Upplägg med Saga

Många undrar varför jag inte tävlar eller tränar med Saga för tillfället. Jag kan säga att allt går enligt en plan jag la upp i somras innan jag började skolan.

Jag visste redan när jag gick i tvåan att träning och tävling med Saga inte skulle ligga högst upp på min prioriteringslista under mitt sista år på IB. För vissa låter det orättvist och tråkigt, att jag låter mina studier går ut över Saga men jag resonerar såhär:
Bara för att jag inte tränar (läs; åker iväg och tränar för tränare) och tävlar under en period på ungefär 6 månader betyder det inte att Saga inte får någon träning. Jag rider henne varje dag (för det mesta) och jag jobbar med exakt samma tänk som innan; att hon ska utvecklas. I och med hennes skada över vintern gick det även bort många veckor för oss som jag fick bygga upp försiktig när hon var frisk igen. Men Saga får varierad och fokuserad träning varje dag, alltid noga upplagd.



Jag tror inte heller att hon skadas av att vara ifrån tävlins- och träningsmiljön ett tag. Hon är inte gammal och vi har MINST 10 år kvar tillsammans, 10 år och mer då vi kommer hinna göra hur mycket som helst. Att vi nu missar en period på 6 månader tack vare mina studier tycker jag är helt okej, jag prioriterar min utveckling ubildningsmässigt lika högt som min och Sagas utveckling. Jag har inte bara en passion i livet utan två, och min utbildning är en av dom, hästarna och ridningen den andra.

Trots att jag är en sån som orkar nästan hur mycket som helst vill jag alltid känna att jag kan lägga ner ordentligt med energi och tid i det jag gör, att få ett halvtaskigt resultat är inte något jag strävar efter. Då fokuserar jag hellre på att en sak blir gjord med så mycket perfektion som möjligt, för att sedan ta tag i nästa sak när jag är klar med den första.



Jag kan även säga att Saga är gladare än vad hon någonsinn varit. Efter hennes långa vila/skada har hon lyst upp med en helt ny personlighet. Hon är verkligen glad dygnet runt, hoppar och skuttar fram som om hon hade massor av bus och glädje i kroppen. När jag rider är det som att sitta på en lycklig energikälla som bara vill explodera i power och vilja att göra rätt hela tiden. Hon mår så bra just nu, det både känner och ser jag. Vi är nog lika lyckliga och fria båda två förtillfället, vi smittar nog av oss på varandra tror jag!

Så, jag har en plan med Saga, den ser bara lite annorlunda ut än vad den gjort tidigare år. Efter min student går vi in i en ny fas och då kommer det hända massor med nytt!


Kommentarer
Postat av: Emma

Så jäkla duktig är du Sabina!

2012-03-20 @ 20:17:23
URL: http://ourhorses.blogg.se/
Postat av: Julia - tävling på bloggen i samarbete med CF hästshop

Tycket du är klok och du ska ha MYCKET cred för att du har sån disciplin på dig själv med skolan.

2012-03-21 @ 00:02:23
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Sofia

vad fin! :)

2012-03-21 @ 22:49:21
URL: http://byfia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0