JW schabraket

Här kommer några bilder på när schabraket ligger på:
Om jag inte hinner skriva något mer vill jag önska er ett riktigt Gott Nytt År! Jag hoppas att nästa år är fyllt med nya överraskningar, framgångar som motgångar men att det framför allt blir mer som jag planerar och vill :P Ha det så bra alla mina fina läsare och hoppas att ni fortsätter följa vårat äventyr nästa år också!

Stora KRAMAR

Är i stallet..

Är i stallet, ska snart gå hem. Skriver mer då. Gott nytt år sålänge! :)

Snösulor, broddar.. Vinterns konsekvenser.

Vintern är härlig, men vissa saker skulle man helst vara utan. Som snöstyltor.
Det är många diskussioner hurvida man ska använda snösulor, broddar och allt annat som finns i dagsläget under de månaderna när det är snö.
Vissa är imot att ha brodd på hästarna dygnet runt och menar att man ska ta av dem när man inte rider.
Andra, jag bland annat, har på dem hela tiden även i hagen för att minska risken för sträckingar och andra halkskador.
Visst kan det leda till skador på andra sätt som sparkskador och att de slagit i sig med broddarna på de resterande benen men i mitt stall är de bara två hästar just nu och de är kompisar så jag ser ingen anledning till att inte ha på henne brodd hela tiden.
Jag kan förstå de som vet att de kanske har en häst som lätt skadar sig i hagen eller om det är många hästar i hagen.

Elitbrodd

Sen har vi snösulor; det som har hjälpt oss de senaste åren att kunna rida även när det är kramsnö, 50 cm snö osv. Även här är det väldigt blandade åsikter. Jag vet fortfarande inte vad jag tycker helt om dem men om jag säger så här:
Jag använder dem eftersom att jag rider ut i stort sett hela vintern utomhus och jag vet att det går inte att komma en meter utan att hästen går på styltor.
Därimot så håller jag med dem som säger att det ökar risken för infektioner i hoven och likande.
Jag försöker därför vänta så länge som möjligt med att sätta på dem så att hon endast behöver gå med dem under de veckorna då det verkligen är snö ute.
I år har det ju dock varit grymt mycket snö under en längre period så jag ångrar att jag inte satte på dem tidigare, men nu är det som det är.

Jag har även provat att ha hovolja, vanlig matolja och vaselin under hoven för att slippa styltor men jag tycker inte att något av det har funkat riktigt.

Bild från hastfolk.se

Hur ställer ni er till det här ämnet? Vad använder ni er av på vintern? Fördelar, nackdelar? Eller har ni några helt andra metoder och tips?


Update: Jätteroligt att så många tyckte till. Intressant att höra om hur ni gör och vad ni tycker :P Ska försöka svara på kommentarerna, har lite svårt att hinna bara!


Täcket

För er som ville se en bättre bild på täcket jag fick av Kristin i julklapp, här tror jag att jag har hittat det:Mitt andra täcke har även kommit, ska få det imorgon antagligen :D 


På jobbet

Hej, jag sitter just nu på jobbet. Har långt pass idag, vilket betyder att jag slutar sju. Min medryttare har Saga idag så det blir inget stall. Hittade inte heller någon tröja inne på Hästbiten igår, får nog beställa från internet för att få den just jag vill ha.

Skriver mer sen, något collage dyker uppn samt fortsättningen på min Årsresumé :)

/ Sabina


Just nu

Såhär ser det ut just nu hos mig i väntan på att vi ska in till stan.Sitter och läser min nya bok samtidigt som jag spanar in mina favoritbloggar. Myspys :)

Årsresumé 2009; April, Maj och Juni

Då fortsätter vi!


April
Träningarna gick vidare och allt gick jättebra. Det var några som provred men det som alla backade ur på var hennes storlek, hon var ju så liten som D-ponny. Jag hittade även mitt nuvarande stall av en slump då jag och mamma åkte runt och letade efter nya stall då vi inte skulle kunna stå kvar i mitt gamla när vi köpt häst. Första gången jag såg mitt stall nu blev jag helt förälskad, och det sjuka var att jag gått förbi det på håll flera gånger utan att upptäckt det tidigare. Jag gick iallafall och drömde om det här stallet och hade helst flyttat dit direkt.
Ronda efter en KG-träning på första bilden. På andra är det Ronda och Comet, Hannahs förra ponny, när vi var ute på en promenad i vårvädret. Tredje bilden är när min dåvarande medryttare Jasmin hade dressyrträning, i bakgrunden skymtar ni även Hannah och Comet. Fjärde är den vägen jag går till mitt stall, nu är det ju täckt med snö men så här ser det ut på våren. Femte bilden är när Ronda löshoppades i paddocken och sista bilden är den som ni har fått sett många, många gånger; min favoritbild på oss.
Maj

I slutet av Maj startade jag och Ronda en Pay & Jump på Runsten, 1 och 1.10 m. Vår första start på den höjden. Nollade i 1 m och hade två stopp i 1.10, men jag var så sjukt nöjd. De felen var helt mina, jag tvekade och då stannade hon. Men det roliga var att vi var ändå var på topp fem listan i den klassen, det var så många som vägrade ut sig. Vi var också iväg på en lokal tävling på Hölö Ridklubb, vi kom sexa i L:C och trea i L:B. Lycka. Sommarlovet närmade sig och man var väl inte direkt överambitiös i skolan längre.Första bilden är från Pay & Jumpen på Runsten, Hannah fotade. Andra är på Ronda i sin hage på Gullarängen. Tredje bilden är från framridningen på Runsten och fjärde är från när vi hoppade i paddocken.
Juni

Kan ha varit värsta månaden på året.
Eller nej, juni och augusti var nog värst. Iallafall, vi startade en lokal till på Skånsta Ryttarförening (heter det så?), vi kom tyvär hem utna placering men jag var ändå nöjd. Jag var även och provred två hästar; ett åttaårigt sto som hete Saffran och en elvaårig valack vid namn Cameron.
Saffran var tyvär för outbildad för sin ålder. Cameron var en kritvit, stor valack som var helt underbar men tyvär var han lite för gammal för det priset de ville ha, annars tyckte jag grymt mycket om honom. Ronda åkte till Nina för att provgå läger där, hon åkte den 10 juni 2009.
Anledningen till varför jag är så känslig med det här är för att Ronda kom till mig 10 juni 2006, alltså togs hon ifrån mig på dagen exakt tre år senare.
Det blev SOMMARLOV och jag gick ut nian, äntligen! Jag åkte iväg till Säva för att sommarjobba där i några veckor, det visade sig bli världens bästa sommar!!
Jag och Ronda startade även en sista tävling tillsammans, det var en lokal på Säva. Vi kom trea i L:C+5, och jag kan utan tvekan säga att det var den bästa rundan jag gjort i hela mitt liv.
Grät när vi kom ut från banan :P
Även bloggen tog fart, nu med inriktning och mer strukturerad.Första bilden är under framridningen på Skånsta, lite suddig men man ser. Andra är efter en uteritt i gamla stallet, i början på juni. Tredje är under ett dressyrpass på Säva och den sista känner ni igen (headern), hoppning i paddocken på Säva. Kristin fotade de två sista.

Det var det, nästa gång är det juli, augusti och september. Provridningar, bloggen tog fart, Saga, Ronda såldes mm. Mycket hände!

Påminelse

Tänkte bara påminna er om tävlingen och frågestunden. Frågestunden kommer att avslutas på fredag, så det är några dagar kvar :)Känslan kommer leva kvar ett bra tag...Shopping

Blev en del handlat idag.


Någon slags putstrasa som ska vara  jättebra, min kompis har den, priset är 69:-. En bok om unghästutbildning, var mycket övningar och tips som verkade bra så jag ska läsa igenom den ordentligt, kosade 229:-. Kan lägga upp det som jag tycker är extra bra här. Torrschampo till min smutsgris, kosatde 89:-. Nej men hon ligger ju och sover på natten och lyckas jämt pricka in bajshögarna med hela huvudet och halsen. Vi får prova och se hur det här funkar. Sen ett vanligt dressyrspö, mitt har försvunnit på något oförklarligt sätt, kostade 79:-.

På Lyckås blev hade det efterlängtade JW-schabraket kommit in och det fanns en kvar i storlek full samt i den färgen jag ville ha, slog till direkt!

Detta alltså fast i blått, ska visa er imorgon när jag kan visa det på Saga.

Den blåa färgen alltså. Kostade 599 :-

Sen var vi också och handlade foder som gick totalt på 700 kr. Kan ju tillägga att jag har betalat allt idag förutom hälften på Hööks.

