Hästbloggar

Antar att dem flesta sett att Dressyrmupparna har varit med i tidningen SOLO. Det tycker jag verkligen är jättekul och super att medier äntligen börjar få upp ögonen för hästbloggarna! Det som dock stör mig lite är att dem i tidningen skrivit "Även här handlar det om att provocera". Va? Jag tycker det är skittråkigt om det är det hästbloggsvärlden ska bli till; spydiga och provocerande bloggar som slåss om att få mest läsare genom att skriva, enligt mig, sånt som inte ens har med hästar att göra. Kommer hästbloggarna vara uppbyggda på liknande sätt som Kissie är i framtiden?

När jag började blogga fanns det ingen hästblogg som endast fanns till för att få mest läsare eller provocera, och jag vet att det var något jag tycket var så skönt jämför med dem vanliga bloggarna där folk hade bloggbråk kors och tvärs. På "min tid" när hästbloggar var relativit nytt handlade bloggen om att dela med sig av sitt hästliv, sin och sin hästs träning och utveckling, sina egna tips och funderingar kring ridsporten. Det var mer som en plats där själva HÄSTEN och ryttaren var i fokus. Självklart finns det flera som fortfarande skriver om det idag, jag är bland annat en av dem, men jag har märkt en tydlig ändring av teman och ton i nya bloggar som dykt upp på senaste tiden.

Missförstå mig inte. Jag förstår att vi går framåt och allting utvecklas, likaså stilen och tänkandet inom bloggvärlden men jag hoppas att bloggarna inom ridsport i framtiden endast inte kommer innehålla skvaller, skitsnack eller kamp om mest publicitet.

Detta är inte riktat direkt till någon blogg, och absolut inte till/mot Dressyrmupparna men eftersom det var dem det stog om i tidningen var jag ju tvungen att nämna deras namn! Detta är mina funderingar och tankar som dykt upp inom ämnet.


Kommentarer
Postat av: FRIDA ELMLUND

Tycker precis som du att hästbloggarna ska hållas rena, jag vill inte läsa en massa skitsnack om allt och alla hela tiden.

Håller inte riktigt med SOLO om att Dressyrmupparna provocerar, anser mer att de vågar säga vad de tycker och står fast vid det - även om folk inte håller med. Det är inte att provocera, inte för mig åtminstone :)

2011-01-15 @ 10:08:29
URL: http://fridaelmlund.weebly.com
Postat av: Tove'

Bra skrivet och jag håller fullständigt med dig!

2011-01-15 @ 10:19:56
URL: http://londoninmyheart.blogg.se/
Postat av: mikaela

Håller med dig! Jag har läst din blogg sen du började och jag gillar den skarpt, så jag hoppas du behåller den här attityden och inte tar efter utan kör din grej. För din grej, den är bra den! :)

2011-01-15 @ 14:08:00
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: Camilla- Vinn benlindor ifrån Schockemöhle

Reagerade också på den raden där det stor om att provocera osv. Konstigt uttryck :S

2011-01-15 @ 15:03:59
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Lina Renström

Vet du om det ska vara några dressyr/markarbetes träningar på Kalvsvik snart ? :)

2011-01-15 @ 17:38:01
URL: http://linastraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: Caroline

Tyvärr är det ju så och jag tycker det är riktigt tråkigt faktiskt

2011-01-16 @ 00:27:29
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

de provocerar ju verkligen, och det har jag inte sett i någon annan blogg jag läst. kan ju tillägga att jag slutat läsa deras av den anledningen.. ingt vettigt

2011-01-16 @ 10:13:34
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Caroline

Japp man blir rätt trött på den här utvecklingen med "svallerbloggar" och sådana som endast säger elaka saker om andra. Så himla trist stil. Kan inte alla vara lite glada och trevliga och vilja hjälpa varandra i stället? :)

2011-01-16 @ 12:45:56
URL: http://littleworldof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0