Dagens Ridpass

Åhh jag är helt lyrisk efter dagens ridpass! Jag red dressyr i paddocken och fokuserade mycket på vår hemläxa- övergångar. Jag värmde upp med skänkelvikningar och tempoväxlingar. Hade gramanen på också.

Hon var jättefin redan när jag red fram. Jag beslutade att ha kvar gramanen på då jag tänkte fokusera mycket på att verkligen jobba igenom henne, och jag ville undvika onödigt "bråk" som fortfarande kan uppstå. Hos Kicki känns det som en annan sak, där får jag hjälp varje minut men hemma kan jag lätt göra fel och Saga är så känslig- jag vill inte bråka med henne i onödan, speciellt när både jag och Kicki är överens om att det är bra om jag rider med gramanen när jag ska göra nya/svåra/jobbiga saker. Iallafall; hon var mjuk och hade världens schvung i steget redan när jag red fram. Lyssnade på varje viktörelse och var koncentrerad. Hon sprang lite i skänkelvikningarna först men såfort jag kortade upp henne kom takten.

I övergångarna gick hon så bra! Det var det Kicki ville att vi skulle träna på till nästa gång, och det går så snabbt såfort man har börjat träna något med Saga.
Jag började med övergångar från skritt till trav och där var hon fin redan från början. Jag bestämde mig för att gå vidare till skritt-trav-galopp, bara några gånger. Vilken känsla!
Från traven till galoppen kom jag åt henne så bra att innerbakben trampade under sig med en otrolig kraft. Det var så kul att känna! Väl inne i galoppen var hon så mjuk och fin och gick en kort och samlad galopp. Gjorde detta tre gånger och bestämde mig sen för att det räckte. Varje gång med samma aktivitet i bakbena.
Sista gången ökade jag en långsida och ville sedan prova att ta tillbaka henne till den samlade galoppen så jag spännde korsryggen en aning och SMACK så var vi inne i de korta galoppen igen.
Jag satt och log så stort under hela passet att jag hade ont sen när jag satt av, bokstavligen talat!

Travade av i en låg form där hon sträckte och stretchade ut överlinjen. Under ridpasset gick hon dock i den lite högre formen och det gick utan problem. Åh hon var så fin i dag mitt hjärta!


Red på tredelat Mylerbett med rörlig mitten. Ett av de betten Saga går bäst på.

Kommentarer
Postat av: elvira - TÄVLING PÅ BLOGGEN!! :D

Roligt att höra att det gått bra :D

2010-09-20 @ 22:47:15
URL: http://ridahest.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vart har du köpt det där bettet? :)

2010-09-21 @ 10:04:42
URL: http://Swarsis.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0