Bilder

Jag varken hinner eller har ork att skriva mer idag, laddar upp en bunt med bilder från gårdagen som ni kan titta på tills jag skriver mer ordentligt imorgon. Bilderna är från när jag var i hagen och myste med Saga innan jag skulle gå hem:






Haha och den bästa:



Glöm inte att anmäla er till tävlingen om ni inte redan gjort det! :)

Klart!


Kom på sen när jag var klar att jag också lagt undan lite pengar till träningar :P


Är ledsen för att det blev så sent och tråkigt idag, men sånna dagar finns ju också :/ Imorgon har jag iallafall några saker på g!

Ridtäcke Rekommenderas






Jag rekommenderar starkt det här ridtäcket, måste vara det bästa jag haft. Perfekt passform, jättebra tjocklek, reflexer på rumpan. Nej, kan inte hitta något minus. Det blir ju bara bättre när jag endast betalade cirka 300 kr för det också; först halva priset på cirka 659 kr och sen 10% rabatt :D

Till Saga

Slutar om tjugo minuter och åker då direkt till Saga. Hde tänkt att rida idag, vet inte vart men tror att det blr en tur i skogen. Tack vare att det är så ljust nu av snön och min pannlampa kan man rida vart som helst. Jätteskönt! Skriver mer sen, har bilder att ladda upp. Sitter och knåpar på kolikinlägget också..

/ Sabina



Ska rida i nya täcket idag :P


Dagens Fråga


Vad har du för sadel? :)

Svar: Jag har en Henri De Rivel i hoppning, jätteskön :) Vi köpte den begagnat på Lill Hästen i Stav, men den var knappt använd. Vi väntar med att köpa en dyrare sadel tills hon har vuxit klart, hon lär ju också muskla till sig så då måste vi ändå byta sadel. Jag tycker att man får bra sits i den, inte för framåtlutad som det lätt blir i hoppsadlar. Det enda negativa är att den är rätt så hal, men annars har jag inget att klaga på.


Dålig uppdatering...

Hej, jag har haft fullt upp idag. Därav dålig uppdatering här!

Var i stallet på morgonen, ska visa er bilderna sen. Men just nu är jag faktiskt hemma hos min moster för att jag och mamma har lånat hennes tvättstuga. Vår tvättmaskin har frysit så vi kan inte tvätta :( Haha så är det att bo på landet!

Nu ska vi fixa sista tvätten och sedan åka hem, då skriver jag mer.

/ Sabina


Svar;

Ni har börjat ställa fler och fler privata frågor haha, roligt :P Fick några frågor som jag skriver här istället:




När fyller du år? :)
Svar: Jag fyller år 14 oktober, så det är väldigt långt kvar haha :P



Kan inte du lägga ut bilder på dig i "vanliga" kläder? Och så att man ser ditt hår plus några "egobilder" haha? :)
Svar: Hehe, självklart! Tror aldrig jag har haft en "vanlig" bild på mig själv här i bloggen faktiskt :P Här kommer några:


Blev fotad och intervjuvad i skolan, ni skymtar även min data där :D

Balen i nian, ett minne för livet!


Hehe...


Hej jag undrar varför du fick den så billig (Gpa speed air) Då jag själv letar efter den så undrar jag om det fortfarande är rea eller något liknande?
Svar: Den var helt enkelt på rea, de hade utförsäljning på alla Speed Air. Inte nog med att den först var på halva priset, sen hade de 10% på allt i hela butiken och jag hade en check på nästan 500:- så det blev löjligt billigt, under 2000:-. Tyvär har de inte dem priserna längre, utan de gällde endast under den här medlemskvällen som var :/



Hej!
Tänkte bara säga att min tränare va ägare till Sagas mamma Alice tills hon akut fick avlivas förra året. Innan dess fick hon 2 avkommor hos henne :) Kanske kan vara kul att veta! Mvh Alexandra

Svar: Hej Alexandra!
Åh, jag har verkligen försökt hitta info om Alice överallt men utan resultat. Tack för att du kommenterade! :) Sorligt att hon var tvungen att avlivas :( Har du några bilder eller vet du om din ägare har bilder på henne? Isånnafall så maila jättegärna till [email protected], det vore jätteuppskattat! :D

Du kan vinna Sagas halvsyster Estelle!

Har sett på några bloggar om hästen man kan vinna i Göteborg. Klickade mig vidare för att läsa mer om henne, hon såg ju jättefin ut och såg då att hon har samma pappa som Saga! Eighty Eight Keys xx är deras pappa, måste säga att hon liknar honom faktiskt. Det kan man inte säga om Saga haha :P


Estelle, hästen man kan vinna. Sagas halvsyster alltså :D


Vackra Eighty Eight Keys xx, eller 88:an som han också kallas. Ser på den här bilden att Saga fått hans relativt kraftiga och stora huvud, dock inte hans välformade öron haha. Hennes ser ut som två paraboler!


88:an


Min Saga


Dags för Ice Age?

Egentligen är jag jättetrött, men jag orkar inte gå och lägga mig. Stora problem, eller hur? ;) Haha nej men ska bara skriva lite och sen blir det sängen i några timmar.

Herregud vad kallt det har blivit igen. Jag vill verkligen inte. Det har ju snöat jättemycket så när jag skulle gå igenom skogen som varit perfekt upptrampad innan var det nu minst 30 dm snö. Så nu är jag tvungen att trampa upp en stig igen, något som tagit mig x antal veckor (månader) redan att fixa. Suck.


Red i paddocken, även där var det nysnö. Lät henne mest galoppera och med mål att minska och öka, gick jättebra. Mjuk och fin. Inte speciellt höga krav på henne idag.



Städade lite i mitt skåp. Svårt att få plats med alla mina saker haha :P Ska byta ut garderoben till bättre och snyggare hyllförvaring istället så fort våren börjar titta fram.


Lite flaskor och andra prylar


Provade nya benskydden och bootsen, satt perfekt :)



Det var de bilderna för idag (igår)!

Dagens Fråga

Har du haft någon tanke på att byta bett? Ser ut som att det är ett pelham du rider på, har jag rätt? Ett stångbett kan många ggr få motsatt effekt på flera hästar, dvs de lägger sig i handen och blir ännu starkare. Kanske kunde ett gag med dubbla tyglar vara något att testa, för att få bort lite av balansen i handen?

Inte riktigt min typ av häst, lite för stor och stark som lätt blir lång och tappar rygg och bakben, men du gör ett bra jobb tycker jag=) Är inte lätt att rida sådana typer av hästar! Av det jag såg på filmen är mitt tips, korta tyglarna, våga variera galoppen mer...för att hon inte ska fastna i handen och tygeltagen och bli längre och längre. Mycket övergångar för att få ihop kroppen på henne. Märks att hon var rejält trött i slutet av passet och att det var därför nedslagen kom!

Svar: Jag har ju nästan precis bytt till det här bettet har ,haft henne i ungefär 5 månader. Precis, helt rätt jag rider på ett pelham. Jag har ingen film när jag hoppar på vanligt bett, men då går det verkligen inte att göra något. Pelhambettet är hon mycket nöjdare med i munnen, och lyssnar väldigt mycket bättre på. Jag kan använda små hjälper också för att hon lyssnar.

 

Jag har aldrig ridit med två tyglar, men är öppen för förslag :) Jag tänker prata med KG och fråga vad han tycker om din idé, för att testa är inte fel. Och det vore ju jättebra om jag kunde få bort balansen med handen, dock tycker jag inte att allt sitter i den idag för att hon är väldigt känslig för vikthjälper. Även fast det kanske inte syns :) Men som sagt, jag ska prata med mina tränare!

 

Nej, Saga är nog inte mångas typer av häst, hon var inte min heller men hon är inte tung att rida även fast hon ser ut att vara det. Alla som har ridit henne har sagt att hon ser jättetung ut (och det håller jag med om för det tycker jag också) men sen när de rider får de en helt annat känsla- att hon är förvånansvärt lättriden.

 

Anledningen till varför jag inte kan reglera galoppen så mycket i dagsläget är för att hon har inte de musklerna ännu, och det är jag medveten om. Men det är något vi jobbar med varje dag men att bygga muskler tar lång tid. Om du kollar i arkivet på "Dagens Ridpass" så ser du att i princip varje ridpass rider jag lösgörande och övergångar, just för att bygga upp henne :)

 

Tusen tack för berömmet, och tack för alla tips! Jag ska tänka på det du sagt, men samtidigt vet jag också hur det är i verkligheten :P Haha men kritik är allt bra, både i form av dålig och bra!

 

Sötnosen :)


Tack för tipsen!

Jag har läst era kommentarer och ser att några tycker att jag ska prova att ha kortare tyglar. Har själv kollat på filmerna nu några gånger och håller helt med er, jag kan korta dem lite mer. Så tusen tack för era kommentarer! Ska tänka på det nästa träning :)


Tänkte bara visa vilken skillnad det ändå är från när vi köpte henne till nu. Den första filmen är från när jag provred henne andra gången och den understa är från hoppträningen i tisdags:




Reflexer från Hööks

Nu har alltså mina reflexer från Hööks kommit och såhär blev det på:

Bootsen tycker jag var lite för små, men å andra sidan så kommer jag endast använda dem när vi rider ut. Det är superbra reflxer, och att ha mycket på benen gör att du verkligen syns i mörkret. Dem vanliga som sitter på benen hade bra hade väldigt bra resår och satt lagom tajt på, jag har dem alltid över benskydden så då är det bra om dem inte är för tajta.
Allting kommer som sagt från Hööks, bootsen kostade 99:- och dem andra 49:- för två stycken.

Galen shopping på Hästbiten

Jag är verkligen jätteledesen för usel uppdatering men jag valde att sova hos min moster så jag hade inget internet igår kväll!


Iallafall, det jag köpte var det många som ville se. Självklart ska ni få se. Jag vill bara varna, det kommer verka som jag är en galning när ni ser hur mycket jag har köpt, men min moster och jag köpte som förtidiga fördelsedagspresenter och (!!!) julklapp. Och jag vet, det låter HEEELT sjukt att vi köper sånt nu, men eftersom att det dels var 10-20% på allt i hela butiken och 50% på vissa, så valde vi att köpa nu. Sen är jag i behov av vissa saker eftersom att Saga är relativt ny och stor häst, så det var därför. Så där har ni anledningen till den väldigt galna shoppingen igår!



Veredus Carbon Gel fram och Eskadron boots med fårskinnsludd



Fodrat ridtäcke som var perfekt tjockt



Hästgodis (moster ville att jag skulle hälsa från henne haha) och en grymt söt hovkrats



Roecklvantar och KL-strumpor bruna



GPA SPEED AIR :D :D



TRETORN :D :D



Glen Gordon tyglar



Två sadelskydd, ett i mer regntätt material och den andra i tyg. Kostade 25:- styck



Ett Schockemöhleschabrak och huva


Ja, som ni ser var det sjukt mycket. Lite betalade jag själv, men det mesta moster. Jag är så jäkla glad just nu!!! Mina andra stövlar har precis gått sönder så det var en av anledningarna till varför vi köpte Tretorn, och sen såg min moster dem i skyltfönstret och tyckte att de skulle vara så snygga till hjälmen.
Och hjälmen, den kostade endast 2000:-, låg egentligen på lite över 5500:-


Det var jättetrevligt där och verkligen kul att Hästbiten anordnar saker som det här, jag tycker att fler hästbutiker borde göra det för att man känner sig mer uppskattad som kund. Träffade folk jag kände och stog och pratade, trevligt och roligt :)

Nu längtar jag efter att få prova alla saker!!!

Har shoppat...

Har shoppat som en galning, har aldrig, aldrig handlat så här mycket i hela mitt 16 snart 17 åriga liv :-D

Strul med inloggning?

Igår när jag skulle logga in här stog det att jag var tvungen att ange lösenord, jag blev sjukt rädd.
Haha, hade någon hackat sig in i bloggen eller vad var det frågan om?
Jag gick iallafall och la mig och tänka att isånnafall får jag ta hand om det imorgon.
Idag när jag skulle logga in hackade allt bara upp sig, så jag beslutade mig för att ringa till Blogg Esse, de som har blogg.se.
När jag väl kommit fram så funkar det helt plötsligt att komma in på bloggen-snacka om pinsamt när jag satt där och sa att jag inte komemr in på min blogg lite halvt hysteriskt sådär.
Men Roland (han om svarade) sa at det inte var konstigt, de håller på att fixa något och nu har tydligen allt hängt sig så att de måste ta hjälp av experter under dagen.


Men nu vet ni, om det händer samma sak för er så är det inte någon mystisk hacker som tagit sig in i era bloggar utan det är bara strul. Haha :P


Idag är det ingen häst heller, men jag ska göra en annan sjukt rolig sak. Jag ska på Hästbitens Medlemskväll :D De kommer att ha fina priser och special erbjudande, så det lär allt följa med ett och annat hem. Jag har även fått en värdecheck på cirka 500:- för att jag handlade så mycket förra året, den passar perfekt till ikväll ;)


Nu ska jag käka frukost och sedan åka till skolan för endast två lektioner. Vet inte hur uppdateringen kommer bli men ska försöka slänga in ett till inlägg senare. Ha det så bra!



Blue Horse Matiné, dressyrens drottning är borta

Vet att de flesta bloggarna har skrivit om henne redan, men jag vill nämna det.
Det här är den enda hästen som har fått dressyren att se ut som en dans.
Jag kommer ihåg första gången jag och mamma såg henne i Globen, jag kommer ihåg hur förtrollad jag blev av henne för hennes sätt att röra sig till programmets musik och hur jag tappade andan.
Den hästen dansade, det var inte bara rörelser i ett program som skulle följas.



