Hovslagare var sjätte, sjunde eller åttonde vecka

Hur ofta skos era hästar? Har ni exakt lika många veckor mellan varje skoning?

Saga brukar skos var sjätte vecka ungefär, ibland var sjunde. Jag tycker att hennes slits väldigt fort, jämfört med Ronda som utan problem kunde gå i åtta veckor. Jag tycker också man hör på skorna när dem är slitna och brukar därför hålla lite extra koll på dem när det har gått ett tag efter skoning.

Jag brukar även boka nästa skoning direkt med hovslagare när han är där och skor, för att skippa den paniken som ibland uppstår när man plötsligt kommer på att hästen ska skos. Det är skönt att ha det helt inplanerat.

Jag vet att vissa hovslagare även hör av sig till ägaren när det är cirka en-två veckor kvar till skoning och bokar tid, otroligt ambitiöst tycker jag! Jag är dock väldigt nöjd med min hovslagare som jag har nu, han är riktigt duktig! Jag bytte till honom när vi köpte Saga ungefär och har max haft två tappskor sen dess, han kommer dessutom och slår på dem igen. Han tar även eget initiativ; är jag sen någon gång tar han in Saga från hagen/ut från boxen och börjar sko.


Kommentarer
Postat av: F

sv; aa håller me!

:)

2011-06-14 @ 17:56:49
URL: http://myfellaan.blogg.se/
Postat av: Emily - RYTTARDUON

Våra går nästan alltid 8 veckor prick. Har blivit 9 någon gång och någon gång 7 om det har behövts pga tappsko osv. Men nästan alltid 8 veckor :)

Jag bokar också alltid tid när hovslagaren är hos mig, då får man ju rätt antal veckor och kan boka in den dagen långt fram!

2011-06-14 @ 17:57:09
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn conchos till ditt träns från Kyro Riding Gear

Bellona har tidigar ebehövts skos om var sjätte vecka, men nu har jag gått upp på var sjunde. Aquas hovar växer långsamt så hon går mellan 7-10 veckor beroende på hur de ser ut, och de andra verkas när det behövs. Förr bokade vi alltid in efter vissa veckor, men nu tar vi lite när det behövs.-



SV: Tack

2011-06-14 @ 18:27:17
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Nadja

Jag bokar nästa tid när vår hovslagare är ute, och jag brukar ta sju veckor :)

2011-06-14 @ 19:55:02
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: Anneli Johansson

6-7 veckor brukar de blir för oss

2011-06-15 @ 09:14:23
URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Bella

Vintertid var 8:e vecka, då finns det fotfarande god marginal kvar, dvs fötterna ser väldigt fina ut. Sommartid när hovarna växer mer var 7:e vecka, om inget annat inträffar. Ibland kan det bli var 6:e vecka beroende på tävlingsplaneringen. Jag bokar också alltid ny tid på en gång. Skulle det inte passa är det bara att höra av sig och boka ny tid, men då har man iaf en tid:)

2011-06-15 @ 10:21:39
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: M_N Melinda

Min "fd" häst skoddes var åttonde vecka under vinter/vår/höst och på sommaren, när det är torrare, var 7:e

2011-06-15 @ 13:11:02
URL: http://[email protected]
Postat av: Pernilla

Jag brukar ha var 7-8 vecka för han växer så fort och skona slits.. Går dom över 8 veckor tycker jag dom har en tendens till att spricka..

2011-06-17 @ 09:31:37
URL: http://woodymille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0