Duktigt ponnyekipage!

Som sagt, min tid räcker inte alltid till för allt jag vill göra..

Igår var jag iaf som sagt hos en läsare vid namn Johanna och agerade tränare för första gången. Jag har ju alltid tyckt att jag är så otroligt opedagogisk som person men det kanske jag trots allt inte är haha!

Jag satt upp först för att känna igenom ponnyn, som heter La venza, då jag tycker det är svårt att ge bra och tydliga tips om jag inte själv vet hur hästen är att rida. Det gick bra, jag kände rätt så snabbt bad det var som behövdes jobba på. Ponnyn var väldigt lik Ronda när hon kom så jag vet hur man ska jobba vilket är både bra och kul. Därför kunde jag ge rätt så bra instruktioner till Johanna om hur och vad hon skulle jobba med.

Jag red lite och sen fick Johanna sitta upp. Vi började jobba med instruktionerna jag gav och till slut tycker jag att dem båda jobbade väldigt bra! Underbar ponny, superrolig att rida (vilket jag typ tycker med alla ponnyer eftersom jag rider dem så sällan haha).

Johanna verkade också nöjd, ni kan läsa hennes utvärdering om passet här, och jag måste ha gjort något rätt då hon idag frågade om jag ville fortsätta träna henne! :D Så himla kul!! Känner mig som en liten mini-instruktör haha. Vi får se hur ofta men jag kommer hjälpa henne i både dressyr och hoppning, kanske kan vi köra lite markarbete någon gång också. Är jätteglad!

Dagens Ridpass

Åh idag var hon så fin! Jag red på pelhamet och det är så stor skillnad på henne när hon får in det bettet i munnen.
Med vanliga tränsbett skakar hon på huvudet, gapar och grimaserar som bara den när jag precis trätt in bettet. Det ser liksom ut som att det skapas något obehag. Jag vet inte om det beror på något med tänderna, men det är ju det vi ska kolla hos tandläkaren (som förresten är bokad nu!). Men när jag sätter på pelhambettet öppnar hon munnen och står helt stilla när bettet är inne. Rör inte en fena! Även i ridningen känns hon mycket lugnare och mer harmonisk.

Tänkte faktiskt skriva ett litet åsiktsinlägg om just bett eftersom jag vet att det är många som är imot mig på den här punkten. Tror ni det skulle bli bra?

I alla fall. Vi red ut och backtränade idag och jag la mycket fokus på att få igång bakdelen i galoppen även i backen. JISSES vad hon trampade under sig idag. Höll nästan på att åka av i första galoppen! Jag tänkte mycket på min sits för att just kunna inverka bakifrån och framåt och när jag väl kom åt henne blev det en sån stor skillnad.

I backen ville jag att hon skulle gå i kort galopp men samtidigt jobba under sig och hon var så fin. Jag stog upp lite lätt men jobbade henne alltså samtidigt i kort galopp och fokuserade på att inte tappa bakbenen som man lätt gör i en backe= bak "skottar" sig framåt. Hon hade ett jäkla tryck bakifrån och trampade under sig med god marginal. Efter några gånger flåsade hon ordentligt så jag avslutade med att skritta hem en lite längre sväng genom skogen.

Underbart ridpass, förlåt för den långa utvärderingen men det kändes så himla bra idag så då vill jag gärna skriva ner så tydligt som möjligt så att jag kan gå tillbaka och läsa lite vad jag gjorde för övning och så. Bra det här med blogg!

Filmen är inte från idag men jag förklarar lite varför man ska backträna och vad det är bra för.


Full fart hela tiden!

Jag har så mycket att göra hela tiden, men det är bara kul! Den här dagen har bestått av en massa olika saker, ibland blir det så mycket att det inte känns som att huvudet hänger med haha.

Imorgon ska jag göra en väldigt rolig sak! Jag ska ut till en läsare och hjälpa till med hennes ponny. Känns jättekul att få hjälpa till och det ska verkligen bli spännande. Kanske blir lite bilder, vi får se :)

Sen har jag även en till sak på g med bloggen, som är rätt så stor, men jag vill inte skriva ut något innan jag fått helt klartecken. Kul ska det bli i alla fall!

