Tävling i bloggen!

Jag kan med stolthet presentera tävlingen som nu kommer i bloggen:
Ja som ni ser så är företaget jag pratade om förut alltså de stora Hööks Hästsport som jag tror exakt alla vet vilka det är! Jag har nu fått chansen att ha en tävling tillsammans med dem och här är priserna
Första pris: Sponsor Schabrak
Andra pris: Sponsor Grimma och sponsor Borste
Tredje pris: Sponsor Grimma
Fjärde Pris: Sponsor Borste


Alla priserna är alltså sponsrade av Hööks.


För att vara med och tävla måste ni lägga till bloggen på bloglovin om ni inte redan gjort det, kopiera bilden här över för att sedan klistra in den i ett inlägg på er blogg/bilddagbok och sedan skriva en kommentar i det här inlägget eller ett mail till mig. Superenkelt, eller hur? :D Så tveka inte, ni förlorar inget på det och kan få chansen till en förtidig julklapp!
Tävlingen avslutas 20 december.

Godmorgon

Måndagmorgon och sitter på tyskalektion. Inte så jätteroligt men har bara tre lektioner idag. En annan bra sak med idag är att vi får pepparkakor hela dagen av skolan, vi har två korgar som står ute på våran samlingsplats. Mysigt värre! Ska ta en bild och visa er sen. 
Idag blir det nog uteritt för Saga och mig. På fredag kommer min dressytränare Kicki för att ha vår första lektion, ser fram imot det jättemycket!! Hon är verkligen helt underbar, ska berätta mer om henne sen. Sen så händer det inte så mycket, jag jobbar imorgon och onsdag så då är jag inte i stallet. Pratade med min chef om jullovet och jag kommer få jobba mycket extra, skönt för då bir det mer pengar!
Men skriver mer sen när jag har kommit hem från stallet och kanske har lite bilder att visa er :)

Roffan i Metro!

Idag när jag satt på tunnelbanan och läste Metro kom jag till sportsidorna och där hittade jag den här artikeln:
De berättar om Roffans bilskörd i helgen. Jag såg ritten när han vann och det finns bara ett ord: obeskrivligt. Jag lovar, hela Globen höll andan.
Om ni har möjlighet så läs tidningen, riktigt roligt att det för en gång skull är ridsport!

Stockholm International Horse Show

På lördagen hade vi fått VIP-biljtetter av Kristins pappa. Detta betydde att vi gick in vid ingången där alla ryttare går in ( Kristin stog bland annat och pratade med Ludger Beerbaum när jag ringde henne haha) och vi fick hänga av oss alla kläder i deras fina garderob vid Golden Gate. Efter det blev vi hälsade välkomna och fick ett blått band, en goodiebag som innehöll ett program och en bok om SIHS samt ett VIP-kort som vi fick ha runt halsen.



Efter det fick blev vi ledda upp till ett rum där det var väldigt viktiga personer (bland annat han som skapade Stockholm Horse Show samt ägarna av Samsung fråm Korea). Vi skulle få mat och äta, det var jättegott och trevligt. Sen skulle vi gå på rundtur och började att gå och kolla på omklädningsrummen, sekretariatet, förvaringen för alla scenkläder osv samt det bästa: Framhoppningen/ridningen. Eftersom att vi hade VIP-biljetter fick vi gå där nere hur mycket vi ville, och självklart ställde vi oss på framridningen när ryttarna började hoppa fram. Jag glömde tyvär tyvär min kamera så jag hade bara mobilen att försöka fota med.

Detta var otroligt lärorikt för oss. Jag önskar verkligen att alla kunde få se det för att man lär sig och upptäcker saker man annars inte fått chans till. T.ex. att ryttarna gör många missar, de måste sänka ner till 80 när hästen plötsligt inte vill hoppa, de råkar rida in i varandra och de har grymt lite plats att rida fram på! Det är på något sätt skönt att se att de inte är perfekta, något de kan verka vara så fort de kommer in på banan. Nej, det var verkligen sjukt roligt och jag är så himla, himla tacksam att jag fick chansen.

Vi hade väldigt bra platser också, VIP-stolar och långt nere så man såg allt i minsta detalj. Även när vi var här idag på söndagen och kollade på hoppningen på morgonen hade vi jättebra platser tack vare Agria eftersom att vi har Saga försäkrad där. Även idag såg vi allt himla bra och det var så mycket roligare än att sitta högt upp.

Ja, jag sa ju som sagt innan att jag inte skulle gå på Globen något alls iår, och se vart det slutade haha! Men jag skulle aldrig bytt ut de här upplevelserna mot något annat! Och nästa år tänkte jag och Kristin försöka vara funktionärer kanske, om vi inte lyckas få VIP-biljtter igen haha :P Och sen ska ju jag och mamma till Falsterbo i sommar också, något att verkligen se fram imot.

Här kommer lite bakom scenen bilder;

Det stog en tv precis framför oss som alla ryttare samlades framför när en annan var inne på banan för att se hur det gick. Han framför mig är kampsportaren Musse, han var där och fotade. Tydligen kände han Helena Lundbäck och Malin också.


Ekipage inne på framhoppningen

Jessica Kürten väntar på att få komma in i arenan (vi sprang upp för att hinna se henne rida sen haha)

Och här kommer några hästbussar

Jag vill HA! Haha :P

Kan ni gissa vems? ;)

Har haft en sjukt underbar helg!!!
Vilken dag/show gick ni på i helgen?

Födelsedagspresent

Titta vad jag fick av min underbara och mest älskade vän Kristin?! Ett grymt snyggt pannband med rosa swarovskistenar! Hade det på Saga idag och det passar jättebra på henne!

TUSEN TACK KRISTIN!!




Eh, stort förlåt för den hemska bilden men jag hade bara mobilen med mig...Krisin försökte fota det så bra som möjligt medan jag hade stora problem att hålla tränset stilla haha :P

Globen Shopping

Vilken helg vi har haft! Kommer att berätta mer om själva Globen i ett annat inlägg men visar vad jag shoppade nu:



Stalltäcke från HL- mässpris 600 kr
Utetäcke med helhals HL- 2000 kr
2-pack Kingsland strumpor- 199 kr
Dyon tyglar- 329 kr
Veredusskydd bak- 700 kr



Jag vet att jag sa att jag jag bland annat skulle köpa schabrak, boots, förbygel m.m men nät vintertäcket blev så dyrt (egentligen skulle det kostar över tvåtusen men hon som säljer HL-produkterna är min dressyrtränare så vi fick lite rabatt, jättesnällt!) så då köpte vi inte så mycket annat. Jag är jättenöjd och glad över alla köpen! Anledningen till varför jag inte köpte framskydden också blev just för att täcket gick på så mycket, men man måste ju börja någonstans och bakskydd är alltid något. Allt satt iallafall helt perfekt på Saga, speciellt utetäcket och skydden.