Hon är Dressyrens Drottning, och ridsporten har verkligen förlorat en av våra mest betydelsefulla hästar.





 

 


Dagens Fråga

 

Vet inte om jag missat det, har försökt leta lite på bloggen.. Men din häst, vad är det för någon egentligen? Vad har hon gjort och hur gammal osv? Ser jättetrevlig ut :)

Svar: Jag har inte skrivit i något direkt inlägg om Saga, ska kanske ta och göra det? :) Saga är ett 7-årigt sto som är efter Eighty Eight Keys xx och undan Alice, mer om hennes stam kan ni läsa i ett inlägg jag skrivit här. Hon har innan vi köpte henne tävlat upp till LA hoppning och debutant fälttävlan. Gjorde i princip inte så mycket förra året. Detta år är det tänkt att vi ska starta 120 regionalt med bra resultat, men mitt framtida mål är SM. Det lär dröja ett tag till det men det är iallafall ett mål :)

Tusen tack! :D


Vilket ÖB var du på? :)

Svar: Mamma köpte tränset på ÖB i Haninge, dock köpte hon två för att hon var osäker på storleken. Går dock inte att lämna tillbaka för att det var på rea, så om någon skulle vara intresserad så är det till salu för 59:-. Bara att maila vid intresse :)


Hoppträning 26 januari

Först och främst är jag jätteledsen att jag inte har uppdaterat så bra, men glömde datan hemma idag så har inte kunnat göra något. Nu berättar jag om träningen istället:

Hon har aldrig varit så fin som hon var igår! Vilken känsla jag fick. Blev dressyr ibörjan som vanligt och allt gick som en dans. Mjuk, lyhörd och sammarbetsvillig. Fokuset låg på att hitta takten, och jag kände verkligen hur hon ska gå för att gå rätt. Även galoppen, som hon normalt bara brukar rusa i var hon jäkla fin i. Det behöver fortfarande bli starkare och hon måste orka bära upp sig mer för att sedan kunna korta/länga men det är en så grymt stor skillnad från ibörjan.


Hoppningen gick även den över förväntan. Hon rusar ju gärna mot hindrena men nu lyssnade hon på mina förhållningar och väntade in hindrena. I slutet blev det dock mest plockepinn- hon blev jäkligt trött vilket jag inte tycker är speciellt konstigt då det var första tränignen för året och hon gått otroligt bra resten av passet. Ni får se på filmerna själva.


KG sa att jag skulle tänka på att inte luta mig för mycket bakåt, vilket han har helt rätt i. Blir lätt att jag lutar mig en aning för mycket i tanke att bromsa, dock är det ju helt fel eftersom att det bara får Saga att gå fortare. Sen skulle vi jobba vidare med dressyren för att stärka henne ännu mer, men han tyckte att hon blivit jättefin sen han såg henne sist och det märktes att hon börjat bygga upp sig nu.


Nej, jag har fortfarande en härlig känsla i magen, och kommer antagligen leva vidare på den ett tag. Lastningen-inga problem. Knallade snällt in efter mig. Jag älskar verkligen min underbara galna häst :)


Tusen, miljoner tack till Astrid som filmade ALLT- en riktigt proffsfilm till skillnad från vad ni brukar få se hehe. Jag måste följa med dig till Levinio så kan jag filma och fota er någon dag :P




Sorry

Jag är så jäkla trött så ni får uppdatering och film imorgon!

/ Sabina


Köpt idag

Juste glömde visa vad jag köpte idag! Jag hittade inte något på Häst och Hund förutom putstvålen, och jag hann inte gå till Stockholms Häst Butik. Så jag gick till The Horse som ligger i Sickla, där jag går i skolan. Där hittade jag detta:






Ett ulltäcke som kostat 799:- kostade nu 99:- (!!!!) så då slog jag till eftersom att det fanns kvar i Sagas storlek. Kände på kvalitén och det var faktiskt riktigt bra, speciellt för de pengarna.
Godis som luktar underbart, och Saga älskar det. Med Skogsbär smak haha :P Kostade 60:-
En aachenrem och flärp till nya tränset. Fanns endast en flärp kvar och jag blev överlycklig när jag hittade den. Remmen kostade 59:- och flärpen 10:-
Och sen tvålen som jag köpte på Häst och Hund, älskar den. Mer om den kan ni läsa här. Kostade 80:-, de har höjt som tusan.

Sorry för crapy bilder men det blev lite hastigt :)

Tisdag

Jag går till mot stallet nu för att börja fixa inför träningen ikväll. Vi får se om Saga fortfarande är lika samarbetsvillig med transporten, förhoppningsvis har hon inte glömt bort vad vi gjorde i höstas haha :P Hörs senare!

P.S Glöm inte att anmäla er till tävlingen!

/ Sabina


En redigerad bild på oss vid sadelprovningen i höstas.

Dagens Fråga

 

Vad har din häst för täcken på sig inne och ute nu? Tjocklek osv?

Just nu har Saga ett tjockt vintertäcke med hals från HL köpt på Globen. Täcket är 500 gram tjockt och halsen är 150 gram. Täcket ligger väldigt bra på hästen, och även fast det är ett relativt kraftigt täcke så försämrar den inte hästens rörelseförmåga. Saga brukar galoppera omkring i hagen som vanligt med täcket på.

 

De speciella maggjordarna.

 

Inne har hon också ett HL täcke, detta hittar jag tyvär inte på deras hemsida och därför vet jag inte hur tjockt det är. Sitter iallafall jättebra och även här så hindrar inte täcket Saga från t.ex. rulla eller ligga och sova på nätterna. Jag tycker att det är ett lagom varmt täcke som hästen kan ha även under de kallaste månaderna.

 


Dagens Fråga

Jag hade tre frågor idag så tar alla här på en gång. Vissa undrade samma saker så då är det lika bra att det skrivs här:

Vem tränar du för? :)

Svar: Imorgon ska jag träna för KG Svensson, och det är min huvudtränare i hoppning. Sen tränar jag även dressyr för instruktör och ibland hoppning för några andra tränare :)

Saga efter en KG-träning

 

Vart står din häst någonstans? :D
Din blogg ÄGER !!<33333333

Först och främst: Tusen, tusen Tack!! :D Blir löjligt glad när ni skriver sånt fint till mig, haha :D

Och sen svaret på din fråga, Saga står i ett privatstall som ligger i Lissma. Jag har skrivit mer tydligt i ett inlägg som ni kan läsa här.

 


Är det någon som ramlar av i bakgrunden xD?

Nu när ni säger det, så ja! :P Har inte tänkt på det tidigare men det stämmer. Kommer ihåg att det gick bra med henne iallafall, och sen hoppade de resten av banan jättefint! :D


Dagens Ridpass

Kom sent idag till stallet men det spelade inte så stor roll, red iallafall.
Månen var som en lampa och just då, under den stunden när det känns som att man själv och hästen är de enda som existerar, snön är sådär extra vit och luften känns underbar i näsan, vägen framför en är helt upplyst av en måne och hästen känns som en förlägning av sin egna kropp; då önskar jag att livet kunde stanna upp för ett tag.


Bortsett från att jag känner mig ovanligt poetisk (vet inte vad det är för fel på mig idag, tror att det har något med hemlisen att göra kombinerat med hoppträning imorgon) så gick ridningen grymt bra.
Red dressyr i paddocken, mycket lösgörande.
Hinderstöden från förra gången stod kvar så vi fortsatte lite på de spåret.
Idag la jag till mycket skänkelvikningar på diagonalen och öppna på långsidorna samt tempoväxlingar i traven.


Lyssnade riktigt, riktigt bra.
Vet att jag tjatar om det men man känner verkligen skillnade på hennes gång från varje pass.
Och jag märker även att jag själv har kommit in i "stor häst-steget", för två måndare sedan kunde jag sitta ner i hennes trav max ett varv medans jag idag inte har problem att klara av ett normalt pass- jag sitter till och med bra faktiskt.
Känns ändå skönt att kunna känna sånna utvecklingar själv!


Blev inga bilder idag men bjuder på en bild på ett träns som jag vet några bloggare har köpt-även jag tillhör den skaran nu. På Ö&B för 59 kr.
Är meningen att det ska se ut som Mikaelas sen men har inte hunnit köpa flärp och rem, ska försöka göra det imorgon då jag inte börjar förens tolv och har endast en lektion.
Imorgon tänkte jag även gå förbi Stockholms Häst Butik för att prata lite med ägarna samt att titta runt och kanske fota om jag får.
Skriver såklart här sen.



Har smörjt det några gånger nu och måste säga att det satt väldigt bra på Saga. Tycker att nosgrimman är snygg och stilren. Än sålänge kan jag inte hitta något att klaga på, det ändå är att det kanske är lite stelare än andra träns men inte så jättemycket. Ett riktigt kap!

Glad, Glad och åter igen Glad Sabina :D

TJOHOO vad glad jag är just nu!! Fick just ett mail som fick mig att gå i taket av lycka :D Jag vågar inte avslöja så mycket ännu tills allt är bestämt till hundra procent men jag kan säga att det handlar om praktikplats på påsklovet, och att både jag och Saga kommer att åka...


Haha, hoppas att ni blev nyfikna!! :D



Ja, VART ska dessa två på påsklovet?
Gissa, och den som har rätt får ha en bild i min meny i en vecka!

Träning imorgon

Imorgon är det dags för terminen första hoppträning-äntligen! Ska bli jätteroligt och jag ser verkligen fram imot det, tror Saga tycker det också. Ska verkligen försöka filma :)

Vi hörs sen, nu ska jag springa lite ärenden i stan!




Galen Jessica och fantastiska Castle Forbes Libertina

Helt otroligt! Satt verkligen och skrattade när Jessica red, och man kan inte göra något annat än att älska den ryttaren men framförallt den hästen, Castle Forbes Libertina. Blev riktigt glad att det var tre tjejer i topp också för en gång skull.
Och omhoppningen var ovanligt rolig, tyckte att ryttarna bjöd till lite extra och vissa gjorde oväntade saker.
Kul!
Synd för Roffan och Svante, men det är sånt som händer.
Såg ni förresten att Michael Whitaker red på pessoa? ;)




Dagens Ridpass

Det var tänkt att vi skulle till ridhuset idag, men när jag vaknade och det var så fint väder bestämde jag för att ta en riktig lång tur istället. Hinner ju aldrig göra det annars eftersom det alltid är mörkt när jag kommer till stallet på vardagarna så då får man passa på när det är helg ;)

Red iallafall ut till Vidja genom skogen, så hon fick börja med mycket klättring samt kordinationsträning. Väldigt bra hjärngympa. Sen när vi kom ut på vägarna i Vidja blev det mycket lösgörande; skänkelvikningar, öppnor och halter. Vi red vidare bort mot ängarna i Vidja där vi först var på en äng och galopperade mest på varierande volter. När vi red mot en annan äng som är mycket större lät jag henne få öka på rakt spår och sträcka ut sig.

Hon var grymt fin! Jättemjuk och avslappnad, och lyssnade på mig hela tiden. Även i galoppen, och hade inga tendenser på att sticka iväg. Inte ens när jag lät henne öka. Väldigt skönt! Svarar riktigt fint nu på både skänkelvikningarna och öppna. Hon blev dessutom relativt trött, vilket är bra för att vara Saga. Supernöjd med henne idag! Var underbart väder så det kunde inte blivit bättre.



Den andra hästen i stallet var ute i hagen och Saga var inte glad av att vara ensam inne, fast här ser hon väldigt fin och glad ut men gick mest runt och skrek inne i sin box egentligen.




Vackert i Vidja.

Dagens Fråga


Vart kan man köpa Nici-produkterna? :)

Det var så många som undrade så jag tog upp det här. Jag köpte mina produkter på Häst och Hund Huset inne i stan, men vet att även Lyckås har dem. Vet faktiskt inte vart man kan köpa dem på internet, förutom från utländska sidor. Häst och Hund hade allt i serien, så jag tyckte att det var lättast att gå dit och köpa :)




Update: Tack Moa för tipset! Hastshopen.se säljer Nici-produkter :)

Racesafe säkerhetsväst

Som jag sa tidigare så mailade jag till Ridsportsförbundet och frågade vad som gällde. De svarade och sa att de västar som uppfyller rkaven är godkända, och eftersom Racesafe västen uppfyller alla krav så kommer den inte att förbjudas. Så alla som har den och vi som planerar att köpa behöver inte vara oroliga alls! :P

Såhär står det på ridsportsförbundets hemsida:

Västen måste, för att användas på tävling från och med 2009, vara Level 3, CE-märkt och ha beteckningen EN 13158. 

Och såhär beskrivs Racesafe västen på t.e.x Grand-Prixs hemsida:

Godkänd enligt de högsta säkerhetskraven, european standard, EN 13158, BETA, standard level tre.

Alltså uppfyller Racesafe alla krav, det enda jag inte kan hitta är CE-märket.



Dagens Fråga

Hoppas du blir bra i dina fötter! Funderar på om du fått något skydd att ha är du rider för att inte tänja ut ligamenten. Hur gör löpare som får fotledsproblem?

Hej och tack för din fina omtanke! :)

Jag är ju själv löpare, ingen elit eller så men när jag gick i min förra skola i idrottsklass så tävlade jag i löpning. Förutom ridningen är löpning den sporten jag är riktigt bra på. Jag är långdistanslöpare, och har bland annat faktiskt vunnit ett lopp :P När jag tävlade och så fick jag väldigt lätt skador eftersom att jag redan är så känslig innan och det var mycket träning.

Som löpare måste du vara stark på så många sätt, så jag tränade inte bara på själva konditionen utan mycket muskelbyggande och min springteknik också. Plus att hade ridningen som jag var helt igång med, så jag gjorde alltså väldigt mycket!