Nu ska jag sova, fast har jättesvårt att somna tyvär. Imorgon (eller idag blir det ju) är det ridning och sen in till stan där jag ska till Hästbiten för att kolla på KL-tröja :)

Har shoppat..

Har shoppat lite på hööksoch lyckås, visar sen hemma. Nu; Avatar 3D!

Måndag

Hej!

Har varit i stallet och ridit nu på förmiddagen, det gick jättebra. Jag har ju gett henne en smygvintervila under en-två veckor då jag jobbat så mycket, och jag tyckte att det var bra för henne att bara få vara häst eftersom att nästa år ändå kommer bli så händelserikt. Men idag satte vi igång och skritta, kommer väl bli så resten av den här veckan innan vi går över till mer galoppjobb.

Jobbade henne mycket lösgörande just för att se lite hur hon är samt att börja jobba bort det stela. Red ut och det blev mycket serpentiner och skänkelvikningar över vägarna, framdelsvändningar för att byta varv, halter osv. Hon var pigg och låg på rätt så mycket, ryggade några gånger för att checka av att hon lyssnade iallafall. Gick jättebra, vanligtvis brukar hon bli jättearg vid ryggning men nu gjorde hon det utan att bråka, och samtidigt riktigt fokuserad och avslappnad.

Är väldigt nöjd med henne idag, kommer antagligen fortsätta på samma spår imorgon och lägga till klättring för att stärka henne ännu mer. Stretchade hemma efter ridningen, gick super! Jag kanske ska visa några övningar för er?

Ska på bio nu, vi hörs senare eller imorgon!


Årsresumé 2009Ja, hur blev mitt år? Var det som jag hade tänkt mig? Vad minns man mest? Har jag uppfyllt några mål?
Detta är ett så stort ämne så att jag delar upp det i flera bitar och har skapat en egen kategori för dem också. Kommer alltså att berätta om mitt 2009, framgångar som motgångar.

Januari
Jag och Ronda kom in i en bra period och för första gången sen vi köpte henne började jag verkligen känna hur det ska vara. Vi gick även över helt till min dressytränare Kicki samt började träna för KG regelbundet. Jag och mamma diskuterade mycket om hur vi skulle göra i framtiden med hästfronten, och tro det eller ej men jag bestämde mig ett tag för att sluta då jag inte trodde att jag skulle klara av både gymnasium och häst. Dock ändrade jag mig efter att mamma övertalat mig samt att jag insett hur mycket hästarna faktiskt betyder- att de är allt för mig.De första är när vi var på dressyrläger hos Kicki, vi hade precis kommit in efter ett pass. Andra är efter en annan träning hos Kicki när vi åkt dit. Den tredje är under en promenad, då stog vi på vårat gamla stall och den sista är tagen samtidigt som den andra.
Februari
Utvecklingen gick framåt och framåt hela tiden. tack vare nya tränaren KG blev vi bättre hela tiden och allt kändes perfekt. Jag var och provred min första häst, en valack på Strömsholm. I och med det hade jag bestämt mig helt att sälja Ronda, det var som ett första steg när jag åkte och provred för första gången.


Paddigton, hästen jag provred. Ronda efter en träning.
Mars
Ronda sattes ut på annons och min värld var kaos- jag visste varken in eller ut. Jag hade min fina kompis Hannah vid min sida hela tiden och hon tröstade och ställde upp jämt. Vi fortsatte att träna och det gick bara bättre och bättre. Var och provred en till häst, denna gång ett nioårigt sto vid namn Tybalia. Jag blev helt förälskad, var övertygad om att det här var min häst. Jag ville så gärna köpa henne, mamma också men vi hade inte råd med två hästar samtidigt. Så det var till att glömma och gå vidare, något som var jättesvårt just då. Hade mycket att tänka på hela tiden, hästarna, träningar och sista terminen i nian kryddat med nationella proven. Ja, Mars var i stort sett upp och ner.Första bilden är hästne jag provred, Tybalia. Andra är Ronda efter en KG- träning. Ronda innan en Ted-träning på tredje bilden. Även bloggen fanns, fast helt utan inriktning och jag hade den mest för att skriva av mig vid behov. Själva bloggens utveckling får ni följa senare, när jag drog igång på allvar.

Nästa del kommer snart, då tar jag månaderna: april, maj och juni.


Rundvisning på Säva

Jag sa ju förut att jag skulle försöka filma lite när jag var på Säva. Sagt och gjort- jag och Kristin har nu gått runt och filmat.
Enjoy! ;)Hehe som ni märker är vi inte så seriösa tillsammans :P

Beslutsångest

Jag fick ju pengar i julklapp för att köpa en Kingsland tröja, men nu har jag beslutsångest! Vet inte vilken jag ska välja.Jag tror att jag är mest sugen på den gråa tröjan, den är precis i min stil och riktigt snygg. Samtidigt skulle jag behöva en ordentlig tjocktröja och då passar den i mitten perfekt. Det blir till att prova i butiken noga för att känna efter.

Vilken tycker ni? Eller någon kanske faktiskt har en av tröjorna?

Tävlingen!Här har ni alltså tävling nummer två! Första priset är en helårsprenumeration på hästtidningen Equipage, är själv en flitig läsare och jag tycker väldigt mycket om tidningen. Intressanta artiklar, bra fakta och fina bilder.

För att vinna ska du göra några saker;
1. Lägg till bloggen på bloglovin
2. Kopiera bilden och lägg upp i ett inlägg alternativt på din bdb och länka
3. Berätta om vad du helst läser om i hästtidningar. Fakta? Tips? Övningar? Utrustning? Gör det genom att antingen kommentera eller att skicka ett mail till mig på ronda.blogg@hotmail.com.

Tävlingen avslutas 15 januari och då bestämmer jag vinnaren. Lycka till alla! :)

Julklappar

Ja, vad fick jag i julklapp? Kanske inte så mycket materiela saker, men först och främst pengar. Mamma gav mig pengar endast till syfte för mig själv, annars lägger jag alltid varenda krona på hästarna hehe... Sen fick jag pengar till en Kingsland tröja, Katta och Nina visste inte vilken de skulle köpa så jag fick pengar istället. Ska gå till Lyckås imorgon och kolla. Och sen fick lite mer pengar, plus att en tjej kommer och köper täcken imorgon så då blir det mer.

Sen fick jag choklad och ljus, mysigt var det. Av Kristin fick jag ett helt underbart täcke till Saga! Bild här nere. Tusen tack vännen :)


Så vad ska jag göra med resten av pengarna? Jag vet faktiskt inte just nu. Ska betala stallhyran, försäkringen och spånet för mina lönepengar samt att det är dags för hovslagare.
Så då lär ju de gå åt helt i princip.
Vet inte om jag sparar de här till träningarna och tävlingar som drar igång snart eller satsar på t.ex Veredusskydden fram?
Knepigt det här med ekonomin eftersom jag hela tiden måste tänka på varenda lilla krona. Det gäller att också försöka ha en liten summa om det skulle behövas akut, om ett par tyglar skulle gå sönder plötsligt eller något sånt där. Eller om höleveransen skulle komma tidigare.
Hm, jag får sätta mig ner och göra en ordentlig kalkyl så ser jag hur det blir. Får ju mina stipendium pengar i februari så det ser jag fram imot väldigt mycket.
Det är en hel stallhyra och försäkring plus en KG träning.
Pust, nu orkar jag inte tänka mer på det.Sen ska det också vara gjordar men jag glömde de hemma.

Påminner i mönstret om mitt ridtäcke som jag köpte nyligen. Superfint är det och satt väldigt bra på Saga!

Är jättenöjd över mina julklappar. Kanske inte var så många, men jag tänker att jag faktiskt fått Saga iår plus en transport. Det betyder mest för mig och de levar jag längst på!

Frågestund

Medan jag väntar på att filmen med rundvisningen ska laddas upp (enligt youtube kommer det att ta 10 timmar, jag hoppas verkligen inte att de är seriösa med det) tänkte jag dra igång en frågestund efter begäran en lång tid. Som vanligt fråga vad ni vill om vad som helst, alla frågor svaras på!


Dagens Ridning

Idag red jag först Ronda i ridhuset, hoppade lite. Gick bra, jag är ju som sagt fortfarande chokad över hur lite Ronda faktiskt är. Kändes dock direkt hemma när jag satt på henne igen. Efter det satt jag upp på Lizette, och hon var grymt rolig att rida! Pigg som tusan men så otroligt positiv till allt jobb. Mikaela har verkligen gjort ett bra jobb med henne =) Hoppade något språng på henne också, film finns under. Även film på Rodis också.