Pessoa Magic System

Rostfritt 3 delat bett med kopparkula i mitten från Pessoa, ringarna är 65 mm i diameter.

Betten från Pessoas "Magic System" är en unikt framtagen, patenterad design, från Pessoas bett serie som är mycket flexibel.

Unikt format för att skona hästens tunga och gom. Magic System-bett förhindrar att bettet vinklas upp i gommen, trots att det är ledat.

Kombinerar rörligheten hos ett ledat bett med den kontroll som en stång ger. Förhållningen går också igenom mer direkt eftersom inte hela bettet rör sig i hästens mun, utan bara den del som tygeln förhåller.

Källa

Jag skulle gärna vilja veta lite mer om det här bettet. Någon som ridit på det? Bra/dåligt? Vad kändes annorlunda mot ett vanligt bett? Var det en direkt förändring, eller tog det några ridpass innan man kände skillnad?

 


Några ridbilder från igår

Jag red bara jättekort igår för att hon kändes inte helt okej... Tjafsade rätt så mycket i munnen vilket hon inte brukar göra.

Tror att det är dags för tandkoll igen. Sist vi hade veterinären ute och kollade sa hon att Saga hade lite hakar och att vi i år borde åka in till klinik för att raspa ner ordentligt, så jag ska ringa till Stav idag och se hur lång tid det tar för att få tid där. Tror att dem bara har en tandläkare som jobbar där och bara en-två dagar i veckan så kan tänka mig att det är svårt att få tid.









Ariat Black Polish

I lördags när vi var iväg och hämtade torv passade jag på att svänga in på Lyckås och köpa den här lilla burken med mina skor. Jag har inte visat dem tidigare, trots att jag haft dem i över sex månader men ett separat inlägg med dem kommer senare. Burken kostade i alla fall 69:- och sen hade jag 10% så totalt 62:-, haha. Får se om den är bra eller dålig, men jag har inte velat använda något på skorna som inte är anpassat för just dem!



Stel och trött

Åhhh jag har världens träningsverk idag efter all torvlastning igår, ridning plus fyspass. Värker i varenda muskel! Så idag har jag tagit det rätt så lugnt, jag och Saga red ut och jobbade lite i skritt och trav. Jag red på mitt tredelade Sprengerbett och remontnosgrimma, hon kändes mjuk och fin.

Jag har lite idéer till bloggen faktiskt. Måste bara fota, Ariatskor, Mountain Horse, en liten sak jag köpte igår och produktutvärdering. Sen har jag även en dressyrövning att visa också, men måste klippa ihop filmen först.


Bilden är från i fredags

Dagens Ridpass

Hon var så himla fin idag! Jag byggde upp lite markarbete och hon känns bara bättre och bättre hela tiden. Såhär såg det ut:

Bom-räcke-bom-kryss-bom

Jättebra övning! Jag hade cirka tre meter mellan och det gav normala språng, varken för korta eller för långa. Övningen är böjd, du kommer in snett, mellanbommen ligger rakt för att sedan hoppa ut åt andra hållet, som ett s alltså. Det syns inte så jättetydligt på bilden:


Saga var som sagt väldigt fin! Red fram och jobbade i en lite lägre form men mycket tempoväxlingar. Även fast jag hade henne lite längre ville jag fortfarande att hon skulle bära sig själv vilket hon gjorde. När vi gick över till själva övningen lyssnade hon och jobbade kvar i en stadig form genom övningen. Kändes helt enkelt väldigt bra!

Köpa torv

Nu ska vi iväg och köpa torv! Svider alltid i plånboken, men som tur var är det sommar snart och då räcker det lite längre. Hörs senare, Glad Påsk så länge!


Ihopsläpp

Vårat internet låg nere igår, därav anledningen till dålig uppdatering!

Igår kom det iallafall en ny häst till stallet, och idag släpptes han och Saga ut tillsammans. Allt gick lugnt till men Saga passade på att springa av sig lite haha. Här kommer några bilder:
















Lycklig häst!

