Sadel

Vilken typ av sadel har ni? Har ni en, eller kanske två som mig? Jag har en hoppsadel och en dressyrsadel. Många tycker att det är onödigt med två när jag egentligen är mest fokuserad på en gren, men jag tycker att det är otroligt nyttigt att ha en för dressyr och en för hoppning eftersom det underlättar och hjälper till att förbättra min ridning enormt mycket. Jag ser det helt enkelt som en bra och gynnande investering!


Har ni något märke som ni föredrar på sadlar?

Kommentarer
Postat av: Sussi

Jag är likadan som du. Man kan inte hoppa i dressyrsadel o man kan inte rida ordentlig dressyr i en hoppsadel. Jag vill ha sadlar som man gör precis som man gjorde sadlar för tio år sedan. Inget mjukt buffelskinn som töjer sig och blir fult direkt, och inga platta flatbacksadlar.

2012-05-23 @ 16:38:04
URL: http://minvackraste.blogg.se/
Postat av: Tina - En blogg om mina dagar med hästarna

Jag har en Wintec Air allround mot hopp :)

Och ska snart skaffa en ny hoppsadel och då lutar det åt att det blir en Kieffer eller en Santa Cruz :)

2012-05-23 @ 22:53:22
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jag har bara en sadel men dock har jag ingen egen häst längre. Hade två ett tag men drivdes inte i dressyrsadeln så jag sålde den. Ägaren till hästen har både en hopp och dressyrsadel. Min hoppsadel är en pessoa amo och det är den skönaste hoppsadel jag ridit i. Dock är det väl också för jag är så van vid den då jag har haft den i kanske 9 år. Man kommer nära hästen i den vilket jag tycker om. Men som sagt är bra att ha två även fast man bara är inriktad på en gren. Och så är det viktigt att ha en sadel man själv drivs i. Och såklart ska den ligga bra på hästen. Min sadel funkar på massa olika hästar. Är 2 hästar den inte funkat på och dem var svåra att hitta sadel till. Och har väl provat den på kanske 30 hästar eller något. :)

2012-05-24 @ 00:12:15
URL: http://linneadominder.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag har två, en dressyr och en hopp. Det är för att jag är allroundryttare, men framförallt man kommer inte till rätt dressyrridning i en hoppsadel!

2012-05-24 @ 00:41:22
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Josefine

Har alltid haft en dressyr och en hoppsadel. Men nu när jag bytte häst så valde jag att köpa en dyrare hoppsadel istället eftersom jag tycker att skillnaden är så stor att det väger upp det. Jag har en Bruno Delgrange som är specialgjord för att passa just mig och min häst. :)

2012-05-24 @ 10:45:48
URL: http://josefineholler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0