Jag går ofta med stödstrumpa för stabilisera foten. Nu har jag dock inte haft den på ett tag, men känner att det verkligen är dags nu... Om jag behöver ännu mer stöd brukar jag bandagera foten istället- det blir tjockare och ännu stadigare. Jag vet faktiskt inte vad man kan göra annars. Nu ska jag som sagt börja träna upp musklerna runt om så att jag förhoppninsvis slipper stuka mig så mycket som jag gör i dagsläget.

Jag kan berätta tydligare om mina "problem" i ett annat inlägg, har så många haha. Bland annat mitt knä, min höft och sen har jag ett ben som växer ut från mitt skelett på foten. Hemskt och komplicerat, därför måste jag berätta bättre i ett annat inlägg :)


Eftersom att jag antagligen inte hinner imorgon...

...så presenterar jag den nya tävlingen idag!

 

Vad var det jag sa, ett grymt fin pris eller hur? ;)

Vinnaren får alltså ett Schockemöhleschabrak hemskickat till sig, och för att vara med och tävla behöver ni göra detta:

- Kopiera bilden och lägga in den i antingen ett inlägg i din blogg eller på din bdb. Pluspoäng till den som gör båda. Har du inget av det löser det sig på något sätt, maila mig isånnafall.

- Skriva en kommentar i det här inlägget, inget annat!

- Svara på frågorna: Vad hete min förra häst? När öppnade Stockholm Hästbutik? Svaret hittar ni på hemsidan...

- Och sist lägga till bloggen på bloglovin.

 

Tävlingen avslutas 20 februari och då drar jag vinnaren med de rätta svaren på frågorna. Så det är bara att börja anmäla sig! Jag kommer inte att publicera tävlingsbidragen förens tävlingen är avslutad, så att ni vet och inte undrar varför det ser ut som att ingen tävlar haha :P

 

Tusen Tack till Stockholm Hästbutik som sponsrar!!!


Foten med Problem

Har suttit på Cityakuten för att äntligen kolla upp min fot. Blev röntgen och tack och lovar var inget brutet! Mitt ligament är utslitet, det beror på att jag stukar mina fötter väldigt ofta pga jag har stora problem med mina fötter i allmänhet och väldigt svaga vrister.
Denna gång stukade jag dock rejält och det är därför det inte blivit bättre och jag fortfarande är svullen. Jag var tvungen att köpa en balansplatta för att jag måste nu börja träna upp andra muskler runt ligamentet, eftersom att mitt ligament inte funkar längre. Krångligt men så är det! Är van vid det mesta nu känns det som :P


Var i stallet sen och Saga var pigg och glad, verkar helt återställd. Äter fint, bajsar bra och magen brummar. Gick en promenad och släppte henne en liten stund i paddocken. Körde några ledarskaps övningar- ska visa er sen. Hon var jätteduktig. Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon för att gå till stallet innan jag jobbar. Blir nog dålig uppdatering då jag ska träffa kompisar sen efter jobbet :)


Ni ser där det står ligament, de är dem som har blivit utdragna. Tänk er en gummisnodd som man tänjer ut mer och mer-till slut kan den inte dra ihop sig längre. Detta har hänt med mitt ligament i foten, så jag har alltså ingen stabilitet alls kvar vilket gör risken att jag stukar mig kraftigt igen stor :/

Ta av och på täcken, hur kan man göra?

Spelade in en film igår, vet inte riktigt vart jag fick idén ifrån men tänkte att det faktiskt inte är alla som vet om det. Som jag poängterar i videon så är det såhär jag gör, alla gör vi olika. Jag säger inte att det här är så man måste göra, men jag har lärt mig på det här sättet och därför tycker jag att det är rätt!



Åsikter och kommentarer är som vanligt jättevälkomna, vare sig ni gillar det eller inte ;)

Dagens Fråga



Jag har tappat bort frågan nu men det var någon som undrade vilka produkter jag har i Eskadron Nici serien. Hittar verkligen inte frågan, blir galen! Men jaja, berättar här iallafall:



•Två godipåsar, en med jordgubb och en med blåbär
•Care Spray Strawberry
•Hoofbalm Strawberry
•Glitterspray Strawberry och Blueberry
•Shampoo Strawberry och Blueberry
Som ni ser har jag lyckats samla på mig en hel del. Dock är jag lite besviken på den nya Blueberry collectionen då den inte alls luktar lika gott som Strawberry. Och Saga gillade inte riktigt godiset med blåbär lika mycket som jordgubb. Jordgubben är jätteomtyckt, av de flesta hästarna!

Samanfattat tycker jag om Nici-sakerna. Shampoot ger en bra glans och glanssprayen luktar gott.



Vad tycker ni om Nici-produkterna?

Pust

Vilken dag!


Ska försöka berätta allt nu, så gott det går.


Jag kom alltså till stallet idag och skulle mocka som vanligt. Ställer Saga i gången och fixar, släpper sedan in henne. I gången hade hon stått och ätit sitt hö som vanligt, dammsugit golvet på vartenda strå som hon alltid gör (matvrak nummer 1).
Väl inne i boxen skulle hon få sin em-kraft, men hon nosar bara på den och ställer sig i ett hörn. Saga äter ALLTID och då menar jag alltid upp sin mat. Hör började jag förstå att något var konsigt.
Men, när hon står i hörnet bajsar hon.
En normal hög med fina, runda och fasta bollar som det inte är något konstigt med alls. Efter det börjar hon viffta och kraffsa med frambenen, detta är dock något hon brukar göra.
Jag ställer mig då och tittar på henne och ser då hur hon börjar snurra runt med svansen, titta mot magen och sparka mot magen.
Hon såg bara allmänt irriterad ut, och det gör hon aldrig annars.
Nej tänkte jag, nu är det kolik.
Efter det var hon påväg att lägga sig ner så jag gick in och fick upp henne för att sedan sätta på mig jackan och gå ut och gå med henne.


Gick i cirka en och en halvtimme, sedan blev hon lugnare så vi gick in och hon fick ställa sig i fölboxen. Hennes mage började äntligen låta, dock hade hon lite för låg temp och tandköttet var lite för ljusosa. Men hon var inte uttorkad (kollade skinnet). Lät henne stå inne ett tag innan jag gick en halvtimme igen.
Vi tror dock att det kan ha berott på att hon inte har druckit tillräckligt med vatten då vattnet i hagen har fryst så fort vi ställt ut det pga kylan.
Hon har då inte kunnat dricka så mycket som hon behöver, även fast hon går och käkar snö hela tiden så är inte det samma sak som vatten.
Men vi ska försöka att byta vattnet i hinken mer under dagen plus att det äntligen börjar bli varmare så snart fryser det inte förhoppningsvis.


Men iallafall, runt halv tio BAJSADE HON ÄNTLIGEN :D
Haha, tänk att man blir helt galet glad för lite bajs? :P
Förhoppningsvis är faran över, men stallägaren skulle ringa mig om det blev värre.
Hon var iallafall normal när jag gick och det är skönt.
Kommer nog inte kunna sova så mycket inatt iallafall, lär ligga och oroa mig.


Under tiden jag hade Ronda hade hon kolik en gång, under sommaren 2008 när hon var på bete och det var ren tur att jag var där då. Sen har jag varit med några gånger när mosters hästar fått det, vilket på ett sätt är skönt för nu vet man nästan exakt symtomen och kan göra något på en gång. Man får inte panik heller.


Om ni vill kan jag skriva ett bättre och mer innehållsrikt inlägg om just kolik? :)


Sötnosen när jag skulle gå hem. Ville inte gå och var nära att lägga mig och sova under hennes krubba haha. Man har ju blivit helt knäpp sedan man skaffa häst, tar verkligen alltid hästarna i första hand hehe :P


Saga INNAN hon fick kolik.

Saga har...

Saga har haft kolik, vi har varit ute och gått i cirka en och en halv timme. Nu har det dock ha släppt, tack gode gud!!

Vinnaren är...

Jenny Boström! Grattis! Du blev Veckans Blogg hos mig den :) Du har vunnit en ryggsäck, samt att din bild kommer att ligga i min meny i en vecka. Jag kommer även skriva lite om din blogg :P

Och ni här under har också vunnit en ryggsäck:

2. Annie Pettersson
3. Evelina

Jag måste ha era adresser så fort som möjligt, så maila mig. Detta för att de ska kunna skicka iväg ryggsäckarna :)
Tusen tack till Hastfynd.se som sponsra med priserna!


Dagens Fråga


Vilken fin häst du har! :)
Hur gammal är den?

Tack! :D Saga är född 2003 så hon fyller sju i år. Hon har ett exakt datum faktiskt, ska kolla i hennes pass och se vad det är. Tror det var i juni eller maj :P

På jobbet

Är just nu på jobbet, slutar om en och en halv timme. Veckans Blogg avslutas klockan sex idag så det är bara en halvtimme kvar. Ska kolla igenom alla bidrag och sedan välja ut vinnaren samt tvåan och trean som får en varsin ryggsäck också :)

Har inte varit i stallet idag men ska dit imorgon, hatar när jag inte har Saga såhär två dagar i rad. Känns så tomt, hehe. Har kommit på flera idéer också som jag ska fota imorgon. Om ni har någa önskemål så skriv, behöver alla förslag jag kan få. Har inte heller någon bra fråga till "Dagens Fråga" idag så skriv en sådan också :P Nej nu ska jag fortsäta jobba, fast det är helt dött här idag så det är inte något att göra.

Aja hörs senare med vinnaren!

/ Sabina


Javisst!

Haha ÄNNU en tävling är på ingång! Vad säger ni om det??

Det kommer att vara en  tävling med Hästfynd till, med ett pris som är sjukt bra.
Jag hade tänkt att vänta med att ha tävling efter den eftersom att det har varit rätt så många på sistonde men nu fick jag grönt ljus från ett företag med ett så jäkla fint pris att jag inte kunde säga nej!
Ni kommer att älska det :P Jag ska även till butiken nu i veckan för att göra en utvärdering och kolla runt lite då jag inte varit där tidigare trots att den ligger i Stockholm. Så då kommer jag att skriva tydligare om  butiken också :) Tills dess tycker jag att ni alla ska klicka in er på deras hemsida:





Just nu har de även Rea på HELA vintersortimentet med 10%-40% rabatt på priserna. Rean startar 25:e januari klockan 10.00, synd att jag går i skolan då :P

Dagens Fråga

Vet du om man får ha racesafe västen iår?

Jag undrar själv över den här frågan. Har hört att det var en man som ramlade av och dog med den på sig, och att den nu ska förbjudas? Jag har försökt hitta något på Svenska Ridsportsförbundets hemsida och på Google men utan resultat. Vet ni läsare något om det här?

Annars tänkte jag faktiskt maila och fråga dem!

 

Den populära Racesafe västen är en favorit hos många. Jag planerar att köpa en svart i år, men om vi inte får tävla i den känns det inte speciellt nödvändigt?


Veckans blogg

Tänkte bara påminna er om att Veckans Blogg slutar imorgon så om ni inte anmält er är det dags att göra det! Ni vinner som sagt inte bara bild i min meny utan även en ryggsäck sponsrad av Hastfynd.se. Länk hittar ni menyn.


Ronda

Fick några gamla bilder av Hannah på Ronda som hon tog innan förra sommaren. Gud vad jag saknar henne när jag ser dem...






Love You.

Diskussion om Pessoabett

Diskussionerna om pessoabettet kommer aldrig att ta slut. Folk argumenterar för och mot, alla med den ena åsikten efter den andra. Jag har hittat en jättebra text som jag faktiskt kopierade, ni hittar hennes blogg och inlägget här.

"Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.


En vanlig missuppfattning


Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där"



När man söker på google säger hittar man blandade resultat: vissa att pessoabettet har hävstångeffekt medan andra säger att det inte har det. Jag har alltid fått höra att pessoabettet har hävstångeffekt, sen vet jag inte om det stämmer eller inte. Dock tycker jag att det är svårt att bedömma något som i det här fallet när man hör så mycket från olika håll, jag tycker att man ska försöka gå efter säkra källor.

Pessoabettet ser ut såhär. Några olika modeller:



Och här är en rätt så enkel visning som jag hittade också:







Utan kedja (man kan sätta dit en kedja eller en rem, vilket många gör) så hissas bettet upp i munnen och ger tryck på nacken vilket gör att hästen "tvingas" böja på nacken. Men att böja på nacken är inte samma sak som att gå i form, hästen jobbar inte med rätt muskler eller på rätt sätt.
Jag har kopierat en till text som jag vet många bloggare använt sig av;
"att det ger dubbla signaler eftersom det både ger gagverkan (trycker på nacken så hästen vill sänka huvudet) och bryts upp i gommen så hästen får ont och vill kasta upp huvudet. Någonting som en känd häst-tandläkare har sagt är att det även är skadligt för hästens mun. Detta beror förmodligen på att bettet är överrörligt och hävstångseffekten inte stoppas av någonting, som tex en kedja eller en rem som det  finns på pelhambett och hackamore"

Om ni jämför texterna jag har kopierat så säger ena att det har hävstångseffekt medans den andra säger att det inte har det. Så vad ska man tro på?

De flesta vet hur ett pessoabett fungerar. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om bettet. Tycker inte om sättet det är konstruerat på, men samtidigt så är det något i mig som säger att det faktiskt är handen som bestämmer hur skarpt ett bett ska bli.

