Gagbett

Cathrine gav som förslag att vi skulle prova Gagbett på nästa träning. Jag har aldrig ridit på det tidigare, har ni något tips eller är det något speciellt man ska tänka på när man använder sig av det?



Bildkälla

Jag har hört både bra och dåligt om Gagbettet. Nu tycker jag att det pelhamet jag rider på funkar väldigt bra men Cathrine tyckte att vi kunde prova bara och se hur hon reagerar. Funkar det inte alls är det ju bara att plocka av och köra med det vanliga, men ibland kan sånt man inte tror funka visa sig ge överraskande resultat!


Kommentarer
Postat av: frida

Rid med dubbla tyglar och ha ena i stora tygeln som på tränsbett. Då behöver du inte alltid ta i gaget. Tycker själv att det är ett ganska oshysst bett :/

2010-12-24 @ 09:56:18
URL: http://seriouslyfrida.blogg.se/
Postat av: Emily

Jag är inte för det, hissbett tycker jag är same shit allting x) på dubbla tyglar kan det vara ok på tävling tycker jag men inte annars :]

2010-12-24 @ 10:15:14
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Nadja

Har faktist ingen aning, men det är ju värt ett försök :)

2010-12-24 @ 14:46:10
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

jag har bara ridit på Gag en gång men jag tyckte det var bra, man fick hästen lätt och fin i framändan fast fortfarande med stöd på bettet. Dock kändes det lite som att det var lite krångligt att få hästen runt skänkeln, den blev liksom väldigt rak, lite som att rida på hackamore. det är dock rätt skarpt men man kunde asmtidigt inte släppa( för att känna att hästen inte hänger sig) utan man måste ha ett jämnt stöd hela tiden. Ja jag ha som sagt inte så mycket erfarenhet av det men ändå ^^

2010-12-24 @ 21:49:42
Postat av: Linn

Det dåliga med ett gagbett är ju att man kan dra upp bettet i princip hur långt som helst i hästens mun utan att någonting tar stopp, så det är väl som med alla bett, det blir så illa som handen som håller tygeln är. Kan man hantera det är det säkert super!

Har ockåså hört att man kan ha två tyglar, en som i ett vanligt tränsbett och en i gagsringarna, vilket jag tycker låter bra eftersom man slipper att bettet dras uppåt varje gång man tar i tygeln. :)

2010-12-25 @ 00:44:55
URL: http://linnochstefano.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson

Blev också rekommenderad de bettet av en tränare, men köpte aldrig nåt ;)

2010-12-25 @ 10:17:00
URL: http://http://atigas.mittspejs.se/
Postat av: Sussi

Risken för en framtung häst är rätt stor på gag, men prova du - glöm bara inte bort att rida med två tyglar :)

2010-12-25 @ 19:28:46
URL: http://minvackraste.blogg.se/
Postat av: hanna

jo du.. skulle aldrig sätta gag på en häst själv (jag är inte nån liten unge som bara tänker skriva att jag hatar bett. Tror fortfarande på att vilket bett man än rider med så avgör handen hur skarpt det är. Har hört om hästars mungipor som gått sönder för att ryttaren tagit så hårt i gaget. men det är såklart att alla inte sitter och sliter som idioter. Skulle rekomendera som alla andra att rida med två tyglar men tänk på att det har samma effekt som pessoa bara det att du faktiskt kan dra hur mycket som helst. Pessoa har en gräns och det är när skänklarna ligger i samma linje som tygeln. Men Det är väll alltid värt ett försök? tror nog att du är vettig nog för gag. Lycka till :)

2010-12-28 @ 21:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0