Dålig uppdatering

Som ni har märkt har jag inte uppdaterat de senaste två dagarna. Har haft jättemycket att göra och då kommer inte bloggen i första hand tyvärr. Längtar till sommaren nu så att jag kan hinna med saker lite bättre, för att ni känns det nästan som att allt blir lite halvgjort :/

Igår hade vi iallafall nationella i Engelska A, och jag har nyss avslutat Engelska B provet som började nio. Anledningen till varför jag skriver Engelska B också är eftersom att jag går en engelsk språklig linje är det ett måste att vi ska klara av Engelska B. Båda proven var löjligt lätta tycker jag och jag är jättenöjd! :D

Nu har vi håltimme i cirka två timmar, ska försöka få undan några andra uppgifter under den tiden så att jag slipper göra det hemma sen.

Hörs sen!

/ Sabina

Nu åker vi på dressyrträning :D

img_6807 (MMS)

Nu åker vi på dressyrträning :D


Städat

Igår städade jag lite i sadelkammaren. Ville göra smartare förvaring och snyggare, samt plats för kanske fler saker som kommer haha ;)




Några av mina förvaringslådor, älskar att förvara mina saker fint haha.


Det är lite trångt med två sadlar, flera gjordar, schabrak och skrittäcken men det funkar. Klurar på en bättre lösning.


Det ska va fint i hyllorna.


Finschabraken uppe på en hylla.


Tävlingsväskan, lindor och godis. Bra att ha saker helt enkelt.


Kassa bilder egentligen men fotade snabbt med min iPhone så ansträngde mig inte så mycket. Har inte visat så mycket tidigare från sadelkammaren så tänkte att det var dags :)

Handlat på Hööks

Ja, det blev några saker köpta på Hööks idag:


Damasker 169:-


Novabett 349 :-

Och sen B-vitamin och ett hönät :P

Handlat några prylar på hööks, ni får se s...

img_6807 (MMS)

Handlat några prylar på hööks, ni får se sen ;)


Produktrecension


 


 

Produkt: PW (Pontus Westergren) Collection schabrak

Produktbeskrivning: Pontus tanke när han "önskade sig" schabraket var ett vardagsschabrak för den som rider många hästar. Han ville slippa lossa stroppar, bara ta av sadeln och lägga på nästa häst utan krångel. Han ville också ha ett tjockt, fast schabrak som tål att användas om och om igen.
Schabraket är i småquiltad bomull med 550g fiberfill fyllning. 2x4mm neoprene, är noga utformat för en korrekt passform och följer ryggen.
Den svängda bakdelen på schabraket gör att schabraket inte åker upp och flyttar på sig.

Pris: 599:-

Utvärdering: Det bästa schabraket jag har! Som ni läste i beskrivningen så har den varken stroppar för schabraket eller någonting där man för in sadelgjorden, och trots det är schabraket det jag har som ligger bäst under sadeln. Detta är tack vare det svarta partiet som håller allt på plats och att det är svängt baktill. Väldigt snyggt och stilrent, torkar snabbt trots att hästen svettar mycket och ligger oumbärligt under sadeln. En klar favorit!

Betyg: 5 av 5

Finns att köpa i välsorterade ridsportsbutiker så som Lyckås och Hästbiten

 

Här ser man schabraket och färgen jag har rätt så tydligt.

 


Sandö 1m och 1.10m

Inte så bra tävling resultatmässigt då vi rev tre (igen!!) i 1m och två i 1.10, men jag hade en bra känsla. På framridningen till 1m kändes hon väldigt stel och ovillig, fick inte till några bra språng så vi gick inte in på banan med en bra känsla. Hon sprang lite ifrån mig och jag slarvade med att ta tillbaka henne. Det som stör mig mest är att de hindrena jag la henne helt rätt på rev hon, medans hon hade god marginal över dem vi kanske kom lite tokigt på. Ibland känns det som att hon inte anstränger sig, men antar att det bara är att fortsätta träna upp det :)


I andra klassen var hon UNDERBAR på framridningen, verkligen jättefin! Även på framhoppningen fick vi till alla språng så det kändes jättebra när jag skulle in på banan.
Precis som förra gången så var det väldigt tajt i ridhuset och underlaget var helt ärligt hemskt!
Flera stycken hade gått omkull innan, halkat och tappat fästet och flera hästar vägrade att hoppa pga underlaget. Så jag var lite skraj att stora Saga skulle gå samma väg, men det gick jättebra. Första gick bra, andra och tredje var en linje längs långsidan med fyra imellan. Rev tvåan och trean för att vi kom för nära, här kände jag att hon inte lyssnade.
Fyran var en oxer ur en rätt så klurig sväng som gick jättebra, likaså feman som också var en oxer. Sexan kom vi helt fel på men där räddade hon oss genom att helt enkelt hoppa jämfota över hindret haha. Sjuan var en trippel som hon bjöd riktigt fint på och åttan var kombination som även den gick jättebra.
Jag är egentligen väldigt nöjd med den här rundan för att vi fick ett rätt så bra flyt efter början av banan.
Och med tanke på att det var riktigt dåligt underlag, trångt ridhus för en stor häst och att alla hinder var maxade så var det bra kämpat av oss!

