You just did the impossible, gained my trust

You take my breath away, I love you so much that it hurts.

Dagens Dagens

Jag har börjat tröttna på att börja varje rubrik med "Dagens Ridpass" så nu försöker jag hittar på något nytt. "Dagens Dagens" får det bli idag!

Min fina skrutt har ju tagit det lite lugnt i några dagar men idag red jag till ängarna för att galoppjobba i dressyrsadeln. Jobbade lite tempoväxlingar i trav först, hon kändes lite trött och seg men det har ju varit väldigt varmt och kvavt hela dagen. Väl ute på ängen satte jag igång med galoppjobbet direkt.

Red först mycket tempoväxlingar ibörjan för att känna lite på henne. Hon kändes fin om än lite stel och okoncentrerad. Övergick sen till att träna på galoppombyten på en stor åtta ett tag. Det gick okej, plötsligt blev hon superpigg och tyckte det var skitkul att galoppera, så det blev lite hetsigt några gånger efter bytet. Men överlag, bra! Efter det gick jag tillbaka till tempoväxlingar och nu kändes hon mjukare. Travade av och där var hon väldigt fin, superlätt och lösgjord åt båda hållen.
Annorlunda och vackert träns

Jag är väldigt sugen på att klicka hem det här fina tränset från HV Polo hos Tophorse. Är inte förtjust i den här typen av design på träns annars men det här tränset tycker jag var riktigt stilrent men samtidigt snyggt. Tror det skulle vara extremt snyggt på Saga.. Inte så dyrt heller för ett så fint träns tycker jag! Min monsterlön kommer snart (eller ja, i slutet av augusti) så om det fortfarande finns kvar då kommer jag nog beställa det.

Ger en extra eloge till Caroline som jag tycker har gjort ett otroligt bra jobb med sin webbutik, älskar hennes smak på utrustning. Sen är hennes stora vita Orianda väldigt lik min stora vita Saga :)


Bild från Tophorse.se

Joooooobbbb

Jag har bara jobbat och jobbat... Tio timmar varje dag hela den här veckan. Kommit hem och sen dragit ner till stallet och ridit. Med andra ord, har haft fullt upp.

Men nu är det snart slut! För ett litet tag ialla fall. Jag är lediga i två dagar nu och ska bara ta det lugnt och rida ordentligt. Saga har gått i skogen två dagar den här veckan, vilat en dag och så blev det en barbacka dag idag. Nu blir det lite ordentligare ridning när jag är ledig, men det har varit bra för henne att ta det lugnt ett par dagar också.

Jag måste också börja plugga ordentligt på måndag, skolan börjar ju snart... Ska försöka ta mig till någon trafikskola och boka in en lektion, snart är det ju min födelsedag och då ska körkortet fixas!

Alla tankar hos er

Det är overkligt och det är så fruktansvärt hemskt. Alla mina tankar och styrkekramar går till Norge och dem drabbade.

Dagens Pass

Varningar om ett oväder värre än i natt har kommit och det har precis börjat blixtra hos oss så det blir ett snabbt inlägg innan jag måste stänga av datorn.

Saga var superfin idag. Jag började med att jobba henne i galoppen innan vi satte igång med själva intervallträningen. Mycket tempoväxlingar i galopp och fokus på samling. Började även lite smått på sluta i galopp, det gick bra om än något svårt men det är ju helt naturligt eftersom vi inte jobbat med det tidigare. Bytena satt fint fint idag! Efter det satte vi igång med intervallträningen och jag körde rätt så kort idag pga värmen som var hela dagen. Hon var iaf fin och har gjort stora framsteg nu när jag intervalltränat minst en dag varje vecka. Hon har blivit mycket rundare och stadigare i formen även fast vi jobbar i olika tempon, förut flaxade huvudet överallt när det blev jobbigt.

Avslutade med att hon fick öka så mycket hon ville på den långa ängen, uppskattat! Hon kändes som sagt fin hela passet, mjuk och arbetsvillig.


FruktansvärtJag tycker det här är fruktansvärt. Det spelar ingen roll vem hon är, hur mycket hon har vunnit eller att hon har varit (är?) rankad etta i världen för att så här behandlar man inte ett djur. Det är ett levande djur hon gör detta imot och vad än folk säger kommer detta eller liknande aldrig vara acceptabelt i mina ögon för att det är rent ut sagt djurplågeri. Förstår inte hur man kan vara så trångsynt, mindre hur hon kan sitta och säga att "tiden går fort när man har kul, så jag håller inte riktigt koll på hur länge jag rider hästarna i den här formen. Det kan vara allt från några enstaka minuter till 15min". Det här är SJUKT. Det är inte en normal och sund träningsform, och det spelar ingen roll att folk kommer med argument som att "det måste vara bra på något sätt eftersom det gett henne så stora framgångar". Det spelar ingen roll, en hästs välmående får aldrig komma efter resultaten i prioteringsordning.

