Övning

Här är övning vi gjorde på träningen igår. Syns inte så tydligt men jag skriver ut vad det står så att alla ser.

Som ni ser är det två cirklar vilket ska representera två volter. Texten vid den mindre volten lyder såhär: "Relativt kort trav, viktigt att hästen är genomjobbad, har ställning och trampar under sig med innerbakben samt inte flyter ut med bakdelen. Glöm inte stöder på ytter, och fastna inte i innertygeln." Volten får inte bli för liten, men fokusera på att hästen verkligen svarar för dina hjälper och inte flyter ut. Handlar rätt så mycket om att kunna styra hästen rätt, inte slita i tyglarna utan att den verkligen svarar för skänklarna.

 

Dem blåa strecken visar att ni ska flytta hästen utåt mot den större volten och där lyder texten såhär: "Flytta ut hästen mot en större volt med några steg i taget. Glöm inte att när du flyttar ut måste hästen vara rakställd, och när du kommer ut på den större volten ska hästen ställas tillbaka. Ta det gärna succesivt; flytta inte ut direkt på en gång utan gör några steg, rid rakt fram och flytta ytterligare några steg. Väl ute på den större volten ökar du traven något varv för att sedan gå in på den lilla volten igen."


Det här var en väldigt bra övning! Du tränar på många och nödvändiga saker samtidigt och resultatet blev för mig en lösgjord, koncentrerad och väldigt mjuk häst. Sen kan man alltid avancera och göra samma övning i galopp, men även i skritt.

 


Kommentarer
Postat av: Katta

Pedagogerna hälsar att man ska undvika ordet "inte" när man förklarar något för hjärnan kan inte skilja på vad den ska göra och vad den inte ska göra (ex tänk inte på en rosa elefant - vad är det först aman tänker på då?). Det är bättre att säga vad man ska göra istället!

Bra övning! Kram

2011-03-09 @ 14:39:04
Postat av: Lina - Vinn ett flätat pannband från Hannas Häst & Foto!

Riktigt bra, men man blir yr!

2011-03-09 @ 14:48:11
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Ulle

Mycket bra övning! :)

Sv: jag köpte de på hästnet och jag är skitnöjd :)

De är i verkligt nyskick och knappt använda. Fick de även snuskigt billigt hi,hi

2011-03-09 @ 19:35:38
URL: http://livetitun.blogg.se/
Postat av: Charlotte

tack! du var också en väldigt glad och trevlig tjej :) jag gillar din blogg! du skriver väldigt mycket mattnyttigt och tänkvärt. Hästen står i Svinninge, utanför Åkersberga. Micke som också var med och hälsade på dig i bloggmontern, stod också där men han har tyvärr flyttat nu :(

2011-03-10 @ 11:33:15
URL: http://ridersdiary.blogg.se/
Postat av: josefine

Hejsan, vad ska du göra idag? :)

2011-03-10 @ 12:49:40
URL: http://osin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0