Några foton på Nellie

Det gick jättebra att rida Nellie idag, hon var ovanligt lugn! Vi travade och galopperade lite och hon lyssnade fint hela tiden. Här är några bilder:






Fina häst!

Träningsverk

Jag har en riktigt träningsvärk i rumpa och lår nu, men det betyder ju att det börjar ge resultat :P

Nu ska jag snart åka mot Milla, sen direkt efter det ska jag till Saga. Kameran är fulladdad så bilder från dagen kommer ikväll!


Byxor från Eurostar- Tröja från Joules

Morgondagens planer

Imorgon ska jag till Milla igen och rida Nellie! Det ska bli superkul, saknar dem båda :) Jag ska ladda kameran idag så att jag kan ta lite bättre bilder på henne imorgon.

Sen ska jag även till stallet och ta hand om min sötnos. Tror vi ska rida ut och backträna lite. Hon går så fint nu så det är alltid kul att rida, oavsett vad man gör.

Efter det vet jag faktiskt inte riktigt vad som står på schemat. Kanske hälsa på moster ett tag, och sen måste jag självklart plugga. Plugga hör nuförtiden till dagens självklarhet, det går inte en dag utan att jag pluggar något. Det variera i mängd från dag till dag men som sagt, aldrig en dag utan plugg.

Något speciellt ni vill att jag ska skriva om?

Produktrecension


Produkt: Sportbh från Swegmark modell Step
Produktbeskrivning:
  • Coolmax-material som transporterar bort fukt från kroppen
  • Bred resår för extra stöd
  • Vadderade och justerbara axelband
  • Kan korsas i ryggen
  • Säkra Ökotex-certifierade textilier
    Pris: Cirka 300:-
    Utvärdering: Jag blev förfrågad att prova denna sportbh som är speciellt framtagna för bland annat ryttare, men såklart även för övrig träning också. Jag tyckte att det lät som en superbra idé eftersom jag tränar så himla mycket. Det här är utan tvekan min favoritbh! Passformen är helt oslagbar och materialet otroligt skönt. Det känns nästan som att den är gjord för mig. När man väl rör på sig känns det knappt som att man har något på sig, och andningsfunktionen är riktigt bra. Håller "allt på plats" (för att få det att låta lite snyggt), vilket jag även tror den gör för folk som har lite större bröst (jag har inte stora själv) och det underlättar träningen enormt mycket. Den får utan tvekan högsta betyg av mig och jag rekomenderar starkt att alla som idrottar, tränar eller bara vill ha en skön bh att köpa!
    Betyg: 5 av 5
    Finns att köpa på Swegmark.se och Hööks Hästsport. Övriga Swegmark modeller finns hos Twilfit, Ellos, Kappahl, Lindex mf.


Till ett sto skickar man in en skriftlig ansökan i tre exemplar

Under min tid med hästarna (vilket är en himla lång tid nu) så har jag alltid föredragit ston framför valacker. Det är inte det att jag inte har något imot valacker, aboslut inte, men jag har av någon anledning alltid fallit för ston.

När jag sålde Ronda och skulle köpa stor häst provred vi både valacker och ston, men överlag fastnade jag bara för stona, självklart med något undantag. Ni som hängt med ett tag kommer kanske ihåg en valack jag var på väg att köpa men som visade sig ha kissing spines och en lös benbit vid veterinärbesktningen? Han var underbar, så himla synd att han inte gick igenom! Fast iof, då hade jag inte haft Saga nu..

Men iaf, det var egentligen den enda valacken som kändes wow den här skulle jag vilja köpa. När jag kollar tillbaka så var det i majoritet ston jag provred mest.

Jag föredrar verkligen ston! Tycker om när dem är lite knepiga, "stoiga" och har lite idéer för sig. Ronda var ju extrem, men även Saga har mycket sto i sig. Tillskillnad mot Ronda är Saga mycket mer lätthanterlig och snäll, Ronda kunde ju bli rent ut sagt livsfarlig i vissa situationer. Självklart får dem ju inte bete sig hur som helst, men jag tror att det är utmaningen jag gillar.



Hur är det med er, har något "favoritkön" på era hästar?

