Funderar på att sluta blogga

Jag vet inte om jag orkar mer.

Jag lägger ner så himla mycket energi i ALLT jag gör. Jag har tagit tag i skolan ordentligt mot förra året och nu är mina betyg påväg spikrakt uppåt precis som det var förut, och jag är så stolt över mig själv att jag faktiskt klarar av IB. Jag sliter så mycket på jobbet för att ha råd med Saga men det känns inte som att det uppskattas ibland. Och jag VET att jag själv valt att ha häst, och att jag därmed också har tagit på mig ansvaret själv men ni förstår inte vilket tryck man har på sig ibland. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Saga, för att hon är mitt liv. I stort sett allt jag gör kretsar kring henne, för att jag älskar henne mer än något annat.

Jag är så trött på att allt hela tiden ska handla om pengar. Jag är ledsen, men nu kommer jag antagligen att göra vissa upprörda. Jag är bara så avundsjuk på dem som kan spotta ut pengar åt höger och vänster utan att tänka på det. Så små simpla saker som att åka och köpa en pall torv är ingenting i vissas värld medans jag måste räkna varenda krona jag har för att få ihop, för att jag vill inte lägga den "bördan" på min mamma som redan sliter för att få ihop allt annat. Och jag vet att det finns folk som har det mycket, mycket värre än mig, som dör av svält eller som inte har några pengar alls
men det här är mitt liv och min verklighet, och just nu är den jobbig vare sig det jämförs med barnen i afrika eller jordbävningen i Haiti. Det är inte kul. Jag vill inte ha en klump i magen hela tiden för att jag känner att det jag gör inte räcker till, trots att jag anstränger mig hela tiden. Jobbet, skolan, hästen, hemma, kompisar.

Ja, jag önskar att jag hade det som vissa andra, som kan göra mer som dem vill för att dem har just pengar. Folk säger att pengar inte är det viktigaste, men det är en lögn för att pengar har betydelse vare sig folk vill inse det eller inte. Man kan köpa sig mer lycka för pengar, inte ren lycka men tillräckligt för att man ska må lite bättre. Och jag önskar bara att jag för en dag slapp tänka på eller vara orolig för att jag inte ska ha råd, att jag måste jobba mer och bättre, att jag får försöka hitta ett till jobb av något slag så att jag kan få in mer pengar så att jag kan hjälpa mamma med allt som behövs eller hur jag ska få pengar till att betala min tävlingslicense, torvpall och kanske röris som var här och fixade vårat hus för nån vecka sen.

Det känns bara som att vad jag än gör så räcker det aldrig till att bli det bästa. Som att folk som redan har det bättre bara glider på och får saker lättare för sig. 

Jag är ledsen för ett så upprört inlägg. Och om jag sårat någon. Jag får se hur mycket jag kommer orka skriva den närmsta tiden.

Kommentarer
Postat av: Josäfin :>

Nehej du! Du får inte sluta :o

2011-02-11 @ 11:38:18
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson - Vinn hemlig present från Göteborgs Horse Show hos mig!

Men då :(

kan du inte ha en medryttare på saga? som betalar en slant i månaden?

kram

2011-02-11 @ 12:37:52
URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Albin Loán

Sist jag red var på ett fullblod som är 173 centimeters galopphäst.



Vi började "sakta" och mitt X sa att detta är en lite ivrig galopphäst som sticker om jag släpper tyglarna, så att jag fick hålla bestämt, inte hårt i tyglarna.



Jag är allergisk och började nysa och vad händer? Jag tappar båda tyglarna och hästjävlen började galoppera givetvis och jag håller på att trilla av men den fortsätter. Den springer och springer och jag tror jag skall dö och håller om halsen/manen på hästen samt i sadeln i ungefär en minut då hästen slutar galoppera och är helt svettig, jag också. Hjärtat gick i 180 alltså.



Bakom mig efter ett tag kommer mitt x ridande och skrattandes. Hon hade kissat på sig för hon tyckte det såg så jävla roligt ut.. mmm. Fifan!



Krams

Albin Loán

-----

P.S. Hoppas du diggar min musik D.S.

Albin Loán @ Spotify eller på Youtube

2011-02-11 @ 12:44:05
URL: http://www.finest.se/albinloan
Postat av: Anneli Johansson - Vinn hemlig present från Göteborgs Horse Show hos mig!

Sv: ja de kostar ju en del alltså :/

2011-02-11 @ 12:46:01
URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag tycker att du ska ta en bloggpaus. För ditt eget bästa... ;) Bara tänka på dig själv och Saga ett tag. Och försöka tänka ut en bra lösning som du mår bra utav! Du får inte göra massa saker för andras skull. Och med pengarna så tror jag att det löser sig, så småning om. Det är ju alltid lite såhär i början utav året efter jul och nyår.

Kämpa på! Jag tycker iallfall att du är sjukt duktig och är en grym förebild!

