Ni får jättegärna..

..maila in och tipsa om min blogg :) Såklart bara om ni gillar den, men det uppskattas jättemycket!

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=454711

Tack på förhand :D


Produktrecension

 

 


 

Produkt: Back On Track Schabrak

Produktbeskrivning: Back On Track Schabrak används bl.a. för att förbättra ryggmuskulaturens smidighet. Genom att använda Back on Track när hästen arbetar optimeras effekten. Schabraken har ett innertyg av keramisk textil och ett yttertyg av bomull.

Pris: 599-699:-

Utvärdering: Jag använder schabraket till vardags för att jag vill att den önskvärda BOT-effekten ska läggas in dagligen hos Saga. Även fast det varit riktigt varmt de senaste dagarna och hon har svettats har schabraket hållt sig otroligt torrt, något som alla mina andra schabrak inte gör. Det ligger stadigt och stilla under sadeln. Det är relativt tjockt men som jag sa så håller det hästen väldigt torrt med tanke på temperaturen. Jag har ännu inte märkt någon "skillnad", men så tar det också några veckor. Vi får se om det ändrar något, men schabraket för högsta betyg av mig nu just för att det håller sig så torrt.

Betyg: 5 av 5

Finns att köpa på t.ex Stockholms Häst Butik och andra välsorterade hästbutiker. Går även att beställa från internet.

Schabraket på Saga


Backträna-Klättring

Jag skriver ofta att vi har klättrat eller backtränat och det är några som har undrat vad jag menar. Jag gjorde en video när jag var ute och backtränade i måndags, men den är väldigt hackig och ibland slutar man höra vad jag säger. Men man förstår på det stora hela vad det är jag menar.

Backträning är bra för att bygga upp styrkan i hästen rygg och bakdel. Backträna och klättra kan du göra både i skogen och ute på vanliga vägar. Jag backtränar alltid i skritt, ibland i trav, på långa tyglar för att hästen ska ha en chans att arbete med hela kroppen. Att göra halt i en uppförsbacke, vilket jag även nämner i filmen, får hästen att sätta all vikt på bakdelen, som vi vill ska arbete aktivit och vara "motorn" när hästen jobbar.

När vi klättrar i brantare backar vill jag att underlaget ska vara i grus så att hästen har en chans att ta i utan att behöva känna sig osäker på underlaget. Är det å andra sidan några mindre sluttande backar eller backar som är mer långa och sega är det okej om det är asfalt, sålänge det inte blir halt för hästen. I skogen är det perfekt att träna olika backar med olika hinder på vägen så som stenar, stockar, varierande terräng och även olika underlag. Ett pass på 50 min i skogen är jättenyttigt för hästen som hela tiden måste tänka på vart den sätter ner hovarna.

Som jag även nämner så lägger jag in klättringspass relativt ofta i Sagas träning, och det behöver inte va långa pass. Det kan räcka med 15-20 min i en rejält brant backe. Mindre för en otränad häst. Jag brukar även lägga in klättring efter vanliga ridpass, jag har en speciell backe, som består av flera backar i en, som vi går förbi påvägen hem. Det går snabbt att bara rida upp och ner en-två gånger, samtidigt som det tar på hästen.


Dagens Ridpass

Idag red jag och min kompis ut. Vi tänkte att vi skulle rida på kvällen för att slippa den värsta värmen, men istället möttes vi av alla hemska mygg. Inte kul! Dock gick myggorna mer på min kompis häst som är brun än Saga, och jag läste i en tidning att vita hästar har det lättare än mörka.
Sant eller inte?

Vi red iallafall till ängarna och det blev lätt konditionsträning. Saga var riktigt fin, på vägen dit blev det mycket lösgörande. Det har blivit skillnad på några veckor, nu är hon mjuk från början av ridpasset vilket betyder att all lösgörande-arbete verkligen har gett resultat. Jättekul att känna, det betyder att jag har gjort rätt också så det är skönt att få lite "bekräftelse" från hästen och inte bara från tränarna.