Vad anser ni om pessoabettet? Använder ni er av det? Har ni bra respektive dåliga erfarenheter av det? Vore roligt om vi kunde få igång en diskussion :)


Gårdagens ridpass

Red dressyr igår- trots snöstorm och blåst.
Är glad att jag gjorde det för att det gick verkligen jättebra.
I paddocken stog det två hinderstöd som jag kunde rida en åtta runt.
Blev mycket lösgörande och övergångar mellan skritt och trav.
Idag kunde jag korta henne utan problem och hon var riktigt mjuk. Så jag är väldigt nöjd :)



Dagens Fråga

 

Det skulle vara jätte inressant med ett inlägg om motivation, själv har jag lite svårt med den nu när det är så här mörkt och kallt! Hur tänker du?
Hur motiverar du dig själv att rida när det är mörkt, kallt, blåsigt och snöblandat regn? :)

Jag ska försöka skriva lite om hur jag hittar motivationen- även under den här jobbiga perioden på året :)

Jag är exakt som dig, har faktiskt ingen lust att gå ut och rida eller kämpa mig upp och ner för backarna i becksvarta skogen- så länge jag sitter hemma! Men så fort jag kommer ut genom dörren och börjar gå släpps det direkt och det är liksom inte jobbigt alls. Detta varierar ju såklart från person till person. När jag väl kommer till stallet och har gjort alla sysslor är det mycket mer lockande att sätta sig inne i varma sadelkammaren, gosa med katterna och äta något än att ge sig ut i iskallt, snöregn...

 

MEN! Det är då man helt enkelt tvingar sig ut, för att oftast brukar det bli bättre när man väl kommit upp på hästryggen och gett sig iväg. Strunta i hur det ser ut utomhus, fortsätt bara! Jag tycker också att det är lättare om man har en planering för hästens träning varje vecka, då känns det på något sätt mer viktigt att man följer den än om man bara rider runt lite på måfå.

 

Och som jag skrev; jag vet att motivationen eller orken verkligen inte finns där under den här årstiden, men försök att tänka på hästen. Även fast du har en häst som kanske inte gillar regn eller snö (Saga älskar ju båda så för mig är det inga problem med den biten haha) så mår den antagligen också bra när ni väl kommit ut och börjar jobba.

 

Viktigt att tänka på och som många glömmer är att bara för att det är mörkt eller att det regnar ute betyder det inte att man inte kan rida ut. Under de snart fyra åren som jag har varit hästägare har jag ridit ute till 98%. Varje dag och ovasett väder har jag och min häst gett oss ut.

 

Du kan göra exakt samma övningar som du gör när det är ljust ute som när det regnar, du kan till och med göra samma övningar som du gör i paddocken ute. Det är jättemånga som glömmer detta och sitter antingen och rider i paddocken dag efter dag när det är mörkt eller åker till ridhus så fort vädret kanske inte är det bästa. Varför?

Jag tar ett pass ute lika seriöst som när vi åker och tränar. Det är snarare när vi är ute som jag får idéer och det finns så mycket du kan göra ute.

Klättra i backar, träna övergångar och tempoväxlingar på grusvägar, stärka senor genom att skritta på asfalt, använda träd, buskar, stenar och liknande för lösgörande, göra hästen modigare ute genom att passera tittsaker m.m.

Enligt mig, är möjligheterna oändliga! Oftast har jag aldrig slut på idéer när det gäller ridning utomhus, kommer bara på nya saker hela tiden.

 

Så, även fast det är pisskallt och skitväder- ge er ut och rid! Jag lovar, man kan inte vara mer nöjd än när man kommit tillbaka efter ett riktigt lyckat dressyrpass på vägarna och man är så blöt att det är dimmigt framför ögonen och du kan krama ur några liter vatten ur håret!

Och Hallå, Ni Är Väl Hästägare?! Lite väder ska inte vi bry oss om, det är inte värre än att mocka några boxar eller gå upp sex varje heldag. Klä er rätt och ge er ut och rid :P

 

Tänk om det kunde se ut såhär året runt?

Den här backen går jag varje dag, den är mitt i skogen och jag är tvungen att passera då det är enda vägen till stallet. Surt, men gratis och effektiv träning!

En glad Saga efter en uteritt.


Snyggt från Schockemöhle



Snygga saker från deras collection. Blev lite småförtjust i lindorna och strumporna faktiskt!

Dagens Fråga



Hur blev du sponsrad av Equipage? :)

Det är många som undrar hur jag hittar sponsorer till tävlingarna på bloggen. Ska jag vara ärlig så vill jag faktiskt inte säga det egentligen, det är ju inte det lättaste när man inte har någon storblogg. Så tyvär tänker jag vara så fjantig att jag inte svarar på hur jag fixar sponsorer haha. Därimot kan jag ju säga att försök att tänka er hur ni skulle kunna göra. Hur TROR ni att jag gör? Någon idé? Fundera så kommer ni nog också hitta sponsorer snart! ;)

Förlåt om ni tycker att jag är jobbig nu, men jag tror faktiskt helt ärligt att ingen bloggare vill säga hur man hittar sponsorer. Det är jättesvårt! Det tar ett tag. Men ge inte upp :P

Filmer från dagen

Här är några filmer från idag.





Haha såg ni första gången vi skulle över bommen i översta filmen? Alla fyra ben samtidigt :P

"Dagens outfit"

Jag försöker skriva vad vi har på oss så gott det går :)



Saga:
JW-träns
Pelhambett
HDR-sadel
Sprenger Bow Balance stigbyglar
GG-gjord
Agria schabrak
Eskadronskydd med fårskinn fram
Lamicell lindor bak

Sabina:
Stövlar från Horsehead-Hööks
Tjocka KL-strumpor
Kyra K byxor
Kingsland ulltröja
Charles Owen hjälm
Tjocka, tjocka vinterhandskar haha :P



Dagens Ridpass

Var i ridhuset idag, gick super! Har flera filmer som ska laddas upp, men det tar ju så lång tid. Risken är att alla inte kommer idag så att ni vet.

Ridningen gick som sagt jättebra, vi hade två bommar som var upphöjda på sockerbitar på volterna. Red på en åtta och fokuserade mest på att försöka få henne lugn, det är ju hennes största problem. Springer hellre snabbare och snabbare, vilket inte funkar. I början sprang hon men efter ett tag gick det verkligen super! Några missförstånd här och där men jag fick en väldigt bra känsla och det kändes bra när vi fått in ett jämt tempo. Tempoväxlingar och mycket övergångar. Var mjuk och jobbade igenom sig bra. Nej jag är jättenöjd!

Ni får se filmerna så fort det är klart! :)



Vill ni se närmare eller ha något i stil med "Dagens outfit", att jag berättar vad vi har på oss? ;)

Dagens Ridpass

Red ut i skogen först och kom ut i Vidja. Sen är det en lagom brant backe som det är perfekt underlag i så den galopperade vi upp i fyra gånger.
Efter vår senaste händelse när vi galopperade så var jag tveksam till att galoppera för att jag och mamma hade kommit överens om att vänta med det till vi varit i ridhuset imorgon men jag provade ändå idag.
Det gick sjukt bra!
Mellan vi galopperde så skrittade vi på en väg och körde då lite lösgörande-skänkelvikningar, serpentiner och liknande. Hon var så grymt fin!
Jättestadig och mjuk och sen när vi galopperade så lyssnade hon hela tiden. Drog inte iväg något, och även fast jag faktiskt släppte henne i backen så var det inga problem att få stopp på henne.
Utnyttjade att det var backe, det tog lite på henne och det var perfekt.
Vi körde 4 gånger upp och det var lagom för henne, hon var rätt så trött sen.
Så är jättenöjd efter idag, känns riktigt bra att det inte var några problem att galoppera :)

Har börjat på strechfilmen men den är inte klar ännu. Kameran stänge av sig när jag skulle visa några övningar för att batteriet tog slut och sen behöver jag ha hjälp av mamma att filma så att ni ser som bäst ;)




Lite bilder från idag.

Och här är från igår när jag klippte hennes man. Innan:



Efter:

(vet att det är lite hackigt, men tycker att det är lättare att fixa det någon dag efter)


Och sen fixade jag till svansen lite också :)

Är ute..

Är ute i skogen med Saga. Ska försöka filma stretchingen sen!

Dagens Fråga





Shiiiiit! :)
Fråga, på din header ser du väldigt liten ut så, hur lång är du och vad har Saga för mankhöjd? :)

Haha jag vet, ser väldigt liten ut brevid Saga. Fast det gör nästan alla! :P Jag själv är runt 170-171 cm lång, alltså inte så jättekort. Hade kanske önskat att jag var lite längre men det är ändå ingen längd att klaga på. Saga är 176 cm i mankhöjd och hon har ännu inte vuxit klart- ska bli intressant att se vad jag har för monsterhäst sen... Haha nej jag skoja, men hon lär växa något cenitmeter till innan hon är klar :)


Så, då var den första "Dagens Fråga" klar! Det visade sig att det var ett rätt så stort intresse för att jag skulle starta det så då tänkte jag köra igång med det :P Men för att det ska funka behöver jag ju frågor (haha), så maila eller kommentera en fråga i vilket inlägg som helst. Spelar inte så stor roll vad det handlar om. Detta är en chans för er läsare att fråga och få ett bra svar istället för att behöva vänta tills man har frågestund, för det har man ju inte så ofta. Iallafall inte jag :) Som sagt- maila eller kommentera!

Och vinnaren är...

Vinnaren i min Equipage-tävling som har varit i några veckor är Ina Jacobsen! Här kan ni läsa om vad hon helst läser om i en hästtidning:

Jag läser alltid Equipage (mycket tack vare jobbet på Pressbyrån, vi har en hel del tidningar) och det jag sucktar mest efter är övningarna och speciellt markövningar, tömkörning och liknande. Detta då det är svårt för mig att ta mig ann dressyr och hoppövningar på mina små körponnisar, men mycket av de övningarna kan man göra om lite och använda i töm faktiskt :) Så man får alltid inspiration av något slag!

Men jag läser också mycket om olika sjukdommar etc. speciellt nu efter att min minsta ponny Amigo drabbats av Kolik (+ att min ena sto Fanny har fång + att Indiana ska föla sitt första föl i April), jag tar till mig allt jag kan i förebyggande syfte och då är det kanon att läsa olika hästtidningar.

Grattis! :D Maila mig din adress så att din prenumeration kan börja så snart som möjligt ;)

Och tack alla som var med! Helst skulle jag vilja dela ut ett pris till alla som anmäler sig, men så lätt är det ju tyvär inte.. Var lugna, om några veckor kommer en SUPERTÄVLING dra igång- håll utkik :P

Tusen tack till tidningen Equipage som sponsrade med priset!




Gårdagens ridpass

Igår hade jag tänkt rida ut och galoppträna eftersom att det är så bra underlag med snön. Där vi brukar vara är det som en fyrkant av väg och så är det hus i mitten, perfekt att använda som "bana".

Körde lite tempoväxlingar innan i trav för att kolla lydnande och det gick jättebra, hon lyssnade finfint.
Första varvet i galopp gick också det jättebra. Sen skulle vi vända och ta det i andra varvet- och då satte hon av i sken. Det var inte "jag vill hem" eller "jag är rädd" utan det var "nu ska jag springa så fort jag kan för skojjs skull".
Hon var som betong i munnen och det spelade ingen roll vad jag gjorde, hon lyssnade inte alls. Det enda som funkade (och detta var knappt) var att svänga. Efter att jag styrt ut på en äng kunde jag äntligen få stopp på henne. Gjorde halt ett tag och täntke sedan att vi skulle skritta.
När vi väl hade skrittat ett tag och hon lugnat ner sig så ville jag trava-lugnt.
Självklart var jag väldigt skakad och chockad efter att vi sprutat fram i totalt okontrollerad sken och varit nära att krocka med både hus, buskar och diken ett flertal gånger.
När vi väl travat ett tag och det gick bra ville hon galoppera, utan min tillåtelse.
När jag då bestämt ber henne att sakta av börjar hon bocka.
Gör detta några gånger och jag lyckas sitta kvar de första men till slut ramlade jag av.
Jag lyckades ju såklart både stuka foten och bli trampad på bröstet men jag släppte inte (dock ska man ju göra det men ville inte eftersom att det ligger väg rätt så nära, så jag höll mig kvar för kung och fosterland haha).
Sitter sen upp och bestämmer mig att skritta hem- jag orkade helt enkelt inte mer.

Berättade detta för mamma sen och hon reagerade såklart som alla mammor gör- jätteorolig och sådär. Men förklarade de anledningarna jag tror ligger bakom:

1. Hon har inte fått springa av sig på väldigt länge, när hon äntligen fick chansen att galoppera och verkligen sträcka på sig tog hon den och det blev helt enkelt för mycket.
2. Lydnaden är inte den bästa, vi måste jobba på den mycket mer. Dressyr är en del i det, men jag tror också att hon behöver få göra roliga saker och inte bara harva dressyr hela tiden. Därför ska vi till ridhuset och köra markarbete på söndag- Helt enkelt för att hon ska få utlopp för sin energi och få har lite roligt ett tag.

Tänkte också börja longera henne lite lätt innan ridningen, så kan hon få en chans att göra sig av med lite av översköttsenergin ;) Jag var rätt så skakad och arg igår men efter fundering så är det ju lättare att hitta en lösning och börja göra något åt problemet än att gå runt och älta vad som har hänt.

Jag tänker inte ljuga för er i bloggen. Därför vill jag berätta allt som hände. Det kan inte gå bra varje dag, och igår gjorde det inte det. Att sitta och ljuga och skriva att det gick super fast det är lögn är bara fegt och inte seriöst. De som inte kan skriva både sina framgångar och motgångar som följer i hästlivet tycker jag inte ska ha sin blogg.
För att ingen är väl perfekt, eller? ;)


En lycklig Saga i galopp

Svar;

Fick några frågor, här kommer svaren;


Vad har du för stam på din kuse?
Svar: Sagas pappa är fullblodshingsten Eighty Eight Keys xx och hennes mamma är ett halvblodssto som heter Alice. Jag har gjort ett bättre och mer innehållsrikt inlägg om Sagas stam som ni kan se här.


