav henne en veckas till boxvila samt nygipsad hov igen! Stackars Saga, hon har inte varit glad dom senaste dagarna och hon lär ju bli ännu mer hysterisk nu när hon ska stå en vecka till. Men detta är ju för att hoven ska bli så stark som möjligt, bättre att vänta lite extra och vara säker på att det är helt läkt än att skynda på och allt går snett...

Så det blir ett till återbesök hos veterinären, nästa vecka på torsdag.


Bild från tidigare veterinärbesök

Fått hem en ridkjol

Igår fick jag hem en ridkjol från Uhip, som jag skrev om förra veckan.

Min första tanke var hur lätt och tunt materialet var. Jag hade trott att det skulle vara rätt så tjockt eftersom den är tänkt att värma nederdelen, men den var alltså mycket tunnare och smidigare. Den är riktigt varm, jag satte på mig den i stallet idag och det kändes som att ha termobyxor på sig, trots det tunna materialet.

Som ni ser är den lång och täcker benen väldigt bra, men blir aldrig klumpig eftersom det finns dragkedjor både fram och bak. Man blir absolut inte rörelsehindrad utan jag pysslade med alla vanliga sysslor. När jag skulle böja mig ner för att fixa Sagas paddar drog jag bara upp dragkedjan en liten bit, hur smidigt som helst. Eftersom jag inte kan rida så har jag svårt att ge en utvärdering om hur det funkar när man sitter i sadeln men förhoppningsvis är vi snart tillbaka igen.

Det finns även en ficka fram där man kan förvara till exempel sin mobil, vilket är smart och praktiskt.


Min kjol är blå och i storlek M. Den satt bra men var kanske lite lös i magen när jag inte hade jackan. Jag är cirka 170cm lång.Är otroligt nöjd över ridkjolen och glad att jag får chans att testa en så pass ny produkt. Det har ju som jag nämde i mitt tidigare inlägg varit väldigt nyfikna tankar kring produkten som är en av 2011:s nyaste och hetaste ridprylar. Detta är en mycket skönare och bättre lösning än att gå runt i termobyxor hela tiden. Vet redan att den kommer bli en självklar del i min utrustning!

Pluggar livet ur mig

Jag har ont i magen för allt som måste göras i skolan just nu. Är alltid stressad men den här perioden tar nog första priset. Nästa vecka har jag deadline på två IA:s, Math och History.. Båda går bra och jag jobbar med båda hela tiden men det känns liksom inte som att jag blir klar någon gång. Utöver detta har jag även prov i ESS 22 dec, på vår avslutning. Två dagar innan jul och en dag efter mina deadlines. Sen har jag även en svenska bok som ska vara utläst nästa vecka, min EE i svenska+Oral Commentary. Och så en bok i engelskan som ska vara utläst. Plus TOK essay och en English Oral Presentation+Commentary. Och så får jag inte glömma min Business IA, två mattekapitel som ska göras, min CAS-diary.
SKJUT MIG.Ibland tror jag folk inte förstår eller tror mig när jag säger att IB är Sveriges tuffaste gymnasieutbildning. Kanske till och med världens. Det är helt sjukt vilken kunskap som krävs för att klara av den här linjen.. Inte bara akademiskt utan även kunskap om planering och att kontrollera sin psykiska hälsa. Några i min klass har redan fått det klassiska "IB break down anfallet" och jag är säker på att fler kommer. Några har gråtit, andra kastat datorerna och böckerna omkring sig. Helt stört, förstår egentligen inte att man ger sig in på sånt här men jag klamrar fast vid tanken att det är en av världens bästa utbildningar+ att jag kommer ha dom kunskaperna jag vill ha inför universitet. Helt sjukt att jag redan har läst tre ämnen på universitetsnivån, dessutom två ämnen som jag vill jobba med i framtiden... Känner redan att jag har vuxit ENORMT i dom områderna och min passion och mitt intresse har bara ökat.

Lite korta funderingar mitt i min pluggpaus. Nu= åter till svenskaboken :) Imorgon åker vi till veterinären för att ta av gipset!

