Ridhus vs Att rida ute?

Vad föredrar ni? Att rida i ridhuset eller att rida ute? Tycker ni att det är jobbigt att rida ute på vintern för att det är mörkt eller anser ni att det är lika bra träning som inne?



Min personliga åsikt är helt klart att rida ute. Jag har inte stått i stall med ridhus på sex år och har därför inte haft någon möjlighet till ridhus annat än att åka, men det sätter man sig inte och gör varje gång det är lite kallt eller regn. Jag anser att man kan göra exakt lika mycket ute som man kan göra inne. Jag sitter t.ex och rider renodlade dressyrpass fyra dagar i veckan på Saga, men alla tar plats utomhus. Jag gör exakt likadana övningar när jag rider ut som jag gör på en dressyrträning i ett ridhus. Skillnaden, tycker jag, är att hästen har mycket mer bjudning och arbetsvilja utomhus.

Även fast jag sitter på en spänd och tittig häst (Saga) så går allt sånt att omvandla till fokus och arbetsglädje med rätt metod. Jag får spel på dom som kan sitta och rida i ridhus 4 dagar i veckan, för mig är det jättemycket. Inte nog med att min häst skulle tycka det var mycket tråkigare än att vara ute, jag själv skulle tappa all motivation. Självklart tycker jag att man ska variera sin ridning och träning, och viss träning tar bäst plats inomhus men överlag tror jag att vissa ryttare är FÖR bundna till sitt ridhus.

Vad är er åsikt? Hur ofta väljer ni ridhuset framför ett utepass?


Kommentarer
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg - tävling i bloggen

Jag skulle inte klara mig utan ridhus, haha. Det kan ju visserligen bero på att våra hästar är superjobbiga att rida ut på, så det går inte att jobba dem ordentligt där, och dessutom tycker jag själv att det är dötrist att rida ut! :P

2012-02-12 @ 12:02:56
URL: http://elfstrands.se
Postat av: IDA

Jag har ridhus några meter från själva stallet och rider i det 2/grr veckan och resten ute :)

2012-02-12 @ 12:45:43
URL: http://idrus.blogg.se/
Postat av: Amanda

Älskar att rida ute i fint väder men är vädret dåligt håller jag mig gärna inomhus.. ;)

2012-02-12 @ 14:48:41
URL: http://lifeofshowjumping.com
Postat av: Lina - Vinn ridhjälm eller grimma+grimskaft från Smeagårdens Hästshop!

Rider mycket hellre ute, men såhär års vore de inte fel med ridhus då och då !

2012-02-12 @ 15:38:36
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Fanny/ - hästsystrarna

Ridning ute är alltid bäst för häst. Jag skrittar fram/av utomhus dom flesta dagarna. När det är ljus ute och bra väder och finns ställen att rida på rider jag alltid ute. Om det är hoppnings dags, dåligt väder, mörkt ute rider jag helst i ridhus. Men eftersom vi står uppstallde på ridklubb med 1 ridhus är det oftast ute vi får rida!

2012-02-12 @ 17:44:47
URL: http://hastsystrarna.blogg.se/
Postat av: jessica

alltså.. ja har som dej.. inget ridhus osv.. ibland tar ja transporten dit men ja gillar absolut att rida ut.. men inte i mörker..

sen tkr jag oxå att dom har mer framotbjudning som du säger vilket är ett stort + :)!

sv; jaha okeej :o

2012-02-13 @ 08:42:43
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Frida Elmlund

Just nu är vägarna häromkring rena isbanorna så jg vågar inte ge mig ut, därför blir det tyvärr ridhuset. Sen har min häst stått skadad i 4,5 månad så det känns inte så smart att ge sig ut riktigt än ;)

2012-02-13 @ 13:40:49
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: cathie

Ridhus/ridbana.. så sjukt tråkigt att rida ut :P

2012-02-13 @ 14:55:55
URL: http://cathie.se
Postat av: vickan

håller med! det kan är ofta mer stimulerande för hästen att gå utomhus. däremot är ridhus ett måste för mig stor del av året. självklart inte varje dag men det måste finnas tillgängligt. jag väljer bra underlag före det mesta. jag har aldrig haft turen att stå i ett stall där det funnits möjlighet att jobba hästen på samma sätt ute som i ridhus, med tanke på underlag. jag skulle aldrig rida ett hårt dressyrpass på is. jag tror man absolut klarar sig utan ridhus men inte i samma form. sen finns det ju underlag som inte fryser osv men det har jag aldrig haft. sen finns det ju många ridhus med riktigt dåliga underlag och det går också bort. väljer ofta tävlingar med det i tanken.

2012-02-13 @ 17:40:16
Postat av: Mikaela - RYTTADUON

Jag skulle inte klara mig utan ridhus. En omöjlighet för mig men det är egentligen något som jag inte ser som en fördel. Hästar mår säkerligen i många fall bättre av att komma ut mer. Ridhusets fyra väggar kan ju inte vara allt för givande.



Spånade vidare lite på detta med ett eget inlägg som dyker upp ikväll/under morgondagen. Hoppas att detta var okej och jag länkade såklart att idén kom ifrån dig :)

2012-02-14 @ 10:37:49
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag gillar ridhus/ ridbana:). Har inget eget ridhus tyvärr så på vintern blir det kanske 2-3 ggr i veckan. Gillar att kunna träna koncentrerat, rida bommar, hoppa. Och rida på bra underlag! Ut rider jag 2-3 dagar för att variera arbetet-underlaget och konditionstränar. Min häst är ganska fjantig ute så blir mest att rida framåt! Rider jag på ängen så är hon så himla busig och bockig så försöker undvika det:). På hösten/vintern är det ju ofta mörkt, rider du ut ändå?

2012-02-15 @ 09:55:55
Postat av: Helena

Jag rider alltid ute på ridbana och rider ut i skogen :)

Jag har inget ridhus heller men jag trivs med att rida ute :)

2012-02-15 @ 12:00:43
URL: http://helenasoderberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0