Tänkte bara påminna att tävlingen avslutas imorgon, ni kommer dock att ha fram till klockan åtta på kvällen att anmäla er och sen drar jag vinnaren som presenteras på torsdag.


Tog den här bilden för att kunna jämföra om några månader. Ska bli intressant och se om man kommer kunna se en förändring, förhoppningsvis!

Tack!

Titta vilken fin bild Alexandra skickade till mig!Så himla snällt! Tusen tack! :D Om ni vill skicka in bilder gör ni det på ronda.blogg@hotmail.com.
Tack igen Alexandra!!

Är vid havet med mamma, ska läsa och antec...

img_6807 (MMS)

Är vid havet med mamma, ska läsa och anteckna från "utbildning av den unga hästen", kul!


I min tävlingsväska

Har gjort en video där jag visar lite vad jag har i min tävlingsväska som vi har när vi åker bort:


Tack Stockholms Häst Butik!

Som jag sa tidigare så hade jag vunnit valfria produkter från Back On Track för en summa på 800:- så jag var förbi Stockholms Häst Butik som haft tävlingen i torsdags. Detta fick jag med mig hem:
och:
Det blev alltså ett schabrak och en padd från BOT. Hade inte råd med två just då men det får bli en annan gång, kanske på Falsterbo. Jag är iallafall välidgt nöjd med sakerna, speciellt schabraket. Har ridit med det två gånger och det kommer en utvärdering på det. Ett jättestort tack till Stockholms Häst Butik som jag fick produkterna av!

Midsommar 2010
Några fina sommarbilder. Jag rider alltid med hjälm, så därför var det en självklarhet att göra det även fast det var lite "finare" foton. Man vet aldrig!

Nyklippt svans

Klippte Sagas svans häromdan för att den hade börjat bli så lång att den nästan nådde marken. Tog inte jättemycket men det blev fint. Jag gillar att ha lite längre svans även på hopphästar, speciellt när den är tjock! Saga kliar dock av sig mycket av sin svans i hagen men på vintern är den tjockare.


Glad midsommar!

Glad Midsommar på er!

Jag och min kompis red ut på morgonen i det fina vädret och det gick jättebra, förutom att jag ramlade av när vi i princip var hemma haha! Det var mer att jag satt och kopplade av och likaså Saga, så skulle vi svänga in på vägen hem och det står en soptunna precis till höger på vägen som hon hon inte såg riktigt förens i sista sekund för att hon gick och sov, och då var den jätteläskig så hon kastade sig åt sidan. Jag var inte beredd, dum som man kan va ibland, och tappade balansen och gjorde en snygg volt fram och landade på fötterna! Haha jag och Saga var nog lika förvånade båda två :P Gick iallafall jättebra annars.

Nu ska jag och mamma snart äta mat för att sedan fira med alla andra tror jag. Jag har bestämt mig hur jag ska göra med allt, och det känns jättebra. Jag väntar med att skriva ut något här tills allt är bestämt, men för att ni inte ska bli för nyfikna kan jag säga att Saga defentivit kommer att stanna och bloggen kommer inte läggas ner! :D

Vi hörs mer sen, ta hand om er!


Saga har kommit på att man kan både äta och sova liggandes.


Eskadron
Eskadron Nici grimma med grimskaft. Man fick även två ursöta pennor med Nici motiv!
Blåa lindor från Eskadron.
Väska från Eskadron.

Allt från Stockholms Häst Butik.

Vinst!

Jag har vunnit Back on Track produkter värda 800:-! Hur galet undebart är inte det?? I lördags på VIP-dagen hos Stockholms Häst Butik kunde alla som handlade anmäla sig till deras utlottning av produkter och som andra pris var det valfria Back on Track podukter för 800:-, vilket jag lyckades vinna! Första gången i hela mitt liv jag vinner en utlottning :) Ska dit på tosdag och välja vad jag vill ha.

Ett gammalt collage från ett gammalt inlägg jag skrivit med några utav Back On Tracks produkter:SchockemöhleLändtäcke med andingsbar undersida från Schockemöhle. Ord. 679:-, men jag betalade ungefär 550:-


Boots från Schockemöhle, två par, 149:- per par.