Nej jag förstår mig verkligen inte på detta. Hur man göra något sånt här mot sin häst.

Fredag

Hej!

Idag har jag ett späckat schema, mycket som ska göra. Ska äta lite nu, sen ska jag ner och rida två hästar. Min kompis/stallägare är nämligen på semester så jag har hand om hennes häst några dagar i veckan. Har tänkt mig att båda ska ut och cantras/intervalltränas på ängarna. Efter det ska jag hem och jogga och fysträna. Haha vi får se om jag inte kommer vara helt död efter två intervallhästar redan, men det ska nog gå!

Har jag lite dötid där imellan ska jag plugga och fixa lite småsaker. Eventuellt ska jag på middag hos Milla ikväll men jag är inte helt säker att jag tog rätt på dag. Ska höra närmare med henne.

Hästen som jag vaktar


Trött och sliten

Jag tror inte ni förstår hur trött jag är. Har jobbat som vanligt, tio timmar med ett tempo jag aldrig sett förut. Tjugo över nio kom en leverans med fyra pall ramar, totalt cirka 700 olika sorts ramar som skulle upp. Plus att vi hade en leverans sen i tisdags som vi hade tänkt göra klart idag. Fem pallar med MASSOR med varor. Soooom vi har jobbat! Hade sammanlagt 30min rast på hela dagen (haft så tre dagar i rad, egentligen måste man ta 1timme) för att det var så mycket att göra.

Väl hemma var det bara att äta och sen kasta sig ner till stallet för en mysig barbackatur i området. Saga var pigg och glad och tyckte det var kul att få galoppera med en matte som höll på att skratta ihjäl sig samtidigt som jag försökte att inte ramla av i uppförsbacken :P Alla måste vi få ha lite extra kul ibland och komma ifrån den seriösa träningen...

Hade velat jogga men nej, inte ens jag orkar efter en dag som denna. Vilar upp mig under natten och gör det imorgon istället, är nu ledig i två dagar. Sen jobbar jag hela helgen och nästa vecka, sen är det TRE VECKORS SEMESTER SOM VÄNTAR FÖR MIG!

Dagens Ridpass

Oh mina fötter värker, har jobbat i tio timmar och verkligen haft fullt ös under hela tiden. Jag och min kollega har byggt om på hela sex ställen och gjort butiken otroligt fin, skulle önska att chefen kom in och såg vad vi har gjort för det är verkligen vackert!

Dagens ridning bestog av ett markarbetspass i paddocken med fem travbommar längs ena långsidan. Jobbade mycket övergångar och tempoväxlingar i skritt och trav samt en del flytta längs långsidorna. Ibörjan va hon rätt så springig mot bommarna (red på vanligt bett) men efter en del lösgörande och lydnad började hon vänta ut bommarna lite mer. Till slut var hon faktiskt riktigt fin i båda varven, svarade på såväl ökningar som minskningar och jobbade igenom hela sig i alla övningar.

Hon jobbade bättre och mer noggrannare över bommarna under passets gång och i slutet kändes det väldigt bra. Hade henne precis där jag ville samtidigt som jag hela tiden kunde pressa lite till för att få henne att jobba ytterligare. Riktigt nöjd efter dagens pass! Imorgon blir det en tur i skogen och på onsdag ska jag rida ett till markarbetspass fast med lite mer småhinder.


Haha ja tänk om!


Från Ponnysanning! Ja tänk, kanske plötsligt får för mig att min Saga på 1.78m är en liten ponny :) Man vet aldrig!

Förresten, idag har jag träffat min bror för första gången. Kan beskriva känslan som LYCKA, LYCKA OCH LYCKA! Nu ska jag ner och rida, hörs senare!

Mentala faser

Har ni också periodsvisa faser i era liv? Jag har tre stycken, tror jag, som det växlas mellan.

Fas nr.1= När jag inte kommer någonstanns, står bara och stampar på samma ställe hela tiden. Hittar varken någon motivation eller inspiration oavsett vad jag gör. Blir trött på allt och alla och vill bara stänga av huvudet. Det känns som att jag försöker göra något men att jag inte kommer fram, ungefär som när man försöker springa i en dröm men det går i ultrarapid, känner ni igen det? Olycklig eller deprimerad är inte rätt beskrivning utan mer irriterad och orkeslös, ovillig till att förbättra mig samtidigt som jag vill. Det blir liksom ett stort gap i mellan dem här två viljorna och det slutar med att jag hamnar mitt i och ingenting. Jättejobbig fas att ta sig ur, men lätt att hamna i, speciellt i mitten på terminen.