<3

Jag kan inte beskriva känslan när jag såg Ronda idag. Tror att ni förstår vad jag menar.


Extrem, obeskrivlig lycka.

Fotar julklappar sen!

God Jul!

Nu sitter vi i bilen påväg till Säva! God Jul på er! Va i stallet nu på morgonen och red ut och galopperade i snön, Saga bockade en gång hehe. Hon tyckte att det var jätteroligt, fast jobbigt. Det är ju cirka en halvmeter snö så hon fick jobba ordentligt, väldigt bra för henne. Tog även lite bilder på oss, hade självutlösaren på och sen fick jag springa fram till Saga innan den knäppte. Några blev faktiskt riktig bra. Visar upp ett par nu:Min, min, min gud jag kan fortfarande inte förstå att du är min :P Älskar dig så fruktansvärt mycket vännen <3

Åter igen, God Jul! Vi hörs senare :)

Sova?

Jag är så sjukt trött! Gosh, har lust att bara lägga ner huvudet på tangentbordet och ta mig en lur, men jag har lovat mig själv åtminstonde ETT inlägg per dag! Och så ska det bli också hehe :P

Jag hade sagt att jag skulle presentera tävlingen idag, men jag glömde min data på jobbet så kan inte lägga upp bilden och det, hade nämligen gjort bild och så. Så den kommer upp imorgon istället, på julafton. Imorgon bär det också av till Säva, äntligen!

Ska ta en tur med Saga på morgonen först, tänkte rida ut och galoppera i snön.

Jaja, mer uppdatering imorgon, nu måste jag sova så att jag inte dreglar ner allt ;)       
Blev skitglad när jag såg HÄSTAR på första sidan på blogg.se! Äntligen säger jag bara.


Tisdag

Mycket att göra idag också. Har jobbat hela dagen och är helt slut. Lön idag! Fast allt går till Saga. Visste ni att jag betalar allt för Saga själv? Stallhyra, foder, försäkring, träningar, hovslagare, utrustning m.m. Jag känner mig faktiskt lite stolt över mig själv som är 16 år och kan betala för min egen häst :P

Jaja, det var inte det jag skulle säga. Har handlat julklapp till Kristin idag (kan inte säga vad då hon läser bloggen men den är jättefin haha) för vet ni vad? På torsdag åker vi till Säva!! Och jag ska få rida Ronda :D
Tänkte fråga Kristin också som jag kan få prova Lizette, hon har ju snackat om den ponnyn i flera månader så nu måste jag se vad det fantastiska är med henne haha ;)
Nej jag skoja, hon är en grymt fin ponny! Ska se om vi kan fota och filma också. Ni kanske skulle vilja ha en rundtur på Säva? Jag kan ju gå runt och filma och visa.
Hur som helst så följer min data med så jag kommer uppdatera här.
Självklart kanske inte jättebra då det trots allt är julafton men några inlägg blir det.

Tänkte också skriva en årsresumé av 2009 samt en framtida plan för 2010. Kommer ju ta ett tag men har en vecka på mig tills vi byter år så det ska nog gå. Kan börja i bilen påväg till Nina.

Jaja, vi får höras imorgon om jag inte slänger in något mer idag. Imorgon kommer jag också att presentera den nya tävlingen, så kolla in här då och då ;)

/ Sabina


Det går bra fort ibland...

Vilken dag jag hade igår! Med både stöld, misshandel och poliser på jobbet. Allt var i stort sett väldigt upp och ner. Så jag är lite mör, eller rättare sagt väldigt. Därav den usla uppdateringen.

Kan säga att jag redan har en till tävling på gång med ett riktigt, riktigt fint pris. Jag och företaget har nu pratat och de var väldigt positiva till idén, vilket ledde till att de mer än gärna sponsrade bloggen. Otroligt roligt! Jag tänkte försöka få iväg alla Höökspriserna först och främst, men det bör vara klart på onsdag. Sen drar jag igång den här nya :)

Håll koll!


Hemklickat!

Nu är det beställt! :D


Utsläppet är klart...

Utsläppet är klart, mockningen är färdig, höet packat och vattenhinken fylld. Nu drar jag hem och sen direkt iväg till jobbet. Vi hörs senare!

Eurosport kväll

Red som sagt inte idag, men gick en promenad med henne. Hon var pigg och glad som vanligt. Sitter just nu och kollar på hoppningen på Eurosport och måste säga att starfältet bjöd på mycket spänning idag! Vägringar, konstiga svängar, bockningar, kickningar och jag vet inte vad! Haha tycker att det är roligt när det inte bara är som vanligt utan när hästarna visar lite humör. Det var också väldigt stora åldersskillnad på hästarna också. Det är allt från sjuåringar (!) till sextonåriga hästar, alltså rätt så blandat.

Ska sova snart, har morgonen imorgon och sen ska jag direkt till jobbet för en hel dag där. Bäst att passa på att tjäna lite extra pengar nu när det är lov ;)

Bjuder på två bilder från dagen;

Någon hade minsann ockuperat en höpåse!

Suddig Saga efter promenad.


Update: Penelope Leprevost vann med en mycket snygg runda. Välridet samtidigt som hon satsade, det är inte alla som kan det. Bra jobbat!

Och vinnarna är...

Nu är jag klar! Såhär blev reslutatet:

1. Sponsor Schabraket vann Fridaelmlundare
2. Sponsor Borste och Sponsor Grimma vann Jenny
3. Sponsor Grimma vann Memily
4. Sponsor Borste vann Tormala

Grattis till alla er som vunnit och maila mig era adresser samt namn så att sakerna kan skickas :) Och tusen tack till alla er som va med. Det kommer att komma fler tävlingar, så håll ögonen öppna ;) Och tack till Hööks som sponsrade bloggen med alla priser, utan de hade det inte blivit något!


Snart vet ni!

Nu drar jag vinnarna från tävlingen, jag håller tummarna för er alla (hehe, även om det bara är fyra som vinner)! Jätteroligt att det var så många som ville vara med =) Berättar snart vilka det blev.


Ja här i ligger alla ni som deltar hehe... :P

Söndag

Hej!


Nu är Höökstävlingen avslutad och det går inte att anmäla sig längre! Jag ska dra vinnarna så fort som möjligt. Ska eventuellt åka och kolla på ett nytt stall nästa vecka, hos min dressytränare. Vi får se. Mår inte bra alls idag så tror inte att det blir någon ridning. Men ska försöka fixa ihop filmen från igår. Hörs sen!Sommarhoppet 2009

Fick två jättefina bilder på mig och Ronda från en tjej på Säva som fotade när det var tävling där i somras och vi var med.
Tusen tack för de fina bilderna, värmer jättemycket!! :D

Dagens Ridpass

Red i snöstormen i paddocken, väldigt kort för det var inte roligt alls för någon av oss. Filmade även, ska visa sen! Trots vädret gick det riktigt bra och hon var väldigt mjuk och fin. Är nöjd trots att vi höll på att blåsa bort båda två. Ska ringa till Gladö nästa vecka och höra om vi kan låna deras ridhus lite.

Saga rymmde idag! Eller, jag var lite slarvig och stängde inte boxdörren när jag gick in till henne så då gick hon rakt ut förbi mig och vidare ut genom stalldörren som oturligtvis var öppen. Väl ute vände hon sig om och stack in huvudet för att sedan stå så ett tag. Knasboll! Det roliga var att jag stog inne i hennes box och visslade på henne och då kom hon, blev jätteförvånad och såklart väldigt glad att hon lyssnar på mig så bra :P Haha hann iallafall fota henne när hon var utanför stallet;Inne i boxen igen;


Världens finaste :)

Filmen ska bara fixas lite, sen kommer den upp!

Tiden som spenderas i stallet


När kommer det?

Jag beställde ju det ljusblåa pannbandet från OS hos Lyckås i mitten av oktober och det har ännu inte kommit, så jag var där nu i veckan och frågade.
Tydligen hade de missat att skicka en beställning (de måste speciall beställa det pga färgen) så nu kommer det ta ännu längre.
Åhh, jag blir galen!!! Vill verkligen ha det nu.
Speciellt om jag och Saga ska fotas ju :/
Men men, vi får klara oss utan det.
Det kommer iallafall blir jättesnyggt på henne sen när det kommer.


Det är alltså pannbandet i mitten som jag ska ha. Tror det kommer bli väldigt snyggt till Sagas vita päls.

Jag kan fortfarande inte säga något men...

