Dagens Ridpass

Jag har bytt lite på mina temaveckor, skulle ju egentligen ridit dressyr den här veckan men jag hade studiedag idag och det var så fint väder så jag ville passa på att rida ut när det var ljust. Så jag bytte till kondition!

Red ut till en av våra största ängar där jag först lät henne gå i en stadig galopp med rätt så låg form runt ängen, två hela varv åt bägge håll med 3 minuters paus när jag bytte från höger till vänster. Efter det jobbade jag lite i trav på en volt, skänkelvikningar diagonalt och tempoväxlingar. Sist lät fick hon öka en hel långsida, avbrott till skritt och pusta i cirka 1-2 minuter och sedan en långsida till. Gjorde detta kanske tre gånger i varje varv. Efter det skrittade vi upp för några backar och hem.

Hon kändes stark men efter traven och lite lydnad väntade hon bättre på mig. Den här typen av intervallträning tog väldigt bra på henne, plus att det var hög snö så hon fick jobba ordentligt. Hon blev trött i slutet vilket var lite det jag strävade efter. Men hon återhämtade sig snabbt; hon flåsade när vi gick från ängen och efter fem-sju min skritt andades hon helt normalt igen.


Från i somras på lägret

Kommentarer
Postat av: Micke

Haha, bra att du tog kommentaren så bra, var rädd att du kanske skulle bli sur för att jag skrev att hon såg lite mer tungriden ut förut, men det var ju menat som ngt positivt då hon är superfin nu! :P

Boken låg i brevlådan idag när jag knatade hem från bussen, skitskoj! :D Ska lusläsa den ikväll om jag inte däckar först! :D

2010-12-07 @ 22:40:04
URL: http://weeazel.blogg.se/
Postat av: Jessica

sv; Ja vad är det för ras? :)

2010-12-08 @ 08:22:40
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: my

Sv: Ja passa på att göra en backup medans du kan, jag ånrar som tusan att jag inte gjorde det i tid... :/



Härlig bild btw! :)

2010-12-08 @ 21:47:58
URL: http://myalfredo.blogg.se/
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Visst är han het!!! :D



2010-12-09 @ 10:56:22
URL: http://cathie.se
Postat av: Erika

Härlig bild! :D

2010-12-09 @ 18:30:11
URL: http://nogg.se/shazli
Postat av: frida

Snygg häst!

2010-12-12 @ 21:24:20
URL: http://kissemjau.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0