Fas nr.2= När allt bara rullar på. Allt går bra, jag har värsta flytet och det känns som att oavsett vad jag gör blir det bra och jag är nöjd. Skolan flyter, ridningen blir bättre och bättre varje dag, jobbet går bra och pengarna "rullar in". Livet känns rätt så enkelt och man bara njuter hela tiden. Jag gör en sak och det blir kanon, det jag gör efter blir ännu bättre etc. Ibland tror jag nästan att det är hjärnan som lurar en om att allt bara blir bra, att det egentligen inte är något speciellt resultat men bara för att man är inne i den här bubblan så är allt fantastiskt. Motvationen är på topp och jag har så mycket känsla i allt jag gör. Orkar bry mig och tänka, analysera och dra slutsatser.


Slutet av höstterminen -10 var en nr2 fas, allt bara GICK! Skolan, tävlingarna, träningarna, hästarna i största allmänhet, jobbet och träningen.

Fas nr.3= Den monotoma fasen som oftast kommer efter fas nr1. När jag bara går och går och går... Gör allt jag ska, med perfektion och i ett supertempo men jag bara "gör". Ingen känsla, ingen passion utan jag rör mig som att jag var inprogramerad. Denna fas är mycket för mig som en måste-fas, att detta är något jag måste gå igenom för att komma till fas nr2. Egentligen är det inget fel på den här fasen, ibland kan jag tycka att den är rätt så skönt. Att bara göra, utan att tänka. Känner oftast ingen trötthet eller "Åh neej orkar inte göra det där idag" utan kroppen styr av sig själv. Den vet vad som ska göras och gör det åt mig, utan att jag lägger mig i med tankar eller funderingar. Och oftast brukar resultatet efter denna fas blir väldigt bra, för att då får jag till det där lyckoruset att SHIT J*VLAR VAD BRA JAG ÄR!

Bara att göra, går liksom inte att komma undan på något sätt..

Vad jag försöker göra oavsett vilken fas jag är i är att någon gång tala om för mig att jag är bra, försöker peppa mig! Kan låta fjantigt men att ställa sig framför spegeln, le och granska sig själv samt säga "Du är så grymt duktig!" hjälper. Testa!JA SABINA, DU ÄR DUKTIG OAVSETT VAD DU GÖR! VAR STOLT ÖVER DIG SJÄLV NÅGON GÅNG!


Känner ni igen er i något?

Utvecklingen

Utvecklingen med Saga under dem två år jag snart haft henne har minst sagt gått upp och ner. Att förklara i detalj vad som hänt sen dag ett tar för lång tid att göra men det jag vill fokusera på och lyfta fram är faktiskt dem senaste veckorna.

När jag fick Saga gick det inte att rida ordentligt på vanligt bett, det har jag berättat om flera gånger. Förra sommaren satte jag upp som mål att under hösten 2010 skulle vi kunna rida ut på vanligt bett. Jag jobbade mycket under hösten men fick kanske inte det resultatet jag velat, men det gick fortfarande frammåt. Dock var det fortfarande en risk att rida ut på vanligt bett och det var omöjligt att jobba henne på det ute. Även i dressyren fanns det fortfarande problem; hon blev otroligt tungriden.

Men dem här senaste veckorna har... förändrat allt? Jag tror mycket har att göra med att vi bland annat besökte tandläkaren i Juni och att jag har fokuserat på att rida igenom henne varje dag ordentligt, oavsett vad vi gjort. Jag har även vågat ta det tredelade eller ett annat, övrigt vanligt bett i situationer när jag egentligen inte hade gjort det normalt så att säga. Jag har också vågat ta "fajterna" som uppstått. Att vara konsekvent samtidigt som jag haft tålamod och ett lugn så har jag faktiskt uppnått mitt mål från förra året.

Jag hoppar nu på vanligt bett, senast i torsdags red jag ut till ett par ängar på mitt novabett och red ett fantastiskt dressyrpass som kändes helt magiskt. Vad har hänt undrar jag?

När jag rider ut nu är det inga problem att jobba henne på vanligt bett, även om hon kan bli lite glad när vi galopperar så lyssnar hon hela tiden vilket hon inte gjorde förut.

Det här känns som ett otroligt viktigt steg för oss. Resultaten och känslan i Vallentuna kändes som en vinst för mig då det äntligen känns som att det verkligen går framåt och jag blir så motiverad till att träna och förbättra. Det här kommer bli så bra med tiden!


Hoppning idag!

Idag ska vi iväg och göra en superkul grej, nämligen hoppa lite terräng! Vi ska iväg till självaste Djurgården och rida på deras fina bana då mammas kompis är medlem där och får utnyttja den fullt ut. Kameran hänger med så blir kanske lite filmer och bilder sen :)


Till Salu

Nu säljer jag mitt Anna Scarpati schabrak som jag köpte på Göteborg i år. Anledningen är att det är i dressyrmodell men jag har ingen användning av det. Otroligt snyggt, aldrig använt och i storlek full. Är alltså så gott som nytt. Priset är 550:- och vid intresse ber jag er att mejla på ronda.blogg@hotmail.com. Schabraket är vitt med gråa kanter samt brun-silvriga band som glittrar superfint!


