Dagens Fråga

 

Sv: Hej Amanda! Jo precis, jag jobbar i butik. Jag hade letat jobb i flera månader, men utan framgång. Jag hade ett välskrivet CV och ett stort engagemang men eftersom att jag inte var 18 (hade inte ens fyllt 16) så backade dom flesta. Men så var jag inne i en butik och handlade och mamma sa att jag borde fråga om dom sökte personal. Jag hade mina ridkläder på mig och sa att jag kan ju inte fråga när jag ser ut såhär. Men till slut blev jag övertalad av mamma så pratade med tjejen i kassan, som sa att hon kunde ringa till sin chef. Chefen kom ut och jag presenterade mig och berättade lite allmänt om mig själv (hade ju inte med mig något CV, ännu mer pinsamt!). Hon sa att dom inte sökte personal just nu men skulle höra av sig senare. Två dagar senare ringer hon klockan 9 på morgonen och undrar om jag kan börja om tre dagar. Självklart sa jag!

 

Så på den vägen är det. I mitt fall tror jag att det handlar om både tur och en skarp fightingspirit för att jag VÄGRADE att ge upp trots att jag fick ta rätt så mycket skit från folk runt omkring mig. Tydligen så är det varken möjligt att få jobb eller bra att sticka ut med att man vill jobba och tjäna pengar när man är ung? Det var iaf det jag fick höra vilket fick mig att spy galla och jobba ännu hårdare. Behöver jag ens säga att dom som hade misstro då är avundsjuka idag för att jag tjänar bra med pengar...

 

För att hitta ett jobb tror jag att du måste vara öppen för allt ibörjan. Du kan inte säga att jag ska jobba med det här, annars får det vara. Sitt första jobb tycker jag gärna ska vara lite slitigt så att man får känna på hur det är att jobba sig uppåt. Sen får det ju absolut inte vara dåliga arbetsvillkor, och lönen får ju inte vara hur låg som helst, men jag tror absolut inte att man kan få sitt drömjobb på första försöket. Det kan också vara bra att prova på något du normalt inte hade testat eftersom du kommer lära dig något nytt oavsett på det nya jobbet.

 

Några tips är att skriva ett bra CV, gå till affärer och dela ut och be gärna om att få prata direkt till chefen och inte bara lämna in CV i kassan. Jag tror att får man en bra kommunikation med chefen från första början så är det större chans att hon/han kommer ihåg just dig, än att bara läsa om dig från ett CV. Mejla inte, du får oftast inte svar. Och åter igen, gå till ALLA affärer du kan tänka dig! Någonstans kommer dom nappa. Viktigt tror jag också är att man inte ger upp efter 5-10 butiker utan man får ligga på ordentligt hela tiden. Jag delade ut mitt CV till säkert 40 olika butiker i Stockholm.


Lycka till, hoppas du hittar något! Om du bara lägger ner hela din själv KOMMER du att få jobb!


Kommentarer
Postat av: Tova ♥

Härlig bloggdesign! Följa varandra via Bloglovin?

2012-02-10 @ 16:35:24
URL: http://ponnysmurfarnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0