Inget Göteborg för mig...

Efter förra årets Göteborg Horse Show var jag helt lyrisk, trivdes så himla bra där och det var verkligen kul att få träffa andra bloggare eftersom jag är väldigt ensam här uppe i Stockholm. Jag var så peppad på att komma ner i år igen, men det har kommit andra saker ivägen.

Det jag måste prioitera nu är IB. Det kan låta supertråkigt för vissa och jag kanske framställs som en tråkig och grå person, men jag måste ge IB och mina studier all den tid som behövs. Om jag åker ner till Göteborg går det bort minst fyra dagar och det har jag inte råd att "slösa" bort, den värdefulla tiden kan jag lägga på mitt plugg som ja, betyder väldigt mycket för mig.

Ska jag vara ärlig har jag inte samma mål eller visioner som många andra i bloggvärlden. Jag är inte lika driven inom företagande som t.ex. duktiga Karin eller Linn, jag har inte som mål att jobba inom media eller entrepenörskap. Överlag tycker jag att det är mycket sånt hos bloggarna, just företagandet som verkar locka många men där känner jag mig verkligen helt utanför. Självklart har jag idéer och mål men det är mer roliga projekt som jag tänker ta tag i när jag har tid.

Min passion och det som lockar mig mer än något annat är historian och litteraturen. Det går inte att beskriva den känslan jag får när jag slår mig ner med en tjock historiabok om den antika Grekland, eller rysningarna som går genom kroppen när jag får tag på riktigt vacker litteratur. Jag kan sitta i timmar, dygn och förlora mig själv i det. Den grekiska mytologin har, förutom ridningen och träningen, varit min störta passion dom senaste 6 åren. Min största dröm är att få studera den antika världen på universitetet, att få besöka alla platser i Grekland och Rom och se arkitekturen samt konsten som finns kvar. Att bli arkeolog har varit mitt drömyrke sen jag var runt 13 år. Det är det enda jag ser som en omöjlighet i mitt liv, för att jag vet vilket otroligt svårt yrke det är. När jag var 14 fick jag den stora möjligheten att jobba med arkeologer under två veckor från Stockholm Stadsmuseum, och det är bland den största upplevelsen i mitt liv.

Men det är det här jag brinner för. Folk säger alltid att jag blir som en helt annat person så fort jag börjar prata om historia eller litteratur, att man kan se hur mycket jag älskar det på mitt kroppspråk. Jag lever för böckerna, att läsa om det som varit. Några av mina största förebilder är karaktärer ur böcker, har nästan inga "riktiga", levande förebilder utan all min inspiration hittar jag till största del från litteratur som berör mig. Böckerna och mina studier är en säkerhet för mig och som jag håller väldigt hårt vid.

Så nej, inget Göteborg för min del i år. Och det känns faktiskt nästan skönt, för att jag vet hur mycket tid jag kommer kunna lägga på mitt plugg istället. Jag måste ju för tusan klara IB nu, har ju satt upp det som ett mål för 2012!!

Kommentarer
Postat av: Mikaela- RYTTARDUON

Måste säga att jag inte alls upplever dig som tråkig. Utan som otroligt mogen, målinriktad och riktigt duktig tjej. Absolut inga negativa egenskaper. Dessutom måste man skilja på att vara tråkig och att ha sunt förnuft. Vet man att man har saker att göra så bör man göra dessa, trots att man ibland får lägga roligare saker åt sidan.



Jag ser det som att man ibland får göra lite uppoffringar under sina yngre år för att kunna få det där grymma jobbet som man alltid velat ha, eller de där företaget man alltid velat starta eller den där lönen man suktat efter. Så att man kan ha allt det sedan, och ägna sig åt det man faktiskt vill, tjäna de pengar man vill ect.



Fortsätt kämpa på. Du är grym!

2012-02-17 @ 12:03:46
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Maja

Oh, jag älskade också allt som hade med antiken att göra under gymnasietiden! Ville också bli arkeolog eller historiker...

En av mina vänner från Irland jobbar med de gamla skatterna på Trinity College i Dublin. Det är lite som Da vinci-koden nere i hennes källare på jobbet - böcker som man måste ha silkeshandskar för att få ta i osv... riktigt häftigt!



Vad tänker du bli när du blir stor då? Efter studenten?

2012-02-17 @ 20:26:44
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: warnmark -officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Nej vad tråkigt Sabina. Men förstår dig. Jag struntade ju i Stockholm HS för att jag hade teoriprovet måndagen efter, annars hade jag nog aldrig klarat det :). Hoppas ändå att vi ses snart?!?! <3



Du förrsten så fick jag hem en salva som kune hjälpa mot min köldallergi, vilket den också har gjort! Därför måste jag tipsa vidare till dig nu. Den kommer från Mary Kay och heter "extra emollient night cream", du hittar den här (http://evalena.delander.marykay.se/). Dock måste man kontakta konsulenten innan man beställer men du borde göra det för den har verkligen hjälpt mig :D

2012-02-18 @ 17:00:11
URL: http://warnmarks.se
Postat av: Emeli

Jag gick PreDP (hoppade sedan av), så jag förstår verkligen ditt val. Det är minst sagt hög press på en och man har, hands down och allting, inte ens råd att ta en endaste dag ledigt om man vill gå den linjen och lyckas.

Dock får man ju tillbaka mycket efteråt, så det är ju värt det :)

2012-02-21 @ 16:42:55
URL: http://tillhast.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0