Vad handlande ni på Globen?

Vad tror ni...

Vad tror ni det innehåller? Om jag ger er ledtrådar som Hööks, sponsor och min tävling? :D

Mot Globen!

Hej och förlåt för ingen uppdatering igår, men min chef ringde akut och bad mig att jobba så allt blev sent. Så jag skippade datan igår. MEN jag har en jätterolig sak att berätta för er! Fast det får jag göra sen, för att snart ska jag iväg mot Globen och gå Horse Show.

Jag lovar, berättar mer sen men har bråttom nu!!

Hörs!

/ Sabina


Bananer

Jag kan tycka att det är svårt att hinna äta i det stressiga vardagslivet när man kommer hem från stallet och ska kasta sig iväg till stallet direkt. Eller när man har träning som det är bråttom till. Något jag brukar försöka ha med mig är en eller två bananer att äta. Det jag tycker om så mycket med bananen är att den är mer "matigare" än andra frukter. Jag blir mycket mer mätt på en banan än till exempel ett äpple. Bananer kan du även ha i stallet då de inte behöver förvaras på något speciellt sätt som vissa andra frukter behöver.

Det är mycket bättre att du tar en banan istället för en kexcoklad t.ex, vilket det annars är lätt att det blir när det är akut. Jag försöker själv hela tiden tänka på att ta något nyttigare och då tycker jag att bananen är det bästa. Visst innehåller den socker också men inte lika mycket och inte heller på samma sätt som choklad, godis och liknande dylikt gör.

Bananer är gott, smart och bättre än sötsaker!

Även hästar gillar bananer. Alla de hästarna som jag gett har tyckt om banan och blivit så förtjusta att de gärna tar några tuggor till.

Så ett tips; Ta en banan för att stilla den akuta hungern, sen ersätter den ju såklart inte mat men är effektiv när du har bråttom och behöver något på direkten!

Detta visste du kanske inte om bananen:
* Bananen är ett bär, en frukt och en ört
* Det finns cirka 300 sorters bananer
* I vissa banansorter finns det svarta stora frön inbäddade i fruktköttet



Nya katergorier

Jag har lagt till två nya kategorier, Mat för ryttare och Din psykiska hälsa som ryttare. De kommer fyllas på lite då och då med tips och idéer till er. Hoppas att det blir bra! Sitter och klurar på lite saker just nu så de dyker väl upp snart.


Att hålla sig på topp är inte lätt, men man kan lägga en bra grund som underlättar det.


Hööks

Fårskinnspadd 559:-
Hoppsadel Flatback 8799:-
Träns Galway 399:-
Ridtäcke 299:-
Schabrak Classic 199:-
Benskydd bak 649:-
Benskydd fram 749:-
Lädergjord med magplatta 769:-




Tränset måste jag köpa, har kollat på det sen det kom ut i föra katalogen. Är väldigt snyggt. Annars är det saker i lite blandade prisklasser.

Tävling på gång...

Det kommer att vara en tävling här i bloggen snart, jag kan tyvär inte avslöja vilka sponsorerna är ännu men kan säga att det kommer bli riktigt fina priser. Detta är jätteroligt!. Mer info och regler kommer när jag har fått helt grönt från företaget. Men som sagt, håll utkik här varje dag så kommer ni snart att få veta ;)


Onsdag

Onsdag idag vilket betyder både jobb och löning, roligt :D Men tyvär blir det inget intressant här i bloggen eftersom att jag inte ska till stallet, varken idag eller imorgon då jag ska sitta barnvakt imorgon. Fick just ett sms från Kristin där hon berättade att hennes pappa har fixat gratisbiljetter till lördag på kvällen, härligt :D Det kommer bli jätteroligt. Jag jobbar ju lördag på förmiddagen och eftermiddag så då passar det perfekt att vi går på kvällen. 
Ja, får se om det bli någon mer uppdatering eller inte idag, troligtvis inte. 
Vi hörs annars!
/ Sabina

Träning igår

Ja igår var det ju som sagt hoppträning. Mamma filmade inte men det blev några bilder som jag visar istället. 

 

Själva träningen gick sjukt bra! Beskriver övningarna senare. Vi red lite dressyr ibörjan och där var hon verkligen jättefin, speciellt i galoppen har hon blivit så himla mycket bättre. Sen vid hoppningen var hon rätt så pigg och lyssnade inte ibörjan men efter en övning (berättar mer om just den imorgon) gick allt som en dans! Allt stämde igen, precis som i lördags och det gick jättebra. KG tyckte att honvar riktigt, riktigt fin och sa att hon verkligen blivit bra på så kort tid. Jag frågade om han tyckte att jag skulle prova hoppgruppen som är innan min grupp, just nu rider jag i en markarbete-hoppning och han tyckte att jag skulle prova. Så nästa gång kommer vi antagligen att köra en hopplektion och inte markarbete/hoppning. 

 

Är så jäkla nöjd efter idag, ja i stort sett hela tiden! Känns som att det bara går framåt och framåt hela tiden. Är inte van att ha en häst som utvecklas så snabbt så det här är verkligen jätteroligt för både mig och såklart Saga. Inte ens lastningen är ett problem längre, hon går bara rakt in efter mig utan något problem alls. Stor skillnad mot när hon kom då hon bokstavligen stog på bakbena hela tiden.

 

 Fler bilder kommer, men blogg.se krånglar som vanligt...

 

/ Sabina


Tisdag

Idag är det hoppträning på Runsten för KG, den börjar runt sju så vi försöker åka runt sex. 
Hon har blivit så lätt att lasta nu då hon bara går rakt in men man vet aldrig, är bra att vara ute i god tid så att man slipper stressa. Jag ska ta med mig kameran så kanske mamma kan filma lite, får se om jag kommer ihåg det. Får se om jag ens hinner uppdatera ikväll då jag har rätt så mycket plugg den här veckan. Det är ju jullov om cirka tre veckor så det är mycket att hinna med. Men jag ska försöka. Iallafall ladda upp någon film/bild.
Vi hörs senare (förhoppningsvis)!

Herve Godignon

Jag tror jag kan ha hittat ett nytt favvomärke på schabrak. Här är några trän och schabrak från märket Herve Godignon. Vet att det inte är något nytt märke men för mig är det det =)
Bilderna kommer från S.e.g Company.
Har någon favorit bland dem här eller har ni några andra produkter från HG?
Behöver lite tips på täcken så om ni vet något; säg till!