Bland annat har Saga Cortez i sig.


I vilket stall står du? :)
Svar: Jag står i ett privatstall i Lissma, har skrivit om det tidigare och mycket tydligare. För att läsa vidare så kolla här :)



Hej, undrar lite om Ronda som du har nämnt i bloggen. Det är så att jag googlade efter hästnamnet Ronda, och undrar därför om du kan berätta lite om Ronda? Söker nämligen en viss ponny med det namnet..
Svar: Ronda var min första häst, och jag köpte henne från en hästhandlare. Dock hyrde Tyresö Ryttarförening henne och det var där jag träffade henne då jag red på ridskolan där. För att läsa mer om Ronda så har jag skrivit flera stycken inlägg i bloggen där du kan läsa om henne. Gå in här, här och här.



Jag har funderat på att börja med "Dagens fråga" som jag vet att många andra har, bland annat kändisen Kenza och Tävlingsryttaren. Får några frågor per dag så då kanske det skulle vara roligare om jag svarade på dem tydligare i ett inlägg än såhär? Ibland hinner jag heller inte svara på alla... Vad säger ni? Skulle vara väldigt snällt om ni svara :)

Torsdag

Nu kan ni läsa intervjun med mig här :) Vill också påminna att Equipage-tävlingen avslutas imorgon, så anmäl er innan det är försent! Skriver mer sen, nu ska jag till stallet och rida.

/ Sabina


Gästinlägg från Hannah

Hejsan allihopa! Just nu sitter klassen på engelska lektionen och har tråkigt som vanligt. Men tack till våra underbara datorer så kan vi hålla oss sysselsatta och sabina kan blogga under dagarna. Det är iallafall jag som heter Hannah och jag och Sabina stog i samma stall förut i Huddinge när hon hade Ronda och jag hade Comet. Det var goda tider det. Ponnytiden är underbar! Jag kommer ihåg alla tusentals långritter på ängarna och våra tampa försök med att uppfostra Comet (jag kan intyga er att det var svårt att få pli på honom). Ronda och Comet var kära enligt oss. Dom gillade nog varandra oavsett vad vi tyckte och ville, och det var riktigt sorgligt att se dom skiljas åt i slutet. Jag mins verkligen alla ridlektioner för Kicki varenda vecka. Oavsett om det var regn, snö eller storm så red vi och kämpade för att få våra små söta dock envisa ponnyer att lyssna på oss. Men dom lyssnade på oss tillslut!
Jag upplever Ronda som  en genomsnäll, riktigt söt och arbetsglad ponny. Jag kommer ihåg att jag tog hand om henne en vecka under tiden Sabina var på kanarieöarna. Det var riktigt mysigt faktiskt och allt gick jätte bra. En raket om man gämför med Comet. Sabina har verkligen en ork som ingen annan har. Hennes energi tar aldrig slut. Hon jobbar, tar hand om jobbet och skolan samtidigt. Om jag också kunde vara så icke-lat!
Jaja, nu ska jag nog ta och samla det här inläggen mot slutet. Vi har gympa efter det här och det ska bli riktigt kul! Ni kanske hör ifrån mig igen!
/Kram Hannah
Comet tittandes ut ur sin box.


Comet i hagen


Dressyr


I sommarhagen


Sommar


Sabina och Ronda i paddocken


Ronda och comet i våran transport påväg till kicki i salem



Svar;

Jag är 15 år tycker du jag ska köpa ponny eller häst (164cm) ska nu köpa men är osäker.. vad skulle du gjort :) det är min första egna.
Svar:
Jag var femton när jag fick Saga, eller jag skulle fylla sexton. Eftersom att det är din första häst skulle jag nog köpa en ponny, helt enkelt för att det faktiskt är något speciellt med ponnytiden som man inte vill missa. 164 cm, är det hur lång du är? :P Eller är det storlek på hästen? Iallafall, vad rider du nu? Om du kanske rider ponny på ridskola och inte alls har ridit häst tror jag att det är bättre att fortsätta på ponny. Häst kan man ju egentligen rida resten av livet, ponny har du ju 18-års gränsen. Med tre år på ponny hinner du göra och vara med om mycket. En ponny är (oftast) också enklare än häst att ha och göra med, och om det är din första ska du inte ta dig vatten över huvudet.

Jag skulle köpt ponny, om du är i den "storleken" att du fortfarande kan rida och inte känner dig för stor (vilket jag gör på ponny även fast jag inte är det på alla). Som sagt, ponnytiden är det något visst med! ;)



Ponnytiden var underbar.

Konsten att få ett jobb

Tänkte skriva en liten uppföljare till Ekonomi-inlägget eftersom det blev så populärt. I det här inlägget kommer jag berätta om lite tips hur man kan tjäna sina egna pengar trots att man kanske inte är "vuxen".

Jag kan börja allt med att säga hur viktigt det är med ett bra och ordentligt skrivet CV. När jag skrev mitt CV tog jag hjälp av min mamma eftersom hon är äldre och har mer erfarenhet på jobbfronten. Jag öppnade med att berätta lite om mig själv, vad jag gör och hur jag är som person. Viktigt är att framföra dina positiva och bra sidor som person, men du ska inte överdriva. Sen skrev jag upp mina meriter, så som:
• Sommarjobb på Säva
• Olika praoplatser
• Jag har jobbat med handikappridning
• Barnvakt
osv..


Sommarjobb på Säva, ha hand om lägerbarn samt rida och fixa hästar.


Bifoga gärna en bild på dig själv så att de kan få en uppfattning om vem du är.

Sen gäller det att hitta de ställerna som det skulle vara tänkbart att du kan få jobb. Om du t.ex. är 16 som mig är det inte så troligt att du kan få jobb på t.ex. H&M, Pressbyrån, Kicks osv. Nej, utan det du ska rikta in dig på är caféer, matbutiker och kanske lite mindre butiker som inte har så stor kundkrets.
Be gärna anhöriga och de du känner att dem ska höra sig för om jobb, kanske de har något där dem jobbar?
Det gäller att ha lite fantasi här.
Det man inte får glömma heller att du oftast inte kan räkna med att få jobba med sådant som du kanske tycker är jätteroligt eller det du vill.
Nu hade jag verkligen tur och fick ett grymt roligt jobb med en inriktning som jag själv tycker om och är intresserad av.
Men ibland får man acceptera att man får göra något som man tycker är skittråkigt, tänk på det du får ut av det.
Klart att du inte ska må dåligt av att gå till jobbet, men bara för att du inte tycker att temat eller själva butiken är intressant tycker jag inte att man ska strunta i möjligheten att jobba där.
Vem vet, du kanske börjar tycka att det är intressant och upptäcker nya sidor hos dig själv som du inte visste?




När du sedan ska söka jobb så säger jag först och främst en sak; maila inte!
Jag mailade över 20 stycken och INGEN svarade. Sjukt, eller hur? Inte ens ett "Nej du är inte vad vi söker men tack för ditt mail".

Nej utan det du ska göra är att gå till butiken och först presentera dig och sedan berätta att du söker jobb. Säg att du har ett CV med dig och att du gärna vill prata med chefen.
Om chefen inte är där så lämnar du över CV och ber dem att höra av sig-ovasett om de är intresserade eller inte så att du inte går och hoppas.
Jag fick mitt jobb genom att jag var inne i butiken och skulle handla med mamma, det var samma dag som vi var och provade sadlar till Saga. När vi stog i kassan sa mamma att jag skulle fråga om de sökte personal, så då gjorde jag det.
Då hade jag varken med mig mitt CV, jag hade mina stallkläder på mig och såg nog inte speciellt seriös ut.
Men tjejen i kassan ringde på chefen som kom ut och vi pratades vid, hon fick mitt nummer och sa att hon skulle höra av sig om det fanns något intresse.
Detta var på en lördag.
Måndag morgon ringde hon och frågade om jag kunde börja jobba på onsdagen ;)


Min favorithörna på jobbet.

Jag måste tillägga att jag har haft en enorm tur, men också mycket vilja och envishet.
Jag gav mig aldrig, trots att folk sa att jag aldrig skulle kunna få ett jobb pga att jag var så ung och oerfaren samt att det faktiskt är väldigt svårt att få jobb idag, speciellt bland unga.
Men med rätt ord, charm och beteende så går allt, bara man vill och vågar!


Som sagt, innan jag fick mitt jobb hade jag varit runt och lämnat CV i hela stan samt skickat mail och fått flera nej, vissa kanske skulle ge upp och låta saken glömmas, men sån är inte jag.
Sen var jag ju verkligen i behov av pengarna så därför gav jag allt.
Och det gav resultat! Ett av mina mål 2009 var att hitta ett fast jobb, vilket de flesta inte trodde alls på att jag skulle klara, det jag hörde ständigt i några månader var; "Du är ju så ung och då klarar man inte av sånt stort ansvar, höhö".
Tji fick dem när jag blev fast anställd ;)
Kändes otroligt, jäkla bra.

Så, det var lite tips från mig :P

Vann Veckans Blogg hos Westerngirl!

Tusen tack alla som har röstat!! :D Är jätteglad! :P Det kommer att komma upp en intervjuv med mig på Westerngirls blogg, så håll utkik där ;)

Åter igen, tusen tack!! :D


Tre dagar

Nu är det bara tre dagar tills Equipage tävlingen avslutas! Har fått in flera mail och anmälningar, ta sista chansen nu när det inte är lång tid. En helårsprenumeration från Equipage är alltså i toppen ;)


Veckans blogg med fina priser!

Jag presenterar nu en ny tävling. Det är en variant av Veckansblogg som har blivit den nya trenden i bloggvärlden. Dock så vinner man inte bara en veckas publicering i min meny samt ett inlägg där jag skriver en recencion om bloggen, utan man får även en ryggsäck sponsrad av Hästfynd.se. Inte bara vinnaren får en rygga, utan även tvåan och trean. Jag vet inte hur länge jag kommer köra med "Veckans blogg" men det beror helt på hur stort intresset är. Ska också försöka hitta någon typ av sak som vinnaren får varje vecka.



Men nu kör vi igång! Reglerna är enkla:
• Lägg till bloggen på bloglovin om du inte redan har mig.
• Kopiera bilden och skriv ett inlägg i din blogg/bdb där du även har med bilden.
• Skriv en kommentar i det här inlägget med länk till inlägget, alternativt skriv ett mail till mig.
• Färdig!

Inte så svårt eller hur? ;) Priserna är såhär:
• 1:an vinner en veckas publicering i menyn med länk, ett inlägg som jag skriver och berättar om din blogg samt en ryggsäck från hästfynd.se
• 2:an vinner länkning i ett inlägg med bild samt ryggsäck från hästfynd.se
• 3:an vinner ryggsäck från hästfynd.se


Alltså är det inte bara 1:an som vinner något, utan även två andra har chansen för priser. Det är lätt, ni har stor chans att vinna samt att ni inte förlorar något alls på det :) Jag börjar nu och kör i en vecka framåt, så alltså avslutas tävlingen nästa onsdag.



Ryggan ser ut såhär:

Final

Kom till final i en "Veckans blogg" hos westerngirl, så nu behöver jag röster hehe :P Om alla skulle kunna gå in och ge en röst skulle jag bli superglad, tack på förhand :)


Svar;

Hej !
Vad tycker du jag ska ge min d-ponny? Han är väldigt pigg och ganska kraftig. Jag rider han på alla lov och hela sommarn. Men nu i sommar ska jag ta hem honom. Han går annars på lösdrift så han äter bara hö. Så vad tycker du jag ska ge honom nu när han ska flytta med mig ?
Jättebra blogg!!
Svar;
Hej! Tycker du att han funkar bra på endast hö? För att om han gör det, och du fortfarande tycker att han är pigg, framåt och ser sund och bra ut i hullet tycker jag inte att du ska börja experimentera med kraftfoder och liknande. Alternativt skulle du kunna ge honom en näve Kraft (eller om man har något annat som t.ex. Hippo osv) för att jag antar att det är flera hästar i stallet och att de kanske får kraftfoder inne, då kan det vara bra att du ger honom något också så att han inte står utan. Men om du tycker att han är pigg och rätt så kraftig nu och han endast äter hö så börja inte ändra på för mycket. Du kan tänka på att om du skulle börja rida hårdare/ tuffare pass så kan du behöva öka.

Om man tittar på ridskolehästar som går mellan 1-3 timmar per dag och sedan på deras foderstat så ser man att de inte alls äter speciellt mycket. De får till största del mest hö och sedan kraft eller liknande utöver, dock i faktiskt rätt så små mängder. Och de jobbar mer än vad våra privathästar gör (inte alltid, men i majoritet), cirka 1 timme per dag, och våra får oftast mer kraftfoder. Det är dumt att ge hästen flera olika foder bara för att, det viktigaste är att det uppfyller hästens behov. Vissa ger hästarna massor med olika kraftfoder, proteintillskott och tillbehör. Om hästen behöver det är det en sak, men ge det inte utan en tanke bakom det.
Tack!! :D
Vad tycker ni om ämnet foder? Hur fodrar ni era hästar och hur mycket?