Back on Track- BOT

Efter besöket hos veterinären i onsdags blev vi ju tillsagda att det råder strikt boxvila för Sagas del. Direkt blev jag orolig för hennes ben då jag vet att dom har en tendens att svullna upp och bli galliga såfort hon är tvungen att stå stilla för länge. Tänkte att jag skulle linda dom med mina BOT-paddar vilket veterinären även tyckte var en bra idé och han rekomenderade att hon skulle ha runtom.

Jag har förutom paddar även stallbandagen, ett par, men kände att det skulle bli mycket smidigare för både mig och stallägaren om jag hade till både fram och bak då det är enkla kardborreknäppningar istället för att hålla på med lindor. Vi är nämligen tvugna att lägga om bandagen några gånger om dagen så att dom har samma position dygnet runt. Snälla mamma köpte då ett till par av stallbandagen så nu har jag både fram och bak.

Det jag ville skriva var egentligen vilket fantastiskt resultat man får av BOT-paddar/bandage. Jag har alltid tyckt att deras produkter varit kanon och använt mig rätt så länge av dom, både till hästarna och till mig själv men det var nog först nu som jag insåg hur bra deras saker verkligen är. Under dom dagarna nu när Saga stått inne dygnet runt med sina paddar på har hennes ben varit helt gallfria samt torra och kalla. Det syns inte ett spår av att hon stått inne så länge som hon gjort och faktum är att benen ser bättre ut än när hon varit ute. Allt tack vare stallbandagen från Back On Track som hon haft på sig hela tiden.
Deras produkter ger resultat!
Bildkälla

Det är verkligen en pryl jag tycker man ska ha i skåpet, trots det rätt så saftiga priset. Har man problem med till exempel gallor är det en produkt man får resultat av direkt, på ett enkelt och skonsamt sätt.

Need help!!

Jag behöver er hjälp, omgående! Till min Math IA (Internal Assessment) ska man göra en investigation och jag har valt att min ska handla om ridsport (ofc). Jag klurar fortfarande på min färdiga frågeställning men jag behöver hjälp med att collecta data, det vill säga korrekt information som jag kan använda till min investigation. Därför skulle jag behöva ha så många svar som möjligt på dessa två frågor:
- Hur mycket pengar, ungefär, lägger ni ut på er häst/på ridsporten varje år?
- Vart i landet bor ni? Stad+Ort!

Om ni kan sprida detta vidare så vore det otroligt tacksamt, det här är en superviktig del i mitt IB-Diploma så jag behöver verkligen all hjälp jag kan få! Tack på förhand.


Frånvaro

Ursäktar åter igen för min frånvaro, men all min tid i onsdags och igår var helt schemalagd. Onsdagskvällen spenderades på Nalen för att se J Cole live och sedan gick vi vidare på hans efterfest. Oförglömlig kväll/natt men ja, det var ju inte så jättekul att gå upp några få timmar senare för skola. Men värt var det, utan tvekan!

Kvällen igår spenderades på trafikskolan för riskettan, inte långt kvar nu tills körkortet. Längtar!!

Saga var som ni såg hos veterinären i onsdags. Dom hittade problemet, det har gått hål in mot hovköttet pga något som antingen kan vara en vass sten eller ett annat föremål. Det är därför hon stundtals har varit halt, hon har haft så himla ont. Men nu är iaf hoven gipsad och bandagerat och hon har boxvila i en vecka. Vi ska på återbesök nästa vecka för att ta av allt och för att se om det har gått åt rätt håll. Min stackars fina Saga...Gipsad hov, boxvila och återbesök nästa ve...

img_8634 (MMS)

Gipsad hov, boxvila och återbesök nästa vecka :( Stackars min bäbis! Berättar när vi kommer hem..


In mot klinik

Som rubriken lyder ska vi alldeles strax åka iväg mot kliniken med Saga. Hovis kunde inte göra något igår och då han antagligen inte kommit åt hela bölden och Saga blir hysterisk så fort han försöker klämma så måste vi åka in med henne så att dom kan ge henne lugnande.

Återkommer senare om hur det gick, håll tummarna för att det går bra!


