Sagas man

När jag tog in Saga i fredags såg jag att det var väldigt tunnt med man på vissa ställen. När jag kollade nogare såg jag att hon kliat av sig manen helt på vissa ställen. Det såg inte klokt ut! Jag var tvungen att klippa resten av manen i samma längd för att det såg verkligen sjukt ut. Vilket det även gör nu, men det är iallafall i någorlunda samma längd. Tur att vi inte ska tävla de närmaste veckorna!






Har ni haft samma problem med era hästar på sommaren? Kliar de av sig sina manar och svansar?

Kommentarer
Postat av: Louise

Ja, och inte kapar jag manen för det... Hästen behöver manen till att kunna vifta bort en del flugor om de behöver, oavsett hur ful den än ser ut för att den är ojämn.

2010-07-04 @ 08:42:40
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn stövelväska ifrån Kingsland

stackars vännen. har inte haft avkliad man här, däremot avbiten..

2010-07-04 @ 08:57:16
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Joelles hästblogg

Awww tack Sabina va klar jag blir :D Du och Saga går ju inte heller av för hackor, men det vet du väl redan! Lycka till själv, när har du din nästa tävling om du har någon inplanerad?:)

2010-07-04 @ 09:56:33
URL: http://joellemyslek.blogg.se/
Postat av: Emily

Min häst har lyckats manen vara än sålänge, det är jag glad för eftersom den är väldigt tjock & fin :) Men svansen har han kliat. Så han är lite "tunnhårig" vid svansroten :P

2010-07-04 @ 11:13:26
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Lina Renström

Det finns ett jätte bra medel som man sätter där hästarna kliar och jag tror det även gör att håret växer tillbaka lättare. Kommer inte ihåg vad det heter men om jag gör det kn jag säga till :)

2010-07-04 @ 11:44:22
URL: http://linastraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: Karin

MJ´s hästsalva gör underverk med skavda manar. Dels stoppar den kliandet och dels växer det utavhelsike...

http://www.hastohalsa.se/

2010-07-04 @ 13:38:35
Postat av: Anna

japp, min pålle kliar tyvärr både manen och svansen, han brukar vara utan man på sommaren men det är ju så förskräckligt fult!

Vet ju nt varför han kliar heller.. men i år har det klarat sej! Har smörjt manen men helosan sol och så har han haft flugtäcke de varmaste dagarna. Dessutom har jag sprayat honom i insektsmedel så han inte får så mkt bett :)

2010-07-04 @ 15:21:24
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Hanna

ja min häst började göra så för 4 år sedan & sedan har det blivit värre för varje år. då var han 4 år och nu är han 8. i 2 år har han gått med eksemtäcke under hela sommarhalvåret & då kliar han sig ingenting. det kan vara värt att investera i ett sånt då det faktiskt är väldigt jobbigt för hästarna också.

han är "allergisk" mot sol & svidknott vilket gör att han börjar klia sig så fort det blir varmt ute. det är väldigt många hästar som har exem & kliar sig men väldigt få ägare som gör ngt åt det. så jag rekommenderar eksemtäcke utomhus & kliar hon sig inne så täcke även då :) det är inte jobbigt och skonar manen och svansen ngt enormt. samtidigt som dom slipper klia sig & ha ont.

ett annat tips är att köpa eksemshcampoo & eksem "deo" som det heter. det är jätteeffektivt, men täcke är bäst & smidigast enligt mig. jag kör täcke & deospray.



hoppas det går bra för dig :)

2010-07-04 @ 20:30:17
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

Bosse har kliat manen efter jag använt Lini-schampo. Inget han reagerat på innan men provade att tvätta honom med ett aleo-vera schampo dagen efter jag använt Lini-schampot och det tog nästan en vecka innan han började klia igen. Så prova att köpa ett eksem/aloe-vera schampo så ska det nog bli bra :D

2010-07-04 @ 23:13:45
URL: http://fridaelmlundare.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Starlight kliar av sig manen som är närmast manken. Även hans täcken gör så att manen skavs av där, jätteirriterande! Så hans är ojämn :P Och han brukar klia sig lite på svansroten, men det är inte så farligt för det syns inte så mkt.

2010-07-12 @ 14:27:10
URL: http://jennniferhubinette.blogg.se/hastarna
Postat av: cassandra

Sabinis, pröva med HORSOL, det är främst framtagen för islandshästar eftersom dem står för den största delen av hästar som lider av eksem/sommaklåda, men det är inget annat kryx med det, Det fungerar jätte bra, jag använder det på mina och ingen av dem kliar sig sen 4 år tillbaka och ena hade jätte kraftiga eksem och den andra vanlig sommarklåda:) Prova! Det är en mirakel salva:) <3

2010-07-14 @ 13:24:13
URL: http://cassandrasdiary.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0