Man vänjer sig snabbt

Något jag tänkte på igår när jag red vad hur snabbt man vänjer sig vid sin hästs storlek och gång. Saga är en stor häst på 178cm, och jag kommer ihåg att dem första 9 månaderna (minst) tyckte jag att allt var så himla stort. Saga var stor och hög, varje kliv i skritten kändes som en mil, traven var det ju omöjligt att hitta en takt i och galoppen hade jag ingen koll på alls. Hon kändes verkligen hur stor som helst.

Men igår kändes hon nästa...liten? Det är jättesvårt att förklara, men jag antar att det är för att jag börjat "växa in" i att rida stor häst, men också för att Saga har ändrat sig så mycket i kroppen sen vi köpte henne. Just nu på sista tiden har musklerna börjat sätta sig och jag har verkligen börjat rida henne ordentligt och rätt dem senaste månaderna, känns jättekul! Jag kom nog på det igår för att så fort man tar tyglarna i dagsläget höjs ryggen, hon är lätt i handen och nacken hamnar i rätt position och inte så låg som det var förut.

Jag skulle vilja ha lite nya ridbilder så att man kan jämföra, svårt bara att jag inte har någon som kan fota..


Kommentarer
Postat av: LINA

Jag har ju både en c-ponny och en (liten) häst, men jag tycker alltid att det känns så mycket bättre när jag kommer ned på ponnyn. Är så liten så jag sitter bättre där på något sätt

2011-02-12 @ 20:13:11
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Maja

Wääh!? Skojar du? Är hon 178cm!?

Det är ju apstort!

Hon ser inte så stor ut på ridbilderna?

Jisses, jag var just o provred en häst som var 157, det var litet fast passade ändå, nu känns det ännu mindre, haha!

2011-02-12 @ 20:16:51
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: kajsa

Jag gick från små ponnys till stor häst direkt, det kändes väääldigt stort haha, men nu har jag vant mig och det känns väldigt ovanligt att rida ponnys nu :)

2011-02-12 @ 20:58:14
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/
Postat av: Rebecca

SV: Har lite problem med tjejen som har sin häst hos mig.. hon håller inte sitt löfte, är aldrig här, frågar inte hur han mår, tänkte vägra att veterinär skulle undersöka hans öga (han hade fått en skada, allvarlig sådan).. Ja, en hel del problem, finns mycket mer än detta och nu är jag på gränsen till att brista, gråter för hästens skull och skriker ut min ilska mot henne till mamma.. :/

2011-02-13 @ 01:50:15
URL: http://vardagmedhastar.webblogg.se/
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

agree! har en häst på drygt 180 och en liten på typ 160 och nu känner jag mig mycket mer hemma på Boppen som är stor :) det svåraste är när man ridit Boppen och sen ska rida Tage, för då känns han som en liten ponny i jämförelse.

2011-02-13 @ 13:01:06
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Du får flyga hit så att jag kan fota dig ;)

2011-02-15 @ 19:44:48
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0