Den omtalade ridkjolen

Jag skrev om den tidigare när vi stötte på den under mässan, årets stora nyhet: ridkjolen. Några har varit skeptiska, andra älskat konceptet men något jag tror alla haft gemensamt kring den nya produkten är nyfikenhet. Såhär beskrivs den hos Uhip:
Ultra lätt täckkjol som tackvare dragkedjor fram- och baktill värmer rumpa och lår i sadeln såväl som på stallbacken. Täckkjolen väger endast 214 gram, känns nästan inte att du har den på dig. Den värmer gott tack vare Thinsulte® isolering som trots att den är tunn värmer dubbelt så mycket som vanlig polyester.


Bild lånad från Uhip.se

Extra detaljer:
-Dragkedjor fram och baktill, uppdragbara så att kjolsidorna hänger ner och värmer i sadeln.
-Helt delbar dragkedja fram, upptill så att kjolen enkelt kan tas av från hästryggen. Baktill är dragkedjan uppdragbar nästan ända upp till linningen.
-Bensnören med kardborre på kjolsidans insida att fästa runt benen om man önskar hålla kjolsidorna på plats.
-Spöhållare på ena kjolsidans utsida.
-Utanpå ficka med dragkedja för mobiltelefon.
-Ficka fäst i på kjolens insida att vika in kjolen i och fästa i ett bälte/hälla.

Finns för både vuxna och barn, i färgerna svart, brun och marinblå.Stolt Hästtjej

Något jag tänker på rätt så ofta är hur utsatta vi som håller på med hästar kan bli. Jag får på ett eller annat sätt "pikar" varje dag för att jag har häst och håller på med riding, det ses på något sätt som töntigt och är inte klassat som en sport oavsett hur mycket jag försöker förklara för folk. Jag bryr mig inte, har aldrig gjort det men självklart kan jag bli irriterad när jag dag efter dag ska bli påmind med en nedvärderande ton om vad det är jag har för fritidsintresse.

Någonstans undrar jag vad det är vi hästmänniskor ska försöka fortsätta bevisa för resten av sportvärlden för att bli accepterade.

Räcker det inte med siffrorna som visar att vi är Sveriges näst största sport? Handlar inte även vår sport om att arbeta i team med en annan partner, i vårat fall hästen? Kräver inte även vår sport fysisk aktivitet, behöver inte även vi muskler eller precision? Behöver inte även vi kämpa, jobba och hela tiden utvecklas för att nå framgång? Jag kan inte hitta någon faktor som gör att ridningen borde ifrågasättas som sport, och jag blir så trött på att hela tiden behöva försvara mitt intresse. När har ni någonsin hört en tjej eller kille fått frågan i skolan "Öhhhh ska du hem nu och sparka på din fåniga fotboll som vanligt, har du inget annat liv?". Aldrig. ALDRIG. Hur ofta får inte jag höra "Hahahaha du ska väl hem som vanligt och gå till lilla tottohästen och pussa och klappa och borsta och rida eller hur?" med ett tonfall som dryper av ironi. Varje dag.Det gör mig så fruktansvärt förbannad, jag orkar inte längre ta sån skit eller ens försöka förklara sammarbetet som krävs och som byggs upp mellan mig och hästen. Och annat vore väl konstigt, jag spenderar i snitt mellan tre-fyra timmar där varje dag, hela min vardag och mitt liv är uppbyggt kring ridsporten så det är ju självklart att man skapar extremt starka känslor för sin häst. Det blir som sin bästa vän, för att det är till den du åker hem till varje dag, pratar, umgås och jobbar med. Det är inte mina kompisar från skolan jag åker hem till, snackar eller pluggar tillsammans med utan jag spenderar den tiden hos Saga.

Jag vet inte hur jag ska identifiera mig utan hästarna. Jag har ingen aning. Hästlivet är jag, Sabina. Jag är uppbyggd utifrån hästarna, det här livet har format mig till den jag är idag och egentligen har jag ingen aning om vem jag är utan stallet och Saga. Det här är min trygghet.Folk har så svårt att förstå det här. Att man kan ha känslor för en häst. Och när jag får höra sån där skit varje dag, när folk ska illustrera för mig om hur töntig min sport är eller hur fåfäng jag är som känner för ett simpelt djur bygger jag upp en frustration inom mig som jag önskar att jag ibland släppte ut, rakt över dom som har mage att stå framför mig och nedvärdera MIN sport, MITT intresse, MITT liv, MIN livsglädje, MIN räddning. Häver jag ur mig hur totalt puckat jag tycker det är att han/hon ens kan få för sig att springa efter en tygboll dag ut och dag in? Nej. För att jag kan ingenting om den sporten, har inget intresse i den och ser inte tjusningen i den men antar att dom som utövar den gör det och därför kniper jag igen, för att jag har ingenting med deras val i livet att göra.