Ronda och Johanna

Vet ni vad min älskade Ronda och hennes fodervärd lyckades med igår på en lokal tävling på Upk?! De vann båda sina starter, 80 och 90 cm. Så grymt duktiga! Jag är jättestolt över min lilla ponny haha :P Men sen vet jag också att det inte är vem som helst som kan sitta upp och bara vinna på henne, så därför är jag åter igen så jäkla glad att det är just Johanna som rider henne. Jag skulle kopiera några bilder och visa er men det funkar inte när man ska göra det från bdb tyvär.. Men ett grymt stort grattis till dem iallafall!!!


Skitungen på sommarbete i somras :)



Update: Johanna har nu fixat bilder så här kommer de:






Underbara! :D


Horseware Ireland

Här är täcket som jag beställde tidigare. Satt som ett smäck på Saga, alltså riktigt snyggt.






Detta var min julklapp från moster, beställt från Schockemöhles affär i Tyskland. Vi fick med en katalog och massor med andra saker vid beställningen, kan visa er sen. Är jättenöjd, snabb leverans, bra pris och trevlig personal.

Dagens Ridpass

Hej!

Och igen, dålig uppdatering. Men har haft fullt upp den här helgen och datan har inte varit prio ett helt enkelt.

Var iallafall i ridhuset idag. Mamma kom också, och hon erbjöd sig att vara ansvarig för kameran. Filma sa jag, efter ridpasset skulle jag kolla lite på filmen och hittade då bara bilder. Missförstånd mellan oss tyvär, så min lovade film dyker inte upp idag :/ Dock några bilder har jag att bjuda på.

Själva ridningen var både positiv och negativ. Det var första gången vi var i ett ridhus och red ordentligt på över en månad, så jag visste att hon inte skulle vara tipp topp. Hon tyckte att jag var skitjobbig som ställde krav och tyckte då att det var lättare att bråka, det är hennes sätt att säga att saker är jobbigt. Men sålänge man inte ger sig och fortsätter vara envis får man resultat- hon gick riktigt, riktigt fint stundtals. Fick henne i den önskade formen, hon jobbade med rygg och bakben samt orkade bära och balansera. Men eftersom att hon som sagt inte är så stark och vi båda är rätt så otränade så föll vi ur formen efter ett tag, men då var det bara att börja om. Jag är faktiskt väldigt nöjd och känner att vi äntligen är igång. Nu kan vi rida till ridhuset en gång varje vecka iallafall och det kommer ge jättemycket.

Det låg även två bommar på mittvolterna som jag lät henne hoppa över, mest för att bryta av dressyren ibland och låte ha henne lite roligt. Hon tyckte det var sjukt roligt! Haha det märks att hon har saknat hoppningen. Bytte snyggt över bommarna bara jag flyttade mig lite i sadeln och hade öronen framåt hela tiden.







Tyckte att denna bild blev finast på oss :)

Det normala livet också

Hej!

Ledsen för usel uppdatering igår, men för första gången på riktigt länge unnade jag mig en kväll med min kompis. Vi hade sjukt kul! Vi spontan gick på bio och det blev på en film vi aldrig hört talas om, jag kommer faktiskt inte ihåg vad den hete men kan säga att den var rolig men väldigt konstig och flummig. Det vara iallafall skönt att jag hann göra lite "normala" saker också :)


Mer uppdatering kommer imorgon; Presentation av nya tävlingen, video från dagens ridpass, svar på era frågor från idag, mål för 2010 samt redovisning av mål 2009. En hel del alltså!


Red på morgonen..

Red på morgonen och är nu på jobbet. Ska kanske på bio senare. Hörs sen!

Någon gång i framtiden





Jag skulle inte säga nej.
Gud vad jag önskar att jag hade en egen sadelkammare nu som jag kunde inreda själv.

Dagens Ridpass

Det är så äckligt kallt ute så att det blev inte någon speciell lång tur idag. Skrittade ut i cirka 40 min, höll på dö. Inte roligt alls! Gick bra annars. Har morgonfodringen imorgon så det blir till att gå up tidigt, ska jobba sen. Vi var iallafall på Gladö idag för att prata om ridhus och nu är det klart så att jag kan rida där söndagar, underbart!


Tänkte också dra igång en sak; ni får önska inlägg. Vad vill ni läsa mer om? Något speciellt? Vill ni att jag ska göra en mer djupare insyn i något speciellt ämne? Vad som helst, det är bara att önska vad ni saknar här i bloggen. Jag vill ju som sagt att ni ska få läsa om allt ni tycker är intressant, tyvär är det svårt att göra alla läsare till lags men om jag kan göra lite till så tänker jag självklart fixa det. Skriv vad ni önskar att jag ska skriva om, så ska jag göra en bra text samt försöka hitta bra och fina bilder :)




Nästa tävling drar igång i helgen paralellt med Equipage-utolottningen.

-


Tävlings planer

Har suttit och kollat på tävlingsterminen och har nu ett hum på vilka tävlingar det blir.

Vi kommer antagligen börja med en Pay & Jump på Runsten i februari, kalenderna för 2010 har inte kommit ännu men bör göra det snart. Sen debuterar vi lokalt på Botkyrka i mitten på mars, efter det en lokal/regional på Stockholms Fältrittklubb någon vecka efter.

Sen är det uppehåll i någon månad. Kanske tar en lokal i april också, sen är det regional på botkyrka i slutet av maj. Veckan efter är det en regional i Gustavsberg igen. Så här långt har jag kommit ungefär :) Blir kanske lite ändringar här och där men nu har vi iallafall en plan.


Det blir många snöbilder nu hehe :P

Svar;

Fick några anonyma frågor (eller personer utan bloggar) så jag tänkte svara på dem här :)

Men de är små i storleken :) har du tex 38 på vanliga ridstövlar får du ha 39 på tretornen. så har det vart för mig och alla jag känner som har dem :)
Svar: Jag har skostorlek 41-42, därför kan jag tyvär inte ha dem även fast de är 39 hehe.. Jättejobbigt att ha så stora fötter men vad ska man göra? kan ju inte direkt krympa dem ;) Jag har provat Tretorn och jag behöver ha 40 eller 41, det bestämer jag den dagen (om den dagen någonsin kommer med min ekonomi) jag köper dem!


Har du sett i tr att carbon gel bakskydden inte är godkännda på tävling med hästar tom 7 år. du hade väl precis köpt bara bakskydden? segt. mina ända benskydd för tillfället är Veredus carbon gel och veredus pro classic baloubet så jag kommer också få köpa nya :(
Svar: Jag hade faktiskt ingen aning om det! Blev riktigt chockad när jag läste din kommentar :/ Jag har ju dock köpt Olympic och inte Carbon Gel, dock tänkte jag köpa Carbon Gel fram. Ni läsare, visste ni att de var förbjudna? Jag har försökt hitta någon info på ridsports hemsida men hittar inget...



Ser ut som om hästen på första filmen haltar eller är det en synvilla?
Svar: Antar att du syftar på Lizette, kan säga att hon inte är halt och var inte heller det när jag red henne. Skulle aldrig rida på en halt häst. Alltså, hon är absolut inte halt :)

Jag är ledsen!!

Jag ber verkligen om ursäkt för blä uppdatering men jag har inte mått bra idag så var tvungen att göra några saker.
Det är en sak jag måste säga bara....
.. Tusen tack för besöksrekordet idag!!!!!!!!!!! Inte dåligt alls, och det är så roligt för att den senaste veckan har jag haft nytt rekord varje dag men idag var det sån himla stor skillnad! :D Ni är bäst!

Imorgon ska vi åka och hämta spån och efter det ska jag rida. Jag skulle egentligen jobba både lördag och söndag men pratade med chefen idag så nu ska jag bara jobba lördag. Skönt på ett sätt, har ju jobbat så himla mycket på sista tiden. Men tråkigt också. Iallafall detta betyder att jag kan rida i ridhuset på söndag, film lovas! Ska bli grymt skönt att få va i ett ridhus efter x antal veckor utan.

Mer och roligare uppdatering lovas imorgon, förhoppningsvis med bilder också :)

/ Sabina


Tretorn till salu

Det var en jättesnäll tjej som mailade mig efter att ha sett att jag ville köpa Tretornstövlar här, hon hade ett par till salu. Tyvär så var de i fel storlek för mig, men jag sa att jag gärna kan lägga ut de här på bloggen för att se om någon vill köpa dem här :)



De är i storlek 39 med extra högt skaft. De är nästan inte använda och priset är bara 2000 kr. Om någon skulle vara intresserad så maila till l[email protected].

Kristin

Tänkte tipsa om att min kompis Kristin, ni vet hon som jag väldigt ofta nämner i bloggen, som bor i Uppsala och som är fodervärd på Lizette nu har startat en blogg! Så gå in och kolla hos henne, ni får följa henne och Lizette när de åker ut på sina första tävlingar tillsammans samt se mycket bilder och filmer från träningar och liknande :)



VM Kentucky 2010

Som de flesta vet så är det VM i Kentucky nu i år. Det startar den 25 september och pågår i två veckor framåt. Jag läste en tidning för några månader sedan där de visade hela platsen där det skulle vara och kan säga att de är verkligen helt otroligt- jag skulle bli så löjligt lycklig att jag förmodligen svimmade om jag fick åka dit. Jag hittar tyvär inte tidningen men ska leta lite närmare imorgon.



Själva VM kommer att hållas på Kentucky Horse Park och det är en så otroligt vacker anläggning. Visste ni att det första VM hölls i Stockholm i Sverige 1990? Sen dess har det bara varit i Europa men nu är det alltså i USA.



I samarbeta med med Svenska Ridsportsförbundet kan klubbarna runt om i Sverige sälja VM-lotter för att hjälpa den svenska VM-satsningen. Ni kan säkert tänka er hur dyrt det här er,bara att resa som människa till USA är dyrt och nu är det hästar, packning, hotell, uppstallning, tävlingsavgifter m.m som ska betalas. Det handlar om flera, flera tusentals kronor. Oftast har ju ryttarna med sig flera hästar också, vilket gör det dyrare.

Om klubben är med i säljer lotter får de ut en viss summa från varje lott som säljs samt att de som säljer mest har chans på dessa priser:
1. En utbildad häst från Askö Stuteri
2. Hinder från CR Johanssons Åkeri
3. Biljetter till Norrköpings Horse Show

Alltså riktigt fina priser!

Tänk er om man skulle få åka dit och blogga. Det är en riktigt dröm, något som aldrig kommer hända tyvär men det vore fantastiskt. Intervjuva ryttare, gå bland alla stallar och framridning, kolla in alla tävlingar...







Har ni läst något om VM i Kentucky? Ska eran klubb sälja lotter? Känner du någon som ska dit?
Eller ska du själv rent av dit?

För att läsa mer om VM gå in på huvudsidan.

Onsdag

Jag är ledsen för dålig uppdatering men blogg.se har hackat hela kvällen. Det har inte hänt så mycket idag, har jobbat och var sedan i stallet men det var alldeles för mörkt och kallt gör att rida hehe. Inte speciellt lockande :/ Imorgon kör vi uteritt/dressyr istället. Mamma har iallafall pratat med Gladö men de hade bara tid på lördagar mellan 16.00-18.00 och sen på söndagar 14.00-18.00. Vi ska försöka åka någon dag, men nu i helgen jobbar jag så då funkar det inte.

Måste passa på och tacka för alla fina kommentarer och ord jag får av er, värmer otroligt mycket :) Keep up the good work och fortsätt kommentera ;) Ni är bäst! :P


En halshuggen Sabina...

Veckans blogg (en till)

Såklart man är med hos sin absoluta favoritblogg. Har följt den i ett år och kommer aldrig sluta (du får helt enkelt aldrig sluta blogga Karin :P hehe)


Warnmark

Tisdag

Jag blir galen! När vi kom till doktorn idag hade de bestämt sig för att gå hem, TROTS att mamma ringt och bokat tid innan. Hur kan man göra så?! Jag tog ju ledigt från jobbet och allt bara för att åka till doktorn. Otroligt irriterande.

Jobbar imorgon också men slutar  vid fyra eftersom att det är en röd dag imorgon. Ska åka till stallet efter för att rida och fixa. Det var rätt så många som ville att jag skulle vias några stretch-övningar så jag tänkte försöka fixa en film åt er, det är mycket roligare och ni ser lättare än vanliga bilder.

Tusen tack för alla kommentarer i ekonomi-inlägget, värmer jättemycket! Jag har inte hunnit svara på dem men jag ska försöka göra det :) Angående tävlingen som jag berättade om förut, nu har jag fått klartecken! Det kommer att vara en lite mindre tävling först och om cirka en månad kommer den riktigt stora att vara. Superroligt och jag vet att ni kommer tycka om det :P

Glöm inte att anmäla er till den pågående tävling, länk hittar ni i menyn.

/ Sabina


Mot doktorn

Hej


Mamma har fått en tid till mig hos doktorn idag så jag ska förhoppningsvis röntga min fot som bara blir sämre. Vi hörs ikväll :)



Rodis...


Snyft

Här är min vill-ha-lista 2010.



Eh, varför ska jag jämt hitta det dyraste? Jaja, nu har man ju något att försöka spara ihop till iallafall, fast jag tvivlar att jag ens blir klar med den här listan inom två år. Typiskt -.-

Årsresumé 2009; Oktober, November, December

Sista delen för 2009 :)

Oktober
Jag började jobba efter mitt schema samtidigt som jag hade Saga och samtidigt som jag nästan precis hade börjat gymnasiumet. Mitt gymnasium var dessutom på engelska, så det blev väldigt kaos i hjärnan. Hade alltså väldigt mycket att både tänka på och göra. Var inte så mycket träningar i och med att jag inte alls hade en plan över något, och allt var så nytt. Fyllde år i mitten av oktober också- äntligen 16. Inte för att det är så speciellt egentligen men fick stå lagligt i kassan haha :P Bloggen fick fler och fler läsare vilket kändes jätteroligt. Ni stöttade och gav mig fina kommentarer, vilket ni fortfarande gör fast ni är dubbelt så många idag :D



Första bilden är på mig och Saga under en av våra mysstunder, tiden i stallet blev verkligen en chans att slappna av mitt i all stress. Andra är när jag fyllde år, mina tjejkompisar kom in med den mitt i matsalen och sjöng :D Sista är en av födelsedagspresenterna- Bow Balance stigbyglar. Kan vara den bästa jag fått, så jäkla underbar att rida i!