Bara att ladda om inför nästa gång. Jag längtar tills utesäsongen sätter igång, tror att det är mer Sagas sak :P







Film och utvärdering av schabraket som många önskat kommer, jag har fortfarande galet mycket i skolan som jag sitter med hela tiden, därav ingen uppdatering här! Vet att det är tråkigt men håll ut, snart är jag back on track igen ;)


Dagens Fråga

Hej! Häromdagen la du ut en hoppövning som jag tyckte verkade riktigt intressant och gärna vill prova. Men nu när jag skulle leta fram den på din blogg så hittar jag den verkligen inte. Övningen innehöll en markbom, ett kryss och en oxer, allt på en linje. Jag skulle bli jätte tacksam om du kunde länka fram inlägget åt mig! Mvh Ida :)


Hej Ida! :) Jag sitter och funderar på vilken det kan va du menar, men de som jag har gjort senaste är den här och den här. Kan inte komma på någon annan där jag har bom, kryss oxer.. Den jag gjorde i tisdags var tre bommar och sen oxer på linje... Vet du om det var från någon hoppträning eller om det var när jag red hemma? :P

Kramar


Favorit i repris

Då jag inte har så mycket tid just nu för att blogga pga skolan så slänger jag in mina absolut mest älskade bilder:
























<3

Övning

Igår red jag markarbete/hoppning vilket gick väldigt bra. Hade tre upphöjda bommar fram till en oxer som jag successivt höjde.
Hon var riktigt fin, mjuk och lösgjord. Väntade och sprang inte iväg vilket kändes väldigt skönt eftersom att hon annars har en tendens att springa iväg så fort hon får syn på ett hinder men nu väntade hon som sagt jättefint. I slutet låg oxern på 1.10 och det kändes väldigt lätt, super inför lördag! :D

 

 


Klar med stalljobbet, dags att ta in hästa...

img_6807 (MMS)

Klar med stalljobbet, dags att ta in hästarna :)


Hemma! Nu ska jag fixa lite innan jag knal...

img_6807 (MMS)

Hemma! Nu ska jag fixa lite innan jag knallar till stallet.


Påväg hem, snart i skanstull där jag sen t...

img_6807 (MMS)

Påväg hem, snart i skanstull där jag sen tar t-banan till Farsta :) Datan och matteboken är med, som vanligt haha.


Är kvar i skolan för att göra klart homewo...

img_6807 (MMS)

Är kvar i skolan för att göra klart homework in math :P


Sista lektionen

Nu är det dags för sista lektionen, svenska. Sen slutar jag! :D


Right now @ Ybc

Lunch, inte så gott men men :P Har bara en...

img_6807 (MMS)

Lunch, inte så gott men men :P Har bara en lektion kvar!


Time for biology ;)

img_6807 (MMS)

Time for biology ;)


Följ mig en hel dag

Imorgon (kan även hända att det bli på onsdag också) kommer ni att få följa mig en hel dag. Jag kommer alltså under den dagen att uppdatera kanske en gång i timmen med mobilblogg varvat med vanliga inlägg där jag berättar vart jag är och vad jag gör just då. Har fått flera önskemål om detta från personer som är intresserade av hur en vanlig dag i mitt liv kan se ut! Det kommer alltså inte bara vara hästrelaterade inlägg under den här dagen utan av allt som har med mitt liv att göra :P Låter det spännande eller intressant?
Håll koll här imorgon med jämna mellanrum så får ni se vad som händer!


Dagens Ridpass

Har precis ätit och varit ute och joggat. Gick jättebra, tränade intervaller vilket kändes att det var ett tag sen men fick in tekniken efter ett tag. Skönt var det iallafall!

Red som sagt ut och galopperade enligt mitt schema och hon var så fin idag igen. La på en gång upp vilket märktes att hon tyckte det var lite jobbigt men jobbade på bra. Mycket sidförande och öppna/sluta mellan galopp-passen för att lösgöra henne, jättefin var hon. Så det känns bra! Blir inte så mycket skriva nu för att jag har verkligen jätte, jättemycket plugg att fixa med den här veckan så bloggen kommer lite åt sidan. Men blir något inlägg per dag. Har några saker att fixa klart plus att det droppar in nya prylar hela tiden så måste fokusera. När allt är ur vägen blir uppdateringen normal igen :)


/ Sabina

Har precis ridit, gick super! Hon var pigg...

img_6807 (MMS)

Har precis ridit, gick super! Hon var pigg och fin :)


Planering

Såhär kommer den kommande veckan se ut för Saga och mig.

Måndag: Galoppjobb precis som förra veckan. Tänkte lägga till en gång upp för att träna konditionen ännu mer. Sen blir det ju skritt i skogen som vanligt fram och tillbaka. Stretching efter.

Tisdag: Lätt hoppning/markarbete i paddocken. Vill mest känna igenom henne. För Saga är det även bra om man har med bommar och hinder fler dagar i veckan, eftersom att hon blir så pigg vid hoppning är det bra att hon lär sig att det inte behövs varje gång hon ser en bom. Stretching efter.

Onsdag: Vilodag för Saga. Jag jobbar så Saga ska bara få gå i hagen idag!

Torsdag: Ut och skritta i skogen i cirka 1h i ett friskt tempo. Jag har sovmorgon så tänkte försöka gå till stallet på morgonen :)

Fredag: Dressyr i paddocken. Det blir bara lite lösgörande och en check inför morgondagen. Skrittar ut en sväng både innan och efter. Stretching efter.

Lördag: Tävling Sandö 1.10. Håll tummarna! Stretching efter.

Söndag: En promenad tillsammans dagen efter. Inget krävande alls. Stretching efter.


Borsta inte svansen för mycket

Ett tips är att inte borsta svansen varje dag som många gör, utan om den är smutsig eller har spån i sig så gör rent och red ur med fingrarna! Det sliter mycket på hästarnas svansar om man ska borsta och ha i pälsglans varje dag. Sen förstår jag inte varför man måste borsta, jag gör det bara om jag ska åka iväg och tävla eller träna?
Självklart om den är full av massor med smuts och skit och man inte kan reda ut den men annars- onödigt och sliter!


Övning

Åh jag är helt lyrisk efter dagens ridning!

Gjorde den här övningen fast jag lade först ner och hade tre travbommar vid varje stöd.

Byggde sedan upp så att det blev bom, hinder, bom.