Från Stockholms Häst Butik.

Svar:

Mitt liv är upp och ner just nu ska ni veta.

Som ni vet går jag ett program som heter IB och som är väldigt krävande. Nu när första året är avklarat har jag och min mamma kommit fram till att jag inte kommer klara av både häst och skola nästa år då tempot i skolan kommer öka till minst dubbel så mycket. Eftersom att jag har både häst, skola och jobb gör det att jag inte kommer hinna lägga ner så mycket tid på skolan som det krävs.


Hade jag inte haft jobbet hade jag klarat det, men om jag inte jobbar kommer vi inte att ha råd att ha Saga. Jag är liksom beroende av pengarna från jobbet för att kunna betala allt till Saga, för att min mamma har inte råd. Så skulle jag sluta jobbet skulle jag hinna med både skola och häst, men det skulle ändå inte vara möjligt för att då kan jag inte ha kvar Saga.


Jag har två alternativ och det är att antingen att byta skola för att hinna med jobb och häst utan att det påverkar skola, eller att alternativ låna ut Saga på foder i två år och studera klart IB. Jag tror inte att ni förstår hur ledsen jag är juts nu eller hur dåligt jag mår eftersom att jag måste bestäma mig så fort som möjligt. Jag hatar att allt ska påverkas av pengar hela tiden och blir väldigt ledsen eftersom att jag anstränger mig så himla mycket med ALLT hela tiden men så blir det ändå såhär, och då känns det såklart som att jag inte gjort tillräckligt eller som att jag är dålig.


Jag vet att det är risk att det här låter hemskt eller på fel sätt men ni som inte behöver tänka på er ekonomi för att ni får allt betalat eller har tid att jobba hur mycket ni vill ska vara riktigt glada. Även om man säger att pengar inte har stor betydelse så har dem det, speciellt inom ridsporten. Och jag blir jättearg för att jag tycker att jag verkligen gör allt och mitt yttersta när det gäller allt och så måste jag ändå påverkas såhär. Låter väldigt barnsligt kanske vissa av er tycker men ni vet inte hur det känns att ha så mycket ansvar som jag har hela tiden.

Jag älskar Saga. Jag kan inte beskriva för er hur det känns när jag är med henne, men hon är anledningen till varför jag alltid orkar göra allt jag gör. Jag vet att jag inte kommer må bra utan henne vilket gör mig frusterad när jag måste göra ett sånt här stort val. Hon är verkligen allt för mig och jag gör exakt vad som helst för henne.

Mitt sommarlov blev plötsligt inte roligt längre, som det mesta i mitt liv känns just nu. Jag kommer att fortsätta blogga som vanligt tills jag vet hur allt blir, och jag kommer försöka uppdatera er om vad som händer kring allt det här så mycket jag kan. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta en lösning men som det ser ut i dagsläget är det väldigt svart.

TACK alla för era fina kommentarer! Det värmer så jäkla mycket ska ni veta.


Hej, jag mobilbloggar så det finns risk a...

Hej, jag mobilbloggar så det finns risk att det är mycket stavfel. Jag har väldigt tråkiga nyheter och det är tyvärr att jag kanske kommer lägga ner bloggen helt. Inget bestämt ännu men vi får se. Jag hör av mig igen de närmsta dagarna. Tusen tack för alla fina kommentarer, ni gör mig så himla glad!


Dagens Ridpass

Jag har en videoblogg till er men vet inte om jag vågar lägga upp den... - Nu är den uppe!
Red iallafall dressyr idag. Var rätt så stel speciellt i vänster sida men det blev mycket skänkelvikning, slutor, tempoväxlingar och framdelsvändingar för att mjuka upp. Riktigt fin i slutet! Mest skrittjobb men även lite trav och någon galopp. Kändes överlag väldigt trevlig och stadig.