Så om dom som klankar ner på min sport var vänliga och slutade upp med att lägga sig i och förlöjliga mitt liv, VÅRA liv som hästmänniskor tror jag alla skulle tjäna på det. Acceptera och respektera vilken sport det än handlar om, eller kliv ett steg åt sidan och lämna istället plats för dom som faktiskt uppskattar sporten.Jag kommer faktiskt aldrig ta åt mig, jag är en sån där jobbig och envis (töntig om några sågärna vill det) tjej som gör allt för min sport och mina hästar. Jag kommer alltid vara stämplad som "en sån där hästtjej" i skolan, kompiskretsen och på jobbet men det är en titel jag alltid kommer bära med stolthet.

Stuff

Kände mig lite nere i helgen, var så jäkla mycket på jobbet och så slarvade jag med maten varje dag vilket gjorde att orken inte riktigt var på topp. När man dessutom har allt ansvar på jobbet blir det lätt att man försöker vara lite överallt för att hjälpa/lösa/fixa och glömmer bort att typ andas vilket gör att man i slutet av dagen nästan faller ihop. Men bra försäljning fick vi iaf!

Åter till ämnet; vi hade fått in jättefina korgar med en skylt på med ordet Stuff som jag förälskade mig i direkt. Tog med mig två hem för att prova i stallet till mina benskydd, och det blev så fint! Gjorde definitivt skåpet roligare att kolla in i, samtidigt som det är smart förvaring :)
History IA <3

Dom senaste timmarna har jag spenderat på jobbet, i stallet och framför datorn tillsammans med min History IA som jag har väldigt delade känslor för. Vill mer än något annat bli klar med den så att jag kan pricka av en punkt på min To Do-lista men ämnet jag skriver om är något jag älskar och lever för så önskar egentligen att jag kunde få skriva föralltid. Men snart är den nog helt klar.. Jag håller på att förbereda några tidsinställda inlägg som kommer upp i veckan!

Saga är sämre i benet, idag var det tjockt och lite varmare på insidan.. Min stallägare gissade på att bölden sitter på ett annat ställe, men hovis kommer imorgon så vi får se vad han säger och vad han kan göra.. Usch vill bara att min finis ska bli frisk nu!


En klassisk Saga position; benet viftade i luftet för att hon är uttråkad och tycker att jag ska sluta fota henne och göra något vettigt istället

Ronda

Som några sett så är Ronda alltså såld. Hon har vantrivts på ridskolan (hon har aldrig i psyket varit någon ridskolehäst, men nu gick det lite över gränsen) så pass mycket att dom inte vågat ha med henne på lektioner till slut. Sara som varit fodervärd på henne i över ett år har nu köpt henne! Något jag är otroligt glad över för att dom två passar verkligen så bra med varandra, och jag vet att Sara kan se bortom Rondas problem vilket är väldigt viktigt med just Rodis. Dessutom är Sara liten och Ronda är i sin bästa ålder, så dom har flera år framför sig tillsammans. Som sagt, Ronda kunde inte fått det bättre! Jag står även som första kontaktperson i kontraktet om dom i framtiden skulle bestämma sig för att sälja, vilket känns otroligt skönt och tryggt.

Malin pratar om Tamina

Under samma presskonferens som den här filmen pratade även Malin en del om hennes sto Tamina som gick i pension från tävlingsbanorna i år.


Rolex IJCR Top 10 Final

Har precis kollat klart på kvällens 1.60 hoppning. Roffe och Ninja var felfria i första omgången men sen fick dom tyvärr 8fel i nästa, men det räckte till en 5:e plats. Vann gjorde Billy Twomey från Irland på Tinka´s Serenade. Har faktiskt inte hört talas så mycket om honom förut så det var intressant att se en honom gå in och vinna.