Måndag

Jag har faktiskt varit duktig och tagit många bilder idag! De kommer här under. Idag invigde vi iallafall den nya stora lampan i paddocken, underbart var det. Så det blev dressyr och hon gick jättebra. Stundtals lite stel men blev bättre och bättre- riktigt fin i slutet. Mycket skänkelvikningar och övergångar. Är jättenöjd. 
Ja, nu kommer iallfall några bilder till er =)
Innan ridning, tror att jag spenderar mest tid på att stå och mysa med henne, hehe.


Lite fix bland fodret.


Saga i paddocken.


Efter ridningen var hon glad, visste att det var mat-time =)

Det var alla bilder för idag. Bra eller dåligt?
/ Sabina

Sammanställning från Pay & Jump 21 november

Ja, tänkte berätta lite mer om tävlingen i lördags. Vi hoppade alltså 80 och 90 cm. Det var mycket folk och för en gång skull underbart väder. Det minuset jag har är att det var helt kaos på framridningen, det var ingen ansvarig som styrde upp utan det var över tio ekipage inne samtidigt. Detta resulterade i att några hästar höll på att sparka varandra rejält. Annars var det bra. Jag hann faktiskt inte gå banan (!) men den var så lätt så jag kunde lära mig den från läktaren lika bra.
Saga var laddad redan när vi gjorde iordning henne. Men även om hon var lite på tårna så lyssnade hon på mig hela tiden och hade inte alls svårt att göra som jag sa. Hon gick sjukt bra redan på framridningen så vi var inte inne länge. Hon var så himla koncentrerad på mig och gjorde exakt vad jag bad henne om. Helt underbar var hon. Jag var faktiskt lite nervös innan, (brukar aldrig vara nervös annars när jag ska tävla) men det släppte när vi väl kommit in på banan. När vi kommit över första hindret gick allt verkligen som en dröm. Allt stämde, allt satt perfekt. Samma sak i 90. Hon var helt fantastisk. Folk kom fram efter båda klasserna och frågade vart vi köpt henne, vilken stam (även de flesta här trodde att hon var efter Cardento, precis som ni gjorde första gången jag visade henne hr i bloggen), undrade vad hon gjort och massor med saker. Det var jätteroligt!
Jag hade aldrig, verkligen aldrig trott att det skulle gå så bra på vår första tävling, aldrig. Herregud vi gick nolla i båda klasserna och känslan från båda runderna är bland de bästa jag fått i hela mitt liv. Detta bevisar verkligen det jag trott innan om Saga, hon har grymt mycket kapacitet och hon kommer gå långt!!!

Globen

Om exakt en vecka ska jag, mamma och Kristin på Globen. Vi kommer att gå på morgonen på söndagen då det är hoppning. Lägger upp collaget på de sakerna som jag ska försöka hitta på Globen, har lagt upp det tidigare: 

Vad ska ni kolla efter?

Dressyrsadeln är klar

Min dressyrsadel har varit inne på omstoppning och nu i veckan blev den äntligen klar. Red i den i fredags och det var stor skillnad från hur den var innan, kul! Och bra att den nu passar Saga ännu bättre. Vet att vissa tycker tat det är onödigt med två sadlar, men jag å andra sidan skulle aldrig klara mig utan min dressyrsadel. Man får en mycket bättre sits än den man har i hoppningen, iallafall när du rider dressyr. 
Glad är jag iallafall att den äntligen är klar!
Hur är det med er, har ni en eller två sadlar (eller fler än det?) ?

Gårdagen i bilder

Hej vet att det varit jättedålig uppdatering de senaste dagarna men det har varit väldigt mycket. Plus att det ibland är bra med sånna här små bloggpauser, jag har haft ett enormt bloggsug nu när jag inte skrivit något haha. Det märks att man är beroende =) Fast det är bara kul.
Nu tänkte jag iallafall ladda upp lite bilder från gårdagen. Själva tävlingen berättar jag mer sen, samt lite förberedelser och sånt.
Sadelkammaren var packad.
Garderoben, dock syns inte allt hehe.
Sagas hovar blev fina.
jag ahr egentligen fler bilder men kan inte ladda upp dem, vet ej varför men antar att det är något strul med antingen intrernet eller blogg.se. Jaja, jag får gå inte och ändra det sen när det funkar igen.

:D

Här är dagens resultat, nolla i båda klasserna. Hon var så sjukt duktig! Jag berättar mer sen hemma. Är jätteglad!

Nolla!


Har precis hoppat 80, och vi nollade! Snart 90, skriver efter.

Torsdag

Hej!


Är barnvakt just nu. Gick hem tidigare från skolan då jag hade jätteont i huvudet, vad kan det ha berott på? Har ingen aning faktiskt. Förut hade jag ofta ont i huvudet men det var länge sen och på sista tiden har jag inte haft det alls. Jaja, är förhoppningsvis okej imorgon. Det går ju så mycket nu, är väldigt många i skolan som är sjuka. Jag har ju redan varit sjuk så jag tycker att jag kan få slippa att bli det igen.

Blev ingen ridning idag, torsdagar är henne vilodag. Var bara där och fixade allt och såklart pussade jag massor på henne. Myspys.

Imorgon blir det lite enkel dressyr innan lördag, för då åker vi ju till Runsten på Pay & Jump =)

/ Sabina


Onsdag

Hej!
Lika ointressant dag idag, har ju som sagt inte varit i stallet så det händer ju inte direkt så mycket på hästfronten.. Men imorgon ska jag dit, äntligen. Har varit i skolan idag och jobbat, sitter nu på donken och väntar på bussen som går om tjugo min. Ibland är det jobbigt att på landet när bussarna går så sällan. Men tänkte passa på att skriva klart en läxa så har jag lite mindre sen när jag kommer hem. 
Ja som sagt, inget roligt som händer direkt. Får se om det kanske dyker upp något senare eller om jag helt enkelt väntar tills imorgon då jag kan visa er lite bilder också. 
Ha det så bra!
/ Sabina
Saga för några dagar sen.