Bilden är inte från idag


Benskydd

Är lite sugen på dessa benskydd från Tattini.se, vad tycker ni? Är det någon som har dem som kan säga hur kvalitén är?


Hoppträning 15 Juni

Hehe ingen uppdatering blev det i tisdags eller igår, hade fullt upp!

Hoppträningen gick bra med tanke på att det var ungefär två månader sen vi tränade sist. Det kändes dock att vi var ringrostiga. Ibland fick vi till det men det blev rätt så mycket "på och av". Jag kände iallafall att det var stor skillnad på ridbarheten på Saga, vilket är tack vare alla dressyrtränignar. Hon kan fortfarande bli stark imellanåt men nu kunde jag reglera allt mycket bättre än tidigare. Jag red på remontnosgrimman och tycker att hon känns bättre på den. Ska prova den några gånger till på träningar.

Det var väldigt kul att hoppträna igen! Har saknat det mycket :) Nu var det sista träningen för KG för terminen men i augusti börjar dem igen, längtar redan haha.
 


Tisdag

Anledningen till varför jag är lite off här är för att vi håller på att måla om vårat kök! De tre senaste dagarna har jag bara jobbat och målat i stort sätt. Det blir iallafall himla fint :) Kan visa er sen! Så idag har jag målat det sista i taket vilket tog ungefär 3 och en halv timme, ni förstår kanske varför jag inte skriver här så mycket? ;)

Det är iallafall hoppträning idag, kommer bli så galet kul!! Har längtat som tusan. Och på lördag är det dags för VIP dag på Stockholms Hästbutik igen vilket jag självklart ska gå på. Hoppas att jag hittar något fint :) Dock vill jag spara mig så mycket som möjligt till Falsterbo..

Ni får update ikväll efter träning, förhoppningsvis med film!

Sabina


Dagens Fråga(or)

Idag blir det två frågor:

Hej!
Måste börja med och säga att du har en grymt bra blogg! Läser varje dag!
Sen har jag en fråga också, tycker du man ska ha flugtäcke på en häst på sommarn? Funderar nämligen lite på att köpa till min häst!
Och sen har jag en till. Och det är tycker du man ska ha hopplatta när man hoppar? Jag hoppar med min ponny ca 2-3 ggr i veckan, och ska börja tävla ld-lc!
Skulle vara jätte tacksam för svar ;D

Svar: Hej! Tack, tack tack! :D Värmer jättemycket! Jag hade flugtäcke på Ronda först tredje sommaren med henne, men med Saga har jag satt på nu direkt. Jag tycker att det beror lite på hur mycket din häst är ute och om den är känslig osv. Saga går t.ex. ute dygnet runt och då vill jag att hon ska ha skydd hela tiden. Hennes bett svullnar även upp rätt så mycket och hon hade två precis vid sadelgjordsläget som skavde. Så det är lite beroende från häst till häst!

Jag har alltid haft magplatta när jag hoppar, har även det när jag rider ut. Tycker att det är ett relativt billigt skydd från att hästarna ska slå sig själva i magen med frambenen när de drar upp dem vid hoppning. Så ja, jag tycker att man ska ha magplatta vid hoppning :)

Kramar!

 

Hejhej!
Du har ju varit med på en del av Runstens Pay and jump så jag undrar om man får rosett om man nollar? ;p Har för mig att någon har sagt det men kommer inte ihåg ^^

Ha det bra!

Svar: Hej! Förut fick man gratis rosett när man nollade, men sen kom det en ny regel som sa att man inte får ge ut gratis rosetter när det är Pay & Jump. På Runsten får du köpa din rosett för ynka 1kr när du gått nolla, ingenting alls :) Kan passa på att verkligen rekomendera Runstens Pay & Jumper, de är jättebra för att förbereda sig och sin häst för tävling.

Kramar!

 


Söndag

Åhej vad trött jag är! Har jobbat hela helgen och det har varit galet mycket folk hela tiden. Ska jobba imorgon hela dagen också.. Jaja, pengarna behövs! Sen så tycker jag iof att det är kul att jobba också.