Jag berättade tidigare i veckan om att något hänt mig. Allt är fortfarande tveksamt men det har börjat hända lite saker och jag är mer positiv till det än någonsin. Lägger upp tre bilder och ser om ni kanske får några idéer ;)

Gjorde det er klokare eller bara mer förvirrade? :P

Horseware Ireland

Jag är otroligt sugen på det här täcket, eller vad säger ni?
Hittad det desutom på rea i en tysk affär och i Sagas storlek.
Är ju sjukt snyggt!


Dagens Ridpass

Ja som ni kanske hörde i videoinlägget så red vi ut. Äntligen så kunde vi SE vart vi va :) Galopperade i djup snö och Saga fullkomligt älskade det. Frustade och smyg-ökade ibland, vissa stunder lyssnade hon inte på mig men för det mesta så. Vi hade helt enkelt jättemysigt.

Några vinterbilder, sen dog kameran. Lyckat -.-

Videoinlägg

Hehe, jag har försökt mig på det igen! Jag är sjuk, därav min muppröst men ni ser iallafall något till skillnad från förra gången när det var kolsvart.

=)


Nääää

Jag blir galen! Vaknade upp och är jättesjuk! Varför kan jag aldrig få ha ett normalt lov? Jag bryr mig inte den här gången, jag tänker inte ligga hemma som jag fick göra sist.

Jaja, får försöka köra vidare iallafall! Eftersom att det är ett sånt himla fint väder ute tänkte jag försöka passa på att fota lite, så jag sa bara fixa lite och sedan sticka till stallet. Vi hörs sen.


Tävlingen avslutas om tre dagar, anmäl er nu!

Ja, snart är tävlingen som jag har haft med Hööks som sponsor slut, den 20 december drar jag vinnarna. Så passa på att anmäl dig nu i sista minuten innan den är slut!


Idéer tas tacksamt imot!

Sitter nu barnvakt efter att ha varit i stallet. Blev ingen ridning idag då hon inte har några snösulor så det blir bara styltor som hon halkar omkring på. Jag måste kolla när det är dags för skoning nästa gång, då åker snösulorna på direkt.

Men nu är det iallafall jullov!! :D Äntligen, gud vad man har längtat! Jag har några saker inplanerade under lovet, bland annat en fotografering med mig och Saga. Mer info kommer senare om det!

Jag har lite idétorka, så jag skulle behöva er hjälp. Vad vill ni läsa om? Vill ni ha en frågestund, det var ju ett tag sen?

Hjälp mig snälla!! Skriv en kommentar eller maila:P


Förlåt

Jag är verkligen jätteledsen till noll uppdatering, men igår när jag stog och jobbade fick jag ett sms från min moster som berättade att hon låg på Sös med en antagligen väldigt skadad arm.
Så jag stack dit och tillbringade min kväll samt natt på akuten.
Det visade sig att ett ben i armbågen hade gått av ritkgit ordentligt så hon ska tillbaka för utredning och vidare sjukvård. PLUS att jag vaknade upp sjuk igen, skit också!
Jag ska verkligen alltid, ALLTID lyckas bli sjuk så fort lovet kommer. Suck säger jag bara. Och som om det inte var nog så är det ju total kaos i Stockholm. Vi var utan el imorse och nu kommer jag inte från skolan för att bussarna är helt inställda. Hur tusan ska jag ta mig hem???
Det får lösa sig på något sätt. Jag är iallafall helt slut efter att inte ha sovit något alls nästan, och jag ska sitta barnvakt ikväll också.

Jag kan säga att det ända positiva idag är Skolavslutning idag. Kommer inte kunna rida, för mycket snö.
Men jag ska försöka skriva sen!


Täcke från Joules

Ett täcke från Joules, tycker verkligen om färgerna och designen. Dock vet jag inte hur kvalitén på deras täcken är. Någon som har ett täcke från dem?
Tisdag

Hej jag är på jobbet och ska på julbord ikväll så det blir inte någon uppdatering föen senare ikväll!


Embryotransfer?

Ringer det någon klocka hos er om jag säger ET-Embryotransfer? Första gången jag läste om det var nu i Showjumping och jag fastnade direkt för artikeln. Jag tänkte försöka förklara hur det går till ungefär.

Jag börjar med att förklara vad som händer i korthet. Ett ägg som befruktats (ett embryo) flyttas från ett givarsto där befruktningen skett till ett mottagarsto, även kallad för surrogatsto.Själva grejen med ET är att du kan ha ett sto som du tävlar fast du samtidigt kan avla på henne eftersom att du flyttar över det befruktade embryot till ett surrogatsto. Ett sto får ett föl per år normalt, men om du använder ET kan hon få mellan 10-15 föl- per år. Fast det är inte tävlingsstoet som föder eller tar hand om det. Ett bra tävlingssto måste normalt avsluta sin tävlingskarriär och sedan bli avelssto på heltid, nu behövs det inte. Detta gör att det kan bli lättare att få fram "den perfekta tävlingshästen", eftersom att det är större chans att få bra föl när ett bra sto är betäckt med en bra hingst och det är möjligt att göra det flera gånger per år med ET.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den här frågan. Vissa menar att det här bara är ett steg ifrån kloning, och jag kan hålla med. Jag tycker att ett föl ska födas "naturilgt", dvs att det ska födas av sin riktiga mamma. Jag förstår att det kan innebära ett stort genombrott för chansen till bra hästar men hela tanken är för mig lite för absurd.

Här är några hästar som har kommit till genom ET:

Edwina Alexanders Itot du Chateau


Mylord Carthago


Crown Z


Malin Baryard Johnssons Butterfly Flip fick 2006 ett embryoföl med Cardento som pappa, Flip´s Little Sparrow


Harley VDL


Vad tycker ni om ET-metoden? För, imot eller kan ni helt enkelt precis som mig inte bestämma er? Hade ni hört talas om ET innan?

Måndag

Hej. Jag är helt slut idag.
Red iallafall ut i snön, tänkte först låta henne vila eftersom att jag är så himla dämpad men sen ändrade mig och det blev en barbacka tur. Första gången jag gör det på henne, hon tyckte att det var lite konstigt ibörjan när jag skulle hoppa upp. Men väl uppe var det inga problem!
Galopperade och travade lite på vår äng och hon tyckte att det var så himla roligt. Något nytt att lägga till på hennes favoritlista förutom hoppning och galoppträning i allmänhet, galopp i snö var tydligen ännu roligare haha.
Sötnosen!
Det gick iallafall jättebra och jag är glad att vi kom ut iallafall, jag vaknade till mycket mer och blev glad direkt.
Tänk, vad hade jag gjort utan Saga?


Saga mumsa i sig kvällsmaten.


Söndag

Hejsan. Dålig uppdatering idag men det har sina orsaker. Dock inget jag tänker ta upp här.

Det har hänt en sak som kommer att ändra hela min värld. Jag kan inte berätta något ännu utan vill göra det när allt är mer klart, men kan säga att det både kommer vara fördelar för min framtid som ryttare plus att alla ni läsare kommer få en kanske lite ovanlig upplevelse. Gjorde jag er nyfikna? Hehe ja, men ni får inte veta något ännu!

Dagens Ridpass gick faktiskt inte bra. Jag tror att varken hon eller jag var koncentrerade och vi blev båda bara sura på varandra. Så vi jobbade bara i skritt, och då gick det bättre. Fortsatte med övningarna från träningen med Kicki och det gick bra, hon har ju som sagt lite svårt att bära upp sig själv och hänger gärna kvar i handen. Men vi kör mycket lösgörande nu för att föröska få henne bättre och det är nya framsteg varje dag. Ridpassen innehåller mycket tempoväxlingar, övergångar, serpentiner och lite lätt flyttning på öppna delen av A eller C volten.
Men men, man kan inte ha en bra dag varje dag. Vi kör om på nytt imorgon.

Såhär såg min söndagskväll ut:

Bästa tidningen, vegetarisk lasagne med paprika, iPoden med nyladdad musik och melon. Så härligt. Läste om en jätteintressant sak som jag tänkte skriva om här typ imorgon eller i veckan.

Btw min fot är sämre. Nu är den typ blå (?) och svullen samt gör mer ont. Gud vad jag hatar mina fötter.
Tack för alla fina kommentarer i inlägget innan. Det värmer :)

Hörs imorgon!
/ Sabina


Självförtroende, upp och ner varje dag?

Först och främst vill jag tacka er alla för era fina mail jag får, uppskattas otroligt mycket! :D

Vad är självförtroende?
Vad innebär det egentligen att ha ett bra självfötroende?
Är det att man tycker att man är bäst och duktigast på allt så att man står över andra människor? Nej, inte för mig. Absolut inte.
För mig är självförtroende när jag är nöjd och stolt över mig själv. När jag har klarat och bevisat att Jo, jag kan faktiskt det här.
Och jag kan göra det bra.
Kanske till och med riktigt bra, ibland.

