Hur IB har hjälpt mig

Nu kommer jag tjata ännu mer om skolan, men det är verkligen det som tar upp all min tid...

Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig hur tufft det skulle bli med tre år i IB. Självklart varnade ju alla i skolan, men på något sätt tar man inte in det andra säger utan utgår från sig själv hela tiden.

När jag slutade ettan blev jag starkt rekomenderad att sälja min häst för att lärarna ansåg att det var i stort sett omöjligt för mig att ha den kvar och klara IB. Jag VÄGRADE, samtidigt som jag inte ville byta linje. Det fanns verkligen inget som kunde få mig att ändra mig, jag skulle gå kvar OCH ha Saga plus jobbet. Några lärare tog det till och med så långt att dom sa att jag inte ens skulle klara ett halvår i tvåan, utan det fanns chans för misslyckande direkt.

Är det något man inte kan säga till mig så är det "Det går inte". Det är den absolut värsta meningen jag vet och skapar endast moteffekt. Anledningen till varför jag går IB är ju självklart för att det är en fantastisk utbildning men även lite för att folk sa att jag inte kunde klara det. Nu är jag ju inte klar med utbildningen ännu, men jag har klarat mig igenom över två år av den tillsammans med häst och jobb och fixat det. Jag är övertygad om att jag kommer klara IB och få mitt diplom, det finns ingen tvekan om det.

Jag har lärt mig fruktansvärt mycket om mig själv under den här tiden. Hur stark jag är och kan bli, och hur förbaskat envis och duktig jag är. Jag kommer verkligen aldrig efter dom här tre åren kunna ge upp vad jag än ger mig in i. Om jag gjorde något förut för att jag ville bevisa för andra, handlar det endast idag om att få bevisa för mig själv och ingen annan, för att jag har någonstans insett att jag är väldigt viktig för mig själv.

Sen behöver man ju inte ta upp all den press som IB medför, och det faktumet att det enda jag tycks prata om nuförtiden går i IB-termer vilket stör alla runt omkring mig, för dom förstår inte vad jag babblar om hela tiden. Eller att jag i vanliga samtal kommer på mig själv att citera fraser ur böcker från mina ämnen. ELLER att jag igår somnade med min calculator och vaknade upp idag och upptäcker att jag har haft den i famnen hela natten som ett barn. IB fucked kallas det för!

Kommentarer
Postat av: linnea

DU är så himla duktig! Jag har själv gått IB och vet hur tufft det är. Fortsätt kämpa på! Det är super intressant att läsa hur du klarar av allting gällande IB.

2011-11-15 @ 18:41:27
Postat av: MISS ALICIA

Hej!



I nätbutiken missalicia.se hittar du accessoarer för dig och ditt hem. Perfekt för julklappsshoppingen!



Gilla vår Facebooksida för att ta del av tävlingar, erbjudanden och nyheter: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702



Vänliga hälsningar,

Miss Alicia

2011-11-15 @ 20:26:25
URL: http://missalicia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0