Ingen Saga idag så har inget ridpass att skriva om, dock blir det ett imorgon då jag tänkte rida dressyr. På tisdag är det äntligen hoppträning, det var länge sen vi hopptränade. Ska prova att rida på remontet för att jag tycker att det går jättebra med det. Skönt att vi tog ut Marianne och att hon kollade på hennes tänder och sa att jag skulle börja rida på remontgrimman istället. Har gett resultat tycker jag.

Nä nu ska jag och Sacha ut och jogga, idag blir det en kortare men jobbigare runda. Ska nämligen backträna idag vilket jag egentligen hatar men det är otroigt effektivt! Efter det ska jag fysträna lite, lägger upp mina övningar här sen.


Bild från förra veckan

Horseware

Några godbitar från Horsewear som jag ska kika efter på Falsterbo:


Rambo Newmarket Competition Fleece i antingen brunt eller svart-gul-röd. 545:-


Rambo Newmarket Fleece i blått. 795:-


Newmarket shoulder tote bag i blått. 299:-

Alla produkter är från stromsbergsgard.se

Varför ingen ridsport?

ALLA vet att det är fotbolls VM nu och att det håller på i en månad. Nästan alla mina kompisar sitter och kollar på match efter match även fast de inte spelar fotboll och det enda jag hör om på tv är fotboll, fotboll och FOTBOLL. Inget illa menat till er som spelar fotboll nu: men VART har det skrivits om att det är VM i ridsport i Kentucky i år? Jag har inte läst det i en enda dagstidning. Tror ni att vi kommer att få sitta framför kanal 4 och titta på tävlingarna i hoppning eller dressyr? NÄ. Inte en chans!

Jag tycker personligen att det är pinsamt att Sveriges media inte ger ridsporten mer fokus. Det är Sveriges näst största sport, och inte ens när det är VM kan vi få läsa om det bland sportsidorna. Riktigt pinsamt och fult. Vi har till och med ett lag att skicka till VM, är Sverige ens med i VM i fotboll i år? Nej det är dem inte. Jag vill också kunna sitta framför tv och ladda upp med gottis och familj för att se finalerna i hoppning, invigningen och för att få känna stämningen även fast jag inte är där. Men kommer jag kunna göra det? Nej för att det är ingen kanal, med undantag från Eurosport som börjat visa mer och mer ridsport, men fortfarande väldigt lite med tanke på sportens storlek, som kommer att visa vare sig invigningen eller höjdpunkterna från VM.

Jag har blivit så arg på medians fula stil att jag faktiskt har mailat till både kanal 4 och Rix Morgon Zoo! Så fort jag får svar kommer jag att lägga upp all info här.

Jag vill se VM i Ridsport på tv i år, inte behöva sitta på youtube några veckor efter för att få se vad som hände!


Dagens Ridpass

Red ut till ängarna idag.
Mycket travjobb påväg dit, öppnor och slutor samt övergångar mellan skritt och trav.
Travade några steg för att sedan sakta av till skritt och skritta några steg och sen trava igen.
Jättebra och simpel övning för att få hästen lyhörd och komma igång med bakbenen.
Red på en grusväg där hon fick galoppera i samma tempo i form en relativt lång sträcka.
Efter det blev det lite galoppjobb på ängarna där hon gick jättefint!
Varierade mest volterna och byte efter ett varv på volt, gick väldigt bra.
I slutet fick hon öka ordentligt vilket hon gillar.
Hem var det mycket klättring i backar.
Ett bra och varierat ridpass :)

Juste, har köpt ett annat flugtäcke som jag ska visa!


Jag lever!