Tisdag

Hej!
Ingen bra bloggdag idag, jag mår skit pga några saker som hänt. Plus att jag inte varit i stallet eftersom att jag jobbat och det var Kim som hade Saga idag, så det blir inget intressant här idag alls. Men sånna dagar behövs tydligen också. 
Vi hörs, imorgon när jag mår förhoppningsvis bättre och gladare samt med fler idéer.
/ Sabina

Ofrivllig avsittning som gjorde rejält ont

Har ett mindre fint videoklipp (jag filmade dock med mobilen från videkameran så det är inte den bästa kvalitén men man ser iallafall) från en provridning nere i Borås i somras med Katta och Kristin. Kan säga att jag hade sjukt ont i ryggen efter det där och trodde jag fått en hjärnskakning eller något. Som tur var klarade jag mig helskinnad från det äventyret!
Känsliga tittare varnas!

Dagens Ridpass

Hej!
Idag red vi ut, genom vår skog och in i Vidja där vi backtränade. Jag tänker inte berätta så mycket mer, tänkte låta er lyssna istället ;) För första gången har jag nu gjort ett videoinlägg till bloggen, och det kändes helt sjukt att göra! Får se om jag gör det någon mer gång men är tveksam haha.
Själva ridningen gick grymt bra. Hon lyssnade jättefint och var väldigt mjuk och följsam. Pigg och glad och verkligen framåt, positiv hela tiden. Har märkt att hon älskar vattenpölar! Så fort vi kommer till en pöl plaskar hon glatt igenom och stannar helst för att mysa i den en stund, knäppa undebara häst haha! Men iallafall, det gick jättebra och hon kändes väldigt fräsch helt enkelt.
Mobba mig inte nu, ha i tankarna att jag improviserar hela tiden och det är första gången! Man ser i stort sett inget för att det är helt mörkt ute, men ni får lyssna på min sjuka röst istället :P


John Whitaker

 Lägger in ett collage med några hjälmar från JW.
Den nya hjälmen är den i mitten, tycker att det var riktigt snygg faktiskt. Den kostar 2599 :- på Boda Hästsport, billigt för en bra hjälm. Finns i olika färger också. 
Vad tycker ni, snygg eller inte?

Dagens Ridpass

Var tänkt att vi skulle rida ut och backträna samt galoppträna i en sandbacke men min hjälmlampa funkade inte när vi skulle ut så då blev det paddocken istället. Det konstiga var att när vi sen kom hem så funkade den helt normalt, skumt.

Iallafall så körde vi galoppträning i paddocken, så gott det gick. Stog mycket upp i lätt sits och ville få fram henne på långsidorna för att sedan kunna ta tillbaka och minska på kortsidorna. Sen även halter, övergångar från skritt till galopp och försöka få allt så mjukt som möjligt. Stundtals blev hon lite för hängande i handen men blev bättre och bättre. Är ändå väldigt nöjd för att hon var ritkigt fin. Lyssnade på allt och gick jättebra. Blev en sväng skritt ute både innan och efter.

Är taggad inför lördag nu!


Saga innan ridningen, hon fick gå utan nosgrimma idag :)


Efter passet. Hon tycker inte om att få Helosan i mungiporna har jag märkt hehe :P

Julrea på Kingsland och Eskadron

Ett tips: Just nu på Filippas Ridsport är det rea på en Kingslandsväst och lindor från Eskadron. Jag har själv lindor från Eskadron och de är bland mina favoriter av lindor då de har jättebra passform, sluter sig bra runt hästens ben, blir inte så lätt smutsiga och när de väl blir är de lätta att göra rena igen samt att de finns i så många färger och är skitsnygga! Så om ni har möjlighet tycker jag att ni ska klicka hem ett par.
Finns att köpa här.

Adventskalender till häst

Nu för tiden finns ju det mesta att köpa till sin häst, men inte visste jag att det fanns en julkalender till hästar. Den här adventskalendern är iallafall gjord till hästar och bakom varje lucka gömmer det sig tre bitar hästgodis. Hur gulligt på en skala? Lite onödigt kanske, med tanke på priset men om man hade haft obegränsat med pengar så ;)
Läs mer och beställ här.

Söndag

Var i stallet och släppte ut hästarna nu på morgonen. Vilket väder alltså. Spöregn och blåst, jag satte mig en stund inne hos Saga och hade inte alls någon lust att resa mig upp sen. Mockade och städade lite också, allt börjar bli så himla fint nu. Är fortfarande några saker kvar att fixa men snart så. 
Ska faktiskt försöka vila någon timme för att jag är helt slut. Sen ska jag plugga och efter det tillbaka till stallet och rida. Dyker upp fler inlägg senare. Ha det så bra i det inte härliga vädret. 
En fråga till er, har ni några önskemål på vad ni vill läsa mer om här i bloggen? Skulle behöva lite extra idéer om det finns. Skriv en kommentar eller maila om ni vill. Är jättetacksam för svar.

Och titta vad jag hittade på min gamla data, en bild på mig och Ronda från vår första tävling tillsammans, en clear round på Tyresö Ryttareförening. Det här är vår 2007, alltså snart tre år sen. Jag hade inte ens haft henne i ett år då. Blev så himla glad när jag hittade den.
2007
2009

Väldigt stor skillnad, på två år! På senaste bilden ser hon mer ut som en liten stor häst, mycket finare i kroppen och allt. Roligt ändå att man kan jämföra bilder.

Dagens Ridpass

Idag red vi ut på morgonen i spöregnet. Det var helt undebart att få kasta mig runt Sagas hals och viska lite i hennes öra. Luta mig mot hennes panna. Kolla in i hennes trygga, vackra ögon. Låta henne blåsa en varm fläkt i mitt ansikte. Släppa några tårar i hennes päls och sen snabbt bli tröstad av en mule som virvlade runt i mitt hår. Obeskrivlig frihet kallar jag det för. Min frihet.

Även fast det regnade galet mycket hade vi en sån himla härlig tur. 
Red till ett nytt ställe, man rider under en väg och kommer ut i ett bostadsområde med fritidstomter och massor med skog, hagar, ängar och stall. 
Ligger lite ödsligt och ensamt, så jäkla mysigt var det. 
Vi skrittade mest då jag inte känner till området och ville mest kolla in vägar men hittade en lång och bra grusväg där vi travade och galopperade lite, 
Saga drog på och tyckte allt var jätteroligt haha. Man känner så tydligt att hon har fått en helt ny bjudning, förut luffsade hon mest och tog inte riktigt i när vi var ute, idag var jag tvungen att sitta och bromsa hela tiden för att hon ville iväg snabbare och snabbare. 
Sån utveckling tycker jag är rolig att se, känns som att hon har "vaknat" och fått en helt annan personlighet. 
Imorgon rider jag ut igen, gäller att passa på när det är ljust ute. Ska fota några täcken som ska säljas, alla är i storlek 125, om det är din hästs storlek så håll koll här imorgon!
Mamma försökte fota lite på träningarna men hon hade fel inställningar så det blev inte så bra. Hon hoppade mellan fota och filma så förstår att det är svårt att hinna med :P

Michel Robert och Kellemoi de Pepita vann!