Varje dag ser eller träffar jag personer med så himla lågt självförtroende. Jag har också dåligt självfötroende på ett sätt (tänker inte ta upp det såhär offentligt) men det är bara en lite bit av mig, och det är en sak jag jobbar på varje dag.
Men jag menar folk som är osäkra, inte litar på sina förmågor eller kunskap trots att de oftast är tusen gånger bättre än mig på saker. Och jag har så svårt att förstå varför och hur dessa männiksor kan känna så?
Är det för att de inte har fått uppleva känsan av att nå någon av sina högsta drömmar? Eller för att de får för lite respons runt omkring sig? Varför?
Det är så fel. Alla borde vara stolta över något hos sig. Något man klarat av.I somras satte jag upp några mål som jag skulle ha klarat av i slutet av 2009, det vill säga nu. Mina kompisar gapskrattade åt mig och vände ryggen till och andra tittade väldigt tveksamt på mig med blicken "tar du inte på dig för mycket nu så att du inte klarar något av det?".
Sånt händer mig ofta, för att jag har en förmåga att sätta väldigt höga mål. Men när folk då reagerar så som de gjorde kan jag aldrig hålla med eller säga; okej, jag struntar i det.
Tvärtom, någon sorts glöd inom mig börjar brinna. Jag ger allt. Verkligen allt jag har.
Och hela tiden, varje dag upprepar jag om och om igen att jag kommer klara det, det är jag som kommer stå som vinnare sen fast ingen trodde på mig.

Och sånt får mig att bli så jäkla sporrad!
Att få bevisa, att jag kan göra vad jag vill.

Det roliga är, att alla de målen jag hade har jag klarat av med god marginal.
Inte bara bra, jag har klarat dem galant. Det kanske är svårt att förstå, men känslan när allt gick som det skulle och folk som tidigare hånat mig nu stog med gapande munnar och inte trodde sina ögon är för mig obeskrivligt lugnande, rofylld och glädjeframkallande.
Jag blev så full i skratt när de istället för att bokstavligen håna mig nu kom fram och ställde frågor som; Hur lyckades du? Hur orkade du?
Hur kunde du fortsätta trots alla motgångar? Hur kan du frambringa mod till att våga göra något utöver det vanliga? Svaret är; Jag vill inte följa ett schema varje dag i hela mitt liv. Jag vill inte ha det vanligt. Jag tror på mig själv. Jag vågar göra fel. Jag vågar säga nej. Jag vågar fråga och jag vill tro på att mina drömmar kan bli sanning. Jag vågar möta framtiden.Lite tips för att höja sitt självfötroende:
1. Du måste våga lita på dig själv, på vad du vill och vad du har för drömmar och planer. Och du måste våga intala dig att dina drömmar kan bli verklighet om du vågar prova.


2. Gör något annorlunda en dag. Räck upp handen på en lektion som du kanske inte brukar göra det på och försök svara på frågan. Skit i om det blir fel svar, känn bara hur det känns att fråga något och sedan kanske inte få det svaret man vill men att ändå inte borra in sig i sig själv efter det utan att våga gå vidare som inget hänt.
Gör det till något vardagligt. Jag tyckte förut att det var jättepinsamt att fråga mitt under en lektion om det var något jag inte förstog. Strunta i det! Nu frågar jag så fort jag inte förstår och jag upptäckte att de i klassen hade samma tanke, antagligen var det helt enkelt inte någon som vågade säga något.
Våga vara dig, och ingen annan.

3. Lär dig av dina misstag. Om det går fel, tänk igenom vad som hände och vad du borde gjort och gå sedan vidare. Vad får du ut av att fortsätta gå och vara ledsen eller må dåligt när du inte får ut något av det?
Inget, så försök istället tänka att Nästa gång, då kommer jag göra det bättre istället!

4. När något går bra, spara den känslan du har under den tiden. Försök verkligen att ha kvar den inom dig så att du kan plocka fram den när du t.ex. känner dig nere. Jag har jättemånga känslor "på lager". Kan ta några exempel; jag och Ronda på vår sista tävling, nu i somras på Säva när vi kom trea i 90-klassen. Allt satt perfekt. Jag grät när jag kom ut från banan av lycka. Jag satt bara av och stog med ansiktet inne i Rondas hals tills det var dags för prisutdelning. Känslan just då har inget namn, men jag har den hela tiden i beredskap att plocka fram när det känns jobbigt.
En annan; det var precis ibörjan på våren, ni vet när allt är så sjutk vackert överallt? Jag och Ronda var ute i skogen här i Vidja och knallade runt. Mitt i skogen rinner en bäck och runt den är det fyllt av stenar täckta med mossa. Det ser ut som en riktig trollskog. Ronda stannade mitt i bäcken. Det var knäpptyst runt omkring oss och det var bara vi. Samtidigt lyste solen direkt på mig och Ronda, hennes öron var framåt och vakna. Båda tittade åt samma håll och jag la handen på hennes hals och lutade mig sedan framåt för att viska hur mycket jag älskade henne i hennes öra. Jag hade solen glittrande i bäcken, på mig och på Ronda, vi var de enda i skogen och jag var lyckligare än någonsin. Det här var för två år sen, men det är lika tydligt inom mig som om det kunde varit ibörjan av den här veckan.

Mitt självfötroende är inte på topp varje dag. Absolut inte. Oftast är det mera neråt, men jag försöker verkligen hålla det i en jämn balans för mig själv.
Det viktigaste är att ni litar på er själva. Älska dig själv. Tro på vad du gör och den du är. För att du kommer alltid att vara du och ingen annan, så börja med att upptäcka vem du är egentligen och vad du vill. Både med dig själv och med ditt liv.
Glöm inte, inget är faktiskt omöjligt.

Hoppas att jag kanske hjälpt er lite iallafall, och att ni förstått något av vad jag skrivit haha :P


Gårdagens shopping

Bättre sent än aldrig!
Körde på små bilder så kan ni klicka på de ni vill se, de tar så mycket plats :P


Först är det tunna stövelstrumpor med underbart mönster på från Celeste Stein, 99:-
Pikeurjackan har jag gått och pillat på i över ett år, nu var den på rea på halva priset för att det än ny collektion. Perfekt för mig som inte bryr mig och det är ny eller gammal sålänge den är snygg vilket den här är, speciellt på ;) 850:- på rea.
Tjcotröjan är från Kyrka K och jag har en redan fast utan luva och inte lika tjock som den här. Jättemysig!
Satt också väldigt bra på mig, samt var på rea. 399:-
Ridtäcket var ett riktigt fynd! Eller ja, det var inte på rea men det är i ylle, satt perfekt på Saga och färgerna passar väldigt snyggt till henne samt att det endast kostade 398:-.
Tycker inte att det är dyrt alls för ett så fint täcke.
Benskydden hittade jag på Second Hand avdelningen.
Knappt använda Eskadron med fårskinn i. Det var lite små på Saga och jag har inte bestämmt mig helt ännu hur jag gör med dem. Kostade iallalfall 250:-.

På jobbet

Sitter på jobbet nu, min fot är värre än igår. Det enda jag får göra på jobbet idag är att stå i kassan och stanna där tills vi stänger :( Glömde ktyckan hemma också... Ska se om jag kan hoppa iväg till Lyckås en snabbis på lunchen och köpa JW-schabraket. Vi får höras sen, ska fota sakerna jag handlade igår när jag kommer hem.

/ Sabina


Jag gråter..

... för att jag har stukat min fot så sjukt mycket. Var påväg hem från stallet och helt plötsligt viker sig min högrafot så rejält mycket och jag hör (trots att jag hade musik i öronen) hur det bokstavligen knakar i hela foten i flera minuter. Att ta ett normalt steg efter det var bara att fetglömma. Mamma fick komma och hämta mig sista biten, jag kunde inte gå. Hela min fot har svullnat upp, och det är jätteojämt på sidan kan man säga, samt att minsta lilla beröring får mig att skrika.

Jaha. Kul. Jag som skulle morgonfodra imorgon, det finns det inte en chans att jag kommer kunna göra det. Är tveksam om jag ens kommer kunna ta mig upp ur sängen. Jag har jättemycket problem med mina fötter, det har varit prat om operationer flera gånger då jag bland annat har ett ben som växer ut från skelettet (svårt att förklara exakt), mitt knä är helt kaputt och bara viker sig ibland, samt att mina höfter helt plötsligt kan göra jätteont. Jag stukar lätt fötterna och har hoppat på krykor så många gånger att jag tappat räkningen, men det här kan vara en av de värsta gångerna. Åh, gud vad jag hatar sånt här!!!!!!