Nej, jag har inte dött! Men igår var det skolavslutning och efter det var jag bara med kompisar och sov borta inatt, hann därför inte uppdatera igår :)

Jag har gått ut ettan! Herregud vad året gått fort!
Jag har kollat igenom mitt arkiv här på bloggen, började ju ettan samtidigt som jag bloggade förra året och det är verkligen sjukt hur snabbt allting gått.
Nu är det bara två år sen är jag klar. Längtar haha. Har verkligen varit ett kämpigt år för mig.
På hösten började både skolan, jag började jobba, jag fick Saga och det var många nya människor man lärde känna. Jag har verkligen upptäckt hur mycket jag klarar och inte klarar av.
Nu känner jag (lagom tills skolan slutar, typiskt) att jag har hittat en balans och jag hoppas att den håller i sig eftersom att det kommer bli ännu kämpigare nästa år i skolan.
Då börjar egentligen själva utbildningen som jag går på, IB. Ser fram imot det faktiskt :)
Såg att det var några som undrade om min skola, har skrivit ett inlägg här som ni kan läsa.

Här är också vår hemsida :)

Ska skriva om dagens ridpass också!

Är ute och powerwalkar med sascha :)

img_6807 (MMS)

Är ute och powerwalkar med sascha :)


Weekendbag från Kingsland

Riktigt snygg väska från Kingsland:Kostar dock 1250 kr. Finns att köpa på Filippas Ridsport.

Dagens Ridpass

Idag var min kompis Jasmin (och Rondas förra medryttare) här! Vi red iallafall ut en sväng och det var första gången hon red Saga, jag tror att hon tyckte om henne :) Det såg väldigt fint ut! Vi red mest i skritt och trav. Inte så ansträngande utan mest en lugn och skön tur. Nästa vecka på tisdag ska vi på hoppträning för första gången på väldigt länge, kommer bli riktigt roligt.

Imorgon slutar jag skolan och det betyder att första året av gymnasiet är klart. Jag kan inte förstå det fortfarande. Så jag måste fixa lite saker nu, ni vet måla naglar och sånt där haha. Ska även göra klart det sista skolarbetet. Blev ett rörigt inlägg känner jag men men.

Det är en väldigt speciell dag för mig. 10 Juni 2006 kom Ronda hem till oss i Vidja och idag är det 10 Juni 2010, alltså fyra år sen. Känner mig deppig, antar att det är så...

Men vi hörs imorgon :)


Beställt!

Mamma beställde det här idag från stromsbergsgard.se för 450:-. Kommer nästa vecka på fredag. Jättesnygg färg!

Nödvändigheter

Jag har några produkter som jag klasser som nödvändigheter i stallet. Dessa saker använder jag i stort sett varje dag.


Helosan, TIB pälsglans, Showmaster flugspray, Ekol hovfett och pensel med lock, Sadeltvål

Sagas mungipor behöver smörjas i stort sett varje dag och Helosanen är jättebra.
Den torkar in snabbt och är väldigt mjukgörande.
Pälsglansen använder jag vid träning och tävling och jag tycker att det är den bästa sprayen av alla.
Dryg, underbar lukt och pälsen blir jättemjuk och glansig.
Flugsprayen är inte den bästa enligt mig men nu var det akut och vi hade vägarna förbi.
Hovfettet är superbra då det torkar in snabbt och ger väldigt fina hovar.
Sadeltvålen använder jag dagligen till mina läderprodukter och det har jag gjort i fyra år.
Det är den absolut tvålen tycker jag!

Dagliga nödvändigheter helt enkelt :)

Dagens Fråga


Bra film! :) Hur lång är du? Och hur hög är Saga i mankhöjd? :) Skulle vara kul att veta :)
Diggar din blogg, alltid så trevlig att läsa! ♥


Svar:
Hej! Tack så jättemycket :D
Jag är 171 cm lång och Saga är mellan 176-178 cm i mankhöjd, så en riktigt stor tjej med andra ord.
Tur att hon är så snäll, annars hade det aldrig gått med en sån stor häst.
Meningen när vi letade häst var egentligen att hitta någon lite mindre men när jag träffade Saga föll jag för henne och så tycker jag inte att storleken är något jätteproblem eftersom att hon är så pass snäll.
Dock kan hon bli stark imellanåt, men det blir bättre och bättre varje dag.
Man får inte glömma att även hästar som är lägre i mankhöjd också kan vara starka.
Saga är också en väldigt känslig häst och inte så "stor och tungriden" som många tror att hon är.
Tusen tack, jättekul att höra! :D
Kramar!