Franska Michel Robert med hästen Kellemoi de Pepita segrade i dagens Global Champions Tour. Roffan och Ninja fick tyvär två nedslag, samma sak för t.ex. Rodriga Pessoa. 
Banan var teknisk och speciellt trekombinationen hade ryttarna problem med. 
Tror att det endast var fyra-fem som kom till omhoppning, och det roliga var att det var inte de "kända" ryttarna utan mer sånna som man hör talas om väldigt sällan. 
Michel och Jos Lansink var nog de enda som jag riktigt visste vilka det var, och jag tycker att jag brukar ha koll. Vinstsumman slutade på runt 3 miljoner svenska kronor, sjukt mycket. 
Väldigt roligt att titta på som vanligt :)

Hoppning på Eurosport

Vill tipsa er alla om att det är hoppning på Eurosport just nu, det är Global Champions Tour. Sitter bänkad med datorn och tacos, mums! Bloggar mer sen.

Fråga till ER

Istället för att jag svarar på era frågor så ställer jag en fråga till er istället ;) Svara gärna, vore roligt att läsa om vad ni gör med era hästar!
Inte bara de på bilderna, alla som finns inom ridsport. Skriv och berätta!

Fredag

Hej!
Sitter i skolan på sista lektionen. Kim ska rida Saga idag så jag har inget stall alls, tråkigt då jag verkligen behövt Saga just nu. Behöver stallmiljön. Behöver få andas in luften av frihet. 
Men men, ska dit imorgon på morgonen och rida tidigt. 
Och till du anonyma som undrade om jag hade pojkvänn eller gillar någon; Nej jag har ingen kille och gillar ingen just nu heller. Antar att jag inte pratar så mycket om privatlivet i bloggen, men det skulle kännas jättekonstigt att sitta och snacka om mitt liv utanför hästarna här. Plus att jag i stort sett tillbringar all tid i stallet så det skulle inte vara så mycket att skriva om haha :P Nej nu låter mitt liv skittråkigt men det är det inte. Tycker inte jag iallafall. 
Jaja, slutpratat om sånt. Jag kanske uppdaterar senare ikväll men ska köra en runda på stan med tjejerna och göra lite saker. Behöver lite uppmuntring pga några saker som hänt så jag ska försöka att bara ha roligt nu, om man nu verkligen kan ha det utan hästar haha? :P
Nej jag skoja. Men vi hörs sen!
/ Sabina

Torsdag

Hej!
Idag blev det ej bra uppdatering, men har haft fullt upp hela dagen plus har mycket att göra i skolan. På stallfronten så hade Saga vilodag idag. Var där och fixade innan jag och mamma åkte till boxningen. Det gick jätte bra idag på boxningen, det var ännu jobbigare än förra gången så kommer säkert vakna upp med träningsvärk imorgon. Härligt!
Nej, vi hörs mer imorgon. Ha det så bra!
/ Sabina

Svar;

Ja det blir många svar inlägg idag men har fått några anonyma kommentarer som jag vill svara på.

Hej!
Jag totalt älskar din förra ponny Ronda! Så fin! Kan inte du berätta lite om hennes stam, om hur hon har det nu, vem/vilka som rider henne? :)
Svar: Hej och vad roligt att du gillar henne så mycket :) Ronda är efter Opal B 70 och undan Ronja B-H, hennes morfar heter Grandor. Jag har försökt söka efter de men har inte hittat något. Hon har även mycket arab i sig, kollar man längre bak är det i stort sätt bara arabiska fullblod. Hennes stam som står i passet sträcker sig ända till början av 1900-talet, roligt :D Jag vet alltså inte så mycket om hennes stam, men duktiga hopphästar måste det vart eftersom hon blev så duktig! Just nu bor hon hos min moster på ridskolan Säva Ridcenter, de köpte henne av oss. Hon har det superbra, kunde inte fått det bättre. Hon har en stor box, går i stor hage med massor med kompisar och går få lektioner. Tydligen har hon blivit riktigt poppis på ridskolan och alla gillar henne. De tycker hon är så utbildad i både hoppning och dressyr, riktigt roligt! Hon är också ute och tävlar med lite olika ryttare och har bla vunnit en L:C och blivit placerade i L:D. Min fina duktiga Rodis! De som rider henne just nu är eleverna på ridskolan men hon har nyligen fått en fodervärd som rider henne oftare än de andra, det är även hon som ska tävla henne. Det går jättebra för dem och de blev placerade i sin första tävling tillsammans, grattis!

Jag saknar fortfarande Ronda sjukt mycket men det känns ändå så bra att hon står hos min moster och kusin, jag vet att hon inte kunde fått det bättre än där!







Världens finaste, hon stal mitt hjärta för fyra år sen och det kommer föralltid tillhöra henne.


Hoppträningen igår

Hej!

Nu tänkte jag berätta om hoppträningen igår, har inte hunnit tidigare. Jag red på det vanliga tredelade bettet först, och då var hon bokstavligen ett monster. Hon lyssnade inte alls, körde upp huvudet exakt hela tiden och bråkade verkligen med mig. KG försökte först spänna aachenremmen på ett annat sätt men hon fortsatte bara så då tyckte han att det var bättre att hämta pelhambettet som jag hade med mig. När det väl var på gick hon bokstavligen som en gud. Allt kändes så himla perfekt. Ibörjan var hon lite het och tyckte att det var roligast att springa men sen lyssnade hon hela tiden. När hon väl gick på det andra bettet blev hon själv mycket lugnare och min ridningen blev tusen gånger bättre när jag inte behövde sitta och koncentrera mig på att ens få stopp på henne.

Meningen var att det skulle va markarbete men KG tröttnade efter ett tag så vi körde hoppning istället, perfekt eftersom att vi ska tävla nästa helg! Lägger upp två riktigt dåliga bilder, men har inte tid att sitta och rita fint. 

 

På andra övningen kan man sen höja räckena och då hade vi fyra steg imellan istället.

När vi skulle lasta dit gick hon rakt in, och när vi skulle åka hem gick hon rakt in. Jag blev så himla glad och kände mig jättestolt över mig själv haha. Nu är vi riktigt peppade inför nästa vecka!!