Och hon var så jäkla fin! Jättelätt i handen, precis som igår. Över travbommarna ibörjan var hon mjuk och väntade i steget. Tog alla halvhalter. Vår paddock är inte den största så jag var rädd att övningen skulle bli för svår eftersom det är skarpa svängar mellan hindrena men hon lyssnade jättebra. Var mjuk och stadig mot hindrena, rusade inte efter och blev inte hängande eller bara rann iväg. Var rund och försiktig över. Kunde korta upp henne ordentligt fast jag fortfarande hade kvar tryck i galoppen. Och red övningen utan problem trots storleken på paddocken. Tror snarare att det är bra att vi har en mindre paddock för då är hon nästan tvungen att vänta och verkligen koncentrera sig på mig för att annars hamnar hon i staketet.

Det som kanske var det bästa i ridpasset är att vi lyckades göra flera rena byten-för första gången. Red snett igenom med byte på mitten, och hon böt vilket hon inte brukar göra. Nu ska vi jobba vidare!







Dagens Ridpass

Hej och ledsen för dålig uppdatering de senaste dagarna, men jag har jättemycket att göra. Jobbar hela helgen så det tar min tid nästan helt, sen har jag Saga och så måste jag plugga också. Så ni kanske förstår varför jag inte skriver här så mycket..

Idag red jag iallafall en stund i paddocken och hon gick så himla bra! Jag har ju inte ridit nu på några dagar då det har varit hovslagare och sen höll hon på att tappa skon. Men hon var så mjuk och fin idag. Jobbade vidare på tipsen vi fick på senaste träningen av Kicki och gud vad bra hon gick! Imorgon tänkte jag köra lite markarbete, ska kika runt på bra övningar. Har ni några tips?

Min piercing var inte ivägen heller, skönt! Såg att flera frågade om det gjorde ont; och ja det gjorde skitont! Verkligen jätteont! Men det var det värt :P Är glad att jag gjorde den :)

Nästa helg blir det alltså tävling. Ska lägga upp kommande veckas schema så får ni se hur jag brukar planera ungefär.


Såhär ser det ut just nu :) Var inte alls ivägen för hjälmen vilket är jätteskönt för det var det jag oroade mig mest för!

Sagas ena framsko hade böjt sig och är p...

Sagas ena framsko hade böjt sig och är påväg av så hovis kommer tillbaka imorgon och slår på den igen. Antar att det är leran som är den skyldiga bakom detta. Så det blev ingen ridning tyvärr :( jag jobbar imorgon och börjar 9.00 (!!!!!!) så ska kolla lite film nu och sen gå och sova :) kan säga att det iallafall blir tävling nästa helg för mig och Saga :D


Ajajaj

Jag har alldeles nyss piercat mig för andra gången- den här gången i örat. Denna gång blev det detta:


Heter Industrial Piercing och gjorde sjuuukt ont att göra. Jag är annars aldrig känslig för sånt där och tycker inte att det gör ont att göra hål i örat, men denna var riktigt hemsk! Men värt, för det är skitsnyggt tycker jag :P Får dock se hur det blir med ridhjälmen, men han som gjorde sa att det bara var att tejpa så skulle det bli bra. Får rida med GPA eftersom den är så luftig :)

Jag var som sagt i stallet på morgonen och fixade eftersom att hovslagaren kom. Så jag sitter just nu inne i stan och väntar på moster då vi ska gå på bio ikväll.

Blir nog inte så mycket mer uppdatering idag om jag inte slänger in nått lite. Ska sitta på ett café nu och skriva några skolsaker så att det blir klart. Ha en fin fortsatt eftermiddag!

/ Sabina

Det är en trött hög här hemma(jag inkluder...

img_6807 (MMS)

Det är en trött hög här hemma(jag inkluderad)  och vi alla har lust att krypa ner under täcket  igen... Men mot stallet!


Onsdag

Idag blev det några mobilinlägg, är ju så himla smidigt :P

Var som ni såg i stallet på morgonen och tog en promenad med Saga i skogen, och GUD VAD UNDERBART VÄDER vi har fått! :D Jag kan nästan inte förstå, att jag efter fem månader varit tvungen att pulsa igenom en metershög snö i backar i en mörk skog med tusen lager kläder, faktiskt kan gå helt normalt på en väg som är helt fri från snö. Helt sjukt! Trodde ett tag att snön aldrig skulle försvinna, och jag sa till mig själv att klarar jag den här vintern med tanke på allt jag stått ut med så klarar jag av allt. Ser ut som att jag hade rätt hehe :P


Efter stallet åkte jag iallafall och träffade min kompis som fyller år idag och eftersom vi har "Aktivitets dag" i skolan så hade vi inga lektioner. Så vi åkte in till stan och bara strosade runt innan vi köpte oss en varsin glass och satte oss på en brygga vid vattnet för att prata om allt möjligt och njuta av solen. Sist åkte vi till jobbet och var där i två timmar och sen åkte vi hem. Nu ska jag ut och jogga en stund för att sedan gå och lägga mig, imorgon väntar ännu en tidig dag då hovslagaren kommer på morgonen.

/ Sabina

Firar en kompis med fika i stan med UNDERB...

img_6807 (MMS)

Firar en kompis med fika i stan med UNDERBART VÄDER :D snart drar vi till jobbet, hörs sen :)


Ännu en nakenfis dag, glada hästar haha :D

img_6807 (MMS)

Ännu en nakenfis dag, glada hästar haha :D


Morgonpromenad i skogen, underbart väder! ...

img_6807 (MMS)

Morgonpromenad i skogen, underbart väder! Inte ens kallt fast klockan är mindre än sju, så ut med er och passa på :P


Produktrecension

 


 

Produkt: Charles Owen The Hampton Hat

Produktbeskrivning: Hittar inte på svenska men här är på engelska; An SEI-approved helmet with a classic hunter profile. It is covered in thick pile velvet and has a neat, soft harness of Pittard's water and grease-resistant Nappa leather

Pris: Jag köpte min för 1900-2000 kr, hittar den som sagt inte på någon svensk hemsida men tror inte att det är så jättestor skillnad i butikerna i landet.