Dagens Ridpass

Blev ej ridning idag utan longering. Fokus på övergångar och att hon skulle lyssna på mina kommandon så som "trav", "sakta av", "skritt", "halt" mf. Ibörjan lyssnade hon inte så mycket utan travade mest hela tiden, men bara man inte ger sig så förstår hon till slut. Viktigt att man ger dem tid att lära sig och förstå, annars blir man bara stressad och irriterad själv. Vilket man inte ska bli! Gick i en bra form också, inte spänd men inte heller för djup utan bar upp sig bra.


Animal behavior

Här är filmen från mitt och Hannahs biology project:

Vi är jättenöjda med resultatet, förutom en miss att vi INTE pratade engelska i filmen! Blev svenska bara för att jag snackade ju med Saga och då glömde jag helt bort att prata englska när jag skulle beskriva vad vi gjort. Jaja, det blev lika bra iallafall!


Dagens Ridpass

Idag red jag till ängarna där det blev mycket galoppjobb. Påvägen dit red jag mycket tempoväxlingar, övergångar och slutor i trav. Hon var jättefin! Väl på ängarna jobbade jag mycket med att öka och minska galoppen, speciellt korta. Jag vill att hon ska korta sig samtidigt som hon behåller en mjuk och rund galopp. Det gick jättebra, i slutet kunde jag nästan vända runt framdelen medans bakdelen påbörajde tramp på stället.
Häftig känsla!
Självklart orkar hon inte fullt ut ännu men det blir bättre och bättre :)

Något friare galopp i slutet där hon fick öka och sträcka ut sig. Travade av hemåt, jättefin!
Min kompis Hannah

Så här fina var min kompis Hannah och Saga igår:

 


Dagens Ridpass

Idag skulle min kompis Hannah komma hit då vi ska göra ett projekt i biologin om olika beteender kan man säga. Vi har valt att ta om hästens beteende och vår lärare undrade hur man kan träna hästar att bli t.ex. polishästar. Så vi ville visa honom lite lätt att det går att vänja hästarna vid olika sorts skrämselhändelser genom att helt enkelt träna, träna och träna! Vi ska klippa ihop filmen och redovisa på tisdag, jag kommer även lägga upp den här också :)

Jag red iallafall en liten stund i paddocken vilket gick jättebra. Egentligen rätt så kravlöst, jag ville mest känna igenom henne. Hon var väldigt mjuk och lyhörd, lagom pigg och bra bjudning. Hannah filmade en liten stund när jag red så ni kan se det längst ner. Blev även några bilder:

Gårdagens ridpass

Igår skrittade vi ut en tur på ungefär 40 min.
Det blev mycket backträning vilket var väldigt bra.
Hon var jättepigg och glad, som vanligt med andra ord. Inga konstigheter.
Blev blandat underlag också, asfalt, grus och gräs.
Det är bra om man varierar underlaget man rider på och inte håller sig till samma varje dag.
Att rida på asfalt stärker t.ex. senor och ligament. Jag skrittar dock endast på asfalt, men vet att många både galopperar och travar, vilket är vanligt i andra länder som t.ex. England.
Jag vet att många är rädda för att rida på asfalt för att de tycker att det är för stumt och kan skada hästarna, jag tror tvärtom att det stärker.

Hur gör ni när ni rider på asfalt? Rider ni i alla gångarter eller bara i skritt?Tränset
299:- på Lyckås
Jättemjukt och fint läder. Känns som väldigt bra kvalité med tanke på priset. Jag hade inte smörjt det innan jag använde det men det var supermjuk iallafall. Måste dock göra fler hål på nosgrimman där nere då den var för stor för henne.

