Mjukgörande rörelser

För att få en lösgjord häst krävs arbete i stort sett varje dag. Det är lätta rörelser som ger en mjuk och följsam häst, om de rids på rätt sätt. Jag tänkte ta upp en rörelse per gång.

Sluta:
Stärker hästen, tränar upp koordinationen, bra för att få igång den önskade bakbensaktiviteten hos hästarna och lösgörande för hela hästens kropp.
Rörelsen är trespårig vilket betyder att hästens ben går i tre spår; frambenen har ett spår, vänster bakben har ett och högerbakben har ett. Går att rida på fyrspår men det krävs otrolig bra ridning och kontroll samt välriden häst. Både öppna och sluta är bra då hästen inte kan "smita" undan. 



Jag rider sluta i alla tre gångarter, dock med lite mindre flyttning av bakdelen i galopp då hon kan tycka att det är svårt ibland. Viktigt att komma ihåg när du rider sluta och övriga rörelser är att inte rusa in i övningen, utan samla ihop hästen och rid i en lagom snabb takt så att både du och hästen hinner prestera erat bästa.
Kom ihåg att ha hästen innåtställd och ej rak- eller utåtställd för att nå den önskevärda effekten av sluta. Dra heller inte bak innerskänkel- då ger du istället signaler för att rörelsen skänkelvikning, utan innerskänkel håller kvar sin position och formar hästen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0