Utvärdering: Denna hjälm är bra för oss som kanske har råd att lägga ut hur mycket pengar som helst, men som vill ha en riktigt bra hjälm! Jag köpte min vintern 08-09 och jag har varit nöjd med den sen dess. Kan bli något varm på sommaren men inget man stör sig på så jättemycket. Den sitter skönt, stadigt och samtidigt snyggt. Det enda jag har att "klaga" på är att om man inte spänner hakbandet så att det sitter tajt (nu menar jag mer än normalt) under din haka kan hjälmen åka upp en bit på huvudet. Detta beror inte på att min hjälm är för stor, provade ut den noga med utbildad personal utan den är bara så att den höjer sig lite. Känner fler som har den och de upplever samma sak. Men som sagt, en väldigt liten sak och inget man tänker på egentligen. Rekommenderas varmt!

Betyg: 4 av 5

Finns att köpa i välsorterade hästbutiker, jag köpte min från Lyckås Ridsport



Update: Någon sa att hjälmen till vänster inte är en Hampton utan en Wellington alternativt JW, men det är fel! En Wellington ser ut såhär:

 


Dressyrträning 13 April

Jag är trött och jag måste duscha. Så därför blir det snabbt berättat om dressyrträningen idag:


Idag gick det inte så bra, fast å andra sidan fick jag verkligen grymma tips på hur jag ska jobba med henne och på vad jag ska jobba med. Vi fortsatte i princip med det vi gjorde förra gången men idag ställde vi lite mer krav på henne från början. Men hon ville inte alls så det blev rätt mycket tjaffs. Stundtals var hon riktigt fin. Allt beror verkligen på mig, blir jag lite arg över att det inte går blir hon ännu argare direkt. Behåller jag is i magen som Kicki säger går det som en dans, bara jag inte ger upp eller försöker ta det den snabba vägen.


Fokuset låg egentligen på att få loss henne i bogarna som hon verkligen sitter fast i, samt att bära upp sig själv och inte förlita sig på min hand. I slutet gick hon riktigt fint efter att vi flyttat lite på volt. Då släppte hon fick en helt annan gång, jättekul att känna. Ska försöka spara den känslan så att man kan ta fram den nästa gång man rider och försöka sträva efter den.


Kort sagt var det inte det bästa vi gjort men jag tror att vi upptäckte många nya saker och som sagt, nu vet jag hur jag kan jobba hemma så förhoppningsvis blir det en förändring med mer träning :)


Ingen film idag, det får ni överleva.. Tycker att det varit bra med filmer från träningar här på senaste tiden så en gång gör inte så mycket ;)

Dags för dressyrträning :)

img_6807 (MMS)

Dags för dressyrträning :)


Haha

Som ni såg i inlägget tidigare hade jag en gästbloggare här idag ;) Kanske inte den mest tippade (med tanke på att det är en hästblogg) men jag hade lovat honom haha.  Han vill ha många kommentarer och svar på sin fråga han ställde så skriv mer! :P Har några fler "icke-häst" personer som vill skriva här, tycker ni att det är okej?

Jag sitter just nu på verandan och har solat ett litet tag, men ska klä på mig och gå till stallet nu. Ikväll är det dressyrträning, vi hörs sen!


Maco is in the HOUSE!!!!!!!

Tja tja!!!!! Maco här va, Sabinas absolut snyggaste och snällaste kompis. Vi sitter här på BC planet på vår skola, och har precis haft en mycke intressant "debbat" om att vi killar har blivit extramt bögiga enligt tjejerna, och lyssna nu det bästa av allt anledningen är att vi visar känslor. Är inte det typ fett bra att visa  känslor och visa att man vill något. Men visst vi skulle ju kunna bli lite mer "bad" ocj skita i allt och absolut inte visa något intresse och så ska ni tjejer få se hur kul det är :) Jag skulle uppskata om ni kunde kommentera era åsikter :) och juste sist men inte minst JAG ÄLSKAR HÄSTAR HIHIIHI <3 :D // MACO

Bra Budget till Ryttare

 

Chapsen kommer från Mountain Horse och är i modellen Xcellsior. Du hittar dem hos Häst och Hund för 649:-

Handsken är från Eqipage i materialet Domy Suede. Köp den hos Filippas för 119:-

Lamicell Transformer är en läätviktshjälm som finns du kan köpa för 995:- hos Henrikssons Ridsport

Skorna Front Zip från Treadstone kostar 699:- hos Filippas. Perfekt till chapsen!

CRW Stripe är ett par helskodda ridbyxor från Hööks som kostar 599:-, snyggt med randigt nu i vår.

Jackan från Jacson heter Gladstone och kostar 298:- hos Hoppla.

Älskade pikétröjan! Denna är från Henrikssons Ridsport av märket Happy Valley, även förkortat HV. Modellen heter Pike Rosas och priset är 449:-


Dagens Ridpass

Blev galoppjobb i backen idag, och det gick så himla bra! Först och främst kom jag ganska sent till stallet (cirka halv sju) men hann rida och fixa allt innan det blev mörkt. Och jag red utan jacka för att det var så härligt i luften, äkta tecken på vår!


Red genom skogen först där det är backigt och stenigt, jättebra träning för hästarna. Stärker både rygg att klättra och kordinationen för att se vart de sätter ner hovarna.
Sen kom vi till vår favoritbacke i grus där det är perfekt att galoppjobba. Den börjar med en raksträcka för att sedan bli brantare och brantare tills det är riktigt jobbigt för dem. Brukar rida första gången i rätt så frisk galopp, andra och tredje gången i en kortare och mer samlad för att få henne mer på bakbenen.
Backen är ett jättebra hjälpmedel då det blir mer naturligt eftersom de tar i från bakbenen för att komma framåt (så länge de inte försöker gräva sig upp med fram ;).
Fjärde och femte, oftast sista, burkar jag trycka på lite mer så att de verkligen få ta i. Detta är jättebra upplägg för Saga eftersom hon kan bli väldigt pigg ute i galoppen.
När jag då trycker på har hon redan fått galoppera några gånger innan och då kan hon verkligen börja anstränga sig, annars känns det som att hon bara tar ur varenda droppe energi hon har.