Här är en film från när jag travar av henne:


Svar;

Vart jobbar du?
Svar: Jag jobbar i en butik som säljer inredning och-kökssaker, pysselgrejor, lite kläder, leksaker m.m. Butiken heter Eurostore och ligger i Länna, brevid Lyckås Ridsport för er som vet vart det är. Jag har som sagt jobbat där sen i september och det här är mitt första riktiga jobb. Tänker inte blanda in lön och pengar i bloggen. Jag trivs jättebra och älskar verkligen mitt jobb! 

Hur är det med er, har ni något jobb? 


Jobbar...

Är på jobbet men vi stänger om tio min. Svarar på era frågor, laddar upp film och foton samt kanske ett collage som kommer upp sen när jag är hemma!

Svar;

Fick några frågor om Sagas stam, så tänkte att jag skulle lägga upp den.
Sagas pappa är den amerikanska fullblodshingsten Eighty Eight Keys xx. Han är i sin tur efter Fappiano xx och undan Sweet Old Girl xx.
 
Sagas pappa Eighty Eight Keys xx
Sagas mamma heter Alice (SWB) och hon är efter Aerline H (SWB) och undan Carisma (SWB). Aerline H är i sin tur efter Cortez och undan Aerobic. Aerobic är efter Nimmerdor. Carisma är efter Maraton och undan Trixa, Maraton är i sin tur efter Utrillo och Fairy (51).
Aerline H


Cortez


Maraton


Läs mer om Sagas stam här :)

Hoppträning för KG

Hej hinner inte skriva något men laddar upp filmerna så berättar jag allt imorgon!


Hur tränad är du?

Alla vet hur viktigt det är att att ha en vältränad, smidig och vaken häst. Vad man ofta glömmer är ens egen träning, och hur viktigt det faktiskt är att vara tränad själv. Jag vet själv hur svårt det är att hinna med allt; skolan, häst, kompisar, träningar, familjen. Men det gäller att prioitera och planera, då brukar man få det mesta att gå ihop.


Jag har alltid älskat att röra på mig och har under mina år hållt på med handboll, simning, dans, yoga, ridning och nu har jag ju precis börjar på boxning. Jag har även under ett år tränat självständigt hemma, och det blir antagligen det som ni kommer att få läa om mest. Jag har aldrig gått på gym eller tagit hjälp av någon tränare utan jag har hittat mina egna sätt och metoder för att må bra och uppnå de mål jag haft.


Jag tänkte den här gången berätta om den träning som jag gör idag. Alla vet ju redan att ridningen är den största delen i mitt liv, jag spenderar mellan två-fem timmar varje dag i stallet. På helgerna blir det mer.
 För att komma till mitt stall går jag en promenad på 30 min dit och sen 30 min för att komma hem. Detta gör alltså att jag sammanlagt går i rask takt 1 timme per dag, bara när jag går till och från stallet. Väl i stallet vet ju de flesta vad man gör; mockar, bär vattenhinkar och höpåsar, sopar, borstar häst, rider ja och tusen andra saker. Så bara själva stalltiden ger en otroligt mycket träning för att du använder och utnyttjar hela kroppen vilket är jättebra. 
På det sättet tycker jag att ridningen är en av de bästa sporterna om du vill träna hela kroppen på olika sätt.


Utöver stallet så boxas jag nu en gång i veckan, på torsdagar, och det passet håller på i en timme. Det är inte bara boxning utan vi tränar jättemycket styrka, smidighet och kondition också. Vi håller på med sparkar, jobbar på steppbräda och styrkeövningar som:
* armhävningar
* plankan
* båten
* sittups
Plus några till. Jag har även idrott i skolan en gång i veckan i en timme, just nu gör vi lite olika saker men meningen är att vi ska följa ett program som vi har gjort upp själva. Vi har ett gym i skolan så vi kommer att jobba där. Jag har gjort ett program där jag vill bli ännu mer uthålligare och få längre muskler som har längre "orktid".


Jag tränar även hemma. Det jag gör mest är att jag joggar, och det har jag gjort nu i ett och ett halvt år. Joggningen ger förutom att du blir smalare, snabbare och får bättre kondition även avkoppling, iallafall för mig. 
Så fort jag känner mig stressad byter jag snabbt om, hoppar in i löparskorna, tar Sascha i kopplet och sticker ut i kanske en timme eller mer och joggar. 
Jag har hittat mitt egna lugn av att börja jogga, jag vet exakt hur jag ska göra nu för att inte stressa upp mig. Joggingen ger även min kropp en chans att koppla av och få bort spänningar som t.ex huvudvärk som uppstått efter en jobbig dag. 
Det är inte en självklarhet att alla gillar att gå ut och löpa, vissa som är väderkänsliga kanske inte alls har lust att dra ut nio-halv tio på kvällen i november när det spöregnar, medans vissa som jag fullkomligt älskar det. Då finns det alltid andra alternativ, som att ha ett löpband hemma att springa på. Eller om du har möjlighet kan du gå till gymmet och träna på deras maskiner. 



Förutom joggningen hemma så brukar jag även träna fys då och då. Det här är jätteenkelt och något som jag tycker de flesta som rider borde göra. Jag pratar inte om att man ska hålla på i en timme varje dag, utan cirka 20 armhävningar och 30 sittups varje kväll räcker och tar kanske 15 max att göra. 
Ett starkt tips är att du köper dig ett underlag att göra dina övningar på, själv har jag en yoga matta som jag använder till både mina fyspass och mina yogapass till.
En vanlig fysdag för mig ser ut såhär:
* 100 sittups
* 30 armhävningar
* Plankan 1 min x 3



Och sen avslutar jag med lite stretching eller yoga för att inte bli för stel. Ibland lägger jag på några övningar men det här är det vanligaste jag gör.
Viktigt är att du alltid stretchar efter ett pass, annars kommer du både vakna upp dagen efter med träningsvärk och dina muskler kommer att bli stela med tiden. Även stretching behöver inte vara avancerad eller ta lång tid, utan det gör bara de vanliga basic övningar så att du känner att känns bra.


Lägger ut ett typiskt veckoschema för mig:
Måndag: Stallet.
Tisdag: Stallet (KG-träning varannan vecka), jogga.
Onsdag: Jogga och fys (har aldrig någon häst på onsdagar då jag jobbar)
Torsdag: Idrott i skolan, stallet och boxning
Fredag: Stallet, fys
Lördag: Stallet, jogga
Söndag: Stallet, jogga och fys.
På lördagar och söndagar blir det ju ibland träningar/tävlingar med Saga. Som ni ser så har jag en "vilodag" och det är viktigt att man låter kroppen vila ibland, annars orkar den inte till slut. Och det är skönt att efter en hel vecka med träningar varje dag bara få ligga och koppla av (nu har jag så svårt för att sitta stilla så jag ligger aldrig i soffan utan det blir oftast datorn för mig). 