Flugtäcken

Jag funderar lite på att sätta på Saga flugtäcke på kvällarna och nättterna nu när hon är ute. När hon blir ordentligt biten så blir hennes bett så svullna. Häromdagen hade hon ett jättestort precis vid sadelgjorden som låg och skavde. Känns som att det kanske skulle underlätta för henne lite iallafall. Vad tror ni? Naken på dagarna och täcke på kvällarna och nätterna?Detta från Hööks för 499:-


Även detta från Hööks för 599:-


Från Bucas 1195:-


Från Shires 599:-

Hej!

Hahaha alla måste kolla!

Det roliga börjar efter ca 1 min!

//Kristin

 


Nytt

Nu ser det lite annorlunda ut här som ni märkt :) Jag är lite osäker på färgen fortfarande så lämna gärna en kommentar om vad ni tycker. Skulle uppskattas!


Ny designen, såhär ser den alltså ut på Macdatorerna

Veterinärbesök

Ja idag hade vi som sagt vår veterinär ute hos oss för att kolla tänderna på Saga. Jag har ju ingen aning om hur hon reagerar på sådana saker eftersom att jag inte haft henne tillräckligt länge för att kunna saker som det, så jag visste inte alls vad hon skulle göra. Såg framför mig en galen häst som behövde fyra bedövningssprutor, typ...

Haha nej men både jag och Marianne undrade om vi skulle behöva ge henne bedövning men vi tänkte att vi provar först och ser hur det går. Och jag hade inte behövt oro mig ett dugg! Efter att hon fått på sig själva munstegen (Tack Karin som kommenterade med rätt namn på "ställningen" :)  hon helt stilla utan att göra något och lät Marianne kolla i lugn och ro.


Bild lånad från Google

Saga hade hakar på båda sidorna som behövde raspas ner.
Jag har en tid kännt att hon på ett sätt "hakat" sig fast när bettet ligger i vissa positioner så Marianne sa att det är ju helt naturligt eftersom att bettet varit tvungen att lägga sig så och hon varit tvungen att ha det på det sättet.
Men nu är de iallafall nerraspade och Marianne rekomenderade även att rida med remontnosgrimma istället för aachen eftersom att själva nosgrimman (inte snokremmen) trycker just där hakarna har varit.
Jag hade även tänkt på att prova remont så det passade ju bra!


Bild lånad från Hööks

Marianne sa att det kanske skulle behövas slipa mer och isånnafall på klinik, men vi skulle prova i cirka två veckor och är det ingen skillnad ska hon komma ut igen och kolla, så bestämmer hon om vi ska gå vidare eller inte. Känns iallafall väldigt skönt att vi tog ut henne eftersom att det visade sig att det behövdes!

Innan jag började jobba sprang jag in på Lyckås och köpte ett remontträns för 299:-, bild kommer ;)

En lyckad dag!


medans vi väntar på veterinären fick saga...

img_6807 (MMS)

medans vi väntar på veterinären fick sagas hovar bli fina hehe :P


En glad häst i en grön hage :) saga går oc...

img_6807 (MMS)

En glad häst i en grön hage :) saga går och betar tills veterinären kommer.


Onsdag

Hej!

Idag är det ännu en fullspäckad dag! Som ni såg så var hovslagaren här i morse och skodde. Jag är nu hemma en snabbis för att käka och sedan drar jag tillbaka till stallet för att klockan två kommer vår veterinär Marianne och ska kolla Sagas tänder. Hon kommer få en bedövningsspruta så hon kommer vara lite groggy sen. Efter det åker jag till jobbet och jobbar i tre timmar, för att sist åka in till stan då en av mina närmaste tjejkompisar fyller år idag så vi ska fira henne! Fullt upp som ni ser. Jag sitter även och skriver klart en uppsats nu samtidigt som jag äter, det gäller att vara effektiv ;)

Jag kommer försöka mobilblogga lite mer då jag inte vet om jag kommer ha tillgång till data sen.

Hoppas ni får en underbar dag i det fina vädret!

Sabina


Hovis har varit här och allt har gått bra!...

img_6807 (MMS)

Hovis har varit här och allt har gått bra! Nu sticker jag hem en liten stund och käkar innan jag går tillbaka igen :)


RSS 2.0