Så detta gjorde vi idag, vi körde dock bara fyra gånger. Men det räckte bra för hon var svettig sen. Var rund och låg i galoppen vilket var bra eftersom att hon annars lätt blir väldigt kort och hård när man rider ut ch galopperar. Mellan gångerna körde jag lite öppnor, slutor och sidförande på vägen i trav för att lossa henne lite, hon var superfin. Känns riktigt bra inför dressyrträningen imorgon!


Jag har även spelat in ett klipp där jag berättar om vad vi har på oss idag. Men det kommer senare, tar så lång tid att ladda upp. Blev insiprerad av Matilda, dock har vi inte lika fin utrustning som henne haha:)


Bild från i lördags


Hästar i Hage

Hur ställer du dig i diskussionen angående om hästar ska gå i hage osv?

Svar: Det här är ett väldigt känsligt ämne i ridsporten, men det jag tycker är av de erfarenheterna jag fått och på det sättet jag lärt mig. Dela gärna med er av vad ni tycker :)

 

Saga går i en stor, kuperad hage med just nu en häst till sällskap. De går ut mellan 6-7 på morgonen och kommer in vid 4-5. När det är finare väder och varmare går de ibland ute längre. Det betyder att de är ute mellan 10-12 timmar varje dag. De får en del av sitt morgonhö ute och sen såklart hela sin lunch. Om de är ute längre på kvällarna får de även sin emmåltid ute.

 

Jag har alltid haft min häst ute i hage med hagkompisar, och jag skulle faktiskt inte vilja att min häst gick ensam eller bara var ute kanske 5 timmar per dag. Jag vet att det finns vissa som verkligen inte kan gå ihop med andra hästar och är tvugna att gå själva eller de som skadar sig lätt, och det kan jag acceptera. Men att man har sin häst ensam eller i en liten hage några enstaka timmar per dag för att minska skaderisk osv för tävling/tränings syfte tycker jag att man bara gör det för sin egen skull för det är inget hästen mår bra av. Det kan ju också vara så att det är ont om hagmark där man står och då har man ju inget val, så där kan man inte säga så mycket.

 

Hästar är gjorda för att vara ute, dock har vi avlat dem till att bli mer känsliga för saker som t.ex. dåligt väder osv men de har fortfarande sina naturliga behov. Så enligt mig ska en häst ha tillgång till hage med kompisar, alternativt en egen hage men att den får va ute minst 7 timmar per dag. När du rider gör du det i kanske 1 h, resterande tiden står hästen inne i sin box. Om din häst är ute i vi säger 5 timmar per dag betyder det att den står inne cirka 15 timmar, vilket verkligen inte är naturligt för en häst.

 

Det finns ju även lösningar som t.ex skrittmaskin på vissa ställen vilket är bra, men jag anser fortfarande inte att det är något alternativ istället för hage.

Kanske något man kan kompletera till hage men absolut inget som man kan ha som hage.

 

I hagen får hästen chans att vara naturlig, göra vad den vill och kunna röra sig fritt. Det är en chans för hästen att få stimulera sig själv utan människan. Saga står väldigt sällan helt still i hagen, hon går oftast runt och pillar i marken, biter på grenar eller busar med sin kompis. Eftersom att vi har en sån bra hage som innehåller både skog, plan mark, mycket träd, branta backar och några stenar får hon träna mycket kordination- bara genom att vara i hagen. Även fast vi kanske har en sån hage där det är lätt att hästen kan få skador så skulle jag aldrig sätta henne i en mindre, "ofarlig" hage. Varken Ronda, som jag hade tidigare, eller Saga har fått (inte ännu iallafall) några skador från hagen och jag tror att det helt enkelt beror på att de har blivit mer "stabila" och inte så känsliga för att de har fått vara ute så mycket.

 

Jag vet att det finns de hästar som bara behöver titta på en sten så är de halta, eller som alltid lyckas göra sig illa när de är ute men jag tror fortfarande att det finns för många hästar idag som är mindre i sina hagar än vad de borde. Vissa har sina orsaker, och det har jag full förståelse för men alla de andra tycker jag borde ta sig en tankeställare. Kom ihåg att det är för hästen bästa som den är ute, och vad mycket hagtimmarna faktiskt ger!

 

Vad tycker ni om ämnet? Hur och hur länge går era hästar i hagen?


 

 


Jag är sjuk igen

Jag blir helt ärligt galen. Jag är sjuk IGEN. Varför?! Har verkligen inte tid eller ork för att vara sjuk i fyra veckor till.

Idag gick jag iallafall en promenad i skogen (där det förresten är helt snöfritt nu och ni anar inte hur vackert det är, mår så himla bra så fort jag kommer dit) med Saga i cirka 30 min vilket hon tyckte var riktigt mysigt. Hon tycker ju väldigt mycket om när man promenerar med henne så jag försöker göra det rätt så mycket. Dessutom är det bra träning just i skogen, hästarna får tänka noga vart de ska sätta ner hovarna och hos mig är det väldigt mycket backar också, dubbelt så bra.

Sen såg ni antagligen schabraket också? Det är som de flesta såg från PWs egna collection och snyggt som tusan! Slängde bara på det slarvigt men det låg bra och snyggt på henne :)

Imorgon är det skola, om jag kan gå med tanke på hur sjuk jag faktiskt är. Tror jag har feber också, så skolan känns inte så lockande...

/ Sabina

Nytt scabrak! :D

img_6807 (MMS)

Nytt scabrak! :D


Gårdagens ridpass

Igår red jag den här övningen, och det gick jättebra. Ibörjan hade hon lite bråttom men efter cirka två gånger väntade hon mer och rusade inte bara. Hade även en upphöjd bom på andra volten av ridbanan där jag tränade galoppombyten vilket gick super idag. Hon var överhuvudtaget väldigt lugn och koncentrerad. La ner i henne i slutet och hade ett bra stöd på tygeln, inte hängande utan lätt och fin i handen.