Hur ser eran träning ut? Jag är jättenyfiken så kommentera mycket nu! 

Måndag

Hej!

Har ingen blogglust alls idag så jag skippar det. Imorgon är det hoppträning för KG och mamma ska filma så då kommer det upp en film till er ;)

Red bara ut en sväng idag och skrittade, blev en kort trav också. Lite dressyr på vägarna, annars mest avkoppling för oss båda i mörkret.

Som sagt, skriver mer och roligare imorgon!

/ Sabina


Nytt täcke

När vi köpte transporten från transportföretaget fick vi även med ett jättefint täcke. Det var dock inne på brodering innan vi kunde få det men igår var mamma och hämtade det. Så här ser det ut på:




Tycker det är jättefint :)


Dagens Ridpass

Ja, dålig uppdatering har det varit.
Men jag har haft fullt upp!
Idag har iallafall hela dagen spenderats i stallet.
Först kom Therese och klippte Saga, det gick grymt bra.
Hon trampade runt lite ibörjan och tyckte det var lite obehagligt under magen men annars stog hon snällt stilla.
Vi behövde inte ens något bomull ( fick det rekomenderat av förra ägaren), är stolt över henne haha.
Sen lasttränade vi en sista gång innan tisdag när vi ska åka och träna, gick sjukt bra det också.
Och sist så red jag enkel dressyr i paddocken, även det gick jättebra.
Så hela dagen har varit kanoners!
Saga har verkligen skött sig otroligt bra och vi är så himla glada att hon är så duktig hela tiden.

Ridningen blev bara ett enkelt pass, mycket övergångar mellan skritt och trav.
Hon var fin, lite stel i höger men annars gick allt bra.
Är jättenöjd ;)


Bild från lassträningen igår


Lördag

Hej!

Har lasttränat och idag gick det sjukt bra! Hon gick in nästan på en gång och stog lugnt och fint.
Så vi höll inte på så länge, kändes onödigt när det gick så bra.
Vi ska köra en gång imorgon och se hur det går, förhoppningsvis har det släppt nu.
Mamma tog lite bilder som jag laddar upp senare, nu drar jag in till stan och fikar med en kompis (för ovanlighetens skull, hinner ju aldrig med sånt här annars haha) så vi hörs senare.

Ha det så bra ;)


Är du på topp?

Som ni kanske ser har det kommit en ny kategori in i listan; Fysisk träning för ryttare. Det kommer även komma två till där innehåller kommer att vara
1. Mat för ryttare
2. Din psykiska hälsa som ryttare

Tänkte att det kan vara lite roligt att dela med sig av sina egna erfarenheter men sen kommer jag även vilja ha hjälp av er läsare. Mer info kommer.

Första inlägget för kategorin Fysisk träning för ryttare kommer imorgon där jag som en början berättar om den träning jag håller på med nu. Hoppas att ni gillar det!


Jag förra året när jag vann ett lopp, kommer precis in i mål med kransen slängd över mig. Obeskrivlig känlsa, man tror att man ska dö (bokstavligen) av utmattning samtidigt som man är så sjukt nöjd och glad.


Dagens Ridpass

Hej igen.

Det blev dressyr idag som sagt, och hon var superfin. Idag blev det mycket övergångar, åttor, tempoväxlingar och lydnad. Lyssnade riktigt bra, kortade och längde fint.
Jag fokuserade lite extra ikväll på min ridning, kände efter och försökte hitta bristerna. Kom fram till att jag måste ha lite bättre tramp i höger stibygel samt att tänka på att inte bli för mycket framåtlutad.
Gjorde detta ibörjan av passet och blev mycket bättre i slutet. Kändes bra att jag kunde gå igenom mina fel och rätta till dem själv för en gång skull, att man inte alltid behöver en tränare som står och säger vad man måste tänka på.
Ska försöka köra lite sånt ibörjan av varje pass.

Men hon gick ialllafall jättebra och fick en väldigt bra känsla!

Imorgon ska vi lassträna och jag ska försöka att fota under dagen och kanske filma en snutt. Men bilder blir det, det lovar jag.

/ Sabina


Till salu

Pessoa schabrak, knappt använt och i väldigt bra skick.
Ny pris ligger på 699:- men säljs nu för 250 kr. Storlek ponny.


Mot stallet

Ska gå mot stallet nu, idag blir det dressyr. Vi får se hur det går, jag har nämligen träningsvärk i hela kroppen efter att jag och mamma var och boxades igår.
Skitroligt men galet jobbigt. En perfekt mor och dotter sak att göra, vi hade verkligen jätteroligt!
Bra träning är det också för att komplettera ridningen. Kommer att komma några inlägg senare om sånt, allt från mattips, olika träningssätt och smarta övningar.
Blir även en ny kategori då :) Men berättar mer sen.

Vi hörs efter stallet!

/ Sabina


Svar;

Hade gärna velat se en film när du rider :D
Svar;
Jag vet och jag har varit jättedåligt på den här fronten! Jag ska verkligen försöka bättra mig, och kan nog lova en film nästa tisdag från träningen på Runsten. Sen ska vi lastträna i helgen så då ska jag se om jag kan försöka filma lite iallafall :) Usch, ska bli mycket bättre och filma + fota mera nu!

Angående alla anonyma kommentarer

Jag vill innan jag börjar skriva säga att detta inlägg är inte på något sätt riktat till mina läsare då detta aldrig har hänt mig i min blogg och ingen av de som läser den här bloggen heller har kommenterat på det sättet.
Detta är alltså absolut inte kritik till mina läsare!



Jag klurade riktigt länge på hur jag skulle öppna inlägget, vad inledningen skulle vara. Kom inte på något bra alls så jag improviserar helt enkelt.

 

Under en längre tid nu har det på flera bloggar dykt upp många anonyma kommentarer som kritiserar bloggägarens t.ex. ridning och hand om hästar. På de bloggarna som de uppkommit på vet jag att ryttarna rider väldigt bra och är grymt bra på hästar. Så när jag går in på dessa bloggar (de är bland de få bloggarna jag läser varje dag) och får se inlägg där de förklarar att de inte har lust att blogga längre pga alla anonyma kommentarer som de får så fort de lägger upp en film eller skriver resultat från träning/tävling får jag lust att skriva något rikigt hemskt till dem som kommenterat. Men tack och lov är jag ingen person som måste ge tillbaka. Folk måste lära sig att ta konsekvenserna av sitt beteende. 