2011-02-11 @ 12:55:07
URL: http://zvaigzniz.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Du har väldigt mycket märkesutrustning som många andra skulle drömma om att ha. Varför inte prioritera andra saker? Att ha de snyggaste sakerna är inte allt... Menar inget illa med denna kommentar, det är bara något jag reagerade på när jag läser din blogg. Jag ser verkligen upp till dig som orkar med skola jobb och häst och allt annat som händer i ditt liv! Du verkar vara en stark människa.

2011-02-11 @ 13:11:05
Postat av: Sofie H

Det är tufft, men kämpa på! Känner dig inte så bra, men du verkar vara en stark tjej, så fortsätt kämpa! <3

2011-02-11 @ 13:17:23
URL: http://sofiehaagensen.blogg.se/
Postat av: Karin

Sabina! Du kommer fixa det!

Kollat om du kan få löneförhöjning?

2011-02-11 @ 13:51:47
Postat av: LINA

Håller helt och hållet med dig!! Du är så klok!

Jag känner ständigt dåligt samvete för jag inte betalar tillräckligt och att mamma måste hjälpa mig så mkt

2011-02-11 @ 14:05:27
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Johanna

först vill jag tacka för avståndstabellen, jättebra, tack :D



sen vill jag säga att det skulle vara synd om du slutade skriva, kikar in här var o varannan dag :) men du ska ju såklart göra vad som känns bäst för dig :)



tror jag vet hur du menar med ditt inlägg ovan. jag bodde med min ensamstående mamma. jag hade två hästar som skulle ha mat o skor o det var träning och tävling. alla pengar gick till det, jag kunde inte gå med mina vänner o shoppa osv. men jag var beredd att offra det. ibland hatade jag det men oftast älskade jag det.

nu har jag ingen av mina hästar kvar och jag saknar det så oerhört. det var verkligen värt det...



lycka till hur du än gör!



kram

2011-02-11 @ 21:34:48
URL: http://johannawithlove.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius

Du lär ju få ett superjobb sen och tjäna massa pengar (:

2011-02-11 @ 22:40:56
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: viktoria

Hur har du kunnat öppna mina ögon så mycket på bara två inlägg? från att tro at du bara är som en av de alla andra hästbloggarna, med rika föräldrar, har du förvandlas, du har förvandlats till en som jag.. du är stark, du klarar det, jag tror på dig <3

2011-02-12 @ 09:13:20
URL: http://fotoduon.blogg.se/
Postat av: Agneta

Jag tycker väl att du ställer lite för höga krav på dig själv. Jag tror inte att din mamma har något direkt emot att hjälpa dig med pållen. Det är en del av mammarollen, och man lägger istället mindre pengar på sig själv. Däremot så är jag böjd att hålla med anonym när det gäller prylarna. Titta under din shoppingrubrik och räkna ihop kostnaderna för det du köpt. Sedan tänker du efter hur många gånger du har använt dessa prylar, och om det verkligen var nödvändigt att ha alla dessa saker. Även om det är extrapriser så betyder ju inte det att du nödvändigtvis behöver grejorna. Fall inte för frestelsen, och gå förbi hästaffärerna ett tag istället för att gå in, så ska du se att du kirrar en pall torv utan vidare. Man når inte höjderna genom att ha ballaste och senaste prylarna.

2011-02-12 @ 10:32:28
URL: http://agnetautanh.blogspot.com
Postat av: Anonym

kolla gärna in,

www.obbetillsalu.blogg.se

2011-02-12 @ 17:49:04
Postat av: vickan

du är otroligt duktig som kämpar på så bra och klarar av allt du gör :) var lite stolt över det istället! det här är bara menat som pepp och inte alls någon kritik, men det är ju vääääldigt många som precis som du har kämpigt med att få tid och pengar att räcka till, så är det ju att ha häst. det är ju inte alla som har svinrika föräldrar som kan betala allt. du bor ju i stockholm och det är ju MYCKET dyrare att ha häst här än i resten av sverige. det kanske går att hitta billigare stall? förstår att du inte bara kan flytta när du går i skolan och allt men nått i närheten. kanske du tycker är privat men du skulle ju kunna lägga ut en lista på fasta kostnader varje månad som stall, foder, hovslagare mm så kan läsarna komma med billigare förslag på leverantörer osv. när du gått ut gymnasiet skyulle du ju kunna börja jobba i stall och ha saga där och få mer lön liksom.



jag har flera kompisar som varit telefonförsäljare och det verkar vara väldigt lätt att få och man kan jobba vilka tider man vill vilket säkert skulle passa dig som har mycket annat. man åker bara in och jobbar när och så mycket man vill ungefär och så tjänar man per timme :) matbutiker har ju 100% ob på söndagar tex och du skulle kunna ta ett sånt jobb? lycka till! det kommer lösa sig :)

2011-02-13 @ 17:51:39
Postat av: Anonym

Ja, visst är det frustrerande när man själv måste snåla för att kunna köpa mat till hästen eller kunna unna sig något extra som en hopp eller dressyrträning, och sen ser man att andra köper dyon-träns för flera tusen. Men,men, thats life antar jag!

2011-02-14 @ 13:15:25
URL: http://stormizza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0