Sommarbete

Hur kommer era hästars sommar se ut? Kommer de att vara igång hela sommaren eller kommer de att få någon vila? Går de ute hela nätterna eller är det bara ute dagtid?

Saga kommer att gå ute dygnet runt. Jag tycker ett när det väl är sommarlov så ska hon verkligen få vara häst och inte behöva vara inne på nätterna. Hon kommer även ha en liten vila under cirka 2 veckor vilket jag kommer lägga väldigt tidigt så att hon är igång igen till juli-augusti. Så i juni kommer hennes vila nog vara, och den kommer bara att bestå av att mysa runt i hagen och daglig skötsel så som borstning, visitering och någon kort promenad. Men ingen ridning alltså. Tror hon kommer må rätt så bra av det.

Hur gör ni?


Kommentarer
Postat av: Klara Hovstadius -Tävlingsryttare med världens finaste ponny

Min är igång hela sommaren :)

2010-06-01 @ 07:45:17
URL: http://klarahov.bilddagboken.se
Postat av: Siri

Jag tar faktiskt in min häst, i den mån jag hinner, några timmar på dagen och låter honom stå ute på natten. Han ska hållas igång hela sommaren, han får vila under vinterhalvåret!

2010-06-01 @ 08:43:10
URL: http://callestraning.blogg.se/
Postat av: Moa

Min häst har knotteksem, så hennes schema ser nästan likadant ut året runt. Vi står ju på Runsten, så det är utsläpp strax innan 7 oftast och intag vid 14-14:30. Men hon får iallafall gå på gräs dagtid :-) Det är det mest optimala, hon blir galen om hon är ute hela dygnet, står och tokkliar man och svans då :-/

2010-06-01 @ 09:02:16
URL: http://moastraning.blogg.se/
Postat av: joelle - EN HÄSTBLOGG

Marelle går ute dygnet runt, dock kommer hon inte få någon vila då hon kommer vara helt oridbar efter det ;) haha men hon ska få några veckor då hon bara tar det lugnt och blir riden ute i skogen och sånt. :)

2010-06-01 @ 09:08:18
URL: http://joellemyslek.blogg.se/
Postat av: Emily

Min kommer nog gå ute på natten och få lite vila han med.

2010-06-01 @ 09:10:45
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Caroline

Min stora häst släppte jag på bete för två veckor sen och han har fått vila.

Ska börja rida han igen,men han får fortfarande ta det lite lungt.

Han är värld lite semester och han går ute på natten med. =)

2010-06-01 @ 09:34:00
URL: http://ridemyhorse.blogg.se/
Postat av: Maja

Kenny har snart gått en vecka på bete, och ska gå en till innan jag tar hem henne igen. Efter det får hon gå ute på dagarna (förhoppningsvis omkring 12 timmar ute per dygn) i ganska stor gräshage. Inne ska jag försöka få dem att ha hennes stora fönster helt öppet också, så att det blir mer som en utebox :)



En del beror dock på hur varmt det blir och så, eftersom hästarna oftast inte trivs i för het värme ser jag hellre att hon kan få gå in och sova någon timme mitt på dagen... :/

2010-06-01 @ 10:11:53
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: mikaela

Caga kommer få gå ute dygnet runt iaf halva sommaren, får se lite hur jag gör under tävlingar osv, kan hända att hon få stå inne natten/ett par nätter innan tävling. Hon blir verkligen som en tunna annars :P men jag får se! Det blir ingen helvila för Caga då jag inte anser att det behövs, det kommer dock bli 2-3 veckor med endast uteritter osv :)

2010-06-01 @ 16:31:29
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: FRIDA ELMLUND - En hästmänniskas vardag

Bosse (9 år) kommer vara igång hela sommaren och Blezter (3 år) kommer gå någon vecka till och sedan ställas av i en månad eller två :)



Mina går redan ute om nätterna :)

2010-06-01 @ 20:44:21
URL: http://fridaelmlundare.blogg.se/
Postat av: Linnéa - http://hastliv.webblogg.se/

Jag kommer inte låta min häst ha någon direkt sommarvila, eventuellt bara skritta henne i någon vecka då det är som varmast. Jag låter hellre henne få en rejäl vila under vinterhalvåret än på sommaren då jag har mer tävlingar och träningar inplanerade.



Har faktiskt inte bestämt mig än om hon ska få vara ute på natten eller inte, det beror nog på hur mycket det påverkar ridningen :)

2010-06-01 @ 21:21:07
URL: http://hastliv.webblogg.se/
Postat av: Stili

Min 6-åring får 6 veckor helledigt. Dessutom blir jag helledig vilket kommer kännas mycket bra! Så får han smälta allt han gjort under året och återhämta sig ordentligt!

2010-06-02 @ 11:26:24
URL: http://stilis.blogg.se/
Postat av: Sofia

min kommer vara igång hela sommaren, det är ju nu det är bästa tävla :D

Sedan går han ute på dagen och går in på natten, får inte bli tjock och seg när vi ska vara igång. Vila får han göra under vintern. Sedan brukar jag lägga in någon vecka ibland där han inte går lika hårt fast han rids ändå nästan varje dag. Beror på hur han mår och så :)

2010-06-02 @ 11:32:52
URL: http://kumpumaki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0