 

Jag blir så otroligt ledsen och besviken på de personer som ens har samvete att göra såhär. Vad exakt är det ni vill få ut av det? Har ni något behov att förstöra för andra? Vissa av de här bloggarna har funderat på att lägga ner allt som har med bloggen att göra, och så borde det verkligen inte vara! Tro mig, Sverige förlorar många bra inspirationskällor om hästbloggarna skulle lägga ner helt.

 

Det är rent ut sagt sorligt att ni ens gör det. Riktigt sorligt. Och jag hoppas att ni någon gång kan förstå hur sårad man faktiskt blir när man är tvungen att läsa sånt ni skriver, både vi andra läsare men såklart de som äger bloggarna. Ni förtjänar inte att få läsa eller ens gå in på bloggar om det ända ni ska göra är att förstöra för andra. 

 

Anledningen till varför jag tog upp det på min blogg är för att alla de andra hästbloggarna som finns är så himla bra och jag har pratat med de flesta, och alla är jättetrevliga. Nej jag känner inte alla, men den uppfattningen jag har fått av dem är att de alla är riktigt bra på att driva sin hästblogg och de rider alla väldigt bra. Jag ser dem inte som mina konkurenter och jag vill inte att någon av de ska bli nedtryckta av männiksor som sen inte ens vågar stå för vad de säger.

 

En en gång vill jag förtydliga; Detta är absolut inte på något sätt riktat till någon av mina läsare, och detta har aldrig hänt på min blogg. 

Så, det var allt för mig :) Nu tycker jag att vi fortsätter UTAN alla människor som inte har något liv utan ska sabotera för andra!

 

Jag vill också säga ett grymt stort TACK till alla mina läsare. Ni har aldrig sagt ett elakt ord till mig utan jag får bara höra snälla saker av er. Ni gör den här bloggen fungerande, och ni har höjt mitt självförtroende väldigt mycket. Blir verkligen alltid glad av att gå in på bloggen och läsa vad ni skrivit.

 

Ha det så himla bra!

/ Sabina


Onsdag

Hej!


Hovslagaren var här idag och skodde runt om. Jag var hemma från skolan då jag fortfarande inte är frisk och känner att jag någon gång måste försöka bli det. Skoningen gick iallafall jättebra, skönt att hon är skodd runt om nu. Egentligen skullde det blivit på måndag men han tog alla nu istället.

Red även en stund efter, lite lätt i paddocken. Tempoväxlingar, övergångar, halter osv. Jättefin var hon! Lite stel i vänster men annars gick allt bra.

Vet, allt är väldigt ointressant här men jag ska verkligen försöka bli bättre. Har några collage på gång, samt andra ämnen. Det kommer, men det tar ett tag :P

/ Sabina


Tisdag

Hej!


Inget stall för mig idag, har jobbat och varit i skolan. Imorgon kommer hovslagaren och slår på Sagas tappade sko, sen kommer han som vanligt på måndag. Han hade fått ryggskott stackaren, därför kunde han inte ta alla imorgon. Usch, tycker verkligen synd om en hovslagare som har ryggskott! På söndag kommer tjejen som ska klippa Saga, det ska bli intressant och se hur hon är med det. Förra ägaren sa att hon var lätt att klippa så jag hoppas att hon fortfarande är det.

Imorgon ska jag även ringa min dressyrtränare för att boka in lektion. Nästa vecka är det KG träning på tisdag, längtar!


Sadlar till salu

Jag har fått några sadlar av min moster på Säva som ska säljas. Det är bara Islandshästsadlar, så jag kan inget om dem tyvär. De säljs för 500:- styck och det finns inte möjlighet att låna för att prova osv utan man får köpa direkt.


Den här heter Goertz Tölt och är i storleken liten (fråga mig inte om storlekarna och sånt, tydligen så heter de så inom sadlarna hos Islandshästarna).
Svart och kostar 500:-


Goertz Champion storlek liten.
Svart och kostar 500:-

Om någon skulle vara intresserad så maila gärna! Sadlarna finns hemma hos mig, Stockholm.


Pannband

Det är inte första gången jag gör ett inlägg med pannband, om jag ska vara ärlig har jag tappat räkningen på hur många jag är uppe i nu. Men är det något jag är svag för så är pannband en sak av dem, haha. Nu har jag än en gång hittat några underbara pannband som jag var tvungen att visa kännde jag:



Jag har lagt upp den sista bilden förut, har nämligen beställt det ljusblåa pannbandet till Saga. Men har även fastnat för det ljusbruna, cristallfärgade, pastellfärgade, rosa och det röda med olika färger. Ja, alla i stort sett. Men det är ju så snygga!

Vilken är eran favorit? Någon av dessa färger eller en helt annan?


Clinic på Runsten

Jag har anmält mig till en clinic på Runsten 20 november som Helena Persson och Kristian von Krusenstierna håller tillsammans.
Jag har varit på clinics med båda två förut och har tyckt om alla.
Priset är 100:- för clinicen och sen serveras det även mat som man får betala för.
Jag tycker att om du har möjlighet att gå så anmäl dig, man lär sig alltid något.

 


Måndag

Hej!


Skulle ridit idag men kom till stallet och tog ut Saga på gången, märker då att pållen har tappat vänsterfram sko. Så det blev ingen ridning idag, vi som verkligen hade behövt ladda lite extra nu inför Runsten 21 november. Men mamma ringer hovslagaren imorgon och jag ska ringa till klipparen och min dresyrtränare för att försöka boka in i helgen.

Stog och borstade ett bra tag i stället, hon har blivit så himla härlig att hålla på med. Nu söker hon kontakt med en hela tiden och vill gosa jämt jämt jämt, haha. Jätteroligt att hon har blivit så glad och nyfiken på allt.

Jag jobbar tisdag och onsdag så det blir ingen ridning för min del utan det är min medryttare som har Saga de här två dagarna. Men kommer att försöka skriva här iallafall.

Ha det!
/ Sabina


Söndag

Jag är ledsen för usel uppdatering emn har jobbat sex timmar både lördag och söndag. Igår var vi också på min mormors och morfars grav på kvällen och gjorde fint. Så jag har haft fullt upp. Vi kan kalla det för en enklare bloggpaus. Plus att jag fortfarande är sjuk, blir nog ingen skola imorgon för min del :/ Måste bli frisk till på tisdag för då har vi en stor intervjuv med politiker i skolan som jag måste vara med på, och jag vill ju helst inte smitta ner politiker, haha.

Ska äta lite och sen skriva på några inlägg jag har tänkt på. Hör snart!

/ Sabina


RSS 2.0