Men tänkte iallafall visa er en sak jag såg på Hoppla idag:


Är det bara jag som känner att de härmar Eskadron Nici? Hovoljan för barn med glitter, pälsglans med glitter, schampo med glitter... Nja, mina tankar för produkterna är ljumma. Ligger på samma pris ungefär som Eskadron också, lite billigare.

Visar vad jag har köpt så fort jag har möjlighet att kunna ta mig till mitt rum med kameran utan att dö av smärta påvägen. Pust, hur ska det här sluta?

:)

Det blev lite handlat :)

Fredag

Hej!

Sitter hemma hos moster och ska snart åka iväg. Men det blir en sväng förbi hoppla först eftersom att det ligger här i Västertorp där min moster bor. Kanske man kan hitta något roligt, brukar inte vara så svårt haha De har även en second hand avdelning som det alltid finns snygga och väldigt bra saker på, ska kolla in den också. Skriver mer sen.

/Sabina


Torsdag

Hej!

Ska gå till stallet nu, kom hem för en liten stund sen. Idag har Saga vilodag, det brukar hon få ha på torsdagar då jag slutar sent plus antingen jobbar eller boxas. Idag är det boxning, ska bli grymt kul som vanligt! Kan berätta om några övningar och sånt sen.

Har även en jätteroligt sak till bloggen på gång, säger mer exakt sen när allt är bestämt till hundra procent. Kan säga att det har något med fotografering att göra men mer än så avslöjar jag inte... Glöm inte att anmäla er till tävlingen, ni har ända fram till 20 december på er.

Hörs sen!

/ Sabina


Sadelutprovning i september. Ignorera att jag blundar hehe...

Svar;

Hur lägger man in en header man vill ha på sin blogg? :)
Svar: Då jag inte är bra på att förklara så rekomenderar jag starkt att gå in på Designa Din Blogg, där finns allt förklarat jättebra!

 

Varför så korta filmer jämt? det skulle vara jätte roligt att se längre :)
Svar: Anledningen är att min mamma måste hjälpa till på banan samtidigt så hon kan inte stå och filma hela tiden. Ibland river någon, det ska byggas om osv och då kan hon inte springa runt med en kamera. Men ska försöka få henne att filma någon dressyträning :)


Lite bilder från Runsten

Min kompis Hannah var med och fotade på Runsten och idag har jag fått flera fina bilder. Här är några:

Resten får ni se sen, för nu måste jag springa till bussen hem!

Vilka hästtidningar läste ni?

Jag kommer ihåg för kanske 4-5 år sen när jag premunererade på både Penny och Min häst. Jag köpte även Wendy ibland, men jag blev så ofta arg på bilderna i den.
Men iallafall, städade mitt rum här om dagen och under sängen har jag tre stora lådor, två av de är helt fulla med hästtidningar. Satte mig ner en stund och läste hehe, och jag kände mig plötsligt fem år yngre!
Nu har man ju gått över mer till Hästmagazinet, Showjump, Ridsport, Häst & Ryttare m.f.

Vilka var era favorittidningar (eller är fortfarande?), och vilken/vilka premunererade ni på?


Filmer från igår


Här är två filmer till samt några bilder. De när vi hoppar har jag fotat från filmerna hehe :PHoppträning 8 december för KG Svensson

Var rätt så mycket dressyr innan vi började hoppa, Saga var verkligen jättefin där. Hon behöver ju bygga upp sig mer så hon har svårt att korta sig men idag var hon riktigt bra.
Sen blev det rätt så mycket hoppning och här blev hon väldigt stark. Stundtals lyssnade hon för att sedan kasta sig framåt. Men fick till det ordentligt i slutet när jag hittat de rätta "knapparna".
Då kunde jag styra mot ett hinder och hon väntade på mig.
Vi hoppade en jättebra övning som jag ska lägga upp här sen.
Kan försöka förklara lite: trav in till kryss, ett galoppsprång till oxer och ett galoppsprång till räcke, två galoppspårng till oxer och två galoppsprång till oxer.
Detta var då en linje som vi hoppade, ni ser den på första filmen.
Här hoppade hon verkligen grymt bra och jag behövde i stort sett inte göra mer än att följa med lugnt och stadigt. KG tyckte samma sak som mig och sa att jag skulle fortsätta på samma spår.
Men överlag gick det faktiskt väldigt bra, jag är mer än nöjd. Hon är helt fantastisk när hon hoppar, varje språng känns fjäderlätt och utan ansträgning. 

Det var även en tjej i samma grupp som har ett jättefint fuxsto som hoppar sjukt bra som kom fram efter lektionen och vi stog och småsnackade lite. Plötsligt sa hon att hon brukar läsa min blogg och att hon tyckte att den var bra samt att hon följt den ett tag, jag blev lite paff (av glädje såklart) och tycker det är jätteroligt med ni som vågar gå fram och säga sånt. Jag kan lova att det uppskattas otroligt mycket för oss som bloggar! Tusen tack för det fina berömmet :P Du får gärna kommentera inlägget :)


Svettig, trött och supernöjd!

Hon har blivit så himla fin i kroppen, på bara så kort tid. Ska bli väldigt intressant att se hur hon ser ut om några månader.


Hoppträning

Drar iväg mot stallet nu, ikväll är det ju hoppträning! Vi hörs sen :) Glöm inte att anmäla er till tävlingen.

/ Sabina


Hehe suddig bild...

Jobb för skolan

Idag är en bra dag, fast att jag vaknade på fel humör egentligen.
Men som sagt, idag händer det bara roliga saker så det måste vara en bra dag! För det första så är det hoppträning på Runsten ikväll, har längtat så himla mycket.
Jag ska be mamma eller Kim att filma.
För det andra så ska jag göra ett jobb för min skola idag.
Vi ska nämligen få hit cirka hundra rektorer, politiker och chefer för bland annat Apple (de som sponsrar vår skola med datorer, varje elev har ju sin egna data här) m.f.
Jag blev tillfrågad om jag ville blogga under dagen då de läst min blogg, både den här och sen en annan jag har i samband med skolan och de tyckte att jag verkade duktig på det här med att blogga.
Så jag kommer att sitta och blogga exakt hela dagen, i cirka åtta timmar totalt.
Ska bli jätteroligt!
Kan länka till den bloggen jag skriver i under dagen sen, när den är fylld med lite fler inlägg.


Det blev lite spegelvänt...


Hoppas ni får en bra dag, om en timme kommer alla så jag sitter bara och laddar just nu!
Vi hörs sen.
/ Sabina


Samarbete med Cocoo!

Ja okej, det här är en hundraprocentig hästblogg, det vet alla. Men jag vet också att majoriteten av er som läser min blogg är tjejer, just därför tyckte jag att det här kändes helt rätt och jag beslöt mig för att gå med på det.

Jag inleder nu ett samarbete med Sveriges största smyckesbutik på nätet- Cocoo.se! Det innebär ibörjan att alla mina läsare får 15% rabatt när ni handlar, ange koden i kassan när du betalar. Jag hoppas att jag i framtiden kommer att kunna hålla tävlingar för er också i samarbete med Cocoo, så håll utkik efter det också.

Jag förstår att vissa av er är skeptiska eller helt enkelt inte tycker om det alls just för att det är en hästblogg, men jag tyckte att idén var otroligt rolig och jag har inte sett någon annan hästblogg med den här typen av samarbete. Plus att även vi hästmänniskor har ju "vanliga" kläder, så här kommer det en chans för er att utöka den andra delen av er garderob också ;)

Som sagt, jag ser fram imot det här jättemycket och tycker att det ska bli grymt spännande att se vart det här kan leda! :D

Er rabattkod: god julJag passar på att visa mina favoriter just nu från sortimentet:

Den första ringen är jag helt nerkärad i, hemklickad nu på en gång blev det! Ska gå och kika på den andra i Cocoos butik som finns här i Stockholm på Södermalm, perfekt.
Jag är väldigt inne på nitar och silver just nu. I Love my blog armbandet tycker jag är coolt, jag älskar ju min blogg haha. Eller rättare sagt ni som läser min blogg, ni är guldvärda!

Så glöm inte det nu, gå in på Cocoos.se och beställ lite nya smycken lagom till jul med 15% rabatt!

Och tack Cocoo som ger mig möjligheten till det här, du är fantastisk :)

Shopping

Det blev lite handlat inne i stan till stallet. Eller Saga rättare sagt haha.