November
Vi åkte på KG-träningar och det gick jättebra. Bytte bett till pelham i hoppningen vilket gjorde allt så mycket bättre, Saga var lugnare och nöjd och jag kunde rida mjukare. Vi gjorde vår första start, en Pay & Jump på Runsten i klasserna 80 och 90 cm med otroligt bra resultat och över förväntan- vi kom hem med två clear round rosetter efter två felfria och super rundor :D Jag gick på Globen Horse SHow med älskade Kristin, vi hade VIP-biljteter på lördagen så det var framridningen och backstage som gällde, och på söndagen shoppade vi samt kollade på hoppningen. Helt underbart var det alltså ;) Bloggen hade sin första tävling i samarbete med Hööks Hästsport. Tävlingen blev väldigt populär och det var fyra glada vinnare som senare kunde hämta ut sina vinster på posten.



Första bilden är på framridningen på Runsten. Andra är efter en KG-träning. Tredje är Saga med clear round rosetterna som nu hänger i mitt rum och sista är tävlingen som var i bloggen.





December
Sista månaden i skolan, hade sjukt mycket att göra. Blev osäker på vad jag egentligen vill göra med skolan och har fortfarande inte riktigt bestämmt mig. Det tåls att fundera på. Jag och Saga hade både vår första dressyträning för Kicki som för övrigt gick riktigt bra samt terminsslut för KG. Skolan tog slut och det blev äntligen jullov, ett tag kändes det som att det aldrig skulle bli det. Var hos Nina på julafton där jag och Kristin bytte julklappar, jag red min älskade Ronda igen och blev mer beslutsam än någonsin för att någon gång köpa tillbaka henne, red den berömda (haha) Lizette. Måste bara säga att den ponnyn har verkligen en otroligt stor mule, underbar att pussa och mysa med men det ser lite roligt ut. Söt är hon iallafall och jag tyckte väldigt mycket om henne :) Det lyckades även bli nyår men innan det hann jag dra igång en andra tävling i bloggen, den här gången med tidningen Equipage som sponsor.




Första bilden är på mig och Rodis, gud mitt hjärta knips åt varje gång jag ser en bild på henne. Älskar henne så fruktansvärt mycket. Andra är när jag red sötnosen Lizette, film kan ni se här. Tredje är första ridturen på Ronda på flera månader, med Kristin och Lizette ute i snön där vi busade. Fjärde är på mig och Saga när vi pussas haha :P Och sista är mamma som rider Roffan hos Nina, hon tyckte det var så himla roligt :D Ska köpa en häst till mamma om jag någon gång blir rik.

Hoppas ni har fått en bra inblick i mitt 2009!



Konsten att planera sin ekonomi

Det var ju väldigt många som var så nyfikna på hur jag gjorde med min ekonomi- i och med att jag betalar allt för Saga. Jag tänkte nu skriva lite om hur jag lägger upp planen för varje månad, kontrollerar vad jag köper och inte köper (oftast det som är svårast) samt mina inkomster. Kan hända att jag delar upp det i flera delar.


Jag börjar alltid med att lägga upp en plan för kommande månad, i det här fallet januari. Det första du bör göra är att skriva upp vad som kommer att vara dina utgifter per månad:

• Stallhyra 1000:-
• Foder så som: Kraft, betfor, lusern, mineraler m.m. Oftast blir det två kraftpåsar i månaden då betfor och lusern räcker mycket längre. Men ibland blir det också B-vitamin eller liknande. Men ha i tanke iallafall 500:-, detta varierar då från häst till häst.
• Försäkring 1000:-
• Träningar 1500:-, mamma betalar någon. Det blir två KG-träningar varje månad och sen när vi kmmer igång är det meningen att det ska bli fyra dressyrträningar per månad också.
• Var 6:e vecka hovslagare 1100:-
• Sen drar tävlingssäsongen igång och då blir det olika kostnader varje månad. Men allt från 500:- och uppåt.
• Vaccinationer varje år, ligger på ungefär 600:-
• Det är bra om du kan räkna med extra kostnader som kan uppstå, något kanske går sönder eller du vill åka på en extra träning. Eller så lägger du undan lite varje månad av det som blir över (vilket det oftast inte blir, inte för mig iallafall haha) och sparar. Dessa pengar kan vara bra de månader allt kanske inte går ihop, då kan du plocka fram reservpengarna som hjälper till.

Totalt, per månad, kan jag räkna på att mina utgifter kommer att gå på ungefär från 4000:- och uppåt. Nu har jag inte räknat med tävlingar eller hovslagaren. Vi kan då kolla över mina inkomster, på ett ungefär:

• Jobbet på Eurostore. Ger olika varje månad beroende på hur mycket jag jobbar. Men t.ex. i december har jag jobbat otroligt mycket och kommer få ut en väldigt fin budget som ger mig ungefär dubbla av mina utgifter. Jag kommer då lägga undan pengar till de kommande månaderna eftersom jag inte kommer jobba lika mycket.
• Barnvakt. Detta är lite olika varje månad men ungefär två gånger, ibland mer/mindre. Dessa två gånger ger mig runt 600:-
• Sälja gamla saker. Man kan ju såklart inte ha något att sälja hela tiden men jag som nu har massor med ponnysaker kvar försöker sälja så mycket som möjligt. 
• Sparade pengar. Som sagt, försöker lägga undan en summa varje månad så att man kan ta om det kriser sig.  


Såhär ser alltså min ekonomi ut på ett ungefär. Nu till alla er som undrar hur jag kan köpa rätt så mycket saker. För det första så har jag en otroligt snäll moster som hjälper till med hästprylar. Större inköp så som sadel och liknande betalar mamma. Men t.ex. träns, sadelgjord, benskydd och övrig utrustning betalar jag själv. Det handlar nog rätt så mycket om att prioitera. Du måste kunna säga - Nej det här kan jag inte köpa denna månad utan jag får vänta till nästa. Eller försöka få ihop pengaran på andra sätt. Men ta absolut inte från din planerade budgetplan- risken är att du förstör allt och då kommer du inte ha råd med de mest viktigaste. Innan jag betalade allt var jag sån att så fort jag fick pengar spenderade jag dem, utan att tänka mig för. Idag har jag en helt annan syn, vilket jag är tvungen att ha. Även fast det inte är speciellt roligt så är det väldigt nyttigt för en, jag kommer vara tacksam senare att jag lärde mig ta hand om mina pengar på riktigt.





Hur gör ni med era pengar? Betalar ni något till er häst? Jobbar ni något? Har ni svårt att "stoppa" er själva för att köpa saker?

Det kommer att komma fler inlägg om just ämnet pengar :)


Dagens Ridpass

Hej igen.


Red ut idag, mycket dressyr på vägarna. Eftersom att det är tjockt med snö över våra grusvägar är det perfekt att både trava och galoppera. Tränade skritt --> trav 12 steg --> skritt. Höll på så några gånger för att hitta bjudningen och för att öka hennes koncentration på mig. Annars fortsatte jag bara med öppnor, slutor, halter osv. Gick bra, hon var pigg och stundtals lite fnattig men annars fin. Tycker att jag känner skillnad från varje pass, blir alltså bättre och bättre. Är nöjd med henne idag!

Sitter och skriver på några inlägg. Eller ja, ett men har flera andra på lager också. Sista delen på årsresumén, hjälp med ekonomin, diskussionerna kring pessoabettet och andra. Dyker väl upp de närmsta dagarna :)

Glöm inte att anmäla er till tävlingen. Gratis prenumeraion på Equipage, vilka säger nej till det? :/


Ett trött snömonster efter ridning. Vet ni hur galen hon är i snö? Står bokstavligen och slickar upp all snö från marken i hagen, går runt som en jättedamsugare och äter upp allt. Haha galna underbara häst :P

För er läsare

Vet ni vad? Jag har ÄNNU en tävling på gång för er med ett företag :D Priser kommer att lottas ut, samt att det senare kanske kommer att bli en till tävling med ett sjukt fint pris. Mer info kommer- jag har just nu kontakt med företaget och vi diskuterar hur upplägget och hur allt ska vara.

Roligt va? ;)



Kan dessa ha något med tävlingen att göra kanske?

Veckans blogg

Jag är med, anmäl er också här ;)


Vinterbilder





Vinter i Vidja :)

Drömhästen

Hur ser er drömhäst ut? Jag fick ju det som en fråga i frågestunden men är nu nyfikna på vad ni har för tankar och drömmar :) Ni får inte välja er häst (om ni har det vill säga) utan det ska vara er drömhäst hehe. Svart, brun, fux? Något speciellt tecken? Personlighet?



Denna bild kommer upp på google om man söker på drömhäst, stämmer den med er bild? Inte min iallafall, fast jag skulle inte säga nej till den här heller :P

Årsresumé 2009; Juli, Augusti och September

I will just start from where we ended last time ;) (jag fick bara lust för engelska plötsligt, fråga mig inte varför)

Juli

Var hos Nina och jobbade två veckor till, de mest underbara veckorna på hela sommaren. Red 2-3 hästar per dag, var med lägerbarnen, busade hela nätterna med Kristin och Josefin. Helt enkelt precis som det ska vara på lovet. När jag skulle åka hem igen var vi först en sväng ner till Örebro-Borås-Vetlanda för att kolla på hästar till ridskolan. Jag hittade även ett fuxsto som jag fastnade vid, dock ville jag prova henne en gång till. En vecka senare åkte vi ner igen för att provrida stoet, några fler ridskolehästar och för att hämta två hästar som de köpt. Den här gången var hästen helt galen och det var nej direkt. Jag åkte av två gånger, en gång kan ni se här. När vi var där nere hittade vi även en annan stor häst som vi åkte och provred; Warchild. Jag tyckte om henne på en gång och bestämde mig i bilen påväg till hotellet att köpa henne. Det visade sig sedan vid veterinärbeskitningen att hon var halt på båda fram. Trist men så här det. Dagarna rullade vidare och jag hittade ingen annan häst som verkade intressant.

Första bilden är på mig och Mithra när vi hade en hoppträning på Säva, dagen innan vi skulle åka neråt i landet. Andra är på mig och Pauline, stoet i Borås. Tredje är jag och Hawel någon dag i början av juli och sista är på mig, Marika och Hawel.

 


 

 

Augusti

Forsatte leta häst och hittade några som var intressanta. Var intresserad av ett sto men även hon visade sig vara helgalen vid andra provridningen. Var och provred en valack som jag föll för redan på videon, allt var klart och vi var iväg för att besikta honom då det visade sig att han hade kissing spines och en lös benbit, blev så jäkla ledsen då det var en underbar häst. Men men, det var bara att gå vidare. Åkte på en tripp uppåt i landet för att prova tre-fyra hästar, hittade fortfarande inget som jag tyckte om. Skolan började också, första terminen på gymnasiet. Ronda såldes till Säva och jag var helt död kändes det som. Jag mådde sjukt dåligt, men det var bara att ta sig igenom. Även bloggen tog fart ännu mer och jag kände att den verkligen hade en inriktning nu, dock var det svårt att skriva när man inte hade häst.

Augusti var det dåligt med bilder eftersom att jag inte hade någon häst. Första bilden är från Åland när jag, mamma och moster var där. Detta är på en strand jag varit på i hela mitt liv. Andra är på valacken vi skulle köpa och sista är på stoet vi provred.

 


 

 

September

Skolan fortsatte och samma sak med provridningarna. Första veckan i september gjorde vi ännu en tripp upp i landet för att kolla på flera hästar. Den första jag provred för ett skimmelsto- ja Saga! Var också och provred några efter men jag hade bestämt mig, det var Saga jag ville ha trots att hon var helt imot det jag skulle ha från början. Fick hem henne en vecka senare och jag var äntligen med häst igen. Vi åkte på KG-träning och lärde känna varandra. Jag fick även mitt första jobb i september, skrev på papper och därmed var jag anställd. Kändes så sjukt underbart!

 

Bara tre månader kvar nu, sen har ni fått en inblick i hela mitt 2009 :P


Ny design!

Ja som ni ser så är det ny header och nya färger-jag kan dock inte bestämma mig om jag är nöjd med färgen eller inte. Ska den vara ljusare eller någon annan färg?

Red iallafall ut idag mamma fotade:








Mitt lilla snömonster haha. Man ser henne knappt i snön :P

Blodapelsin

Ett frukttips; blodapelsin. Mina absoluta favoriter, tycker att de är mycket godare än vanliga apelsiner.



Vilken/vilka frukter gillar ni mest?

Dagens Ridpass

Red ut på morgonen och klättrade i skogen. Gick jättebra, hon var pigg och glad som vanligt. Red även lite lösgörande på några vägar. Öppnor, slutor, sidförande, halter, serpentiner och ryggning. Hon har blivit så mycket bättre på slutor/öppna mot när hon kom. Samma med ryggningarna och skänkelvikningarna. Väldigt roligt att det går framåt där också. Inget speciellt hände, hade inte direkt några höga krav på henne förutom att jobba avslappnat- vilket hon gjorde.

