Runsten 1.10m

Usch idag gick det inge bra alls... Vill knappt skriva om det, men samtidigt vet jag att jag måste bearbeta och analysera för att hitta ny motivation.

För det första måste jag säga att jag är lite besviken på Runsten, trodde att det skulle vara mycket bättre "kvalité" på tävlingen eftersom att det är ett så pass stort meeting. Det som gjorde mig besviken var egentligen bara att det inte fanns några funktionärer. På framhoppningen var det en stackars tjej som verkligen gjorde sitt bästa för att vara till lags men då det var ungefär 20+ ekipage inne på farmhoppningen var detta väldigt svårt (och otroligt rörigt med så många). Jag blev helt förvirrad när jag kom in där, har aldrig ridit på en sån stor framhoppning förut och det var verkligen hästar och ryttare överallt. Min förvirring smittade nog av sig lite på Saga. Men på framridningen kändes hon faktiskt väldigt fin, lyssnade och svarade bra. På framhoppningen gick det okej, vi kraschade ett hinder en gång men förutom det gick det rätt så bra.



Sen när vi kom in på den gigantiska tävlingsbanan fick Saga en ren chock. Jag vet inte om hon någonsinn tidigare varit på en sån stor tävlingsplats eller liknande. Det hängde bland annat stora reklamskynken längs med staket vilket hon tyckte var lite läskigt, även hindrena var hon lite fundersam om. Vi rev ettan, kom bra på tvåan, rev trean och hade allt för dålig fart mot kombination men hon hoppade första in i, sen stannade hon på andra. Hoppade om med bättre fart och då kom vi över den utan problem. Efter det tappade vi allt som heter rytm och fart. Rev femman och stoppade på sexan. Därmed var vi uteslutna. Hoppade sjuan innan vi gick ut vilket gick jättebra.

Jag och mamma har verkligen diskuterat vad det var som hände. Jag envisades med att säg att farten var bra medans mamma bestämt säger att vi hade för dålig fart, och ju mer jag kollar på filmen håller jag nog med henne.. Problemet är att det KÄNDES som att det var ett bra tempo, men alltid när jag känner så ligger vi ändå i undertempo. Det är nästan så att jag måste tycka "Oj, nu går det för snabbt" för att då är det oftast ett perfekt tempo.

Jag MÅSTE lära mig det här med Sagas tempo, och acceptera att det inte går fort och att hon måste ha den farten för att gå bra. Jag blir så arg på mig själv för att egentligen så VET jag ju det här!!

Jag tappar motivationen ett litet tag efter ett sånt här resultat för att det känns som att jag verkligen försöker hela tiden och lägger ner så himla mycket tid, tålamod och arbete för att det ska bli så bra som möjligt, men det känns inte som att det ger resultat. Saga är så himla svårriden, det är verkligen ingen häst som man kan glida med utan man måste jobba hela tiden och ibland så tappar jag det och då skiter sig allt. Hon är ju snäll på det sättet att hon nästan alltid hoppar oavsett hur man kommer men det krävs verkligen perfekt ridning för att allt ska stämma på henne, man får inte göra nått minsta fel vilket jag gör ibland. Det är ju både postivit och negativt.

Nu ska vi bara fortsätta träna med fokus på tempo och att jag lär mig vad som är bäst för henne. Kikar på lite tävlingar och tror jag hittat en som passar, är om nån vecka. Vi ska även göra en till rolig sak, men det får ni veta mer senare! Vet inte om jag vågar lägga upp filmen, vill ni? Konstruktiv kritik tar jag GÄRNA imot men inga påhopp isånnafall.

Kommentarer
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

Tror det är väldigt bra att ha en så svår häst, jag red en innan som inte alltid var den snällaste och verkligen krävde perfekt ridning för att det skulle stämma, och även om jag var jäkligt trött och besviken på det ibland så lärde jag mig jättemycket! :)

2011-06-18 @ 19:28:36
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

det är så himla svårt med tempot på stora hästar! hade jätteproblem med det med boppen i början, det kändes som om det gick jättefort men egentligen red jag i undertempo :P

2011-06-18 @ 20:01:32
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: johanna

Fina bilder! :)

2011-06-18 @ 20:04:52
URL: http://johannaaolsen.blogg.se/
Postat av: Nadja

Kollar gärna på filmen, för att man ska kunna bygga på sin egna uppfattning utifrån texten. Svårt att komma med konstruktiv kritik när man bara har några meningar att gå på ;)

2011-06-18 @ 22:57:55
URL: http://nadjaeriksson.blggplatsen.se
Postat av: Sussi

Vi var där för ett par veckor sedan också, underlaget på framhoppningen är skitkasst! Min gick omkull, o flera andra var på väg.

2011-06-19 @ 00:28:45
URL: http://minvackraste.blogg.se/
Postat av: Maja

Ja, upp me filmen =)

Jag har precis bjudit på en runda på min blogg som inte är fantastisk på något vis - ponnyhästen ligger på som en iller och lyssnar inte alls, men det är ändå en ganska intressant film då man enkelt ser hur han får tänka till och rätta sig själv när det skiter sig ;)



Det är bra med filmer, helt enkelt! =)

2011-06-19 @ 17:26:27
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: julia

vi vill se filmen :) gör ingenting ifall det blev lite kaos, det går inte alltid bra!

2011-06-19 @ 19:00:57
URL: http://stoplookingback.devote.se/
Postat av: Josefine

Åh vad jag känner igen mig! Tävlar också upp till 110 på min häst med varierat resultat, hamnar i undertempo och märker det inte. En bra övning som min tränare gett mig i läxa är att mäta upp en volt och bara lägga ut en bom och träna på att variera mellan tex 22,20 och 24 galoppsprång, för att lära sig känna tempon, det är svårare än det låter, för mig iaf, som gärna blir fartblind åt båda hållen. Lycka till! :)

2011-06-19 @ 19:29:13
URL: http://morkertal.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Fina bilder :D

2011-06-21 @ 11:38:14
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Ryttarduon - Mikaela

Du vill inte veta hur mycket jag känner igen mig i andra halvan av texten. Min häst är också svår, men mer i och med att hon stannar. Jag måste rida så otroligt perfekt om hon ens ska överväga att hoppa. Ibland känns det ganska tungt och jag skulle göra vad som helst för att få en snäll, okomplicerad och lätt häst. Avundsjuk är jag ofta på tävling när jag ser andra med sina hästar som knappt kan rida men hästen hoppar lika glatt för det. Jag har många ggr känt att massor med tid, pengar och tålamod bara försvinner för att jag tycker hästen skulle kunna ställa upp någon gång istället för att gång på gång göra mig besviken. Samtidigt får man tänka på det att man blir en så otroligt mycket bättre ryttare :)



Kämpa på!



/ Mikaela - ena halvan av ryttarduon

2011-06-21 @ 19:02:15
URL: http://ryttarduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0