Måndag

Första dagen på lovet! Känns som att jag skriver samma sak är varje dag, men nu ska jag iallafall ut och jogga mot stallet. Idag tänkte jag köra en övning från min bok, kan visa här sen!


Söndag

Lite joggning blev det allt, fast jag tog det rätt så lugnt..

Det är verkligen viktigt att man någon dag har vilodag för sig själv så att kroppen orkar. Jag brukar ha en helt ren vilodag där jag inte gör någon träning utöver det vanliga (gå till stallet, stallet, rida, gå hem) men sen kan jag ha dagar där jag bara fokuserar på en viss del av kroppen som ska tränas. Oftast försöker jag ha med så många muskelgrupper som möjligt varje dag i min träning, men känner jag mig mer trött i en viss muskel än dem andra avstår jag från den sortens övning som jag vet kommer trötta ut muskeln ännu mer.

Imorgon är det första dagen på lovet, skönt! Jag har lite planer för veckan men allt som allt är det rätt så olpanerat. Förutom en jäkla massa plugg såklart..


Ännu en fin bild från Tove på Sollentuna.

Jogga mot stallet

Nu har jag städat hela huset, slängt på mig löparkläderna och ska bege mig mot stallet för att fixa Saga och natta hästarna. Vi hörs senare med en rapport om hur det gick att springa idag, känner mig lite mör i kroppen så vi får se hur mycket jag orkar!

Övning

I onsdags gjorde jag en övning som jag glömde lägga upp. Den ser ut såhär:

Det är alltså två markbommar och sedan ett enkelt kryss. Avståndet mellan markbommarna kan variera, men mellan bommen och hindret hade jag cirka tre meter. Syftet emd övningen är att träna på tempoväxlingar, den röda linjen. Jag varierade alltså mellan att försöka få in så många galoppsprång mellan bommarna för att sedan rida på färre. Jag använde övningen för att träna på att kunna reglera hennes galopp vid anridning mot ett hinder.

Övningen går att göras åt båda hållen och är bra om hästen antingen rusar mot eller efter hindrena. Jag tycker att övningen fungerade bra. jag ville få tillbaka henne ordentligt några gånger och känna att kontrollen fanns samt att några gånger låta henne ta längre steg och "fixa saken själv". Hon var riktigt duktig och forstog snabbt vad det handlade om!


Bilden är tagen efter att jag börjat plocka bort, kom på i sista sekund att fota så därför är bommarna som dem är.

Dagens Ridpass (och lov!)

Blev som sagt dressyr idag och hon kändes så fin! Jobbade mycket basic; halvhalter, skänkelvikningar och tempoväxlingar. Ibörjan stretade hon lite och var väldigt stum men efter mycket jobb blev hon som sagt mycket bättre, kul!

I galoppen jobbade jag dels halvhalter och tempoväxlingar men också lite förvänd galopp. Hon blir starkare och starkare för varje gång vilket är kul att känna, hon har fortfarande svårt ibland men det är verkligen nyttig träning för hennes galopp.

I slutet travade jag av och då var hon jättemjuk och följsam. Min fina tjej!

Nyputsad dressyrsadel

Jag fick vilodag från joggandet då jag körde till stallet (yes, håller på att övningsköra för fullt, tänker ta körkort när jag fyller 18 år!) så jag hade redan stallkläder på mig när jag åkte hemifrån. Istället tänkte jag köra fys en snabbis bara för att träna lite.

Grym träning idag!

Shit vad bra det känns! Har nu joggat i tre dagar till stallet och oj vad snabbt jag bygger upp konditionen, eller rättare sagt vad snabbt jag kan gå tillbaka till min ursprungliga superkondis jag hade för några år sen. Känns så kul! Idag körde jag på som tusan hela vägen, i alla hemska backar och sista biten spurta jag allt jag hade, skönt! Känns som att det här gör susen för min kropp, känner mig redan mycket piggare och starkare. Mycket sitter säkert mentalt eftersom det egentligen tar mycket längre tid att bygga upp muskler och konditition, men man blir riktigt peppad.

