Måndag

Hej, och sorry för att jag inte skrivit ordentligt på några dagar. Men tror att ni förstår att det varit en hel del.


Just nu ligger allt lite på is, jag avvaktar med att säga något. Men tusen tack för alla kommentarer och tips jag fått, det var också roligt att se att alla har så olika tankar och åsikter på vad man ska göra och vad som är viktigt i livet. Många gav bra tips och idéer på hur jag skulle lösa, och det kom även en hel del frågor.


Det var också några som tyckte att jag skulle byta till ett billigare stall, då måste jag bara säga att den stallhyran jag betalar nu är i stort sett inget alls jämfört med andra stall.
Så jag är väldigt tveksam på att jag skulle kunna hitta något billigare här i Stockholm, och sen måste det också ligga nära mig.
Jag har inte den tiden eller möjlighet att sitta och åka över en timme till stallet.
Så som det är idag tar det mig en halvtimme att gå när det är snö, sen när den försvinner tar det en kvart-tjugo minuter.
Perfekt!
Sen är det också ett krav att jag kan ta med mig mina hundar, och mina bussar hem till Vidja går en gång i timmen på vardagar och sex gånger per dag på helger, så jag skulle inte hinna hämta hundarna om jag bytte stall.
Så det är ingen lösning tyvärr!


Det var också några som tyckte att jag skulle hyra ut en av hästarna på foder, men det vill jag ju inte! Jag vill ju inte köpa en häst för att sedan hyra ut en på foder, ska jag ha två ska jag ha båda hemma. Annars missar man lite poängen med det hela tycker jag :P


Många undrar vilken skola jag går i, har nämt det förut men kan säga det igen.
Jag går första året på IB-programet på Ybc, vilket är en engelsk spårklig linje som förbereder för utlandsstudier.
All min undervisning är alltså på engelska, förutom svenska och tyska såklart. IB-programet finns över hela världen och är bland den bästa utbildningen du kan få, du får bland annat behörighet till i stort sett alla universitet i världen. Jag läser också bara 6 ämnen totalt som jag väljer själv.
Detta börjar jag dock med först till hösten när jag börjar tvåan, själva IB-linjen är egentligen bara två år men då man måste gå tre år i gymnasium i Sverige har vi nu "Pre-IB".
Det är därför jag läser både Matte A och B redan i ettan och har ett väldigt tufft tempo i alla ämnen, vi ska hinna läsa klart många kurser som andra gör på flera år just för att vi inte kommer att ha samma system sen.

För att läsa mer om min skola kan ni gå in här.
Och här kan ni gå in på min sida som jag har gjort och använder mig av till skolarbetet.

När jag blev fotad på Ybc förra året

Oj vad långt det blev haha, men kände att jag behövde förklara en del ;)
Imorgon är det iallafall dressyträning hos Kicki, får se om vi filmar eller inte :)

Kommentarer
Postat av: hanna

fin bild! :)

2010-03-15 @ 22:54:05
URL: http://rothis.blogg.se/
Postat av: nathalie

Hej! Har stora funderingar på att köpa häst..

Vad tkr du är det viktigaste? Har jämt koll på blocket och bukefalos efter hästannonser man hittar inget som passar mig tkr jag :/ Finns det nå andra möjligheter och hitta hästar som är till salu?



Vad går det på i månaden i genomsnitt? Har en stallplats för 2000kr då ingår hö, spån, betfor, så alla kostander utom dom?

/ MVH Nathalie

2010-03-15 @ 23:00:18
URL: http://nattsii.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag har haft många hästar hela livet. det enda jag kan säga är att känns det som att ekonimin inte kommer gå ihop, och känns det som att du inte kommer kunna satsa fullt ut på saga ( Ekonomiskt - Träna och tävla precis som du vill . Och rida henne ordentligt . Kanske istället låte medryttare rida henne fler dagar i veckan ) så är det inte värt det ! man ska verkligen känna att man har all tid man behöver och att man har råd. för annars kommer det tyvärr inte vara lika kul ;S

2010-03-16 @ 07:53:31
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: simone

Hej hej Sabina, hur är det med dig? :D

2010-03-16 @ 13:35:16
URL: http://fattybom.se
Postat av: Amanda

gud vad nyfiken jag blev på din skola! gick in på hemsidan och läste och den låter skithäftig ju! Synd att man inte bor i stockholm bara... :)

2010-03-16 @ 17:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0