Hoppträning 29 December

Gagbett var inte våran grej kan jag konstatera efter dagens träning. Men nu har vi iallafall provat det också!

Hon kändes okej när jag travade på det men hon låg på väldigt mycket. I galoppen blev det liksom aldrig bra och jag kände direkt att det här var inte vårat bett så vi bytte tillbaka. Ibörjan när jag red på vårat vanliga bett kändes hon fortfarande väldigt "upprörd" efter gagbettet, så det tog ett tag att hitta tillbaks till den mjuka ridningen och känslan, men helt plötsligt släppte det! GUD vad fin hon var! Allting verkligen flöt och stämde, vi kom rätt och min ridning kändes bra. Ibland blev hon lite för pigg men inte mer än att jag kunde kontrollera det. Vi hoppade en liten bana som bestod av olika svängar, transportsträckor och linjer och där kändes hon så fin.

I slutet hoppade vi även serien som står på mitten. Det var: bom, kryss, bom, kryss, bom, bom, bom, bom, oxer. Varannan gång höger och varannan gång vänster. Går inte att förklara vilken känsla jag fick där. Ibörjan var oxern rätt så lång men vi höjde succssesivt upp den och i slutet låg den på cirka 1.35m och hon hoppade så himla fin. Tog i och kändes alert och vaken hela tiden. Paletten börjar verkligen trilla ner, som Cathrine uttryckte sig! Superrolig träning!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Det ser riktigt bra ut! =)

Hahah, jag tyckte jag kände igen banan. Tills jag kom på att jag var med och byggde den igår, min häst var nämligen med på en Helena träning igår och då fick de hoppa den banan =) Mycket nyttig övning!

2010-12-30 @ 02:26:25
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Kolla bloggen:

http://www.rebeccas.se

2010-12-30 @ 12:57:46
Postat av: Camilla- Vinn benlindor ifrån Schockemöhle

Så roligt att det gick bra tillslut! Inte trevligt att rida när man känner att hästen bara tjaffsar med bettet istället för att lyssna, då tappar man väldigt mycket fokus, iaf jag.



Fina ni va!

2010-12-30 @ 13:47:43
URL: http://hastskotare.zoomin.se
Postat av: Johanna

Shit vad fin hon har blivit :D Du har verkligen gjort ett superjobb med henne! :D

2010-12-30 @ 14:17:02
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

Oj så pigg hon ser ut! :P

2010-12-30 @ 20:28:01
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Jessica

de såg jätte bra ut :D duktiga ni är :)

2011-01-01 @ 13:35:29
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Julie

Så fint det ser ut:)

2011-01-02 @ 19:49:27
URL: http://juliero.blogg.no
Postat av: Bella

Härligt att få en bra känsla:) Tänk så olika det kan vara, enda bettet som min häst funkar på i hoppning är gag-bettet! Roligt att vara på rätt väg i träningen. Hon ser lite stark,lång och okontrollerbar ut stundtals, men kan inte vara helt lätt att rida ihop en så stor och relativt grov häst. Jag skulle nog vilja ha lite mera kontroll:p Med hennes stora galopp passar hon perfekt på stora utebanor kan jag tänka mig:)

2011-01-03 @ 09:22:29
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Rumah Dijual

You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you have covered so many bases.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0