Eskadron glitterspray- 99 kr
Eskadron schampo- 99 kr
Eskadron godis- 79 kr ( dyrt, de har höjt det eller så är det bara för att det är blåbär :O )
Equiline lindor- 210 kr och sen 30% rabatt

Lite påfyllning till samlingen med Eskadron Nici sakerna. Det blev godiset, schampot och glittersprayen fast med blåbärslukt. Kan säga att schampot inte alls luktade lika gott som det i jordbubb tyvär. Sen blev det även ett par bruna Equiline lindor, det var 30% på dem. Har letat efter bra bruna lindor och nu hittade jag dem äntligen.


Måndag

Hej!

Jag är hästlös idag, så det blir ingen ridning. Har lite bilder från igår men hann inte ladda upp dem. Får göra det sen. Gårdagens ridpass blev uteritt i det hemska vädret, tror aldrig jag har blivit så blöt som vi blev igår. Red iallafall ut och travade och galopperade på grusvägar i ett villaområde. Gud vad pigg hon var. Blev överlycklig när hon fick galoppera och hon hade lite svårt att lyssna på mina förhållningar. Men jag förstår henne, det var längesen vi var ute och galopperade.

Ja hon var iallfall lycklig efter. Imorgon är det hoppträning och det ser vi fram imot, har längtat jättemycket :)

/ Sabina


Schockemöhle


Till salu

Jag har några täcken till salu, det är Rondas gamla och alla är i storlek 125. De flesta är tvättade, men tror det var en eller två som jag inte hunnit med.


Brunt regntäcke, rätt så tunt i storlek 125. Nytvättat. Nypris 500 kr, nu 150 kr.


Blått stalltäcke i storlek 125. Normalt fodrat, vet inte exakt gram. Vet inte vad det kostade nytt men nu: 100 kr.


Blårutigt stalltäcke (ursäkta den dåliga bilden jag skakade väldigt mycket och hade av någon konstig anledning svårt att hålla händerna stilla :P ) i storlek 125. Tjockt och perfekt nu i vinter. Knappt använt, cirka 2-3 gånger. Nypris 600 kr, nu 200 kr.


Flugtäcke med mage i storlek 125. Knappt använt och från märket Three Horse Crown. Nypris 400 kr, nu 150 kr.


Utetäcke från Sjöhagen Wear i storlek 125 med hals. Jättebra när det är riktigt kallt ute, värmer även den extra känsliga hästen. Ronda frös aldrig! Nypris 800 kr, nu 500 kr.


Rosa/lila regntäcke i storlek 125. Rätt så tunt. Pris 80 kr.


Blått vinter/regn täcke från Wheaterbeeta i storlek 125 med halvhals. Ett av Rondas bästa täcken. Nypris 1000 kr, nu 400 kr.


Ett lila-gröntrutigt regntäcke i storlek 125. Pris 150 kr.


Fårskinnspadd från Hansbo i storlek ponny. Nypris 600 kr, nu 100 kr.

Det går också att få alla täcken (8st) i paketpris, då blir det 1500 kr för allt! Eventuell frakt betalar köparen om du inte har möjlighet att hämta upp dem eller att vi möts. Maila om du är intresserad till ronda.blogg@hotmail.com.

Lite nytt

Jag har nu gjort en egen mail till bloggen, vill inte blanda era mail med mina andra privata så det är på tiden att det kommer en ordentlig mail hit :) Nya mailen är ronda.blogg@hotmail.com, tveka inte att maila dit om ni undrar något, har frågor eller bara vill säga något. Jag svarar på allt!

Ny design är även påväg, känns som att det behövs då den nuvarande har varit länge och det har kommit så många nya läsare så det behövs en förnying. Håller på att fixa bra bilder och så. Men ni märker när den är på plats. Ja det var nog allt just nu, jag sticker till stallet och tar med mig kameran. Hörs snart igen.

/ Sabina


Hehe kissemissen klättrade på Sascha och Leia igår i stallet, de var så jäkla gulliga med varandra!


Puss på min finaste tjej, vet inte hur länge vi stog och myste :)


Svar;

Hejhej :) Bara undrar en sak, du behöver inte svara om du inte vill. Vad hade hänt med Ronda innan hon kom till Säva? Hon kan u inte bli uppbunden när man sadlar henne, och ingen frå hålla i henne när man sitter upp. Jag hörde bara att det var något med förra ägaren , men jag tror knappast att du har gjort något..
Svar;
Hej! Jag har absolut inget imot att svara på din fråga, tyvär har jag inte det exakta svaret men jag ska försöka så gott som möjligt :) Första gången jag träffade Ronda så stog hon på min ridskola som jag red på då, Tyresö Ryttarförening och de hade hyrt henne från ett försäljningsstall nere på Visingsö. Hon kom i augusti 2005 och jag blev skötare på henne i september. Ronda hade precis kommit till Sverige från Tyskland, så hon åkte från Tyskland till försäljningsstallet för att sedan åka direkt till Tyresö. Jag vet inte vad som har hänt i Tyskland med henne men det är inte trevliga saker. Precis som du säger så kunde man inte sadla henne, fast när hon kom kunde man inte ens sadla henne även fast hon inte var uppbunden. Man kunde inte sko henne, hålla i vid uppsittning och flera andra saker.

Detta var ett problem som bara växte och växte när hon stog på ridskolan och efter några månader kunde ingen göra något med henne. De var i december fem personer när hon skulle sadlas. Till slut fick hon inte gå lektioner längre för att hon var så jobbig.

Men hon gjorde aldrig något mot mig, och jag fick sadla henne fast ingen annan kunde. Jag var skötare på henne tre-fyra dagar i veckan. Som jag har berättat tidigare så slutade allt som i en av alla tonårs hästböcker som finns; jag kämpade för att få köpa henne, vi hittade som ett mirakel ett litet stall tio min från oss, mamma hyrde henne som sommarhäst men till slut köpte vi henne för att vi inte hade hjärta att skicka tillbaka henne. Och jag älskade henne. Och älskar fortfarande. Jag kan inte förklara för er hur mycket vi har varit med om, hur mycket hon har hjälpt mig, vad hon betyder eller alla drömmar. Det skulle aldrig gå.

Men det har verkligen varit en saga(nej inte min Saga nu hehe) och jag kan fortfarande inte förstå att det är sant. Jag levde i en drömvärld under de tre åren jag hade henne. Det som hände oss, sånt borde inte hända i verkligheten för det är så otroligt.

Under hela tiden vi hade henne hade hon problem med sadlingen, men jag gav aldrig upp. Det är tack vare det här jag har fått mitt otroligt stora tålamod. Alla andra sa hela tiden att jag borde ge upp, hon var inte värd något, det skulle aldrig bli en normal häst och att det var slöseri med tid för mig.

Men se vart allt ledde till idag? Från hästen som ingen kunde rida, hon kunde inte hoppa sa de och hon var hatad av alla förutom mig till en häst som hoppar banor utan problem på MsvB-höjd, folk kommer fram och berömmer för hur vacker hon är och till en häst som alla kan sadla. Så länge man inte blir arg på henne eller är stressad. Tro mig, jag har varit stressad flera gånger och bara slängt upp sadeln men det ledde bara till att hon slängde sig eller la sig ner. Så man lär sig att man får göra på hennes sätt, för att man får så himla mycket tillbaka.

Jag har tyvär inget direkt svar på din fråga eftersom jag inte vet vad som har hänt henne innan Sverige, men de har inte varit snälla mot henne. De har inte behandlat henne väl. Men jag kan säga att under tiden det var vi, det blev en ny häst. Jag har gjort allt för att få henne till en "normal" häst och även om hon fortfarande har problem så är det inget av vad som var förut. Jag vill inte ens veta vad de har gjort mot henne, för det måste har varit riktigt hemsk.

Jag älskar Ronda mer än någon annan. Kommer alltid att göra det. Och om jag får den möjlighet att köpa tilbaka henne igen så tvekar jag inte en sekund.Tävlingen

Vill bara påminna er om tävlingen som just nu pågår i bloggen!


Globen bilderHar några bilder från Globen, men har inte hunnit märka alla än :P Här är iallafall två.

Lördag morgon

Hej!
För första gången på flera veckor har jag sovit ut. Men vaknade iallafall klockan sex som vanligt, har fått något sorts inbyggd väckarklocka i mig. Suck. Mamma och jag har städat lite här hemma och det har även kommit en ny tvättmaskin då vår gamla pajja i veckan. Vi ska fika nu och sen fortsätta. Efter det sticker jag till stallet och sen ikväll ska jag på bio =) Får väl se hur det blir med uppdateringen idag. Men ska försöka hinna skriva.Frukosten vi åt idag, ny- och egenpressad apelsin och grapejuice. Så jäkla gott och bra för en! Yoggin tycker jag är jättegott att dricka på morgonen, har svårt för att äta men lite yoggi får jag alltid ner. Sen var det även ägg och baguett, mums. En riktig helgfrukost.

