Hemma från träningen

Nu har jag kommit hem från dagens dressyrträning som för övrigt gick väldigt bra!

Saga är inne i en period där hon är väldigt irriterad över vissa saker, så hon har varit rätt så bråkig i ridningen dem senaste dagarna. Igår gick det dock väldigt bra, likaså idag på träningen men som i fredags gick det ju inte alls. Jag pratade lite med Caroline idag innan lektionen började och hon sa att det antagligen berodde på en kombination av hårfällning och brunst pågång. Det stämmer nog väldigt bra, hon fäller en hel del där hon inte klippt och brunsten lär ju komma snart också.

Men träningen gick i alla fall super idag! Vi jobbade mycket övergångar mellan skritt och trav och flytta några steg för skänkeln innan igångsättningen för att fånga upp ytter och få in innerbakben. Saga var som sagt lite bråkig i början men oj så fint hon gick sen! Jobbade riktigt bra i både skritten och traven och det kändes som att jag verkligen fick igenom henne. Ska visa er en av övningarna vi gjorde i trav som är jättenyttig för alla hästar.

I galoppen var hon otroligt fin i höger (som är hennes starka varv). Hon orkade faktiskt fatta från en väldigt samlad och genomjobbad trav vilket är ett stort framsteg. I vänster var det lite jobbigare, men å andra sidan började hon bli ordentligt trött då det var i slutet av lektionen. Men i sista fattningen kändes väldigt fin.

För övrigt tyckte Caroline att hon hade musklat på sig ordentligt dem senaste veckorna och att hon såg väldigt fin ut i kroppen nu. Kul att höra! Det känns som att hon har "lossnat" i kroppen och att musklerna börjar sätta sig på rätt ställen. Bara att jobba vidare!

Kommentarer
Postat av: km

roligt att det går bättre :)

2011-03-09 @ 09:27:37
URL: http://kaems.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0