Vallentuna 2/7

Sådär nu är filmerna klara! Det var en sjukt varm tävlingsdag, verkligen stört varmt. Såg att någon reagerade på att jag red med kortärmat vilket var tillåtet då domaren gett dispans till alla ryttare eftersom det var så himla varmt.

Juste! Måste även tillägga att jag red på vanligt tredelat bett under hela dagen! Förstår ni vilken framgång det här är för mig? Känns helt otroligt!

1.10m
På framridningen kändes hon sådär, lite okoncentrerad och rätt så stark. På framhoppningen gick det iaf bra, hon lyssnade bättre och kändes vaknare. Inne på banan gick det bättre än vad jag förväntat mig. Det var ingen stilhoppningsrunda direkt, det blev ett litet missförstånd på trean vilket gjorde att jag nästan höll på att ramla av efter men hon räddade väldigt bra, likaså på sjuan. Överlag kändes ändå rundan bra, tyvärr fick vi ett pet på femman vilket jag tycker är konstigt då vi kom rätt på den. Men jag är väldigt nöjd, såhär bra resultat har vi aldrig haft i den här klassen. När jag lägger till det faktumet att vi faktiskt hoppade en hel bana på ett vanligt bett och hon lyssnade i stort sett hela tiden kan jag inte vara mer än supernöjd!


1.15m
Debuten! Jag vet egentligen inte varför jag anmälde mig till den här klassen, man kan ju tycka att vi kanske inte var klara för det här. Men samtidigt kände jag att om vi någon gång ska komma ÖVER den här tröskeln så måste vi helt enkelt prova, och blir resultatet pannkaka vet vi att det var fel att gå upp.

Jag hade alltså inga förhoppningar alls om den här klassen. Men det gick så bra! Hon var väldigt trött och så var det ju så varmt. Jag kände att hon började bli stark och lite tung men försökte fokusera på något annat. Blev mycket tempoväxlingar och övergångar på framridningen. Väl inne på banan så rev vi första, kom lite för nära. Efter det flöt det på så bra! Kändes så himla mycket bättre än i första klassen. Förstår inte vart rytmen kom ifrån, för att det kändes verkligen super! Efter kombinationen var det en linje längs med långsidan och i kurvan kände jag hur hon dog och att hon bara blev starkare och sprang. Fick inte igenom halvhalten vilket resulterade i att det bara gick snabbare och snabbare så vi stoppade på sjuan. Hoppade om det och samlade henne bättre och då kom vi över utan tvekan men rev det tyvärr. Hoppade sista utan problem.

Det blev allt som allt 12fel men det kändes så himla bra! Jag är så nöjd! Jag ska jobba mycket styrka och teknik nu på det vanliga bettet för att bygga upp henne men det kändes absolut inte som att det här var överkurs för oss. Så himla stolt och glad över Saga!


Kommentarer
Postat av: Katja - en talangs blogg

Det ser bra ut, ni kommer lite fel ibland men hästen är ju super bussig och ställer upp! :)

2011-07-05 @ 15:28:06
URL: http://stallkatjap.bloggplatsen.se/
Postat av: viktor berggren

Fin blogg! är det okej att jag ger dig lite konstruktiv kritik? Jag tycker du rider trevligt men med lite för långa tyglar! din häst skulle behöva ha lite mer balans, har tendens att bli lång och då tappar den bakdelen ryggvärkan osv. Försök rid med kortare tyglar och höj händerna lite. galoppera sedan på precis som du gör och rid hellre på lite extra en att det blir för nära. och sen träna mycket på öka och minska! Jättefin häst! jag vill bara hjälpa dig lite så hoppas det var okej!

2011-07-06 @ 23:10:26
URL: http://viktoremanuelberggren.blogg.se/
Postat av: Hanna

Härligt att det gick så bra :)

2011-07-07 @ 12:06:03
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: ponnyskruttarna - sandra

Hejhej, Ina har frågestund på vår blogg, varför inte göra henne glad och ställa en fråga? :)

http://ponnyskruttarna.wordpress.com/2011/07/08/fragestund/

2011-07-08 @ 21:11:13
URL: http://ponnyskruttarna.wordpress.com
Postat av: Pernilla Svenäng

http://www.bloglovin.com/search/pernillasvenang

pernillasvenang.blogg.se

BESÖK ÄLSKADE <3



http://www.bloglovin.com/search/pernillasvenang

pernillasvenang.blogg.se

BESÖK ÄLSKADE <3

2011-07-09 @ 20:57:12
URL: http://pernillasvenang.blogg.se/
Postat av: Vilja - Sveriges största Häst&Kalv-blogg!

Hejsan! Jag har fått ett tips från en av dina läsare om din blogg. Jag försöker göra en hästbloggslista, mer kan du läsa om du trycker på länken nedan! Du är anmäld men du får gärna skriva hur du skulle vilja kategorisera din blogg; t.ex Dressyr, Hoppning eller så :) Du kan läsa mer här: http://kalvgalen.se/2011/july/samla-ihop-hastbloggar.html

2011-07-09 @ 23:08:31
URL: http://kalvgalen.se
Postat av: Vilja - Sveriges största Häst&Kalv-blogg!

Det man ska gå efter är ju känslan så, kändes det bra så ska man behålla det och inte gränna sig över resultatet :) Ni var duktiga!

2011-07-11 @ 01:26:26
URL: http://kalvgalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0