Manen på rätt sida?

Idag (igår) när Kicki var här berättade jag ju lite om Saga i och med att det var första gången som Kicki träffade henne. Jag sa då bland annat att hennes starka sida var höger och hennes svaga vänster.
Detta är något man märker jättetydligt när man rider, för att så fort man byter till höger varv går allt mycket lättare. Det är nästan som två helt olika hästar!
Iallafall, när jag berättade det för Kicki så sa hon att hon såg det, bland annat för att Sagas man ligger på vänster sida med den anledningen att hon är starkare i höger och därför lyfter över den till vänster.
Nu är ju det här såklart inte helt sant och Kicki sa det lite halvt om halvt på skämt men det är endå en rolig tanke.

Hur är det för era hästar? Ligger manen på den sidan som ni uppfattar vara svagast? Eller tror ni överhuvudtaget på att det här kan stämma?


Under lastträningen för några veckor sedan, som ni ser så är alltså hennes starka sida höger, enligt "mantricket"

Tips istället för sötsaker

Ja, det här är egentligen inte ett mat-tips, fast det på samma sätt är det.
Det är iallafall en idé ifall du inte vill äta massor med chips, godis och liknande på en fredag-lördagskväll fast du samtidigt vill ha något gott att tugga på.
Vi har börjat att ha grönsaksdipp här hemma, något som är otroligt gott!
Visst, vi har fortfarande dippen som inte är speciellt nyttig men att byta ut chipsen till morötter, gurka och paprika är mycket bättre.
Jag tycker också att det är godare, känns mycket fräschare än chips.

Såhär såg det ut ikväll hos oss:Plus lite god Holiday dipp till, Mums! Så ett tips om du vill försöka strunta i godispåsen men är sugen; skär lite grönsaker och dippa =)

Dressyträning 4 december för Kicki

Jag glömde kameran i stallet... Så det blev inga bilder =(

Men kan säga att det gick väldigt bra! Mitt problem jag har med Saga är att jag har svårt att få ihop henne eftersom att hon är så lång (och stor i allmänhet) och hon gärna testar ibland och se om det är lättare att springa snabbt för att komma undan jobbet.
När hon då sätter fart har jag inte så jättemycket att säga till- mina 60 kg mot hennes 750 kg är inte något att fundera på ens.
Så det jag bad Kicki om tips från början var hur jag skulle göra för att hon skulle lyssna på mig mer och hur jag skulle få ihop henne lite mer.


Ibörjan protesterade hon genom att köra upp huvudet och/eller springa fortare och fortare. Men när hon märkte att vi inte gav oss och hon slappnade av gick hon i en jättefin form. Hon måste lära sig att balansera sig själv och jag får inte störa henne samtidigt som jag ska hjälpa henne att bli bättre. Men som sagt, gick väldigt bra i slutet då jag fick ihop henne, hon tog mina halvhalter och hon jobbade verkligen med bakbena. Kicki tyckte att hon var jättefinoch hon sa at hon trodde att det skulle bli en superhäst. Alltid lika roligt att höra!

Det vi ska träna på tills nästa gång är mycket tempoväxlingar och övergångar, och fortsätta på samma spår som vi började. Sjukt roligt att träna dressyr igen iallafall!! :D


En trött Saga efter träningen

Red med GG-lindorna jag köpte i somras, jättebra passform

Hon gick bra med det vanliga bettet, lite stark men mycket bättre i slutet

En nöjd dam äter kvällsmat

Fredag

Idag är det dags för dressyträning, Kicki kommer runt tre. Mamma kommer att antingen fota eller filma, får se vad det blir. Lägger iallafall upp det här sen. Kicki kommer även rida på Saga lite, ska bli kul att se henne från marken. 
Gårdagens ridpass blev en snabbis i paddocken, kände bara igenom henne eftersom jag inte ridit sen i måndags. Men honv ar väldigt fin, pigg och stundtals lite stark men annars mjuk och följsam. Känns bra inför idag! 
Har bara en lektion kvar idag sen åker jag hem. Vi hörs senare, förhoppningsvis med film/bilder. 
/ Sabina
Bilden är inte från idag

Slutplanering av 2009

Snart är 2009 slut, det här året har gått sjukt snabbt. Det är mindre än en månad kvar men jag och Saga har fortfarande några saker som vi ska göra innan vi går in med nya mål i 2010.


* Dressyrträning 4/12 för Kicki
* Hoppträning för KG 8/12
* Dressyrträning 11/12 eller 13/12 för Kicki
* Tävling 18/12 på Södertörns Ryttarcenter 90 och 100 cm.
* Kurs för Pontus Westergren i slutet av December
(dock väldigt osäkert, har inte ens anmält mig än)

Ja, vi kommer hinna med en till tävling det här året, så roligt! Jag kan fortfarande inte förstå att det gick så bra som det gick sist, men jag tänker inte förvänta mig för mycket den här gången heller. Känns som att hon överaskar oss varje gång med att bara bli bättre och bättre hela tiden, så roligt!

Sen så är året slut och ett helt nytt, oplanerat år tar början, härligt!

Har ni något mer det här året eller är det vintervila som gäller för era hästar?
Torsdag

Jag drar iväg till stallet nu, skriver ikväll!
/ Sabina

Lamicell

Ett väldigt slarvigt collage, men har inte så mycket tid. 
Det blåa schabraket har jag själv ch tycker om det jättemycket. 
Har även lindor från Lamicell, hade förut benskydd till Ronda och de var bra. 
Finns jättemycket från Lamicell men kunde inte ta med allt men här är iallafall en överblick av några av deras produkter. 

Glen Gordon

Jag kom på en idé igår när jag skulle sova. Sa ju igår att jag kanske skulle lägga upp ett collage och kom då på att jag kan börja göra collage med ett visst märke. Som t.ex. idag har jag GG, Glen gordon, och sen nästa gång blir det Dyón, Scapa, Lamicell m.m. Vad säger ni om det? Jag tänkte iallafall göra ett försök så får vi se hur det går.
Här är alltså Glen Gordon, de flesta vet vilket märke det är. Det som är mest förvånande är nog stöveln, vissta inte att de gjorde ridstövlar också. Roligt, någon som har erfarenhet av det?

Tisdag

Jobbet är avklarat för idag, men jobbar ju imorgon också så det blir nog ingen rolig uppdatering då heller om jag inte gör ett collage. 
Ska fundera på saken. 
Jag och min chef satt iallafall och kollade igenom hur många timmar jag jobbat i november och det var hela tio timmar mer än i oktober, bra jobbat till mig själv! 
Och nu i december blir det dubbelt så mycket, ännu bättre! 
Roligt att så många vill vara med i tävlingen, på bara en dag har det redan anmält sig flera stycken. 
Men nu ska jag inte sitta och svamla mer här, vi hörs väl imorgon :)
/ Sabina

Hööks Hästsport


Joules

Så sjukt snygga saker från Joules. Speciellt de gröna gummistövlarna och den rosa pikétröjan med blommor. Jag har ett par knallrosa Hunterstövlar nu som jag använder till vardags men de gröna var ju helt underbara. Men vart kan man får tag på dessa saker, har aldrig sett de i någon affär. 
Vet du?

Gårdagens Ridpass

Red ut igår och red på det vanliga tredelade bettet. 
Hon var så stark och pigg, kändes som att hon skulle flyga iväg vilken sekund som helst men det gjorde hon inte. Tack och lov haha. 
Men vi red iallafall på en grusväg och travade lite samt galopperade en kort bit, hon tyckte som sagt att det var väldigt roligt att komma ut. 
Ska börja rida ut ännu mer, tycker att det är jättebra för hästarna att inte bara gå i paddocken/ridhuset varje dag. 
Vi red i en tunnel också, det var helt mörkt plus att det åkte bilar över så det lät rätt så mycket inne i den men Saga gick bara på utan att bry sig, skönt att veta att hon inte reagerar på sånt längre. 
I början var hon tittig när man red ut och det tog ett bra tag att få henne igenom den tunneln första gången- och då var det ljust ute när jag försökte. 
Men som sagt, idag är det inga problem alls. Super!
Idag jobbar jag så det blir ingen ridning. 
Glöm inte att anmäla er till tävlingen
Kissemissen i stallet fick vara modell igår :P

RSS 2.0