Lite bilder från dagen:







Sötnosen :)

Nytt datafodral

Lite random fakta men nu har min data fått ett nytt och fint fodral, såhär ser det ut:



Hehe tycker det är jättefint :P

Svar på frågestund

Nu kommer svaren på era frågor:

okej det här är ju ingen fråga men det är ett påstående, visste du att du är bäst? :D
okej en fråga också: när ska vi träffas nästa gång? :D

Svar: Haha älskade Kristin, visste du att DU är bäst? ;) Jag vet inte när vi ska träffas, men det måste bli snart! Sportlovet kanske? :D

 

-Hur många unika besökare har du per dag?
-Hinner du med att vara med dina vänner?
-Festar du ofta?

Svar: - Jag har mellan 150 och 200, men på typ topblogarea står det att jag har mellan 400-500. Hehe har ingen aning men det är inte så viktigt för mig :)

- Jag har inte så mycket tid utanför hästarna, så det blir ju inte jättemycket tid med kompisarna. Men alla mina vänner är medvetna om att jag satsar allt på hästarna, de tycker om mig ändå såklart. Vi brukar försöka ha middagar, gå på bio och fika så ofta vi kan men det är ju såklart svårt att hitta en tid som passar alla. Konstigt nog, trots min brist på tid, har jag en väldigt stor kompiskrets. Men mina närmaste är faktiskt de som har hästarna som första prioitering precis som mig, och det som är mer jobbigt att de jag är mest kompis med bor i Uppsala haha. Kristin, Marika och alla andra på Säva betyder mest för mig :) Sen så har jag ju massor med "hästkompisar" här i Stockholm också, men som sagt; tiden är inte så stor och det blir nästan svårare när båda har häst.

- Jag festar aldrig, har aldrig druckit alkohol heller. Nu låter jag väl som någon skittråkig tjej som bara sitter hemma men sanningen är att jag orkar helt enkelt inte, plus att jag inte har lust eller tycker sånt är roligt. Jag går oftast upp väldigt tidigt och då kan jag inte vara ute hela nätterna. Och jag går mycket hellre på bio och käkar middag med några kompisar än festar. Nej, det är inget för mig. Sen så tillbringar jag ju i stort sett alla mina kvällar i stallet med Saga, så det handlar väl om vad man prioiterar i slutändan. Som ni har märkt är Saga mitt prio ett :)

 

Var Ronda din egen häst eller var det någon du red? :)

Svar: Ronda var min egna, för att läsa mer om henne rekomenderar jag att gå in i det här och det här inlägget jag skrivit tidigare :)

 

Hej Sabina.

Kan inte du berätta lite hur Ronda har de? Hur de går för henne och hennes fodervärd? Kanske några nya bilder på henne(och fodervärden)? :D

Julkramar<3
Josse

Svar: Jag tror att jag har skrivit tidigare, men jag kan berätta lite igen ;) Ronda har det jättebra på Säva och alla tycker om henne. Eftersom att jag hann utbilda henne rätt så mycket i både hoppning och dressyr så är hon en populär häst att ha på lektion då man lär sig väldigt mycket. För Ronda och Johanna (fodervärden) går det jättebra, de hann med en lokal förra året tror jag som de placerade sig i! Johanna är jätteduktig och jag är glad att Ronda fick en så bra fodervärd, det känns väldigt tryggt för mig. Jag har tyvär inga bilder på Ronda och Johanna, men som ni såg i inlägget tidigare så la jag upp två nya bilder när jag red henne samt att jag la upp flera bilder när jag red henne i snön förra veckan på julafton :)

 

Vad har du för mål att starta för klasser nästa år med Saga? Vad har du tävlat för klasser?

Svar: Jag har satt ett realtivt högt mål (tycker jag) men målet är att försöka debutera 1.20- klasser. Detta beror såklart helt på hur det går, men vi håller tummarna. Jag själv har endast tävlat upp till L:B, då med Ronda. Anledningen är väl att Ronda var i stort sett oridbar när jag fick henne och den mesta tiden med henne gick åt att utbilda samt bygga upp hennes självförtroende igen. Det var mest de sista månaderna som vi verkligen kunde åka ut och tävla på riktigt. Med Saga satsar jag ju som sagt mycket högre, hur högt får vi se hur det blir :)

 

Vad är dina positiva / negativa sidor som ryttare ?

Svar: Mina positiva sidor är nog att jag har världens tålamod, och jag ger väldigt, väldigt sällan upp. Därav får jag oftast hjälpa till med problemhästar och liknande. Sen så har jag en relativit bra sits, sitter väldigt stilla och har ett bra skänkelläge. Jag är rätt så bra på att se avstånd också, men det är något som tog jättelång tid att träna upp och det var förra året som det släppte på riktigt. Mina negativa är att jag ofta glömmer att vrida om handen så att tummen pekar uppåt, det är något jag försöka träna på varje dag. Jag har lyckas också få hästar att gå väldigt snabbt, något som inte alltid är bra. Speciellt inte på Saga. Det blir lätt att jag inte tar tillbaka henne mellan hindrena och då går det bara snabbare och snabbare plus att anridningen mot hindret inte bir så bra. Men jag jobbar vidare bara!

 

När ska du och saga debutera tillsammans lokalt (om ni inte har gjort det än)? :)
Hur kan du ha råd att betala allt åt saga i och med att du är 16 år och bara får 1000 kr från kommunen (studiebidrag) typ stallhyra, utrustning osv. ? (:

Svar: Jag och Saga ska nog debutera lokalt ibörjan av mars :)

Jag jobbar i en butik några dagar i veckan samt varannan helg, det är det som är min inkomst och anlednigen till att jag kan betala allt för Saga. Sen sitter jag också barnvakt ibland till min granne och då får jag lite pengar där också. Mitt studiebidrag får jag inte, så de pengarna räknas inte med i min budget. Utan mitt jobb hade jag aldrig kunnat betala allt, är inte ens säker på att jag hade kunna ha häst. Hade tänkt göra en ekonomikalkyl för er så att ni kan se och få tips hur man lägger upp sin ekonomi varje månad :)

 

- Vad har du för meriter?
- När du skriver att ditt mål är sm, är det som junior eller senior?
- Tycker du att du själv är duktig på att rida positiva/negativa sidor?
- Tror du att du kommer att starta sm i framtiden?

Svar: - Om du menar tävlingsmässigt så har jag tävlat upp till L:B på ponny med placering. Men som sagt, jag köpte aldrig en färdig ponny utan en problemhäst så jag har mer erfarenhet av problemhästar än tävlingsmässigt. Detta ska dock ändras på nu när jag har Saga! :)

- Mitt mål är SM som junior.

- Har svarat på positiva/negativa sidor lite längre upp. Att säga att jag är duktig eller inte på att rida är väldigt svårt eftersom att du aldrig blir fullärd. Men jag tycker väl att jag är helt okej, bättre på vissa saker och behöver träna mer på andra :)

- Ja, eller jag hoppas det. Eftersom att jag satt upp det som ett mål så tänker jag ju satsa allt för att nå det, så min plan är att starta SM i framtiden.

 

Hur många hästar har du haft? :)

Svar: Jag har bara haft Ronda innan, alltså en häst. Väldigt lite, men jag lärde mig otroligt mycket :)

 

Vilka bloggar läser du? (kanske kan få några bra bloggtips;))
Hur länge har du bloggat, och har du haft någon blogg innan denna?
Hur ser din drömhäst ut, om du inte får säga "som saga"

Svar: Jag läser väldigt många bloggar, men den som jag alltid kollar in först är Karin Warnmarks. Den är den bästa! Sen så läser jag Mikaelas och även Johanna, Astrid, Joelle, Freja och några till :) De vanliga typ. Förutom hästbloggar är det några kompisar samt de stora; Kenza, Kissie, Foki mf.

Jag har bloggat seriöst sen juni -09. Innan hade jag den här fast jag skrev inte så ofta och det var inte speciellt planerat. Tycker det är jätteroligt, kommer nog aldrig sluta haha :P

Hm, min drömhäst (förlåt Saga, men jag är tvungen haha) är nog ett kolsvart sto, cirka 170 cm i mankhöjd som hoppar hus. Mycket temperament och typiskt stoig. Eller en mörkbrun valack, eller ett brunt sto. Som Ronda fast i större format :P Fast håller nog mest på ett kolsvart sto, de är underbara!

 

- Tjänar du nått på att blogga? Jag tänkte eftersom din blogg är rätt så stor? Hur många läsare har du ungefär per dag? :)

Svar: Nej jag tjänar absolut inget på att blogga, förutom en otroligt fin respons från er läsare som gör mitt självförtroende bättre varje dag, och jag blir gladare :) Jag ser inte min blogg som stor, inte i jämförelse med andra hehe :P Som jag skrev innan, mellan 150-200.

 

- lizza stog inte i ridskole stallet väll?

Svar: Jo det gör hon, hon är tillhör ridskolan och går lektioner :)

 

Har du ridit på ridskola? Isåfall vilken? :)

Svar: Jag har ridit på Farsta Ridskola, Ågesta Ridskola, Rastaborgs Ridskola samt Tyresö Ryttarförening där jag också träffade Ronda. :)

 

Hur har du råd med allt? Läste att du betalade allt, och med tanke på din utrustning, den är ju inte billig precis! Du kan väl skriva ett inlägg hur du gör med pengarna? Själv så köper jag upp allt första dagen när jag får pengar...

Svar: Hehe, som jag sa tidigare så jobbar jag ju väldigt mycket för att kunna ha råd med allt. Jag ska absolut skriva ett inlägg om ekonomin, vet själv att det är jättesvårt att hålla i pengarna när man väl får dem..

 

Men har du köpt Lizette från Mikaela Zimdahl?

Svar: Nope inte jag, men min moster och kusin som äger Säva har gjort det :) Och min bästa kompis Kristin är just nu fodervärd på henne. Och jag tror att det är meningen att hon ska köpa henne i framtiden, det hoppas vi alla på iallafall... ;) Men jag har ju ridit Lizza, förra veckan när jag var på Säva och hon är underbar! Kan bara säga att Mikaela har gjort ett grymt bra jobb med henne, vet själv hur hon var innan de köpte henne.

 

Har nygligen börjat ridit en dressyrhäst som verkligen superduktig.
Får han att gå superfint i skritten, men när vi travar tappar jag han direkt, (kan bero på att jag tappar balansen och kontakten med munnen hans kanske med..) men har du nå förslag på vad jag ska träna på? eller göra för att han ska fortsätta hålla sig i form och jag inte ska tappa balansen.

Svar: Eftersom att jag inte har sett er i verkligheten är det lite svårt, men jag skulle börja med att trava med syfte att bara hitta balansen och inte fokusera främst på formen, iallafall tills du har hittat din balans. Om du har dålig balans och tappar kontakten med hans mun är det bara naturligt att du inte har kvar honom i form. Är det någon speciell anledning till att du har dålig balans eller behöver du bara träna mer? Ta hjälp av en duktig instruktör och berätta ditt problem för henne/honom. Visa också vad det är som händer så att hon kan hjälpa dig på rätt sätt. Din balans är bara att fortsätta träna på, så länge du inte har den kommer han inte kunna gå i form. Prova att börja göra några balansövningar när du inte är på hästryggen, t.ex hemma. Ett tips är också att någon longerar honom samtidigt som du sitter på fast utan att ha någon kontakt med hans mun. Fokusera på att känna hans takt och att verkligen försöka slappna av så att du följer med i hans rörelser. Det är jättebra att bara sitta på och inte behöva tänka på styrning m.m och man behöver träna på sin balans! Hoppas det går bra ;)

 

Var står du nånstans? :)

Svar: Jag står i ett privatstall i Lissma, Huddinge. Har skrivit ett längre inlägg om det här förut, länk här :)

 

Så, tror att det var alla! Kul att det blev så många, dubbelt från förra gången :) Säg till om jag glömt något eller om ni kommit på något mer.


Några bilder

Fick några bilder från Säva förra veckan när jag red Ronda och Lizette. Det som är så roligt på Säva är att i stort sett alla har systemkameror, så varje gång du rider blir du fotad. Jättebra för oss som annars inte får en enda bild på oss själva när vi rider! Tusen tack Marika och Johanna för fotona :P







Sista är på Lizette om ni inte såg det :P De två andra på på Rodis :)

Mitt jobb

Några har undrat hur det ser ut på mit jobb så jag tänkte visa några bilder jag tagit. Detta är dock bara en väldigt liten del av butiken, men det är mina favoriter :)


Badavdelningen, ni ska veta hur gott det luktar här!! Badbomber, tvålar, krämer, luktpåsar, ansiktsmasker...


Fortfarande badavdelning, fast man skulle kunna tro annat. Äggpaketet är badbomber i form av ägg, "badmjölk" längst till vänster i flaskan som ser ut som en mjölkflaska, badpulver i "sockerpåsen" och kroppskräm längst till höger. Älskar temat!


Ännu mer badbomber, här i form av bland annat muffins (de i korgarna, några har till och med "strössel" på sig!) och vanliga runda. Dessa luktar otroligt gott och jag kan rekommendera att bara köpa och ha i t.ex. garderoben för att få en härlig doft på kläderna.


En annan lite bättre bild på avdelningen. Luktpåsarna längst ner är underbara!


Doftljus i alla möjliga lukter, bland annat melon, mulberry, mountain air, jasmin, apple mf.


Närmare bild på några ljus.


Här har vi också vanliga ljus utan lukt i flera olika färger och nyanser.


Den brun/guldiga avdelningen. Finns jättemånga lyktor, fat och olika skulpturer.


Lite större bild på samma avdelning.


En klocka (bilden är upp och ner men orkar inte vända på den) som är jättefin, hänger ut från väggen.

Det var några bilder, butiken är som sagt mycket större men jag hann inte fota mer :P

RSS 2.0