Hoppträning 26 januari

Först och främst är jag jätteledsen att jag inte har uppdaterat så bra, men glömde datan hemma idag så har inte kunnat göra något. Nu berättar jag om träningen istället:

Hon har aldrig varit så fin som hon var igår! Vilken känsla jag fick. Blev dressyr ibörjan som vanligt och allt gick som en dans. Mjuk, lyhörd och sammarbetsvillig. Fokuset låg på att hitta takten, och jag kände verkligen hur hon ska gå för att gå rätt. Även galoppen, som hon normalt bara brukar rusa i var hon jäkla fin i. Det behöver fortfarande bli starkare och hon måste orka bära upp sig mer för att sedan kunna korta/länga men det är en så grymt stor skillnad från ibörjan.


Hoppningen gick även den över förväntan. Hon rusar ju gärna mot hindrena men nu lyssnade hon på mina förhållningar och väntade in hindrena. I slutet blev det dock mest plockepinn- hon blev jäkligt trött vilket jag inte tycker är speciellt konstigt då det var första tränignen för året och hon gått otroligt bra resten av passet. Ni får se på filmerna själva.


KG sa att jag skulle tänka på att inte luta mig för mycket bakåt, vilket han har helt rätt i. Blir lätt att jag lutar mig en aning för mycket i tanke att bromsa, dock är det ju helt fel eftersom att det bara får Saga att gå fortare. Sen skulle vi jobba vidare med dressyren för att stärka henne ännu mer, men han tyckte att hon blivit jättefin sen han såg henne sist och det märktes att hon börjat bygga upp sig nu.


Nej, jag har fortfarande en härlig känsla i magen, och kommer antagligen leva vidare på den ett tag. Lastningen-inga problem. Knallade snällt in efter mig. Jag älskar verkligen min underbara galna häst :)


Tusen, miljoner tack till Astrid som filmade ALLT- en riktigt proffsfilm till skillnad från vad ni brukar få se hehe. Jag måste följa med dig till Levinio så kan jag filma och fota er någon dag :P




Kommentarer
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Ser ju jättefint ut! :D

2010-01-27 @ 22:23:27
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Håller på att skriva om den nu! ;D Efter träningen tyckte jag att det kändes skitbra, men när jag kom hem och kollade på videosarna så såg nog min min ut såhär: :'O... xP



Men, får väl fortsätta att träna på... x)



Tack så mycket! :D

2010-01-27 @ 22:55:59
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Josefin

Det såg jätte fint ut :D synd bara att ni kom tokigt några ggr på hindrerna och rev. <3

2010-01-27 @ 23:07:48
URL: http://josefintenor.blogg.se/
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Ser jättebra ut :)

Måste dock bara fråga en sak,

Det ser nämligen inte ut som om du ger någon eftergift över hindret.. gör du inte det ?

2010-01-27 @ 23:21:13
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Sv: Ja precis.. Det är svårt att se om man ger eftergift eller inte på små YouTube-filmer, om man inte ger överdrivet stora, så därför var jag inte säker..



:)

2010-01-27 @ 23:58:32
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Josefine

Såg himla fint ut. Blir så himlans sugen på att rida i ridhus när jag ser sånt här.

2010-01-28 @ 08:42:14
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: joelle - EN HÄSTBLOGG

Det kanske var för att det var lite tight mellan hindernra med?:) För när hon gick på 3 gick det ju super, och sen på 4 så rev hon. Men det såg superfint ut, lycka till på tävlingarna nu :D

2010-01-28 @ 14:50:07
URL: http://joellemyslek.blogg.se/
Postat av: Sara

Måste bara ge ett tips till dig- om du kortar tyglarna minst 1 dm så kommer du inte komm lika mkt i bakvikt. Du blir nog det för att du får för långa tyglar så du får händerna i magen.

Annars såg det jätte bra ut :)

2010-01-28 @ 20:11:04
Postat av: Erika

Hon har verkligen utvecklats! Är det bara jag, eller har du lite långa tyglar :)

2010-01-28 @ 21:41:34
URL: http://nogg.se/shazli
Postat av: caroline

såg bättre och bättre ut hela passet men den sista linjen såg hon trött ut tror det var därför det blev lite mycket rivningar, din häst ser inte ut att vara i så bra kondition men jag kan ha fel. Duktig häst!

2010-01-28 @ 21:50:14
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: caroline

ok läste inte ditt inlägg innan jag tittade. Undrar ändå hur tränaren tänkte, varför inte sänka?eller strunta i den övningen, han borde se att hästen var trött, blir irriterad på sånt.

2010-01-29 @ 11:54:31
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: caroline

har aldrig påstått att jag känner hästen bättre, det är skillnad på att som du först sa hästen är trött mot att hästen inte orkar anstränga sig som du sedan sa. Men vill du bara ha rosor och beröm är jag inte rätt person att kommentera.

2010-01-29 @ 13:00:14
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Bella

Har du haft någon tanke på att byta bett? Ser ut som att det är ett pelham du rider på, har jag rätt? Ett stångbett kan många ggr få motsatt effekt på flera hästar, dvs de lägger sig i handen och blir ännu starkare. Kanske kunde ett gag med dubbla tyglar vara något att testa, för att få bort lite av balansen i handen?



Inte riktigt min typ av häst, lite för stor och stark som lätt blir lång och tappar rygg och bakben, men du gör ett bra jobb tycker jag=) Är inte lätt att rida sådana typer av hästar! Av det jag såg på filmen är mitt tips, korta tyglarna, våga variera galoppen mer...för att hon inte ska fastna i handen och tygeltagen och bli längre och längre. Mycket övergångar för att få ihop kroppen på henne. Märks att hon var rejält trött i slutet av passet och att det var därför nedslagen kom!

2010-01-29 @ 14:09:35
Postat av: caroline

undrar mer hur han tänkte, men ursäkta att jag ifrågasatte din tränare visste inte att det var en så känslig punkt, har inte skrivit något negativt om din ridning:S

2010-01-29 @ 14:39:47
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0