Mums! Middag på vapiano :P

img_6807 (MMS)

Mums! Middag på vapiano :P


In mot stan

Red som sagt ett markatbetspass idag. Gick väldigt, väldigt bra! Jag har lite bråttom nu för att jag ska in till stan och äta med moster, men jag har massor med bilder att visa. Det kommer ikväll när jag har mer tid :)

Markarbetsdax :D

img_6807 (MMS)

Markarbetsdax :D


Lunch!! Det är lite kaos här på jobbet så ...

img_6807 (MMS)

Lunch!! Det är lite kaos här på jobbet så jag har fått ta över ansvaret över allt, därför blir det en snabblunch idag :)


Nyheter från Hööks

Här är några av de senaste nyheterna från Hööks:

Allroundschabrak 179:-

Fleecetäcke 249:-

Grimma 129:-

Senskydd 229:-

Bakskydd 149:-

Stigbyglar 479:-

 

Stigbyglarna är ju to die for! Sjukt snygga, tycker verkligen om färgen. Kanske något att spara till. Benskydden var också väldigt snygga, tycker att deras benskydd håller länge och har bra pris.




I just created something to be proud of.  ...

img_6807 (MMS)

I just created something to be proud of.  Är påväg till jobbet, står i Haninge och väntar på bussen :)


News in the wardrobe

Här kommer det jag handlade förra veckan hos Stockholms Häst Butik


HV Polo strumpor


Schockemöhlestrumpor, har skrivit om dem tidigare fast i annan färg.


En Pikeur halsduk som det var halva priset på, och sen fick jag en bruk med godis från Eksadron. Tusen tack! :D


HV Polo tröja, marinblå med logga på ryggen och ena armen. Så HIMLA snygg!

(Bilderna är klickbara)

Dagens Myspass

Hehe det blev ingen ridning idag, flyttade hennes vilodag till idag istället. Fokuset blev att försöka få henne att se ut som en skimmel igen! Hon var mer brun när jag kom men efter kanske 1 timmes borstning var hon nästan helt vit igen haha :P Vi stog och mös hur länge som helst och det går verkligen inte att beskriva hur mycket jag älskar henne. Även när jag sitter och skriver det här känner jag hur det pirrar i magen så fort jag tänker på henne. Hon är verkligen all min lycka i världen, och hon är den anledningen till varför jag orkar ta mig igenom varje dag <3

Imorgon är det min medryttare som har Saga, jag ska nämligen jobba hela dagen då min chef är sjuk. Det är bra, lite extra pengar är aldrig fel :P


Saga hälsar er alla god natt, nu ska hon s...

img_6807 (MMS)

Saga hälsar er alla god natt, nu ska hon sova :P


Petrie

Igår var jag åter igen hos Stockholms Häst Butik för att lämna tillbaka en jacka. Det var dock efter öppet köp tiden så jag fick ett tillgodokvitto. Jag har tänkt att lägga det på ett par nya stövlar eftersom att det inte blev något med mina Tretorn och mina andra har gått sönder. Har länge spanat på ett par Parlanti, men de sålde inte dem i butiken. Dock visade dom mig ett annat märke som jag faktiskt aldrig hört talas om förut, Petrie. Fick prova ett par och de var så himla sköna! Trots att det är nya stövlar är lädret så himla mjukt och relativt tunnt så de blev inte alls som nya läderstövlar är annars. Det är kalvläder vilket är ett väldigt mjukt och följsamt läder från början. Och sjukt snygga!

Min modell heter Canterbury och är för hoppning. Priset ligger på cirka 6000 kr och man måste beställa dem. Stjärnor som bland annat Anky van Grunsven rider i deras dressyrmodell. Såhär ser de som jag ska beställa ut:


Ska ringa till dem och beställa ett par, tar ungefär 8 veckor för dem att göras och skickas så det är bra om jag beställer så fort som möjligt :)

Torsdag

Nu är filmen uppe från i tisdags :)

Är hemma hos moster, ska åka hem snart. Det blir ett markatbetspass idag för Saga. Ska försöka filma något också.

Och glöm inte tävlingen :P


Vilken fin vit häst jag har.... -.-

img_6807 (MMS)

Vilken fin vit häst jag har.... -.-


Nakenfisen i hagen har precis fått lunch! ...

img_6807 (MMS)

Nakenfisen i hagen har precis fått lunch! Underbart väder ute :)


Frågestund

Jag kommer ha fullt upp nu i några dagar så det finns risk att jag inte kan uppdatera lika mycket, därför kör jag igång en frågestund som pågår till fredag kväll. Det var ett tag sen jag hade det :P
Fråga vad ni vill, svara som ni vet på allt ;)


Hoppträning 6 April

Jag orkade inte skriva igår när jag kom hem. Har inte klippt ihop filmen heller men det kommer ikväll :)

Hon var så himla fin på framridningen, hon har nog aldrig varit så fin förut. Bar upp sig, lätt i handen, reglerbar och väldigt mjuk. Även KG var alldeles förvånad över hur fin hon var. Men sen när vi gick över till hoppningen blev hon som en annan häst. Rusade, stel, kom inte loss alls och gjorde bara som hon ville. Det här med att hon skulle ha blivit för lydig på pelhamet är jag väldigt tveksam till nu för att så kändes det inte igår. I slutet fick vi till en någorlunda bra rytm och flyt men innan det var det mesta kaos. Efter hindrena drog hon bara iväg och det kändes som det gjorde ibörjan när vi köpte henne, att hon inte lyssnade alls.

