Dressyrträning 4/11-11


Det blev lite film! Mamma hann komma och filmade lite med sin iPhone så det är därför det är lite konstig vinkel på det hela, men jag tycker det är okej kvalité ändå för att vara från en telefon.

Så fin som hon var idag har hon aldrig varit tidigare, otroligt vilken känsla jag fick idag. Som ni ser sitter gramanen på, i förebyggande syfte då både hon och jag blir lugnare på den, den hänger löst mest hela passet. Den blir lite som en lugn och stadig länk för oss båda och därför väljer jag att ha den på.

Vi jobbade mycket med att få loss henne i sidorna genom att använda oss av bland annat mindre volter där fokuset låg på att få med ytter så mycket som möjligt och bara "skåla ur" med innerskänkel och ge små, små ledande tygeltag för att sedan lätta. Detta för att hon blir så fruktansvärt stark och lägger all sin vikt i tygeln så att jag rider runt och praktiskt taget bär på henne, men detta fick vi alltså bort nu.

Efter ett tag var hon så himla, himla mjuk. Det går verkligen inte att beskriva, men jag fick känslan av jag RED och kunde påverka henne hela tiden. Jag måste lägga fokuset på att vara så mjuk som möjligt och inte luras in i att bli hårdare och hårdare när hon sätter sig på tvären (vilket är en hel del gånger), för att om jag fortsätter och är mjuk så lossnar hon så fint som hon gjorde idag. Fantastisk lektion, verkligen skitkul!

Kommentarer
Postat av: Sabina

Hoppas det är bra med dig=) Jag tänkte säga att jag har 2 frågestunder på min blogg som jag gärna vill att du ställer massa frågor =) En är en vanlig frågestund som du kan ställa vad som helst och en är om hästarna vad man vill veta om dom. =)

Passa på att fråga när man har chansen =)

2011-11-08 @ 07:08:41
URL: http://smebacksflikka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0