Steel Joint

Steel Joint är ett mineraltillskott till hästar som innehåller bland annat Kisel, Bor, Magnesium och Dolomitkalk. På Steel Joints hemsida skriver dem:

" Ges med fördel till dräktiga ston, högpresterande hästar och hästar med försämrad hovkvalite men självklart även till Dig som bara vill ge Din häst det bästa"

Kisel: Ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor och hud. Studier har visat att vid stress som hästen utsätts för vid t.ex. träning och tävling ökar behovet av kisel markant för att uppehållas kärlens elasticitet och motverka förkalkning.

Dolomitkalk (kalcium-magnesium karbonat):  Hästar har av tradition utfodrats med foderkalk, oftast med fri tillgång. Senare forskning har visat att kalk måste tillföras i rätt proportion då kalciums placering i skelettet styrs av kisel, magnesium och bor tillsammans med vitaminerna A, C och D. Den sammansättningen som vi använder oss av i Steel Joint har visat att brosket och bindvävernas ämnesomsättning och ledernas ”smörjning” blir effektivare

Bor: En mycket viktig mineral där en brist kan leda till benskörhet. Bor minskar utsöndringen av kalcium, magnesium och fosfor från kroppen. Bor deltar även i kroppens egen produktion av D3 vitamin.

Magnesium: Reglerar aktiv kalcium transport och har stor inverkan på bendensiteten. En brist kan leda till försämrad utveckling av skelettet.




Priser:
5 kg Hink- 444:-
10 kg Hink- 640:-
15 kg Hink- 795:-




För mer info, gå in på Steel Joints hemsida. Information kommer från deras sida, bilderna är tagna av mig.

Kommentarer
Postat av: jennifer

ah de har jag :)

2010-02-19 @ 21:17:10
URL: http://yourlifesuck.blogg.se/
Postat av: ASTRIDS TRÄNING - tävling i bloggen!

ska du hoppa för kg på tisdag?:)

2010-02-19 @ 22:52:09
URL: http://astridstraning.blogg.se/
Postat av: ebba

hmm kanske vore bra att testa :) Tycker du att det ör bra? :)

2010-02-20 @ 10:21:19
URL: http://brejjk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0