Men, men sånna här dagar finns ju också :) Det är bara att träna vidare. KG tyckte att jag skulle försöka köra mer dressyr för att verkligen få loss henne och kanske be min dressytränare att rida henne lite, så jag ska prata med Kicki. Vi ska dit nästa vecka iallafall.



Dags att åka mot runsten och hoppträning :)

img_6807 (MMS)

Dags att åka mot runsten och hoppträning :)


Tisdag

Nu sitter jag här och käkar frukost.. Haha ja, nu! Jag tog en låååång sovmorgon idag vilket behövdes. Känner mig helt utvilad så det är bra.

Samtidigt som jag äter frukost (lunch?) läser jag igenom era tävlingsbidrag och får jättemånga idéer. Idag ska jag bara vara hemma tills hoppträningen ikväll så ska fixa lite jobb innan. Bland annat tre-fyra uppgifter i skolan som jag måste göra och sen förbereda inlägg här. Solen verkar lysa på bra ute så om det inte är för kallt sätter jag mig nog ute ett tag :)

Hörs sen!

/ Sabina

Old pic på Saga

Pessoa Träningssystem

Jag har tittat ett tag på Pessoa Träningssystem. Så här beskrivs produkten:

"Används för att hjälpa hästen att hitta en bra. rund och avslappnad träningsform under longering. Hjälper hästen hitta sin egen balans. Ryggmusklerna engageras och hästen tillåts jobba i en låg form, för att sedan successivt komma till en högre form. I galopp uppmuntrar Pessoa-selen hästen att lägga mindre vikt på framdelen och istället få in bakbenen under sig. Mycket justerbar, passar både häst och ponny."

Jag har ingen egen erfarenhet av detta longeringssystem men har hört att det tydligen fungerar väldigt bra. Jag funderar på om det skulle passa Saga som behöver bli mer rund och låg, om denna typ av longering skulle vara en hjälp på vägen. Är dock lite fundersam om en "del" på den, nämligen bakdelen som ligger mot hästens rumpa. Känns som att hästen borde bli störd/irriterad av den eftersom att den hela tiden slår imot hästen? Har kollat på videoklipp med den men där verkar hästarna inte bry sig om själva "bakdelen".. Ska prata med KG imorgon och se vad han säger.
Har ni använt Pessoa träningssystem eller har ni några tankar kring ämnet?


Bild lånad härifrån.

Dagens Ridpass

Sen dag igen, men har haft fullt upp. Blev inte Hööks idag, kom på att det är ju röd dag så allt stängde mycket tidigare. Och vi hade jättemycket att göra på tomten så det är det dagen har gått åt. Vi har nämligen fällt några träd och man måste ju ta hand om allt som kommer efter- grenar, stubbar.. Så vi har plockat, släpat och burit hela dagen och min kropp är helt slut. Känns ungefär som efter ett box-pass och jag vågar ändå påstå att jag är relativt vältränad. Så med andra ord; vill ni ha gratis träning rekomenderar jag att ta hand om trädfällning och efterjobbet haha ;)


Saga blev longerad och idag gick det mycket bättre. Hon lyssnar redan på mina kommandon mycket bättre än sist, hon har fortfarande svårt för vissa men det är stor skillnad. Jobbade mycket med traven och övergångar idag, gick superbra. Ibörjan fick hon värsta fnattattacken och galopperade och bockade runt, hon tyckte säkert det var skitroligt när lilla matte höll i linan och fick hålla i allt vad jag kunde haha :P

Imorgon är det hoppträning, ska bli lika roligt som vanligt. Tar med mig kameran och hoppas att jag kan bjuda på filmer sen.

Förresten, vill ni att jag ska köra mer mobilbloggar? Det är så smidigt att blogga från iPhone så det vore väldigt enkelt att fixa... Bra om jag vet!



Gammal bild på Rodis, är inne på andra datan :P


Är och handlar, ska till saga sen. Blir sp...

img_6807 (MMS)

Är och handlar, ska till saga sen. Blir sparris ikväll, mums!!


Neeeeeeeeeeej

Vaknar och tittar ut genom fönstret, och vad ser man om inte SNÖ?! Blir helt ärligt galen på det här! Som tur är verkar det töa men ändå, no more snow please.

Ska fixa lite här hemma och sen se om jag kan dra med mig mamma till Hööks :P


Nej tack till snö!

Svar;

Svar på några frågor:

Hur ser sagas foderstat ut? :)
Svar: Sagas foderstat ser ut såhär:
Morgon; cirka 2 kg ensilage som hon äter både inne och ute, 1L kraft grund, 2dl betfor, ett mått salt och en halv dl Steel Joint. Någon morot brukar finnas i hennes hink också :P
Lunch; 2 kg i hagen.
Em; 2 kg när hon kommer in. När hon ätit ett tag får hon 5dl Kraft och 2dl betfor. Och så en morot såklart.
Kväll; Cirka 6 kg, 1L kraft, 2dl betfor, ett mått salt och en halv dl Steel Joint. Även här får hon en morot :)


Jätte fin häst! men bara en fråga, varför har du sporrar om du känner att hon springer iväg med dig? ^^
Svar: Tack! :) Jag har inte sporrar i syfte att få henne att gå snabbare, utan för att komma åt henne mer finkänsligt. Saga är en rätt så stor och maffig häst och jag har ibland svårt att komma åt henne. Jag använder bara sporrarna när det behövs. Jag har i samråd med min hopptränare börjat rida med sporrar och jag tycker att det känns som en mycket större skillnad mot förut. Har inte ridit med dem så länge ännu men resultatet hitills är bara positivt :)


Vad har man boots till egentligen ? :P

Svar: Boots kan man använda till hästar som lätt trampar sig, då bootsen bland annat skyddar mot trampskador. Jag själv brukar även använda boots vid terrängträningar och liknande då man har väldigt långa och kraftiga broddar som hästarna lätt kan göra sig illa på. Det finns många, många olika varianter på boots. Jag har tidigare skrivit om boots, ni hittar inlägget här :)


