Kraft eller havre

Spånar vidare på mitt foderinlägg för några dagar sen.
Nu tänkte jag höra vad ni fördedrar eller vad ni ger era hästar, Kraft eller havre?

Till Ronda hade jag i början havre, för att sedan gå över till kornkross men gick efter ett tag över till havre igen. Med Saga har jag alltid haft Kraft. Har blandat både Kraft grund och Kraft sport. Tycker att det funkar bra, men jag har aldrig provat t.ex. havre så kan inte riktigt säga om det funkar eller inte. Nu vet jag inte vad havret ligger på i dagsläget men nackdelen med Kraft är att det är relativt dyrt.


Kommentarer
Postat av: cathie

2012-01-26 @ 11:21:56
URL: http://cathie.se
Postat av: cathie

Min häst får Korn och betfor... Och massor med hö :) Så kan inte utlåta mig om Kraft..

2012-01-26 @ 11:22:28
URL: http://cathie.se
Postat av: Josefine

Just Krafft är ju dyrast, kan tipsa om Mustang Foder, det är bättre och lite billigare tror jag. Innehåller linfrö och biotin och är dessutom havrefritt. (Havre är enligt många inte ett så bra fodermedel och speciellt inte på lite piggare hästar.)Jag brukar komplettera med havre om de behöver extra energi.



Mina hästar har fått müsli de senaste åren, mycket snällare mot magen och så tar de upp energin mycket effektivare. :)

2012-01-26 @ 11:24:32
URL: http://phonebooth.blogg.se/
Postat av: Lina

Om de kan gå på havre, självklart vanlig havre och inte pellet!

2012-01-26 @ 11:51:19
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: jessica

köper kraft till sheron.. han klarar inte riktigt av havre :)

2012-01-26 @ 12:51:54
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Emily - Ryttarduon!

Jag hade alltid havre förr, men nu använder jag krafft grund till tjockisarna och storhästen äter groov sensitive. Tycker det är smidigt med pellets så slipper man mineraler och så tycker jag att de tuggar lite bättre på pellets än havre :) jag ger så lite kraftfoder så det spelar egentligen ingen roll..

2012-01-26 @ 13:37:32
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Sv; Haha jaa egentligen borde man ju det ;) Normala människor gör nog det iallafall ;) haha!



Åh tack så jättemycket, vad glad jag blir! Saga är också kanonfin!

2012-01-26 @ 16:03:35
URL: http://jenniferbergstrom.blogg.se/
Postat av: Bea

Till min förra häst gav jag bara 2 dl havre om dagen. Han behövde inget kraftfoder egentligen så det vara bara för att han också skulle få något gott när de andra fick.



Min nuvarande häst går på krafft groov. Det är för att se till att han får i sig tillräckligt med protein, han är gammal så han behöver lite extra. Innan gick han på grund. Men efter att han föll ur i början av sommaren så har jag gått över till groov, och det funkar super på honom :)

2012-01-26 @ 17:05:42
Postat av: Josefine

Sv; Ja jag tycker att mina hästar blev jämnare när vi bytte, sen minskar det även risken för foderstrupsförstoppning, om man inte blöter pelletsen förstås. Mina har det senaste året fått Granngårdens aktiv müsli men eftersom jag är mycket hos min tränare (med häst med mig också) så kommer jag att byta till samma som han har nu och det är Mustang Müsli Orginal.

2012-01-27 @ 12:34:17
URL: http://phonebooth.blogg.se/
Postat av: Agneta

Vilken typ av kraftfoder man ska ge är ju beroende av vad grovfoderanalysen säger. Oftast behövs inget kraftfoder alls, ibland passar havre som tillskott till grovfodret, ibland betfor och vetekli, ibland någon typ av färdigfoder. Jag tycker att alldeles för många börjar i fel ände. Att man utgår ifrån att hästen ska ha kraftfoder, som om grovfoder inte innehåller någon näring alls. Energi är energi oavsett var det kommer ifrån, och när det gäller tillsatser för att få en balanserad foderstat så är det i de allra flesta fall protein som saknas i grovfoderransonen och inte energi.

2012-01-27 @ 12:52:28
URL: http://www.agnetautanh.blogspot.com/
Postat av: Amanda- Hästsystrarna

Tycker om både Kraft och Havre. Våra hästar får GrundKraft, betfor och hö. Men på Sommaren när tävlingarna är igång ger jag även lite KraftSport för energin och så. Funkar riktigt bra.

2012-02-03 @ 10:06:58
URL: http://Http://hastsystrarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0