Dagens Fråga

Hej Sabina... Är dt mkt svårt att klara de antagningsproven(engelsk+matte)får man veta resultat efter man har gjort klart de?
Och hur många poäng krävs dt ? Jag har bara 240p :(
Hur är det med intervjuen? Har man intervjuen samma dag med antagningsproven?
Tack ska du ha :D


Svar: Hej! Du gör inga direkta prov när du söker till IB på Ybc, därimot vet jag att IB i Skärholmen har intagningsprov. Här på Ybc krävs det endast att du skriver ett personligt brev på engelska, kommer hit på intervjun där du får prata med både rektorn och några IB-lärare och berätta mer om dig själv. Det är inte svårt alls! När jag gjorde min intervju var vi flera stycken som satt och pratade med en av lärarna, då fick jag berätta om mig själv men det var inget speciellt och inte direkt svårt. Kanske lite nervöst, men alla som är där är nervösa!

 

Jag vet inte hur mycket poäng som behövs, men prata med din studievägledare i skolan för att dem har skyldighet att ta reda på all fakta du behöver när du ska söka till gymnasiet. 240 är bra! Min kompis kom in på 240, det gäller att du skriver ett bra brev och gör bra ifrån dig på intervjun. Du kan säkert ringa till Ybc och fråga dem också. Intervjun sker i slutet på vårterminen i nian, alltså den här terminen. Om du har Ybc och IB-linjen som första val kommer dem skicka en inbjudan till intervjun där det står datum, plats och allt som behövs veta.

 

Hör gärna av dig om du ska komma och kolla nästa vecka på Öppet Hus, jag kommer vara på skolan och jobba då så vore kul att träffas! :) Kan svara lite bättre på frågor också.

Tack själv!


Kommentarer
Postat av: tilda

Fin blogg du har!

2011-01-12 @ 09:50:38
URL: http://harmonyhorse.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

SV: Ja me ndet är ju en känsla tycker jag :)

2011-01-12 @ 11:23:27
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: warnmark -hästar & fotografering

Sv; Haha du är så go :')<3



Och håller fortfarande tummarna för februari ;)

2011-01-12 @ 23:26:19
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0