Dressyrträning 4 Maj

Jag är helt lyrisk och uppspelt efter dagens träning! HERREGUD vad bra det gick :D


Idag ville Kicki som sagt att vi skulle prova att sätta graman på Saga, och jag var rätt så orolig för hur det skulle sluta. Hade bilder framför mig där hon stegrade, bockade och gjorde allt för att få av mig. Även jag är oerfaren på gramanpunkten och har aldrig ridit med två tyglar tidigare. Men så fort vi satte på den och Kicki visat hur jag skulle hålla blev det ett helt nytt ekipage!


Mitt största problem med Saga är att hon blir väldigt tung, inget stöd på ytter och blir väldigt stark. När vi hade på gramanen kändes det äntligen som att hon kunde slappna av vilket jag nästan aldrig har kännt förut när jag ridit dressyr. Det var bara att hålla stöd på ytter, leda lite med inner och forma runt innerskänkel för att sedan mjukna och hon gick kvar i form, jobbade bakifrån och var mjuk och lätt i handen. Jag behövde inte ens hålla i gramanen stundtals utan den hängde fritt, det verkade som att bara genom att ha den där gick det bättre.


Det kändes verkligen som att jag kunde rida idag, fokusera på min sits, mina rörelser och reflektera över hur jag ska gå till väga för att genomföra en rörelse med så mycket perfektion som möjligt. Vi jobbade mycket basic, framdelsvändningar, sidförande på öppna delen av volten, rakriktning, grundformen.

Hon gick helt klockrent hela passen och det kändes så himla kul. Har fått låna hem gramanen av Kicki så att jag kan ha den hemma tills jag köper en egen. Åhh vad glad jag är just nu! :D















Kommentarer
Postat av: Jessie

Vad roligt!

2010-05-05 @ 06:49:31
URL: http://www.metrobloggen.se/ryttarliv
Postat av: Lina

Åh så kul med bilder och att det funkade så bra. :) Gramanen är ett bra hjälpmedel, men ska inte användas av okunniga. Hon ser superfin ut, ska bli kul med film!

2010-05-05 @ 08:05:10
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: ASTRIDS TRÄNING - ny tävling i bloggen!

det är så många som inte gillar graman, men jag tycker faktiskt den kan hjälpa. min ponny tex gick jättebra på graman fast man inte ens höll i den. det var som om han kunde slappna av med den på.

2010-05-05 @ 08:49:10
URL: http://astridstraning.blogg.se/
Postat av: Maja

Det är jättekul att det kändes bra, men jag får en liten klump i magen varje gång någon får en sådan reaktion när de ridit på graman för första gången...

Kom för guds skull ihåg att det är en hjälptygel, du måste förr eller senare komma till samma ridning även utan den. Det är livsfarligt för en ryttare att fastna i att rida med graman, vilket det är väldigt lätt att man gör eftersom det plötsligt blir så 'lätt' att rida med den på!



Använd den klokt och inte för mycket!



Alla tränare jag ridit för har föreslagit att jag ska prova graman på min häst eftersom hon är stor och lång och inte har någon som helst ridbarhet. Men jag har valt att inte göra det just eftersom jag vill lära mig att rida min häst ordentligt utan hjälp, helt själv (sedan så får min häst typ klaustrofobi när hon känner att hon 'sitter fast').



Som sagt, rid med den om du känner att du behöver, ni kanske bara behöver den en period för att stabilisera upp ridningen lite.

Men gramanridna hästar kan tappa både bjudning och ärlig form, och ryttarna slutar rida på rätt sätt och blir ineffektiva, så använd den klokt :)



Lycka till!

2010-05-05 @ 09:00:35
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: Lina

Graman är nog den bästa uppfinningen någonsin.

Oavsett vad alla idioter säger om att de e hemskt osv. Jag tycker den är helt grymt bra! :)

2010-05-05 @ 09:07:55
URL: http://liincake.blogg.se/
Postat av: sarah

Hur stor är den?:)

2010-05-05 @ 10:08:05
URL: http://ridsportsarah.blogg.se/
Postat av: Lina Renström

Vad roligt att det gick så bra :D

2010-05-05 @ 10:55:38
URL: http://linastraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: sarah

sv:haha ja ;)

2010-05-05 @ 12:59:43
URL: http://ridsportsarah.blogg.se/
Postat av: Bessie

SV; Det är sånt jag kan glömma, annars :D

2010-05-05 @ 13:55:03
URL: http://besidethelove.blogg.se/
Postat av: Sandras Riddagbok - Nyheter, Riddagbok, Till Salu

sv: Varsågod!

2010-05-05 @ 14:38:18
URL: http://sandrasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Annie

fin hon ser ut:)

2010-05-05 @ 19:27:42
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Emma

Kolla gärna in min blogg :)

2010-05-05 @ 19:30:54
URL: http://emmapalmqvist.blogg.se/
Postat av: Mälina

gud vad fin hon ser ut! :D

du är ju så duktig!



Kram! :D

2010-05-05 @ 20:16:17
URL: http://stickerbitch.blogg.se/
Postat av: Sofia

förstår inte varför det ska bli sådana reaktioner om man rider med graman. herregud det är som sagt en hjälptygel och använder man det rätt så tar den bara när det behövs. Red min ponny på det då hon inte riktigt ville gå i form eller hon orkade inte riktigt och jag själv kunde inte få till det. På med den i kanske .. två-tre månader, inte varje dag men de dagar jag red på marken och sedan gick det som på räls utan den. Tycker det är lite löjligt argument "lär dig rida din häst utan den". Om det nu inte går så är den super! Speciellt om man har stora hästar.

2010-05-06 @ 13:00:14
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! Många ryttare på toppen rider med denna hjälptygel(graman)Både hopp/dressyr ryttare =)!Jag själv har provat den ett par ggr och den fungerar mkt bra på mina hästar.Alla har rätt till sin åsikt dock.

Får en häst klaustrofobi så använder man oftast gramanen fel!!!Hästen och ryttaren ska bli ett med varandra ,man ska inte trycka ihop hästen med den utan mer hitta en jämn och låg profil som man sedan kan hitta/få utan gramanen. =)Så kör på det ser både trevligt och fint ut!!!Och lycka till på dressyr tävlingen kram kram och hälsa din mor.

2010-05-07 @ 09:51:49
Postat av: Julia

ser fin ut :D

jag rider själv med graman ibland, det är toppen som hjälp i träningen!

2010-05-07 @ 14:39:50
URL: http://ryttarliv.webblogg.se/
Postat av: Linnéa - http://hastliv.webblogg.se/

Tycker hon ser jätte fin ut på filmen :))

2010-05-10 @ 08:32:23
URL: http://hastliv.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0