Här har vi då Billy och Tinka´s Serenade. Bildkälla

Förutom Ludgers fina Gotha som jag tycker är oerhört fin hittade jag en ny favorit i Eric Lamazes Coriana Van Klapscheut. FANTASTISK häst, pappan när Darco. Provred faktiskt en häst innan jag köpte Saga som var efter Darco.


Eric och Coriana. Bildkälla


Ett litet ihopklipp

Nu har jag gjort ett extremt snabbt ihopklipp med några filmer från SIHS-helgen. Ja ni märker ju att jag tröttnar och blir lite otålig i slutet, men bättre än inget! Det är blandade klipp från dressyren, hoppningen, clinic, presskonferens, prisutdelning och show.


WantiesTvå saker som jag sparar till, och som jag verkligen vill ha. Tillsammans blir det cirka 15 000:- vilket inte riktigt passar min plånbok just nu men jag lägger undan pengar då och då. Kameran tror jag ligger som prio ett (också för att den kostar cirka hälften så mycket som datan hehe) då jag redan har en Macbook, fast den vanliga vita. Dock behöver jag en ny data då den jag har nu används till allt mitt skolarbete och det känns inte helt optimalt att ha typ 3000 bilder plus filmer och sen alla mina viktiga uppsattser och dokument. Om den kraschar är jag bokstavligen
k ö r d.

Fredag


Jag sitter på ESS lektion där vi går igenom Topic 3.5 vilket är Food Resources. Rätt så tråkigt men relativt enkelt iaf. Efter den här lektionen slutar jag, treorna får gå på SACO-mässan efter lunch om vi vill (en mässa för universitet här i Sverige, och några få utomlands) men eftersom jag är helt säker på att jag inte kommer plugga här tänker jag inte gå. Bättre att jag åker hem, sparar lite tid.

Dagens planering ser ut som så att jag ska till Saga såfort jag kommer hem för att kolla hur hoven ser ut idag. Igår hade varet i bölden börjat komma ut men det kom fortfarande blod. Så det ska jag pyssla med i stallet. Efter det ska jag hem och träna tänkte jag, ut och jogga. Sen står det plugg på schemat, måste bli klar med min History IA. Ikväll sitter jag bänkad framför hoppningen på Eurosport!


En bild från pressrummet i Globen

Warum Nicht
Isabell Werth och Warum Nicht under söndagens tävlingar. Han har verkligen en speciell gång och kropp. Han är lång och smal, med liten rumpa och en gigantisk hals. Även öronen är långa. Hans gångarter är helt fantastiska!


God, enkel, snabb och fräsch sallad

En enkel och god sallad för några veckor sen när jag satt barnvakt. Babyspenat, fetaost, gula tomater samt plommontomater och sen balsamvinäger på det. Supergott! Ska göra samma sak ikväll till maten men funderar på att lägga till antingen groddar eller ruccola och även hacka ner lite persilja (är bra för min järnbrist).

Som sagt, väldigt enkel att göra men god och framförallt kanske inte den "klassiska" salladen med tomat, gurka, isbergssallad och paprika i. Jag gillar den lite lättare känslan, blir en fräsch kombination av den enkla spenat och den feta osten.
Ryttare och hästar- Inspiration

Med risk för att "härma" Karin med hennes top-tre hästar tänkte jag lista några av dom ryttarna och hästarna jag tycker har bra ridning, känsla, inställning, fokus etc. Först ut är Jessica Kürten.Jag har alltid tyckt om Jessica och hennes hästar, men haft ett extra tycke för hennes Castle Forbes Libertina. Den hästen verkade ha så jäkla mycket vilja och mod i sig samtidigt som den alltid ställde upp i Jessicas ibland helt omöjliga svängar och vägar, vilket den klarade. Det såg alltid ut som att dom var ett med varandra.Även Jessica tycker jag sticker ut med sin kämparglöd, hon har en riktig vinnarskalle. Sen tycker jag även att hon kan rida för att vinna samtidigt som hon rider snyggt, det blir inte för stressigt eller jagat utan det ser ut som att hon och hästen samarbetar för att rida fortast och vinna. Det ser helt enkelt ut som att dom har ett bra samspel mellan varandra inne på banan och att både hon och hästen har ett bra fokus på uppgiften.RSS 2.0