Idag skrittade jag ut i skogen med Saga och det gick bra, lite koordinationsträning vilket är bra. Imorgon tänkte jag rida dressyr i paddocken, kanske kan filma också om jag hittar något bra sätt att ställa upp kameran på!




Onsdag

Anledningen till varför det inte blev någon update igår var att jag hade ett businessprov imorse som jag pluggade till hela kvällen. Men nu är det över!

Idag ska jag och mamma göra en viktig sak angående stallet, ni får veta mer om några dagar... Men först ska jag till stallet och rida Saga, har en övning jag tror vi ska prova. Visar er senare!


En superfin bild från en tjej/fotograf/läsare som var och fotade på Sollentuna! Hennes blogg hittar ni HÄR. Tack!

Överlevde!

Det gick jättebra! Tog det lite halvlugnt eftersom jag precis börjat och jag har inte varit så igång med joggningen den sista tiden. Men sprang minst 2/3 av passet, totalt fram och tillbaka, så lat var jag inte. Hundarna fick en chans också att återhämta sig, min ena är van vid att jogga med mig men minstingen måste ju springa dubbelt så fort för att hänga med.

Stallet gick bra, Saga fick vila men jag borstade av henne ordentligt och fixade lite i stallet.

Måndagens to-dolist

Jag kom nyss hem från skolan, ska bara byta om lite snabbt och sedan dra igång mitt nya projekt som jag inte riktigt berättat om helt...

Man kan kort säga att det handlar om att jag i stället för att gå till och från stallet som jag gör idag kommer att jogga dit. Detta dels för att träna upp konditionen ännu bättre, men också för att spara tid. Jag har redan så himla mycket att göra hela tiden så om jag kan träna samtidigt som jag får tid över till annat tänker jag vekrligen försöka!

Det kommer självklart att vara jobbigt ibörjan, men om tre-fyra veckor kommer jag att märka stor skillnad och förhoppningsvis anstränger jag mig varje dag. Därför är planen att jag skriver upp här efter varje "joggingpass" om jag verkligen jobbade hela passet eller blev lat efter halva..

Förutom det är det några fler saker som ska göras:
- Fixa Saga. Hon ska vila idag efter tävlingen igår men jag tänkte gå en liten promenad med henne.
- PLUGGA. Har så mycket prov och inlämningar den här veckan så vill försöka börja och göra klart så mycket som möjligt idag.
- Kolla igenom kalendern och planera dag för dag hur veckan kommer se ut lite mer exakt. Hann inte kolla igenom den igårkväll, så måste göra det nu.
- Städa lite här hemma om jag hinner.
- Fixa inlägg här.
- Jobba lite med rockringen, var ett tag sen! Kommer upp en film med övningar man kan göra när jag använt den lite mer.

Ja det var ungefär det, nu ska jag byta om till springkläder, håll tummarna för att jag inte dör av ansträngning i nån backe påväg till stallet!


Sollentuna 10/4-11

Vilket härligt väder det har varit idag! Perfekt för att vara iväg på tävling med andra ord.


0.95m
Jag hann inte gå banan men den kunde jag lära mig från läktaren, dock red jag fram för kort. Jag har kommit underfund med att om det ska gå bra måste jag rida fram länge och ordentligt. Viktigt att jag gör mycket skänkelvikningar, öppnor & slutor, övergångar och tempoväxlingar och att jag varierar övningar. Då blir hon väldigt uppmärksam och mjuk. Detta hann vi alltså inte göra i den här klassen vilket resulterade i att hon kändes stark och drog iväg. Inne på banan fick vi upp ett mycket bättre tempo än vi haft tidigare, men som sagt så kändes det inte som att jag fick tillbaka henne i tid och att hon inte svarade på halvhalterna, så på vissa hinder kom vi för nära på och då rev hon. Tre ner totalt.

 

1m
Åh hon var så fin på framridningen! Nu jobbade som jag beskrev innan och jag fick verkligen igenom henne på ett helt annat sätt. Sollentunas framhoppningsbana är väldigt stor så den passar perfekt för mig och Saga som behöver ha ordentligt med plats. Väl inne på banan tyckte jag att tempot var bra och dem gångerna vi kom för nära var det helt mitt fel och det tar jag på mig. Så vi rev totalt två stycken men jag hade en bra känsla och det var så kul att hoppa. Hon tog halvhalterna bättre i den här klassen men sen missbedömde jag två avstånd.




