Dagens fråga



Hej!
Jätte fin blogg! :D
Jag har en liten fråga som du kanske kan svara på?
Hur stor galopp har Ronda och Saga?
Det lät lita konstigt men jag vet inte hur jag ska fråga på för sätt.
Svar:
Hej och tack för det fina berömmet! :D Jag ska göra mitt bästa för att svara på din fråga, som jag tror jag har uppfattat rätt, vi får se.

Saga och Ronda har helt olika galopper, men det kan också bero på att det skiljer sig mer än 30 cm mellan dem i mkh. Saga har en stor, vägvinnande galopp som är hennes bekvämaste gångart att rida i. Det är också den hon har fått högst betyg på när hon har varit på bedömningar. Det känns som att man flyger fram samtidigt som det är lätt att hänga med då den som sagt är väldigt rund och stadig. När man ökar känns det knappt som att man tar i marken någon gång, speciellt när jag brukar släppa henne lite extra på t.ex skogsvägar och på ängar. 

 Ronda å andra sidan är ju mycket mindre, och har lite kantig galopp om man jämför med Saga. Får man henne därimot att verkligen jobba under sig så är den, tillsammans med Saga, en av de mjukaste galopperna jag ridit i. Men då krävs det att man verkligen jobbar igenom henne på rätt sätt och att hon börjar trampa under sig. Ronda är den enda hästen jag litar på (ännu) så mycket att jag utan problem kan släppa henne till max, för att jag vet hennes knappar och jag vet att hon lyssnar. 

Hoppas du fick ett någorlunda bra svar på din fråga!
Kram


  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0