Uppehåll

Jag hade semester hela förra veckan så jag passade på att ta semester även härifrån. Saga fick också en relativt lugn vecka med mycket uteritter och skrittrundor.

Jag var även på Säva i helgen och hälsade på, alltid lika underbart att komma dit! var med Kristin, följde med Katta när hon skulle tävla och så har jag pysslat en del med Rodis. Tror hon kände igen mig när vi kom, vi skulle ner till sommarhagen där stona står så jag ropade på henne när vi stog vid grinden och då kom hon fram och ville gosa med mig. Finaste hästen... Gjorde även lite andra saker med henne, hon hade en del småsår som jag tog hand om.

Nu är jag tillbaka och idag börjar min tre veckors långa arbetsperiod vilket betyder jobb mellan 9-19.15 fem dagar i veckan. Nice! Sålänge det är halvtaskigt väder som det är nu spelar det ju inte så stor roll.

Jag gjorde även en annan sak förra veckan, träffade min pappa. Efter inlägget jag skrivit och mycket snack fram och tillbaka tog jag alltså mod och accepterade hans förslag om att träffas. Kommer inte skriva så mycket just nu om vad som hände eller hur det känns, vill låta det smältas lite först. Men tackar iaf för alla stöttande och bra kommentarer jag fått här!


Vallentuna 2/7

Sådär nu är filmerna klara! Det var en sjukt varm tävlingsdag, verkligen stört varmt. Såg att någon reagerade på att jag red med kortärmat vilket var tillåtet då domaren gett dispans till alla ryttare eftersom det var så himla varmt.

Juste! Måste även tillägga att jag red på vanligt tredelat bett under hela dagen! Förstår ni vilken framgång det här är för mig? Känns helt otroligt!

1.10m
På framridningen kändes hon sådär, lite okoncentrerad och rätt så stark. På framhoppningen gick det iaf bra, hon lyssnade bättre och kändes vaknare. Inne på banan gick det bättre än vad jag förväntat mig. Det var ingen stilhoppningsrunda direkt, det blev ett litet missförstånd på trean vilket gjorde att jag nästan höll på att ramla av efter men hon räddade väldigt bra, likaså på sjuan. Överlag kändes ändå rundan bra, tyvärr fick vi ett pet på femman vilket jag tycker är konstigt då vi kom rätt på den. Men jag är väldigt nöjd, såhär bra resultat har vi aldrig haft i den här klassen. När jag lägger till det faktumet att vi faktiskt hoppade en hel bana på ett vanligt bett och hon lyssnade i stort sett hela tiden kan jag inte vara mer än supernöjd!


1.15m
Debuten! Jag vet egentligen inte varför jag anmälde mig till den här klassen, man kan ju tycka att vi kanske inte var klara för det här. Men samtidigt kände jag att om vi någon gång ska komma ÖVER den här tröskeln så måste vi helt enkelt prova, och blir resultatet pannkaka vet vi att det var fel att gå upp.

Jag hade alltså inga förhoppningar alls om den här klassen. Men det gick så bra! Hon var väldigt trött och så var det ju så varmt. Jag kände att hon började bli stark och lite tung men försökte fokusera på något annat. Blev mycket tempoväxlingar och övergångar på framridningen. Väl inne på banan så rev vi första, kom lite för nära. Efter det flöt det på så bra! Kändes så himla mycket bättre än i första klassen. Förstår inte vart rytmen kom ifrån, för att det kändes verkligen super! Efter kombinationen var det en linje längs med långsidan och i kurvan kände jag hur hon dog och att hon bara blev starkare och sprang. Fick inte igenom halvhalten vilket resulterade i att det bara gick snabbare och snabbare så vi stoppade på sjuan. Hoppade om det och samlade henne bättre och då kom vi över utan tvekan men rev det tyvärr. Hoppade sista utan problem.

Det blev allt som allt 12fel men det kändes så himla bra! Jag är så nöjd! Jag ska jobba mycket styrka och teknik nu på det vanliga bettet för att bygga upp henne men det kändes absolut inte som att det här var överkurs för oss. Så himla stolt och glad över Saga!


Tävling idag

Idag har vi varit iväg och tävlat, och debuterat 1.15m. Jag är SÅÅÅ nöjd efter dagens tävling, är så lycklig! Ska berätta allt och visa filmer senare, men sålänge slänger jag upp några bilder:
Kolla sista bilden, hoppa kan hon!

RSS 2.0