Det som kändes bäst med dagen var att ingen av oss var osäkra, vi hade ett bra tempo hela tiden. Jag måste lära mig att rida henne i det här tempot men jag tror att det är något jag kan lära mig. Hade i alla fall väldigt kul idag när vi hoppade!


Tills jag fixat filmerna


Jag har världens finaste häst.

Godmorgon!

Idag är jag inte i skolan då jag ska till min astmaläkare för återbesök efter tre månader. Blir väl säkert att vi ska göra lite tester och så, hoppas att det har blivit bättre eftersom jag tagit medicin varje dag.

Det som ska göras idag är:
- Läkarbesök
- Träning med Saga för Caroline
- Jogga
- Plugga
- Träffa en kompis lite snabbt

Så ser dagens to-dolist att göra, tror att allt kommer hinnas med utan problem, det är inte så många punkter. Imorgon är därimot betydligt mer stressigt, men det får ni se imorgon. Nu måste jag klä på mig och fixa för att åka in mot stan!



Hantera stress på rätt sätt

Nu när jag har så himla mycket att göra hela tiden (hela tiden!!) måste jag lägga upp en planering för varje dag för att få allt att gå ihop. Min bästa vän är min kalender som jag bär på hela tiden. Utan att planera och skriva upp allt skulle jag glömma bort hälften, speciellt alla tider, och bli ännu mer stressad för att jag inte hade koll på vad som händer.

Det är inte svårt egentligen att ha flera bollar i luften samtidigt, det handlar bara om att lära sig att hantera stress och planering på rätt sätt men framförallt att hitta det sättet som passar bäst för just dig. Som jag nämnt i tidigare inlägg är vi alla olika när det kommer till hur mycket av allt man klarar av, och det gäller även stress.


En vanlig kväll hos mig, men med min planering blir jag oftast inte stressad för att jag har redan lagt upp en plan över vad jag ska göra och hur mycket. Detta gör att jag undviker onödig panik, jag vet att om jag gör det jag planerat finns det inget att oroa sig för.

Därimot tror jag att alla kan öva upp sin förmåga för att hantera t.ex stress. Även dem mest stresskänsliga människorna kan lära sig att kontrollera och motverka att stressen tar över. Jag tror också på att planering är ett starkt verktyg att jobba mot stressen. Det är därför jag allt uppmanar alla att försöka ha koll på allt dem gör och lägga upp en plan för hur saker ska genomföras, vare sig det gäller en vanlig dag eller något stort och speciellt.

Självklart kan jag ha helt fel; vissa jobbar och trivs bäst när dem har det, i mina ögon, oplanerat. Jag har inga problem med att vara spontan eller att improvisera, men för mig är det oftast svårt att göra något spontant då jag har ett så tajt schema varje dag som jag måste följa.


Koncentration är något man kan träna upp, om man anstränger sig och lägger ner tid.

Tipset jag vill ge är egentligen att om du upplever att det är jobbigt att hinna med allt eller komma ihåg vad som ska göras dag för dag, eller vecka för vecka, så skriv upp det och ta fram lappen, kalendern eller vad du nu använder dig av ibörjan av varje dag så ser du vad som står på agendan. Det hjälper så himla mycket! Något jag även brukar göra är att sätta mig ner på söndagen för att gå igenom kommande veckan och lägga upp små delmål och punkter på vad jag ska tänka på varje dag. Det tycker jag också är skönt att kunna ta fram ibland för att snabbt få en överblick över vad som kommer härnäst.


Bildkälla

Stress leder snabbt till ett obehag som oftast växer sig större och skapar onödiga bekymmer. Försök att vara praktisk för ditt egna bästa och du kommer märka efter några veckor hur mycket skönare och snabbare du får saker gjort, och hur bra det känns efter!

Jag hittade ett grymt quote på en sida; "För varje timme du spenderar att planera, sparar du cirka fyra timmar i utförande"
Det ni!