En variant av gräsbrodd

Dagens Ridpass

Idag blev det sen uppdatering, men bättre sent än aldrig :)

Idag red vi dressyr i paddocken och det gick riktigt bra. Jobbade i princip vidare med det vi gjorde på senaste dressyträningen, men skippade sidförande på volt. Hon var väldigt stel och sprang mest iväg ibörjan och sköt ut bogen, men tänkte på Kickis kommentarer och tips. Gick jättebra till slut! Känner att det var ett tag sen vi red ordentligt lösgörande men nu när vädret är perfekt igen och man kan utnyttja allt så är jag säker på att det kommer vara lättare att hålla henne mjuk och rida mer planerat. Ska försöka filma någon gång :)


Massageborste

Jag har ett tips för alla oss som inte har råd att lägga ut cirka 700 kr på en Furminator men ändå vill bli av med vinterpälsen.
Jag upptäckte idag att min massageborste är underbar när det gäller att bli av med både smuts och päls.
Pälsen bara föll av från Saga och hon stog med mulen högt upp mot taket- så skönt tyckte hon att det var.
Jag har faktiskt inte använt den förut men kommer defentivit fortsätta nu när hon fäller så himla mycket.
Och sen att hon tycker att det är skönt gör det ju bara ännu bättre!




Galopp

Här är en kort snutt från när jag och Saga galopperar fram på grusvägen i fredags :)


Dagens Ridpass

Idag var det longering som stog på schemat. Jag har faktiskt inte longerat Saga mer än tre gånger förut och hon verkade vara lite vilsen och förstog inte riktigt ibörjan vad jag menade. Så jag fokuserade mest på att få henne att lyssna på de vanligaste fraserna; trav, skritt, halt, saakta, och öka. Hon förstog snabbt trav och öka men de andra var det lite sisådär med haha. Nej men i slutet var hon riktigt fin, sökte sig neråt och jobbade bra med bakbenen, överlinjen och ryggen.


Imorgon tänkte jag prova att tömköra henne, tror att det är bra för henne att få hitta balansen själv och jobba utan en ryttare i kombination med vanlig ridning. Har som sagt en plan för några veckor framöver, ska ta och skriva ner den här också!


Jag och Saga i fredags på Runsten :)

Runsten 110

Hej och ursäkta för den väldigt dåliga uppdateringen igår men jag mådde jättedåligt när vi kom hem så jag sov typ bort hela dagen hehe...

Men iallafall, igår: Det gick inte bra resultatmässigt då vi lyckades få 20 fel. Hon sprang iväg för mig och det kändes ungefär som 1m på SFK. Hon blev flack över hindrena eller tappade bakbenen för att jag hängde kvar med handen över vissa hinder. Jag red rätt så okoncentrerat och dåligt, det i kombination med en het och glad häst blev inte så bra.

Trots resultatet är jag ehm..nöjd? Hon kändes jättefin på framridningen, något pigg men fortfarande fin och även framhoppningen gick bra. Jag har mig själv att skylla på resultatet, inte Saga. Jag tror också att det kan va så att hon varit rätt så understimulerad den här veckan då jag inte riktigt ridit henne ordentliga pass så hon hade ju inte de bästa förutsättningarna. Så det jag ska göra nu är att verkligen lägga upp träningen mer konstruktivt och planera bättre. Tror att det kommer bli superbra!

Vi hade iallafall kul igår och jag tänker inte gå och älta resultet från igår :) Filmer, bilder och annat roligt kommer ikväll, just nu är jag på jobbet!

/ Sabina




Snart åker vi iväg mot runsten, saga är in...

img_6807 (MMS)

Snart åker vi iväg mot runsten, saga är inte så glad över att vara ensam inne i stallet!


Vinn en La Kim luva

Den nya tävlingen som kommer är i samarbete med kända Ponnyprakt.se :) Nu har ni chansen att vinna en La Kim luva i färgen rosa. Passa på att sticka ut med din häst på tävling!

För att vara med ska ni göra detta, läs noga:
- Skriv en kommentar i det här inlägget där ni berättar lite om vad ni vill läsa mer om i bloggen. Ge tips på inlägg jag kan skriva om!
- Kopiera bilden och klistra in den i din blogg/bdb. Om du inte har något av dessa får du såklart vara med ändå.
- Lägg till bloggen på bloglovin

Tävlingen kommer att avslutas 1 maj.

Inte så svårt va? ;) Tipsa gärna vidare tävlingen till andra!


Avslutad!

Nu är tävlingen i samarbete med Haglunds avslutad! Jag håller på att gå igenom alla bidrag och ska snart dra en vinnare. Om du inte vann, va lugn för att jag publicerar en ny tävling redan ikväll :)



UPDATE: Nu har jag fått fram en vinnare i tävlingen med Haglunds där priset var ett regntäcke :)
Grattis Yasmine!
Maila mig dina uppgifter och storleken du vill ha på ditt täcke så fort som möjligt.

Svaren på frågorna var att det var 2 stycken som bloggar på Haglunds och min hopptränare på Runsten är KG Svensson.

Tack till alla som var med, och bättre lycka nästa gång! Som jag sa, en ny tävling kommer upp inom det närmaste dygnet och priset där är riktigt fint ;)

Och såklart, Tusen tack till Haglunds som sponsrade!!

Torsdag

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV


.....om några timmar! Först har jag engelska och sen en föreläsning på idrotten, och kanske tutoring i matte men sen är det minsann lov :D Jag skulle ju egentligen åkt till Marcus nu på lovet men pga några anledningar måste jag hemma. Det kan vara skönt på ett sätt för att jag känner att jag måste vila upp mig lite efter min väldigt kraftiga förkylning som jag hade i över fyra veckor. Men någon annan gång blir det absolut :)

Idag tänkte jag ta en promenad med Saga eller skritta ut en sväng eftersom det är "tävling" imorgon. Ska försöka fixa några bilder också :)



RSS 2.0