Nellie

Här är några slarviga bilder på Nellie som jag rider när jag är hos Milla. Hon är så fin! Dock är hon jäkla duktig på att bocka när man rider ut, men aldrig så att man flyger av utan mer för att hon tycker det är kul.

En så himla mysig häst, jag är helt kär! Typiskt "stoig" och verkligen min typ av häst. Längtar tills jag får rida henne igen, är så glad att jag får rida henne för Milla :)




En liten update mitt i allt

Jag har så mycket plugg! Har massor med uppsatser, prov och lab-raporter som ska in innan påsklovet som är om cirka en vecka, så det är bara att köra hårt nu. Snart har jag mina practise exams också, hjälp!

Jag hoppade i alla fall en liten snabbis med Saga igår i paddocken (som är helt tom på snö nu) och det gick jättebra. Satte bara upp ett kryss på volt med en bom innan och en efter, tränade på att byta varv efter lugnt och även att bara rulla på några gånger i samma varv på volt över det. Hon kändes fin! I slutet satt alla byten också, kul. Ska som sagt iväg på fredag och träna och så får vi se vad vi gör dan innan tävlingen.


Pay & Jump 1/4-11

Det här var lugnt våran värsta tävling tillsammans. Jag tänkte gå igenom den först och sen skriva om mina tankar kring varför det gick som det gick.

90cm

Det finns bara ett ridhus på Runsten, och en liten liten del av ridhuset brukar användas till framhoppning. Problemet är att det finns inga andra möjligheter att rida fram förutom en skogsstig, vilket är relativit svårt att rida fram ordentligt på. Jag red fram så mycket jag kunde på skogsstigen, men det var svårt i och med att det var ett flertal hästar där samtidigt. Jag cirkulerade runt insläppet för att få komma in så fort som möjligt, och när jag väl kom in hann jag rida ett varv innan dem ropade in mig på banan. Vi pratar alltså om kanske 1-2min. Det slutade med att jag fick kasta mig över räcket och oxern en gång (vilket gick hemskt; första gången vi ser bommar på tre månader och då ska vi hoppa på 90cm, jag blev stressad och nervös. Väl inne på banan kom vi fel, ingen fart och jag tvekade. Slutade med att jag utgick självmant. Inte så kul alltså..

100cm
Den här gången fick vi i alla fall kanske fem minuter att rida fram, alltid något! Nu kändes det mycket bättre på framridningen, fast jag hade fortfarande en del osäkerhet kvar i mig vilket sabbade för oss inne på banan.. Vi kom runt fast med en hel del fel.

Jag tror det var ett väldigt stort misstag av mig att starta en Pay & Jump efter ett sånt här långt uppehåll från hoppningen. Det gjorde oss nog bara mer stressade och osäkra. Men men, man lär sig av sina misstag antar jag.

Vi ska till Caroline på fredag och köra lite bommar och så bara för att det ska kännas bra inför söndag, och sen kommer jag bara att gå in med inställningen att det får gå som det går, bara det känns någorlunda bra.

Hej på er

Jag har inte haft tid att skriva här dem senaste dagarna, men tänkte knåpa ihop ett inlägg om Pay & Jumpen i fredags. Uppdaterar förhoppningsvis som vanligt from nästa vecka!


Paket

I tisdag hämtade jag ut ett efterlängtat paket:

Produkten jag efterlyste för nån vecka beställde jag hem, det blev även en burk med läderfett då den också börjar ta slut. Dyrt var det inte alls, utan det som blev dyrt var frakten och postdörskottet. Är så himla glad att jag fick tipset och kunde beställa direkt, var verkligen i behov av den. Jag beställde från Färjestads Rid och Trav AB. Jättesnabb leverans också!



The Hampton Hat

Svar: Här kommer några nytagna bilder på den, hoppas det hjälper! Kan verkligen rekommendera den, jätteskön och bra kvalité:


(Ursäkta dem vita hårstråna)




Min hjälm börjar bli väldigt sliten men då har jag också haft den i över två år och ibland använt den dagligen i veckor i olika väderlekar. Men som sagt, tycker verkligen om den!

RSS 2.0